Cześć! Śledzie w musztardzie, w śmietanie, po myśliwsku i jeszcze znajdę kilka rodzajów. Pod każdą postacią je uwielbiam. Jako przekąska, jako przekąska na święta czy inną uroczystość zawsze mile widziane na stole. Te zrobiłam wedle własnego smaku tym razem z suszonymi pomidorami. Są pyszne! Składniki: * 3 matiasy * 5 szt. kawałków suszonych pomidorów z zalewy * 2 większe ząbki czosnku * 1 nieduża cebula * 1/2 łyżeczka bazylii suszonej * 1/2 łyżeczki oregano * 1/3 szklanki oleju rzepakowego * olej z zal... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.