Cześć! Śledzie w śmietanie bardzo lubię. Wersja z ogórkiem konserwowym bardzo mi posmakowała i takie śledzie z pewnością zrobię na święta. Składniki: * 4 płaty śledziowe
Pieprzyć z FantazjąCześć! Śledzie w musztardzie, w śmietanie, po myśliwsku i jeszcze znajdę kilka rodzajów. Pod każdą postacią je uwielbiam. Jako przekąska, jako przekąska na święta czy
Pieprzyć z FantazjąWyrazisty śledź doskonale smakuje w towarzystwie czerwonej cebuli i kwaśno-słodkiej żurawiny. Najlepiej gdy pozwolimy przegryźć się smakom 1-2 dni. Ale nawet na świeżo
Pyry na GazNajlepsze śledzie w śmietanie robi mój brat :) Jak? A nie mam bladego! Zielonego też nie mam ;) Ja, jak kupuję matjasy i chcę zrobić z nich
Szczęśliwa kuchniaŚledzie w oleju to przepis na polskie, tradycyjne śledzie, które goszczą w każdym domu podczas świąt. A co najważniejsze nie wymagają wielkich przygotowań i
Passion of CookingNajlepsze śledzie w śmietanie robi mój brat :) Jak? A nie mam bladego! Zielonego też nie mam ;) Ja, jak kupuję matjasy i chcę zrobić z nich
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie po kaszubsku to danie, które idealnie sprawdza się jako potrawa na Boże Narodzenie i Wielkanoc, jako przekąska na Sylwestra, czy też inną imprezę… a miłośnicy ryb, tacy jak ja, jędzą śledzie po kaszubsku caaały rok, bo są naprawdę pyszne ;-) Śledzie po kaszubsku – Składniki: 400g filetów śledziowych solonych w oleju (śledzie Matjas
Kulinarne PrzebojeŚledzie w takim sosie przygotowałam po raz pierwszy, wyszły bardzo smaczne i aromatyczne, mają ostro-słodki smak. Na pewno przygotuję je na zbliżające się święta Bożego Narodzenia. Składniki: 5 filetów śledziowych 0,5 szklanki sosu meksykańskiego Fanex 0,5 szklanki ketchupu 2 czerwone papryki 2 cebule Puszka fasoli czerwonej Słodka i ostra papryka Sól do smaku Płatki chili Olej
Bajeczna KuchniaŚledzia możemy przygotować na setki sposobów. Doskonale smakuje podany z sosem na bazie musztardy z odrobina miodu i soku z cytryny. Przepyszny! Składniki: 400g filetów
Pyry na GazŚledź w sosie tatarskim to mistrzowskie połączenie słonawej ryby z kremowym sosem z kiszonymi górkami, marynowanymi grzybkami i cebulką. Moja ulubiona wersja świątecznego śledzika.
Pyry na GazŚledzie z podsmażaną cebulą i pieczarkami są fajną przekąską na imprezki lub propozycją podania śledzia na świąteczny stół. Składniki: 250 g śledzi w oleju 250
Smak mojego domuŚledzie na Wigilii to pozycja obowiązkowa. Dzisiejsza propozycja na podanie ich w musztardzie była strzałem w dziesiątkę- jedne z lepszych jak nie najlepsze jakie jadłam
Lena GotujeŚledzie przyrządzone w ten sposób są smaczne i bardzo aromatyczne, możemy je przyrządzić dużo wcześniej, im dłużej stoją tym są lepsze. Składniki: 0,5 kilograma filetów
Bajeczna KuchniaŚledzie w mocno czosnkowym sosie. Nie muszą długo się przegryzać, wystarczy noc. Nie robiłam dużej porcji, dwa filety wystarczają u nas dla 2 - 3 osób, ale
Stare GaryJeśli lubicie śledzie, mam dal Was kolejną propozycję na ich podanie. Tym razem są to śledzie w marynacie pomidorowej, z podsmażaną cebulą. Składniki: 250
Smak mojego domuTe śledzie jadłam po raz pierwszy kilka lat temu, podczas wigilii w pracy. Każdy z nas przyniósł coś do jedzenia, koleżanka przyniosła śledzie z chrzanem, a
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieŚledzie to przekąska na zimno, która obowiązkowo musi pojawić się na świątecznym stole. Poniższe śledzie są idealne w smaku - słodkie, a zarazem lekko słone. Jeżeli jesteście
UgotowaćŚledzie przyrządzone w ten sposób są szybkie i bardzo smaczne.Dodatek suszonej żurawiny sprawia że mają fajny aromat i pięknie się prezentują na stole. Składniki: 0,5
Bajeczna KuchniaGRUDZIEŃ to czas przygotowywania świątecznych dań - zarówno tych na słodko jak i słono. Jeżeli chcecie urozmaicić tradycyjny przepis na śledzie z cebulką to dodajcie
UgotowaćHerbata z cytryną i imbirem. Pierwsze świąteczne przeboje. Świece na stole. Po słodkim torcie zmieniam smaki o 180 stopni na słone śledzie :) Nie jesteśmy specjalnymi fanami
My simple kitchenWywodzi się z kuchni rosyjskiej, jest też jednak popularna w Polsce. Szuba, nazywana u nas śledziem pod pierzynką, to pyszna sałatka warstwowa, którą niedawno robiliśmy po
Kulinarna Polska