skrzydełka - 2643 przepisów (strona:51/177)

Degustacja w TGI Fridays w Warszawie 176

przechodzimy do przystawek. PRZYSTAWKI Bucket of Bones  - Prawdziwa uczta dla co najmniej dwóch osób. Cała porcja wolno pieczonych i perfekcyjnie zgrillowanych żeberek wieprzowych oraz dwanaście sztuk skrzydełek Buffalo. Całość serwowana z pikantną cebulą, plasterkami papryczek jalapeño oraz sosem do wyboru: Jack Daniel’s® lub BBQ. Fridays ™ three for all,  to  t rio smacznych przystawek: skórki(...)ziemniaczane, panierowana mozzarella i pikantne skrzydełka z kurczaka w sosie Buffalo, podawane z gęstą śmietaną ze szczypiorkiem, sosem  marinara, selerem naciowym oraz dressingiem Bleu Cheese. Chicken fajita nachos,  to c hr upiące chipsy z tortilli kukurydzianej z grillowanym kurczakiem, cebulką sauté oraz zieloną papryką, zapieczone z serem Monterey Jack i podawane z plasterkami papryczki jalapeño.  Serwowane

Kulinarne przygody Gatity
Zupa krem z patisona 219

roli głównej - patison. Składniki: 2-3 patisony 1 marchew 1/2 pietruszki 1/4 selera 2 łyżki ryżu przyprawy: jarzynka bez soli, pieprz czarny, 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe 2 skrzydełka kurczaka 1,5-2 l wody Sposób przygotowania: Warzywa myjemy, obieramy (oprócz patisnów, wykrajamy tylko pestki z wewnątrz) i kroimy w kostkę. Skrzydełka przepłukujemy i zalewamy zimną wodą. Czekamy

Truskawkowa Fiesta
Chrupiące skrzydełka w tempurze 218

Dziś proponuję Wam skrzydełka w tempurze. Soczyste w środku a chrupiące na zewnątrz dzięki tempurze właśnie. Skrzydełka wcześniej ugotowałam w mieszance suszonych warzyw. Oczywiście w ten sposób możecie przygotować pałki z kurczaka lub inne mięsa. Tempura świetnie nadaje się także do warzyw jak i ryb czy owoców morza. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Klasyczna zupa kalafiorowa 183

chili Sałatka z groszkiem cukrowym i fioletowym kalafiorem Klasyczna zupa kalafiorowa Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 1 opakowanie  mieszanki warzywnej Potlino 1 mały kalafior 5 sporych ziemniaków 5 skrzydełek kurzych 1,5 litra wody 2 łyżeczki  domowej vegety 1 łodyżka świeżego lubczyku sól pieprz  200 ml śmietany 18% posiekany koperek Wykonanie: W sporym garnku skrzydełka zalewamy zimną

Kulinarne przygody Gatity
Rosół z pak choi i kluseczkami 152

Kolejna zupka.Rosołek z dodatkiem kapusty pak choi.Zamiast makaronu domowe kluseczki , polecam. kilka skrzydełek kurczaka 1  marchew kawałek selera domowa vegeta 1 kapusta pak choi troszkę trawy cytrynowej suszonej sól, pieprz listek, ziele około 1 szkl. mąki 1 jajko sól Skrzydełka umyć, przełożyć do garnka z wodą.Dodać pokrojoną marchewkę ,selera, przyprawy. Gotować  prawie do miękkości mięsa

Moje domowe kucharzenie
Krem z pomidorów, jabłek i gruszek 152

Obserwowanie i obcowanie z przyrodą jest fantastyczne! Odpręża, umila czas, uwrażliwia Kwiaty dla Mamy Składniki 200 g pulpy pomidorowej 1 duże jabłko 1 gruszka 2, 5l bulionu (woda, kurze skrzydełka, marchew, cebula, seler, pietruszka, szczypior) sól, pieprz oregano suszone tymianek suszony szczypta imbiru 2 – 3 łyżeczki kwaśnej śmietany Wykonanie Ugotować bulion, odcedzić z warzyw i skrzydełek. Do gotowego bulionu

Raj dla Podniebienia
Zupa krem z borowików wg Aleex 184

chcecie, nie musicie ich kupować, można użyć tych domowych albo po prostu świeżych produktów. Efekt za każdym razem będzie znakomity. Polecam. Składniki: • 1 duże udko kurczaka lub kilka skrzydełek • 2 marchewki • 1 pietruszka • kawałek selera • kawałek pora • 4-5 ziemniaków • mrożone borowiki, ok. 15 dag • natka pietruszki • kostka grzybowa • sól, pieprz Uwaga : warzywa I grzyby można zastąpić 1 opakowaniem mrożonej(...)zupy borowikowej, ja tak zrobiłam. Sposób przygotowania: 1. Z udka lub skrzydełek ugotować wywar. 2. Gdy mięso będzie już miękkie, wyjąć je na talerz. 3. Oddzielić mięso od kości. Mięso dodać do wywaru. 4. Do wywaru dodać warzywa starte na tarce jarzynowej I około 5 dag grzybów pokrojonych na kawałki. Ponieważ ja użyłam mrożonej zupy borowikowej, z mieszanki powybierałam kawałki

W mojej kuchni
ZUPA KREM Z BATATÓW 310

jest właśnie ta oto zupa. SKŁADNIKI : bataty – 4 sztuki cukinia – 1 sztuka czosnek – 2 ząbki marchewka – 1 sztuka korzeń pietruszki – 1 sztuka serek topiony lup typu philadelphia – 100 g skrzydełka z kurczaka – 4 sztuki sezam – kilka łyżek grzanki żółty ser lub parmezan– do posypania – można pominąć słodka papryka kurkuma tabasko sól, pieprz PRZYGOTOWANIE : W litrze wody ugotować skrzydełka z kurczaka

kuchniabellissima.wordpress.com
Zupa krem z kukurydzy 126

400g mleczka kokosowego 1 ząbek czosnku 1/2 papryczki chilli sok z 1/2 limonki 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka cukru brązowego 3skrzydełka z kurczaka Wykonanie: Na skrzydełkach ugotować bulion w ok. 2 litrach wody. Skrzydełka usunąć, dodać marchew, ziemniaki, ugotować do miękkości, przełożyć odsączoną kukurydzę z puszki, całość zmiksować. Przecisnąć ząbek czosnku, wycisnąć sok z limonki, dodać

Raj dla Podniebienia
Zupa curry z kurczakiem, cukinią i pomidorami 140

Chodź… Usiądź… Poczęstuję Cię czymś dobrym…       Składniki: (na 4 porcje) bulion 2 kurze skrzydełka 1 marchewka 1/3 selera 1 pietruszka (korzeń) 1 cebula kawałek pora marynata do kurczaka 1 duża pierś kurczaka pojedyncza 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka curry sok z 1 limonki(...)pomidory 2 liście kaffiru (opcjonalnie) 1 puszka mleczka kokosowego 400ml 1 serek topiony (użyłam ementalera Hochland) 1 łyżka śmietanki 30% 2 płaskie łyżki mąki Wykonanie: bulion: umyte jarzyny i skrzydełka umieścić w garnku, zlać litrem wody, ugotować bulion. marynata: umyte i osuszone mięso pokroić na małe kawałki, przełożyć do naczynia, dodać oliwę, przyprawy, sok z limonki, sól, pieprz oraz

Raj dla Podniebienia
Zupa pomidorowa 139

pomidorową. Najchętniej jem pomidorówkę z makaronem, ale czasami i z ryżem. To jedna z najpopularniejszych zup. Latem warto przygotować taką zupę ze świeżych pomidorów.  Zupa pomidorowa Składniki: 4 skrzydełka z kurczaka 3 marchewki 2 pietruszki 200 g przecieru pomidorowego kawałek kapusty włoskiej kawałek selera sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Skrzydełka z kurczaka myjemy. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą

Moja smaczna kuchnia
Rosół z trzech mięs 305

Składniki: 1 duża porcja rosołowa z kurczaka wraz ze skrzydełkami; 400 g porcji rosołowej, wołowej (koniecznie z kością); 1 szyja indycza; 4 średnie marchewki; 2 średnie pietruszki; 1/2 średniego korzenia selera; 1 cały por (biała i zielona część); Pęczek natki pietruszki; Gałązka świeżego lubczyku; 1 średnia cebula + łupiny z połowy cebuli; 3 liście kapusty włoskiej; 1 duży liść laurowy(...)pół i opiec na suchej (tj. bez dodatku tłuszczu) patelni lub nad płomieniem gazu. Porcję rosołową z kurczaka dokładnie umyć pod bieżącą wodą, usunąć skórę (oprócz szyi i skrzydełek) oraz nadmiar tłuszczu. Włożyć do dużego garnka. Porcję rosołową umyć, osuszyć, kość przyciąć (dla uwolnienia smaku), włożyć do garnka. Szyję indyczą umyć, osuszyć. Dodać do garnka z kurczakiem i wołowiną. Mięsa

Gospodyni Miejska
Zupa pomidorowa z rybą 168

trochę rosołu ..no i co ? z rosołu oczywiście pomidorowa...dałam koncentrat pomidorowy..no i akurat miałam rybkę i dodałam ją  też do zupki..no i wyszło pysznie. kilka skrzydełek 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 por kawałek świeżego imbiru [około 2-3 cm] sól, pieprz listek, ziele dowolny makaron 2 -3 łyżki koncentratu pomidorowego śmietana dowolna ryba Marchewki(...)obrać i pokroić w półplasterki.Seler, pietruszkę, imbir obrać i pokroić w kostkę,pora w półplasterki.Przełożyć do garnka, wlać wodę, dodać przyprawy, skrzydełka i gotować do miękkości warzyw, następnie dodać koncentrat pomidorowy i kawałki ryby [ wcześniej posypane przyprawami].Podawać z ugotowanym makaronem

Moje domowe kucharzenie
Rosołek z dodatkiem imbiru 160

Pyszny rosołek..z dodatkiem imbiru.. kilka skrzydełek 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 por kawałek świeżego imbiru [około 2-3 cm] sól, pieprz listek, ziele dowolny makaron Marchewki obrać i pokroić w półplasterki.Seler, pietruszkę, imbir obrać i pokroić w kostkę,pora w półplasterki.Przełożyć warzywa do garnka, wlać wodę, dodać przyprawy ,skrzydełka i gotować do miękkości warzyw

Moje domowe kucharzenie
Aromatyczne skrzydełka duszone z warzywami 238

Składniki 8 sztuk skrzydełek bakłażan marchweka czerwona cebula 5 ząbków czosnku kolendra, sól, pieprz, kurkuma, kminek, gorczyca (po łyżeczce) wędzona papryka słodka sok z jednej limonki po pół czerwonej i żółtej papryki świeżej kawałek imbiru puszka mleczka kokosowego Przygotowanie Warzywa umyć, osuszyć i pokroić w paski - marchewkę w krążki. Czosnek obrać i tylko rozgnieść nożem, imbir drobniutko. Na rozgrzaną patelnię(...)wlać odrobinę wody i włożyć skrzydełka. Kiedy złapią ładny brązowy kolor dodać przyprawy (rozgniecione w moździerzu) sól, pieprz do smaku. Jeszcze raz podlać odrobiną wody i dusić jeszcze kilkanaście minut, a następnie dodać warzywa (bakłażan przy końcu bo się rozciapie, a jeśli i nawet to też będzie pysznie) i wszystko skropić limonką. Przykryć pokrywką i dusić do miękkości mięsa

Gaździnka warzy