Przygotowałam dwa rodzaje śledzi pierwsze zamieszczam już dziś, na kolejne będziecie musieli poczekać... Składniki 1 kg śledzi solonych 7 ogórków konserwowych 4
Kuchenne aromatySałatka śledziowa z bakaliami to typowo świąteczna propozycja podania śledzia. Składniki (proporcje) : 2 płaty śledziowe łyżka majonezu łyżeczka jogurtu łyżeczka musztardy łyżka rodzynek łyżka łuskanych
Mechanik w kuchniNiedawno miałam przyjemność brać udział w warsztatach kulinarnych z marką SEKO , które odbyły się w Akademii Kulinarnej w Warszawie, więc miałam blisko ;-))). Były to Świąteczne Inspiracje
SMYKWKUCHNINigdy nie byłam fanką tradycyjnych śledzi z cebulką, ale za to uwielbiam wszelkie inne sposoby ich podania, a najbardziej sałatki i dziś Wam proponuję
Cynamonowe szczęścieKolejna rybka marynowana po pstrągu i śledziach gości na moim blogu. Danie proste w przygotowaniu, a jakże smaczne. Warta polecenia, gdyż zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, a jest ona nieodzownym elementem Wigilijbego stołu. Serdecznie polecam! Składniki : 8 filetów dorsza ( u mnie mrożone) Marynata: 2 duże cebule 3 liście laurowe 10 ziarenek ziela angielskiego 5 goździków pół łyżeczki ziaren
Gosia gotujeDziś zapraszam Was na kolejną odsłonę świątecznego śledzia, oto korzenny śledź z rodzynkami, bo śledź nie zawsze musi być przygotowany tylko na wytrawnie. W
Kulinarne przygody GatityŚwięta Bożego Narodzenia, które już za miesiąc, to święta głównie pod znakiem ryb. Przynajmniej w moim domu. Oprócz obowiązkowego karpia przygotowuję śledzie na różne sposoby. Jednym z nich jest opiekany śledź marynowany w octowej zalewie. Przeważnie podczas świąt zjadamy go dość symbolicznie, ale za to na Sylwestra jest rewelacyjna przekąską. Lubią go zwłaszcza panowie. Dzisiejsza marynata jest dość łagodna
Codzienna kuchnia niecodziennaŚledzie po cygańsku to pyszne danie o wyrazistym, słodko-ostrym smaku na bazie ketchupu i musztardy z dodatkiem ogórków konserwowych i cebuli. Takie śledzie doskonale sprawdzą się podczas świąt Bożego Narodzenia, będą również smaczną przekąską na rodzinnych spotkaniach. składniki na 3 porcje 500 g filetów śledziowych solonych 4 średnie ogórki konserwowe 1 duża cebula 3/4 szklanki ketchupu(...)będzie jednolity, całość doprawiamy pieprzem. Cebulę drobno siekamy, ogórki kroimy w małą kostkę, pokrojone składniki dodajemy do sosu i wszystko razem mieszamy. Wymoczone w zimnej wodzie i osuszone śledzie kroimy w większą kostkę lub w paski a następnie dodajemy do sosu i delikatnie wszystko łączymy. Gotowe śledzie wstawiamy do lodówki na 2 godziny aby wszystkie składniki się przegryzły
Smakowite DaniaUwielbiam leczo rybne firmy Seko , tak więc postanowiłam w domowym zaciszu spróbować odtworzyć te smaki i tak właśnie powstał ten oto przepis na leczo rybne ze
Kulinarne PrzebojeSałatka śledziowa to obowiązkowe danie na Wigilię oraz Święta Bożego Narodzenia. Jednak ja, jako wielbicielka sałatek ze śledziem, często je jem nawet w środku roku. Wystarczy kilka zwykłych, ogólnodostępnych dodatków, by stworzyć coś smacznego. Bez The post Sałatka śledziowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSzuba to rosyjska sałatka śledziowa,śledź pod pierzynką. Bardzo smaczna i niezwykle efektowna, szczególnie jak podamy w przeźroczystej szklanej salaterce lub tak jak ja bezpośrednio
Kolorowa kuchnia ElkiPrzed Świętami podzieliłam się z Wami moimi przepisami na link https://ugotujmyto.pl/sledzie-z-buraczkami-jablkami/, na https://ugotujmyto.pl/sledzie-z-rodzynkami-w-curry/ i moje ulubione https://ugotujmyto.pl/korzenne-sledzie-ze-sliwkami-chili-olejem-rzepakowym/. Jednak czasem sięgam
UgotujmyTo.plinaczej śledź „pod pierzynką” lub „pod futrem” to jedna z najlepszych sałatek ze śledziem w roli głównej jakie jadłam. Jest bardzo smaczna, kolorowa i efektowna. Taka sałatka idealnie sprawdzi się na wigilijnym stole – gwarantuję, że goście będą zachwyceni (inne przepisy na Boże Narodzenie znajdziesz tutaj ). Przepis pochodzi z kuchni rosyjskiej bądź ukraińskiej – dokładnie nie udało mi się(...)filetów śledziowych matiasów cebula 250 g marchewki 400 g buraków 5 jajek 3-4 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 12% pół pęczka szczypiorku sól, pieprz Przygotowanie Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy je przez około 12 godzin. Ziemniaki i marchewki gotujemy razem w mundurkach. Buraki gotujemy również mundurkach w osobnym garnku do miękkości (od buraków najlepiej zacząć gotowanie
e-PrzepisyKulinarne