skrzydełka - 2643 przepisów (strona:45/177)

Aromatyczna zupa pomidorowa 44

kcal Zupa pomidorowa jaka jest każdy wie. Można powiedzieć, że jest królową wśród zup, ponieważ jest najchętniej spożywaną zupą na świecie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 porcja rosołowa 4 skrzydełka 300 g szpondra wołowego 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 kapusty włoskiej 1/4 selera 1 por 1 słoiczek koncentratu pomidorowego śmietana kremówka 30% Przyprawy i zioła do smaku: ziele angielskie, liść

ProstePesto.pl
Śledzie z miodem i musztardą francuską 190

Już parokrotnie się o tym przekonałam, robiąc inne potrawy. Najbardziej neutralny, dla mnie, jest chyba miód lipowy i rzepakowy. Największym złem jest gryka :). Kiedyś przypadkiem wylądowała w marynacie do skrzydełek. Były okropne. Róbcie i jedzcie na zdrowie. Śledzie, bo przecież nie skrzydełka z miodem gryczanym. Składniki: 4 solone filety śledziowe 1 większa cebula 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu

Kardamonovy
Tortilla z mięsem z kurczaka 34

wykorzystamy właśnie to mięso z bulionu. Wersja, którą Wam pokazuję to moja propozycja, ale możecie wykorzystać dowolne składniki. Podstawą jest serek śmietanko (kanapkowy) oraz mięso z kurczaka – udka, skrzydełka, pałki. Wszystko zależy na czym gotowaliście bulion. I nie zapominajmy o tortilli. Składniki 3 placki tortilli 1 serek śmietankowy 200g 1/2 czerwonej papryki 1/2 pęczku szczypiorku 1 ogórek gruntowy sól(...)ugotowane udko z kurczaka. Tortilla z mięsem z kurczaka – przepis Do przygotowania tego dania musimy mieć ugotowane wcześniej mięso z kurczaka – 1 udko, albo 2-3 większe skrzydełka. Ostudzone mięso oddzielamy od kości, a następnie drobno kroimy. Wkładamy do miseczki, dodajemy serek śmietankowy i startą na tarce paprykę, ogórka, rzodkiewkę. Do pasty dodajemy również drobno posiekany szczypiorek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sycąca zupa azjatycka z wołowiną i makaronem ryżowym 62

makaronu kluski do ramenu, to polecam zwykły makaron do spaghetti lub makaron gruby typu wstążki. Na 4 duże porcje. SKŁADNIKI 500 g kości wołowych 500 g kości wieprzowych 6 skrzydełek kurzych 2 łodygi selera naciowego 6 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe obrany plasterek imbiru 2 cebule szalotki 2 ząbki czosnku 2 duże marchewki 1 korzeń selera 1 korzeń pietruszki(...)liście laurowe i nałożyć pokrywkę. Mięso dusić do miękkości mieszając od czasu do czasu i w razie potrzeby dolewając wody. Do dużego garnka włożyć kości wołowe i wieprzowe, skrzydełka, dodać ziele angielskie, liście laurowe, imbir, łodygi selera naciowego, obrane ząbki czosnku i jedną cebulę. Wszystko zalać wodą i gotować na średnim ogniu. W międzyczasie ostrugać marchewki, korzeń pietruszki i korzeń

Passions hobbies life
Kurczak Marengo 49

wina, tylko koniak. My proponujemy dziś wersję z grzybami, która jest bardzo popularna i naszym zdaniem najbardziej bliska kuchni polskiej. Zapraszamy na przepis! Kurczak Marengo Składniki: Wywar z kurczaka: skrzydełka: 4 szt. szyje z kurczaka: 2 szt. woda: 1 litr masło: 1 łyżka sól: 1/3 łyżeczki Kurczak i sos: udka z kurczaka: 4 szt. krojone pomidory: 1 puszka (400g) czosnek(...)czystej zimnej wodzie na ok. 30 minut, aby mięso wymokło. Udka z kurczaka przekrój na pół. Posyp solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Na patelni rozgrzej masło i dodaj skrzydełka oraz szyje z kurczaka. Podsmaż dokładnie na złoty kolor, pamiętając aby kilka razy obróć mięso. Następnie dodaj przefiltrowaną wodę i zagotuj. Zmniejsz moc palnika i gotuj pod przykryciem ok. 30 minut

Kuchnia Na Wypasie
Botwinka z jajkiem 89

wielkim apetytem. Zobacz jak krok po kroku zrobić tą prostą i szybką zupę. Składniki: Kaloryczność botwinki z jajkiem: 175 kcal w 100g. 2 litry wody 200g porcji mięsa drobiowego (skrzydełka, udko, szyjka) * 1 duży lub 2 średnie pęczki botwiny z buraczkami 3 średniej wielkości ziemniaki 2 średnie marchewki 1 średni korzeń pietruszki pół korzenia selera 2 łyżki oleju roślinnego(...)jajkiem – sposób wykonania. Zupę przygotujesz w 30 minut. Do jej wykonania potrzebować będziesz jedynie garnka, ostrego noża oraz deski do krojenia. 200g mięsa porcji rosołowej (do wyboru skrzydełka, udko, szyjka) myję pod bieżącą wodą. Obieram selera, marchewkę oraz pietruszkę i kroję w pół centymetrową kostkę lub plasterki. Do garnka wlewam 2 litry wody i wsypuję 3 liście laurowe oraz

Ania gotuje
Niecodzienne pomysły na grilla – event blogerów 44

Kasia z wisione.pl znowu zaimponowała nam swoimi mięsnymi daniami. Porwała się na grillowany szpik kostny z sosem malinowym – to było tak efektowne, sami zobaczcie! Drugim daniem były grillowane skrzydełka kurczaka w glazurze z orientalnego sosu. To takie smaki, które ja lubię, mogłabym takie skrzydełka jeść non stop. Gosia z gohfifan.pl przygotowała natomiast leczo z sezonowych warzyw oraz obłędnego omleta

Kuchnia Bazylii
Zupa botwinkowa na wędzonce 96

sezonie przygotowałam taką oto zupę. Jest naprawdę pyszna, a gotowana na wędzonce ma bardzo aromatyczny smak. Polecam. Składniki: 1 pęczek botwinki 2 buraki (jeśli przy botwinkę są malutkie) 3 skrzydełka z kurczaka 2-3 kawałki wędzonych żeberek 2 małe marchewki 1 mała pietruszka 1 cebula 4-5 ziemniaków liść laurowy ziele angielskie 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżeczka kminku ocet(...)jabłkowy do zakwaszania sól, pieprz 1-2 łyżki śmietany 18% siekany koperek Sposób wykonania: 1. Skrzydełka opłukać, zalać zimną wodą (u mnie garnek 3-litrowy), postawić na gazie, zagotować i odszumować. Dodać wędzone żeberka, 1 pokrojoną marchewkę, pietruszkę i cebulę. Dorzucić liść laurowy, ziele angielskie. Gotować ok 40-50 minut. 2. W międzyczasie buraki obrać, zetrzeć na tarce, zalać wrzątkiem

Kuchnia domowa Ani
Top 5 najlepszych na świecie dań z kurczaka 52

temperaturze kurczak w chrupiącej panierce rodem z Kentucky zrewolucjonizował przemysł gastronomiczny, przyczyniając się do powstania sieci restauracji typu fast food. Podawany z okienka w systemie drive thru w formie skrzydełek, stripsów i nuggetsów, z frytkami i gęstymi sosami, to jedno z najbardziej egalitarnych dań z kurczaka w historii. Jest tanie, łatwo dostępne i każdy je lubi. Choć z uwagi(...)Afryki Zachodniej. Proces jego przygotowania opiera się na odpowiednio skomponowanej marynacie do kurczaka, czyli mieszance musztardy, cytryny lub limonki, czosnku, cebuli i ostrych papryczek. Zamarynowane kawałki kurczaka (udka i skrzydełka) muszą odczekać w lodówce około dobę, a następnie pieczemy je i dusimy w sosie na bazie użytych wcześniej składników. Dobrze przyrządzone są miękkie i soczyste, najczęściej podawane z ryżem. Materiał

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mięsna kostka rosołowa z warzyw z rosołu 50

wiecie, co zrobić z jarzynką i skrzydełkami kurczaka, które Wam zostały z gotowania rosołu ? Mięsna kostka rosołowa z warzyw z rosołu się smoczo poleca! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/03\/miesna-kostka-rosolowa-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/03\/miesna-kostka-rosolowa-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/03\/miesna-kostka-rosolowa-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["jarzynka i kurczak, kt\u00f3re zosta\u0142y(...)kostka rosołowa z warzyw z rosołu Czas przygotowania: 20 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 20 minut/y Czas całkowity: 40 minut/y Składniki: jarzynka i kurczak, które zostały z gotowania rosołu: mięso ze skrzydełek kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, cebula, por, dodatkowo: 1 pomidor, sól, pieprz, pół filiżanki białego wina wytrawnego lub octu winnego, łyżka oliwy z oliwek, natka pietruszki, lubczyk, tymianek, bazylia. Przygotowanie: Obrać

Bardzo Gruby Smok