skrzydełka smażone - 363 przepisów (strona:7/25)

Pikantne skrzydełka po amerykańsku. Buffalo hot wings. 233

mogę wyobrazić sobie tego nawet z dwiema miskami (i skrzynką piwa), ale myślę, że to samo mógłbym powiedzieć o finale Ligi Mistrzów. Nuda. Moje skrzydełka są nieco lżejszą wersją oryginału. Nie są smażone na głębokim tłuszczu, a pieczone w piekarniku. Jeżeli chcecie spróbować zbliżyć się do oryginalnego sposobu podawania - przygotujcie dip z niebieskiego sera, śmietany i majonezu oraz natnijcie sporo

zadanie-gotowanie
Pulpety z suszoną śliwką w sosie curry. 183

pieprz 2 cebule 1 ząbek czosnku 0,5 l bulion z kurczaka 150 ml śmietana kremówka 1,5 łyżeczki pasta curry bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Kurczaka obrać z mięsa. Korpus i skrzydełka wykorzystać do zupy. Mięso zmielić, dodać  namoczoną w mleku bułkę ( nadmiar mleka odcisnąć), jajko, 1 łyżeczkę śmietany, 1 łyżeczkę curry w proszku. Doprawić solą

Kulinarny karnet Christophera
SKRZYDEŁKA a la KFC 2791

Całość dokładnie mieszamy,przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na całą noc do lodówki.Skrzydełka przyprawiamy wg swojego smaku.Jeśli robimy dla dzieci używamy słodkiej i ostrej papryki.Jeśli chcemy bardzo pikantne dajemy tylko chilli i ostrą paprykę.Tutaj wszystko zależy od Nas. Następnego dnia tuż przed smażeniem robimy ciasto naleśnikowe.Jajka,mleko i przyprawy krótko miksujemy,dosypujemy mąkę dalej miksując(...)zamknąć pojemnik i potrząsać delikatnie pojemnikiem by mąka odsypała mięso.Nie należy strząsać nadmiaru mąki,musi być porządnie przyklejona. Smażymy na głębokim,dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor ok 10-15 min.Trzeba pilnować by ogień nie był zbyt słaby bo skrzydełka nasiąkną tłuszczem,zbyt mocny ogień spali na wierzchu a w środku mięso nie będzie dobrze usmażone. Usmażone skrzydełka wyłożyć

Niespełnione zdolności kulinarne
SKRZYDEŁKA KURCZAKA W SOSIE SOJOWO- IMBIROWYM 177

Jeśli lubicie drób i nieco ostrzejsze smaczki, koniecznie tak przyrządźcie skrzydełka. Smakują wyśmienicie i zachwycą nawet najwybredniejszych gości   Składniki: 1 kg skrzydełek kurczaka sól, pieprz, ostra papryka olej do smażenia sos: 1 szkl wody 2 łyżki miodu 1 łyżka mielonego imbiru 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej papryki Wykonanie: Z kurczaka odcinamy lotki, odrzucamy. Posypujemy solą, pieprzem

Z Majeczką w kuchni
Smażona w pierniku pierś perliczki 88

Pierwsze pytanie: „Skąd wziąć piersi z perliczki?, w sprzedaży są tylko całe ptaki” Ja kupuję całe perliczki i dzielę je. Z korpusów i końcówek skrzydełek gotuje bulion. Udka można na przykład konfitować a piersi smażę, oczywiście nogi również można smażyć. Używam piersi ze skórą. Pierś lekko roztłuc, dosłownie kilka uderzeń tłuczkiem. Oprószyć solą, mąką, obtoczyć w roztrzepanych jajkach a następnie

królestwo garów
Chrupiące skrzydełka z kurczaka a’la KFC 858

piekarniku czyli bez dodatku tłuszczu co jest ich dużym atutem. Sa bardzo chrupiące, smakują o wiele lepiej niż te smażone w głębokim tłuszczu. Znikają w szybkim tępie z talerza. Takie skrzydełka możemy podać na domówce, na obiad lub inne okazje. Podajcie do nich tylko miseczkę ulubionego sosu (u mnie czosnkowy). Mniam, mniam

Marta Gotuje
skrzydełka 142

ostro. Ciasto naleśnikowe jako panierka, z pieprzem, papryką, curry i proszkiem do pieczenia.  Wyjątkowo dodałem  drugie jajko, żeby było bardziej chrupiące. Wrzucamy skrzydełka i na godzinę wstawiamy do lodówki. Potem smażymy w głębokim tłuszczu i odsączamy. Po usmażeniu mięsa, warto przygotować coś jeszcze :) Świetnie smakuje cebulka i wcześniej ugotowane ziemniaki w cieście.  Polecam ! Chrupiąco, domowo, smacznie

chleba naszego
SKRZYDEŁKA W ZIOŁACH 183

najmniej 12 godzin. Skrzydełka wrzucamy do rondla na rozgrzany tłuszcz i obsmażamy. Gdy już są obsmażone podlewamy chlustem białego wina i przykrywamy, zmniejszając płomień. Skrzydełka im dłużej się marynują to krócej się smażą

harrisa
Przepiórki w cydrze 121

przepiórki, 330 ml cydru, 1 łyżeczka trawy żubrowej (turówki wonnej), sól, 3 łyżki tłuszczu do smażenia Przepiórki oczyścić, usunąć resztki piór, odciąć końcówki skrzydełek, odciąć kuper i szyjkę, przekroić wzdłuż na pół (przy okazji wycinając kręgosłup). Umyć, osuszyć. Oprószyć solą. Obsmażyć przepiórki z obu stron na rumiano. Przełożyć do garnka, zalać cydrem, dodać trawę żubrową. Gotować pod przykryciem na małym

królestwo garów
Rozgrzewający rosół z dynią 169

Rosołek idealny na jesienne dni - lekko rozgrzewający za sprawą papryczki chilli i słodziutki dzięki puree z dyni. Pyszności <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki: 500 g skrzydełek kurczaka 3 duże marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek selera 1/2 pora kawałek kapusty 2-3 łodyżki lubczyku 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka puree z dyni 1/2 papryczki chilli, bez pestek(...)POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso dokładnie myjemy, warzywa obieramy. Na suchej patelni przesmażamy cebulę w całości. Gdy będzie już mocno zarumieniona, dodajemy czosnek i smażymy jeszcze 2 minuty.  2. W dużym garnku umieszczamy skrzydełka kurczaka, marchewkę, pietruszkę, seler, por, kapustę, podsmażoną cebulkę i czosnek, łodygi lubczyku, puree z dyni, papryczkę chilli, liście laurowe i ziele angielskie. Wlewamy wodę

My Culinary Art
Stripsy z kurczaka jak z KFC 674

tłuszczu. Podawać gorące, bezpośrednio po usmażeniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Polędwiczki z kurczaka można zastąpić filetami z piersi kurczaka pokrojonymi w cienkie paseczki lub skrzydełkami. Inne, większe części kurczaka np. pałki wymagałyby dłuższego czasu smażenia w oleju. Ilość przypraw i pikantność stripsów można dobrać zgodnie z własnym smakiem. Stosunek mąki do bułki tartej w panierce wynosi 1:3. Olej

Gospodyni Miejska
Kurczak w 3 pysznych odsłonach 303

oczkach. Łączymy składniki. Dodajemy do nich majonez, Maggi, mąkę oraz całe jajko. Mieszamy do dokładnego połączenia się składników. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kotleciki na złoto – nakładamy je na patelnie łyżką. Przepis na skrzydełka z piekarnika Składniki: 500 g skrzydełek z kurczaka 6 łyżek przyprawy Maggi 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki(...)stopniach, aby skrzydełka ładnie się zarumieniły. Przepis na kurczaka w kurkumie z papryką i orzeszkami Składniki: 500 g piersi z kurczaka 4 łyżki przyprawy Maggi łyżka kurkumy łyżeczka imbiru ząbek czosnku łyżeczka chili szalotka garść orzechów arachidowych 3 papryki w różnych kolorach sól i pieprz do smaku natka pietruszki do podania 100 g ryżu olej do smażenia Kurczaka marynujemy

Kuchnia Bazylii
Skrzydełka z kurczaka – bez tłuszczu, pieczone, totalnie chrupiące 392

ekstra chrupiący kurczak wymaga smażenia w głębokim tłuszczu? Albo specjalnych marynat? A może dodatkowej warstwy panierki? Nie. Chrupiące skrzydełka kurczaka potrzebują tylko dwóch dodatkowych składników – zobaczcie, jak odrobina chemii w kuchni da Wam nieziemsko chrupiące doznania! Proszek do pieczenia. Mieszanka wodorowęglanu sodu, winianu potasu i skrobi. Sam wodorowęglan ma właściwości higroskopijne – czyli mówiąc totalnie łopatologicznie – wyciąga wodę. Wyciąga

Karo in the Kitchen
Hot wingsy ze skrzydełek kurczaka 154

nawet zagościły na moim stole w towarzystwie ziemniaków z wody z koperkiem i czerwonymi buraczkami. Składniki: 60 dag skrzydełek z kurczaka płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka pieprzu płaska łyżeczka ostrej papryki szczypta suszonego czosnku mąka kukurydziana do panierki olej do smażenia Składniki na ciasto: jajko sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku - jeśli lubicie bardziej ostre dodajcie więcej pieprzu(...)około 1/3 szklanki mleka + łyżka wody Wykonanie: Od umytych skrzydełek odcinam obojczyki, następnie kroję każde skrzydełko na dwie części. Obtaczam je dokładnie w przyprawach, wyrabiam ciasto mieszając wszystkie składniki na ciasto do uzyskania gładkiej masy. Kurczaki obtaczam w cieście, potem w mące kukurydzianej. Smażę na rozgrzanym tłuszczu do 15 minut na średnim ogniu. Jak uzyskają piękny złoty kolor, odsącz

Zasmakuj Kuchni
Panierka do kurczaka 130

Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Wszystkie składniki przekładamy do miski, dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka typu: skrzydełka, udka lub pałki obgotowujemy w osolonym wrzątku. Kurczaka obtaczamy w mące, następnie w cieście i bułce tartej. Smażymy na rumiano, na głębokim tłuszczu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen