Wigilijne śledzie z cebulą marynowane w soku z cytryny i oliwie Śledzie to wigilijne danie obowiązkowe. Można je podawać dosłownie na sto sposobów – marynowane, smażone, na
Gotujemy i jemyWigilijne śledzie z cebulą marynowane w soku z cytryny i oliwie Śledzie to wigilijne danie obowiązkowe. Można je podawać dosłownie na sto sposobów – marynowane, smażone, na
KorniszonkiW sklepach można kupić gotowe śledzie w sosie musztardowy, które bardzo mi smakują. Zastanawiałam się czy w domu można przyrządzić równie pyszne. Okazało się, że można
Czerwona PorzeczkaDobry śledź jest dobry na wszystko, to moja sentencja na śledzia i tak już zostanie, śledzie kocham na zawsze i od zawsze. Ten przepis znalazłam
Moje Małe CzarowanieŚledzie z rodzynkami. Już nie raz pisałam Wam jak bardzo lubimy śledzie i najróżniejsze sałatki z ich udziałem. Śledź, to podstawa zarówno świątecznego stołu, jak
Słodkie okruszkiŚledzie po królewsku – prosty przepis Pyszne, szybkie, proste w przygotowaniu śledzie. Idealne na świąteczny stół lub przyjęcie. U nas śledzie po królewsku dosłownie „królują
Słodkie okruszkiJakiś czas temu zrobiłam kilka rodzajów śledzi na kolację, tak żeby popróbować przed świętami, co będzie nam najlepiej smakowało. Co do tych jednych byliśmy zgodni
Czerwona PorzeczkaŚwięta kojarzą mi się między innymi ze śledziami podawanymi na różne sposoby. Dzisiaj "śledzik pod pierzynką" poleca się na spotkania rodzinne. Składniki: 4 filety śledziowe w
Smak mojego domuNa przepis natknęłam się na tej stronie. Żurawina była, tymianek był, a i czerwona cebula czekała na zagospodarowanie. I tak powstał słoik śledzi
Stare GaryCześć! Śledzie w śmietanie bardzo lubię. Wersja z ogórkiem konserwowym bardzo mi posmakowała i takie śledzie z pewnością zrobię na święta. Składniki: * 4 płaty śledziowe
Pieprzyć z FantazjąCześć! Śledzie w musztardzie, w śmietanie, po myśliwsku i jeszcze znajdę kilka rodzajów. Pod każdą postacią je uwielbiam. Jako przekąska, jako przekąska na święta czy
Pieprzyć z FantazjąWyrazisty śledź doskonale smakuje w towarzystwie czerwonej cebuli i kwaśno-słodkiej żurawiny. Najlepiej gdy pozwolimy przegryźć się smakom 1-2 dni. Ale nawet na świeżo
Pyry na GazNajlepsze śledzie w śmietanie robi mój brat :) Jak? A nie mam bladego! Zielonego też nie mam ;) Ja, jak kupuję matjasy i chcę zrobić z nich
Szczęśliwa kuchniaŚledzie w oleju to przepis na polskie, tradycyjne śledzie, które goszczą w każdym domu podczas świąt. A co najważniejsze nie wymagają wielkich przygotowań i
Passion of Cooking