skrzydełka smażone - 363 przepisów (strona:12/25)

Kurczak z curry i warzywami w sosie kokosowym. 265

pół (odcinamy pałkę od podudzia). 2 pałki, 2 podudzia i 2 piersi z częścią skrzydełek przekładamy do miski i wkładamy do lodówki. 3 ząbki czosnku drobno siekamy. Odstawiamy. 2 cebule kroimy w drobną kostkę. 1 limonkę kroimy na mniejsze cząstki. Na patelnię wlewamy olej rzepakowy, smażymy pokrojoną cebulkę i czosnek , dodajemy 2 łyżki mielonego imbiru, 3 g ostrej papryczki

Brzuszki Łakomczuszki
Zupa Meksykańska 157

pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej olej do smażenia oraz 2 litry wywaru warzywno-mięsnego lub rosołu Link do filmu z przygotowania: Zupa meksykańska https://www.youtube.com/watch?v=KCrXOr_wyVA Przygotowanie: Do przygotowania zupy możemy użyć wywaru warzywno-mięsnego lub rosołu. Przykładowy wywar: Do garnka daję na przykład ćwiartkę kurczak lub dwie mniejsze, można użyć skrzydełek lub mięsa wołowego z kością. Dodaję pokrojone(...)paprykę kroję w kostkę. Teraz na rozgrzanym oleju na patelni podsmażam przez około 5 minut cebulę z czosnkiem tak aby cebula się zeszkliła. Następnie dodaję mięso mielone i całość smażę kolejne 5 minut. Do podsmażonego mięsa z cebulą dodaję paprykę i całość smażę jeszcze 10 minut. Końcowe przygotowanie zupy meksykańskiej: Podsmażone składniki na patelni przekładam do garnka z wywarem, dodaję

Uwaga Babcia Gotuje
Kurczak z marynaty -pieczony w kombiwarze 181

produktem gotowym do użycia, nie wymagającym dodatkowego przygotowania. Nadaje wspaniały smak i aromat pieczonym, smażonym, duszonym i grillowanym potrawom mięsnym i nie tylko. Dostępny w 180 ml słoiczkach, które po otwarciu przez tydzień można w wygodny sposób przechowywać w lodówce." marynata Kujawski [ słodka papryka-zioła] skrzydełka, udka z kurczaka Kawałki kurczaka umyć, osuszyć .Wymieszać z marynatą i odstawić do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Skrzydełka w sosie 217

papryka słodka Skrzydełka umyć i osuszyć. Odciąć te najmniejsze części, które nie wykorzystuję. Skrzydełka oprószyć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać masło i lekko zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, ale nie rumienić. Dodać mięso i podsmażyć lekko ze wszystkich stron. Dodać marchewkę pokrojoną w półplasterki i smażyć około 2 minuty. Wlać 3 szklanki gorącej wody, dodać paprykę słodką, kostkę rosołową

O kuchni z uczuciem
Kurczak w cieście jogurtowo-paprykowym 186

marynaty i obtaczamy w mące *** *** Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z dwóch stron na rumiano *** *** Podajemy na ciepło na przykład z frytkami i surówką *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NUGGETSY Z KURCZAKA A’LA MCDONALDS PRZEPIS TUTAJ DOMOWE STRIPSY A’LA KFC PRZEPIS TUTAJ SKRZYDEŁKA A’LA KFC PRZEPIS TUTAJ     Artykuł Kurczak w cieście

Blog z Apetytem
Kurczak z patelni (z parmezanem) 167

natki pietruszki odrobina parmezanu sól, biały pieprz Kurczaka dzielimy na porcje (udka, skrzydełka i piersi). Każdy kawałek dokładnie nacieramy solą oraz białym pieprzem (przyprawy można sobie wymieszać na talerzyku). Na patelni rozgrzewamy ok 50 g masła z dodatkiem 1-2 łyżek oleju. Dodajemy kawałki kurczaka i smażymy z każdej strony na rumiano. Gdy to nastąpi wrzucamy na patelnię obrane

Smaki Na Talerzu
Pikantne skrzydełka kurczaka 96

chili sól pieprz przyprawa złocisty kurczak (opcjonalnie) zioła - bazylia, oregano (opcjonalnie) Ugotowane skrzydełka wyłowić z zupy i doprawić. Najpierw posolić i dodać przyprawę złocisty kurczak, a następnie posypać dużą ilością pieprzu i papryk. Na koniec jeśli ktoś lubi można dodatkowo użyć bazylię i oregano do smaku. Smażyć aż skórka zrobi się chrupka. Ja i mój narzeczony zjedliśmy je z frytkami

Karola gotuje
Tak mi rób......Chwilo Trwaj! 162

Powiem Wam, że tak mi się spodobało pieczenie, że potem poleciały skrzydełka, tu piekłam już z pokrywką, a nóż może pokrywka nie wytrzyma takiej temperatury i tu znowu dała radę. Dalej nie miałam do czego się przyczepić. Żadnego haka, nie dobrze. Cóż, więc zaczęłam grzecznie smażyć na niej, a co? Znowu poszłam na całość! Stek Wołowy! Mocny ogień, mocno rozgrzana

Blondynka Gotuje
Kurczak w pieczarkach 134

udka i skrzydełka z kurczaka 200 g pieczarek 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 marchewka garść posiekanego pora pół szkl wina białego wytrawnego  sól szczypta kurkumy szczypta kolendry szczypta lubczyku szczypta pieprzu szczypta imbiru tłuszcz do smażenia W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić poporcjowanego i umytego kurczaka.  Przysmażyć ze wszystkich stron, podlać winem, dodać posiekane warzywa, pieczarki

Gotowanie jest łatwe
Chrupiący kurczak 306

czekam na twoją opinię! Składniki: podwójna pierś z kurczaka pomysł na .... soczyste skrzydełka z miodem płatki kukurydziane 3-4 łyżki mąki 2 jaja Sposób przygotowania: Kurczaka pokrój na kawałki według uznania. Posyp przyprawą z pomysłu na. Następnie obtocz mięso w mące, potem w jajku i płatkach. Smaż na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym. * Panieruj dopiero przed smażeniem. * Jeśli

Wielki apetyt
SKRZYDEŁKA KURCZAKA W SOSIE BBQ 156

Piekielnie ostre SKRZYDEŁKA KURCZAKA W SOSIE BBQ , podawane z domowymi sosami. Będą idealnym pomysłem na wieczorną imprezę w gronie przyjaciół. Składniki: 1 kg skrzydełek i udek z kurczaka 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej papryki lub kilka kropel Tabasco Na sos BBQ: 1 duża cebula 3 ząbki czosnku(...)sosu bbq. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy siekaną cebulę wraz z czosnkiem. Dodajemy przecier pomidorowy, miód, sos worcestershire, musztardę, ocet, wędzoną i ostra paprykę. Smażymy na wolnym ogniu, często mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Sos BBQ łączymy z miodem, sosem

Menmagazine
Perliczka faszerowana pęczakiem 105

sól, tłuszcz do smażenia (gęsi),   tymianek,  główka czosnku Perliczkę dokładnie umyć i osuszyć. Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Perliczkę można wyluzować , ale nie jest to konieczne. Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy dojdziemy do skrzydełek należy je wyłamać(...)powierzchnię kości. Perliczkę natrzeć rozgniecionym jałowcem i solą, odstawić na co najmniej godzinę. Nadzienie: Mięso pokroić na kawałki wielkości około 1x3 cm. podsmażyć. Przełożyć do miseczki, na tłuszcz po smażeniu mięsa włożyć cebulę pokrojoną w większą kostkę, dodać szczyptę cukru, podsmażyć, dodać czosnek, chwilę smażyć. Wlać brandy, smażyć aż płyn odparuje. Wsypać pęczak, dodać jałowiec i tymianek, przesmażyć mieszając. Wlewać

królestwo garów
Kurczak w sosie pomidorowo-pieczarkowym 144

listek laurowy wegeta mąka do panierowania jajka panier do m ięsa Skworcu Skrzydełka pociąć tak, żeby z jednego powstały trzy kawałki ( lotki odłożyć).Obgotować je (około 10 min ) w wodzie z przyprawami.Wystudzić.Panierować w roztrzepanych i doprawionych jajkach i panierce.Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.Ja smażyłam we frytkownicy. 0,5 kg pieczarek 4 cebule kilka łyżek ketchupu mały

Moje domowe kucharzenie
Wiosenna zupka :) 189

mnie, więc same najlepsze skojarzenia :)  Składniki: udko z kurczaka/ skrzydełka 2 marchewki, pietruszka, seler średni słoiczek szczawiu* 3 łyżki ryżu pół szklanki śmietany sól, pieprz, domowa vegeta, majeranek jedno jajko na osobę * jeśli mamy świeży szczaw - myjemy go, odcinamy ogonki, kroimy w paski i smażymy na łyżce masła dodając sól, pieprz i czosnek do smaku. Udko zalewamy zimną wodą

NA MOIM TALERZU
Zupa krem ze smażonej papryki z miodem, gorgonzolą i z kluseczkami. 201

tyle tytułem wstępu. Wyciszam się w kuchni i robię zupę na dziś. Jak zrobić kluseczki znajdziecie tutaj . Czego nam trzeba? Do bulionu: -porcja z kaczki -szyja indycza -dwa skrzydełka z kurczaka -3 marchewki -2 pietruszki -seler -3 ząbki czosnku -opiekana cebula -kilka listków laurowych -kilka ziaren ziela angielskiego Mięso zalewamy zimną wodą; miałem takie porcje zamrożone, więc zalewam wodą podgotowuje(...)ostra łyżeczka -lubczyk -łyżeczka miodu -szalotka -wino białe półwytrawne -pieprz, sól -masło klarowane Posiekaną szalotkę szklimy na maśle klarowanym, dodajemy sypkie papryki i lubczyk, podlewamy winem, wrzucamy papryki posiekane. Smażymy kilka minut, aż papryki zmiękną. Przekładamy zawartość patelni do garnka, dolewamy przecedzony bulion (ok 2 litrów), dodajemy miód i marchew z bulionu. Gotujemy około 20 minut i miksujemy blenderem. Zalewamy

BaRepas