skrzydełka smażone - 363 przepisów (strona:11/25)

Królik duszony 128

przygotowaniu i bardzo smaczny sposób na królika. Królika umyć, osuszyć. W garnku o grubym dnie smażyć królika na maśle, na złoty kolor ze wszystkich stron. Dodać pokrojoną w ósemki cebulę, dodać bulion i dusić do miękkości. * gotuję bulion z kości, szyj, skrzydełek kaczek, z dużą ilością warzyw, listkiem laurowym, zielem angielskim, pieprzem. Przecedzam i gotuję aż będzie zastygał w galaretę

królestwo garów
Zupa ułańska – rodem z Mazowsza 153

wodzie z dodatkiem cząbru. Warzywa wraz z jedną cebulą, liściem laurowym i zielem angielskim, kośćmi i skrzydełkami gotujemy w 2 litrach osolonej wody. Po ugotowaniu odcedzamy. Odlewamy 2 szklanki i gotujemy w nich boczek, który po ugotowaniu kroimy w kostkę. Na smalcu smażymy drugą cebulę, po chwili dodajemy mąkę , mieszamy i wlewamy ½ szklanki przestudzonego bulionu. Łączymy z fasolą i wywarem

Smaki Ewy
Czekoladowe sówki z owocami 178

oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę.   Układamy placuszki w wieżyczkę. Wierzch smarujemy serkiem np. kanapkowym lub jogurtem i układamy dekoracją.    Oczka = kiwi + banan + winogrono Piórka = płatki migdałowe Uszka = migdały Skrzydełka = kawałki anansa Łapki = kawałki banana   Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Sajgonki (Cha Gio) 200

sama. Być może dlatego moje sajgonki nie wyszły takie, jakbym sobie tego życzyła, niemniej były przepyszne. I nic nie szkodzi, że większość mniej lub  bardziej popękała w trakcie smażenia, 2 całkiem się rozpadły a reszta nie była tak krucha jak powinna - zniknęły wszystkie 25 sztuk, jak tylko Prezydent wrócił z pracy! ;)  Zostało mi jeszcze 2/3 papieru ryżowego(...)środka, ciasno, tuż przy nadzieniu. Dolną część papieru zakładamy na już złożone boczne skrzydełka i nadzienie, następnie zaczynamy ciasno zwijać uważając, aby nie rozerwać papieru ryżowego. I tak postępujemy aż do wyczerpania składników.  4. Odstawiamy na min 1 h, przykrywamy folią. Sajgonki smażymy na głębokim oleju roślinnym do złocistego koloru, powinny stać się chrupiące.  * wprowadziłam swoje uwagi

Kuchnia Prezydentowej
SKRZYDEŁKA BBQ 212

pieprz WYKONANIE Skrzydełka osuszamy na papierowych ręcznikach. Odcinamy lotki (najcieńsze części) i wyrzucamy je. Pozostałe części kroimy na pół w miejscach zgięcia. Przekładamy do miski, nacieramy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Cebulę i czosnek ścieramy na tarce o grubych oczkach.  W rondelku, na małym ogniu, rozpuszczamy pokrojone w kostkę masło. Dodajemy startą cebulę i czosnek. Smażymy 1 minutę

cool and minty
Devolay czy de volaille? A może schabowy z kurczaka? 538

Aleksandra I. Najbardziej fantazyjna chyba  forma takiego kotleta to przygotowany z piersi z kawałkiem skrzydełka. Troszkę trzeba się napracować, ale ta kosteczka dodaje i smaku i elegancji :) I to jest podobno najpoprawniejsza forma tego dania. Ważny przy przygotowywaniu jest również tłuszcz do smażenia. Nie używamy do tego celu oleju, margaryny czy - nie daj Boże! - smalcu, lecz prawdziwe, klarowane masło

Codzienna kuchnia niecodzienna
Leczo z kiełbasą 197

ostra do smaku 1 łyżka – płaska ,cukru Paprykę , myjemy , drylujemy z nasion , wycinamy białe skrzydełka ze środka i kroimy w dowolne kawałki , takie jakie lubimy . Cebulę obieramy i kroimy w piórka . Kiełbaskę kroimy w kostkę średniej wielkości . Na rozgrzanej patelni podsmażamy , kolejno : najpierw smażymy kiełbasę z wyciśniętym przez praskę czosnkiem ( cała główka) – zdejmujemy łyżką cedzakową i przekładamy

Ogrodnik w podróży
Imprezowe Hity!!! 30 pomysłów na przekąski, dania, sałatki i przystawki na przyjęcie :)) 8796

inne ciekawe zapiekanki na które przepisy znajdziesz TUTAJ *** *** Pizza korona ( Przepis TUTAJ ) *** *** Skrzydełka a’la KFC (przepis: TUTAJ ) *** Domowe Stripsy ( Przepis: TUTAJ ) *** Krokiety ( Przepisy TUTAJ ) ***   — RYBY— Często na przyjęciach podawane są ryby i zazwyczaj cieszą się one dużym powodzeniem. Mogą być pieczone, smażone, zapiekane czy marynowane w zalewie. Oto kilka moich propozycji: *** Ryba z warzywami

Blog z Apetytem
KURCZAK FASZEROWANY GRZYBAMI LEŚNYMI 237

przeciśnięty przez praskę oraz cebulę pokrojoną w kosteczkę.  Mieszkam następnie dodaję grzyby. Całość smażę na małym ogniu aż będą ładnie szkliste. Dodaję szpinak, sól i pieprz do smaku oraz czosnek granulowany i suszoną bazylię. Kurczaka myję a następnie wycinam kości. Ja jedynie pozostawiam skrzydełka. Kurczaka nacieram przyprawami.  Kurczaka faszeruje. Zaszywam kurczaka albo spinam wykałaczkami tak by farsz

Gotowanie Patki
Blue Cactus – recenzja restauracji 162

Cactus Combo Plate, bo to zestaw najlepszych przystawek. Dostajemy w nim bardzo pikantne skrzydełka, pierożki z ciasta filo, taquitos, panierowaną papryczkę habanero (ogień, tylko dla fanów pikantnych smaków), quesadillę, czyli tortillę z serem oraz pieczone ziemniaki z serem. Całość jest ciężka od sera, smażona i pikantna. Ale przecież nie przyszłam do amerykańskiej knajpy, żeby schudnąć!. Najbardziej smakowało mi taquito czyli

Ugotowane pozamiatane
Musztardowe kąski/nuggetsy z kurczaka 217

czasie kąski/nuggetsy (z ciastem) usmażyć na rozgrzanym oleju - z obu stron. (Najlepiej smażyć w głębokim oleju, ale w mniejszej ilości również wyjdą smaczne.) Mięso odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym) i podawać z ulubionymi dodatkami. (*) Można użyć filetów z udek lub skrzydełek (wtedy przekroić je na 3 części i odrzucić te najmniejsze). Ciasta (z proporcji powyżej) starczy

Di gotuje
Kurczak z curry i warzywami w sosie kokosowym. 303

pół (odcinamy pałkę od podudzia). 2 pałki, 2 podudzia i 2 piersi z częścią skrzydełek przekładamy do miski i wkładamy do lodówki. 3 ząbki czosnku drobno siekamy. Odstawiamy. 2 cebule kroimy w drobną kostkę. 1 limonkę kroimy na mniejsze cząstki. Na patelnię wlewamy olej rzepakowy, smażymy pokrojoną cebulkę i czosnek , dodajemy 2 łyżki mielonego imbiru, 3 g ostrej papryczki

Brzuszki Łakomczuszki
Zupa Meksykańska 193

pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej olej do smażenia oraz 2 litry wywaru warzywno-mięsnego lub rosołu Link do filmu z przygotowania: Zupa meksykańska https://www.youtube.com/watch?v=KCrXOr_wyVA Przygotowanie: Do przygotowania zupy możemy użyć wywaru warzywno-mięsnego lub rosołu. Przykładowy wywar: Do garnka daję na przykład ćwiartkę kurczak lub dwie mniejsze, można użyć skrzydełek lub mięsa wołowego z kością. Dodaję pokrojone(...)paprykę kroję w kostkę. Teraz na rozgrzanym oleju na patelni podsmażam przez około 5 minut cebulę z czosnkiem tak aby cebula się zeszkliła. Następnie dodaję mięso mielone i całość smażę kolejne 5 minut. Do podsmażonego mięsa z cebulą dodaję paprykę i całość smażę jeszcze 10 minut. Końcowe przygotowanie zupy meksykańskiej: Podsmażone składniki na patelni przekładam do garnka z wywarem, dodaję

Uwaga Babcia Gotuje
Kurczak z marynaty -pieczony w kombiwarze 208

produktem gotowym do użycia, nie wymagającym dodatkowego przygotowania. Nadaje wspaniały smak i aromat pieczonym, smażonym, duszonym i grillowanym potrawom mięsnym i nie tylko. Dostępny w 180 ml słoiczkach, które po otwarciu przez tydzień można w wygodny sposób przechowywać w lodówce." marynata Kujawski [ słodka papryka-zioła] skrzydełka, udka z kurczaka Kawałki kurczaka umyć, osuszyć .Wymieszać z marynatą i odstawić do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Skrzydełka w sosie 248

papryka słodka Skrzydełka umyć i osuszyć. Odciąć te najmniejsze części, które nie wykorzystuję. Skrzydełka oprószyć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać masło i lekko zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, ale nie rumienić. Dodać mięso i podsmażyć lekko ze wszystkich stron. Dodać marchewkę pokrojoną w półplasterki i smażyć około 2 minuty. Wlać 3 szklanki gorącej wody, dodać paprykę słodką, kostkę rosołową

O kuchni z uczuciem