skrzydełka smażone - 363 przepisów (strona:3/25)

Piekielne skrzydełka z ziołami 133

rozmaryn oraz olej, lekko doprawiamy solą i pieprzem.  Skrzydełka płuczemy, osuszamy, smarujemy marynatą. Odstawiamy w naczyniu owiniętym folią spożywczą. Po 2-3 godzinach lub nocy w marynacie skrzydełka smażymy na patelni przewracając od czasu do czasu

Bon appetit mon amie
Skrzydełka w bazyli 142

jednej łyżki oliwy . Dokładnie natrzeć skrzydełka. Odstawic do lodówki na  godzinkę może być więcej. Krok 3 Pozostałą oliwę wlać na patelnie, podgrzać . Na gorącą patelnie położyć  skrzydełka smażyć ok 5 minut z jednej strony 4 minuty z drugiej

Eli Gotowanie
Skrzydełka kurczaka a'la kotleciki jagnięce z masłem i rozmarynem 133

rozcinamy na dwie i usuwamy mniejszą. Ściągamy mięso na dół, obskrobując kość. Doprawiamy mięso świeżo mielonymi pieprzem oraz solą i rozmarynem. Na patelni rozpuszczamy klarowane masło i rozgrzewamy tłuszcz. Skrzydełka smażymy na złocisty kolor i osączamy na papierowym ręczniku. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Sos sliwkowy a’la barbecue 106

Trwa sezon na śliwki. Lubicie wszelkie dania amerykańskie w tym sos BBQ? Jeśli tak to koniecznie musicie zrobić swoje domowy sos śliwkowy a'la bbq, idealny do wszelkich smażonych skrzydełek, udek czy mięs w stylu amerykańskim. Sos jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Skrzydełka na ostro 202

czasie odsączamy z zalewy( nie wylewamy jej! ). Smarujemy miodem i musztardą. Obtaczamy w mące ziemniaczanej, odstawiamy na chwilę. Papryki drobniutko kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy ziarna sezamu. Dodajemy skrzydełkaSmażymy kilkanaście minut na złoty kolor. Pod koniec smażenia podlewamy pozostałą zalewą i posypujemy pokrojonym chili. Odrobinę solimy. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Podajemy

Ostra na Słodko
Skrzydełka w marynacie teriyaki 183

lądują,, w potrawce lub innym sosie , pałeczki i skrzydełka oraz ,, drobnica,, obrana z kostek kręgosłupa zostaje wykorzystana po zmieleniu na farsz . Ale czasem takie ugotowane mięso z pałek lub skrzydełek smażę panierowane lub wkładam w pikantne marynaty i potem obsmażam. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Skrzydełka w panierce 250

szklanki mleka pół szklanki mąki pszennej 1/4 łyżeczki soli 2 szczypty pieprzu cayenne 2 szczypty słodkiej papryki panierka: 1,5 szklanki przesianej mąki pszennej dodatkowo: tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Skrzydełka umyć, osuszyć. Odciąć lotki, a pozostałą część skrzydełek przeciąć na 2 części. Skrzydełka posypać przyprawami: solą, papryką i pieprzem, wymieszać wszystko najlepiej za pomocą dłoni. Do miski wbić jajko(...)wkładam po kilka kawałków skrzydełek, potrząsam pojemnikiem z mąką tak, aby mąką porządnie pokryła mięso w cieście. Obtoczone mięso ułożyć na desce. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz. Skrzydełka wrzucać partiami i smażyć po 10-15 min na złocisty kolor. Usmażone skrzydełka najlepiej ułożyć na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Dobre zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego

na moim stole...
Wrorek: Kurczak po koreańsku 155

Jeśli szukacie prostego przepisu na chrupiące skrzydełka i macie dość panierek, smażenia, przyprawiania, to właśnie znaleźliście:) Kurczak po koreańsku to bardzo prosta metoda na aromatyczne pieczone mięso w słodko-słonej glazurze. Czas przygotowania: 10 minut Czas pieczenia: 30-40 minut Liczba porcji : 2 duże Dobrze przyprawić kurczaka to jest nie mała sztuka. Marynata, mieszanka ziół, przypraw, która sprawi, że mięso(...)osiągnięcie takiego efektu jest wiele, nam niesamowicie przypadł do gustu patent stosowany w Korei, prosty a bardzo skuteczny. Dakgangjeong – bo tak się nazywa – to smażony, chrupiący kurczak w słodko- słonej glazurze. Skrzydełka, albo udka wcześniej można zamarynować w mieszance sosu sojowego, octu ryżowego, miodu i czosnku, potem usmażyć, a na koniec obtoczyć w glazurze, ale można też pójść

Niedzielny kucharz
Bufallo wings 281

łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę czosnku sproszkowanego, 1 łyżeczkę słodkiej papryki. Mieszamy wszystko razem. Następnie obtaczamy skrzydełka we wcześniej przygotowanej mące z przyprawami. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy skrzydełka i smażymy do momentu aż się zarumienią. Wyjmujemy i odsączamy je na papierowym ręczniku. Skrzydełka są już gotowe.Na patelnię wlewamy 1 łyżkę oleju roślinnego i podsmażamy na nim posiekaną w drobną kostkę

Animelka Blog
MAGIczne skrzydełka - skrzydełka maggi smażone 288

wprowadzić je do domowego menu. Po pierwsze trzeba było pamiętać o dwóch, no może czterech rzeczach i składnikach: * o skrzydełkach * o maggi 1/2 szklanki * o oleju do smażenia * o mące do obtaczania skrzydełek Tak, tak :D wystarczą te składniki i mamy świetna przekąskę. Jak zabrałam się do przygotowania skrzydełek, oskubałam pozostałości z piórek, bo czasami się zdarzają i obcięłam(...)trzecią część skrzydełka, co mięska nie daje. Zajmowałaby mi niepotrzebnie miejsce podczas smażenia w patelni. Przepłukałam, odsączyłam z wody i zapakowałam do miski. Miałam 12 skrzydeł. Do tego wystarczyło mi pół butelki Maggi w płynie. Zalałam je i przykryłam folią spożywczą. Przenocowały w lodówce. Co kilka godzin zaglądałam tam i kilkakrotnie przemieszałam skrzydełka, by płyn dotarł do każdego. Na drugi

Pieprzyć z Fantazją
skrzydełka magi - smażone 113

wprowadzić je do domowego menu. Po pierwsze trzeba było pamiętać o dwóch, no może czterech rzeczach i składnikach: * o skrzydełkach * o maggi 1/2 szklanki * o oleju do smażenia * o mące do obtaczania skrzydełek Tak, tak :D wystarczą te składniki i mamy świetna przekąskę. Jak zabrałam się do przygotowania skrzydełek, oskubałam pozostałości z piórek, bo czasami się zdarzają i obcięłam(...)trzecią część skrzydełka, co mięska nie daje. Zajmowałaby mi niepotrzebnie miejsce podczas smażenia w patelni. Przepłukałam, odsączyłam z wody i zapakowałam do miski. Miałam 12 skrzydeł. Do tego wystarczyło mi pół butelki Maggi w płynie. Zalałam je i przykryłam folią spożywczą. Przenocowały w lodówce. Co kilka godzin zaglądałam tam i kilkakrotnie przemieszałam skrzydełka, by płyn dotarł do każdego. Na drugi

Pieprzyć z Fantazją
Skrzydełka w ryżu 175

przyprawa do kurczaka  zioła prowansalskie  papryka  oregano świeże  czosnek  domowa wegeta  olej z czosnkiem i bazylią  olej do smażenia  2 szklanki ryżu + 4 szklanki wody Skrzydełka dokładnie myję i oczyszczam z piórek, przecinam na połówki, lotki odkładam( można ich użyć do gotowania bulionu) Mięsko przekładam do miski, doprawiam, ilość przypraw wg gustu(...)czasie skrzydełka  obsmażam na oleju, przekładam do naczynia żaroodpornego, dodaję gałązki oregano.  Wsypuję 2 szklanki ryżu i całość zalewam  4 szklankami wody + tłuszcz ze smażenia. Naczynie ze skrzydełkami  ( zakryte) wkładam do gorącego piekarnika 200 st C i zapiekam godzinę.  Zerknijcie na przepis, pyszna kaczusia miodowa (KLIK

Takie tam pichcenie
Czosnkowe skrzydełka w maśle 93

Następnie dodajemy czosnek, natkę i trochę soli. Smażymy jeszcze ze 30 sekund. Do masła i całej reszty dodajemy trochę oleju (dzięki temu masło się nie przypali) i dorzucamy skrzydełka. I smażymy na złocisto i chrupiąco. Wykładamy na talerz i całość zalewamy sosem maślanym. Dobrze jest zaopatrzyć się w świeżą bagietkę, przyda się do maczania w maśle :) Smak jest genialny

Marder&Marder Manufacture
Pikantne skrzydełka a’la KFC 148

zanurzamy w cieście , a następnie obtaczamy w mieszance mącznej , odkładamy na 5 minut . Podczas obtaczania w mące nie dotykam i powierzchni skrzydełek , staracie się trzymać koniuszkami palców za jedno miejsce , żeby zrobiły się charakterystyczne fałdki na panierce .Smażymy w głębokim tłuszczu , do momentu , aż panierka nabierze właściwego koloru , tłuszcz nie może(...)być, mega gorący bo panierka zbyt szybko się przypali , a kurczak pozostanie surowy . Najlepiej mocno rozgrzać , a zaraz po wpuszczeniu skrzydełek , zmniejszyć gaz na średni . Delikatnie obracać podczas smażenia . Po wyłowieniu , skrzydełka układamy na papierowym ręczniku ,żeby odsączyć nadmiar tłuszczu i podajemy jeszcze gorące Smacznego !     Post Pikantne skrzydełka a’la KFC pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik

Ogrodnik w podróży
Imprezowy chrupiący kurczak 154

skrzydełek - pierś z kurczaka - ok. 300 g mąki - przyprawa do kurczaka - papryka ostra - pieprz cayenne - sól - pieprz - Party Dip meksykański Prymat - 5-6 łyżek ketchupu - olej do smażenia Przygotowanie: Skrzydełka myjemy, odcinamy końcówkę, pozostały kawałek dzielimy przy stawie na pół aby były dwa kawałki. Pierś myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawę do kurczaka, paprykę ostrą i pieprz cayenne(ilości według(...)odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól i pieprz. Kurczaka wyjmujemy po kawałku z wody i maczamy w mące.  O panierowanego kurczaka smażymy na głębokim oleju w ok 180 stopni. Dip przyrządzamy według opisu na opakowaniu, odkładamy do lodówki. Po usmażeniu kurczaka podajemy z przygotowanym dipem meksykańskim. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Kurczak jak z KFC 140

ciasto : 4 jajka, 2 szklanki mąki pszennej, szklanka mleka plus taka sama ilość przypraw jak wyżej * panierka : 2 szklanki mąki pszennej, szklanka płatków kukurydzianych  * olej do smażenia Przygotowanie : * Skrzydełka przeciąć na pół. Fileta pokroić na paski. Mięso przyprawić i odłożyć na 2-3 godziny do lodówki. Składniki na ciasto zmiksować. Mąkę wymieszać z rozkruszonymi płatkami. Mięso maczać w cieście

Magiczne Życie Marty