Kurczak pieczony z ziołami Solanka do kurczaka Do dużego garnka takiego, który pomieści kurczaka wlać wodę, wsypać sól, dodać obrane i rozgniecione ząbki czosnku, liście laurowe, ziarenka pieprzu czarnego, gałązki rozmarynu i tymianku, cytrynę umytą i pokrojoną w plasterki. Całość postawić na średnim ogniu, zagotować. Po zagotowaniu trzymać na ogniu ok. 5 min, a następnie odstawić do całkowitego wystudzenia. Kurczaka umyć, a następnie w całości włożyć do solanki na przynajmniej 10-12 godzin, a najlepiej na 24 ...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...