skrzydełka smażone - 363 przepisów (strona:11/25)

Spaghetti, skrzydełka, borowik,masło i jarmuż czyli prosty obiad w krótkim czasie. 121

trzy tygodnie. Uwielbiam ten smak, aromat jaki się uwalnia podczas smażenie. Nie potrzeba wielu przypraw, aby nadać wyrazu daniu, masło i mięso doskonale się uzupełniają. A jeszcze niedawno odkryłam, że smażąc na maśle, nie potrzebujemy zbyt wiele soli,  to co jest w nim to już ma znaczenie. 8 skrzydełek łyżka masła borowik łyżeczka słodkiej papryki sól i pieprz(...)smaku 2 liście jarmużu 10 pomidorków 200 g spaghetti  łyżka skórki z cytryny Skrzydełka przecinamy na stawach, posypujemy papryką z każdej strony. Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy skrzydełka ( bez końcówek) z każdej strony.  Po dokładnym obsmażeniu mięsa ,wrzucamy borowika pokrojonego w paski.  przykrywamy i dusimy do miękkości. Grzyby można zamienić na inne, jakie tam mamy

Dieta moja pasja
Kurczak w chrupiącej maślankowej panierce 179

czubate łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 małe jajko maślanka olej do smażenia (u mnie od Pro-BIO ) Dodatkowo do obtoczenia: 2 łyżki mąki kukurydzianej (u mnie od Pro-BIO ) 2 łyżki mąki pszennej (u mnie od Pro-BIO ) *można wykorzystać udka, pałki, a nawet nóżki lub skrzydełka (ich z podanej porcji przygotujemy więcej) Przygotowanie: Ugotowanego kurczaka osuszamy ręcznikiem papierowym(...)jednolita, ale dość gęsta. W płaskim talerzu mieszamy 2 łyżki mąki pszennej i mąki kukurydzianej. Kawałki kurczaka maczamy w gęstej panierce (dokładnie). A następnie obtaczamy w mieszance mąk. Kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju (na małym ogniu) z obu stron na złoto. Kawałki kurczaka w chrupiącej maślankowej panierce podajemy z dowolnymi dodatkami. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło

Słodkie okruszki
Kurczak w chrupiącej maślankowej panierce 203

czubate łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 małe jajko maślanka olej do smażenia (u mnie od Pro-BIO ) Dodatkowo do obtoczenia: 2 łyżki mąki kukurydzianej (u mnie od Pro-BIO ) 2 łyżki mąki pszennej (u mnie od Pro-BIO ) *można wykorzystać udka, pałki, a nawet nóżki lub skrzydełka (ich z podanej porcji przygotujemy więcej) Przygotowanie: Ugotowanego kurczaka osuszamy ręcznikiem papierowym(...)jednolita, ale dość gęsta. W płaskim talerzu mieszamy 2 łyżki mąki pszennej i mąki kukurydzianej. Kawałki kurczaka maczamy w gęstej panierce (dokładnie). A następnie obtaczamy w mieszance mąk. Kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju (na małym ogniu) z obu stron na złoto. Kawałki kurczaka w chrupiącej maślankowej panierce podajemy z dowolnymi dodatkami. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło

Słodkie okruszki
Królik duszony 105

przygotowaniu i bardzo smaczny sposób na królika. Królika umyć, osuszyć. W garnku o grubym dnie smażyć królika na maśle, na złoty kolor ze wszystkich stron. Dodać pokrojoną w ósemki cebulę, dodać bulion i dusić do miękkości. * gotuję bulion z kości, szyj, skrzydełek kaczek, z dużą ilością warzyw, listkiem laurowym, zielem angielskim, pieprzem. Przecedzam i gotuję aż będzie zastygał w galaretę

królestwo garów
Zupa ułańska – rodem z Mazowsza 121

wodzie z dodatkiem cząbru. Warzywa wraz z jedną cebulą, liściem laurowym i zielem angielskim, kośćmi i skrzydełkami gotujemy w 2 litrach osolonej wody. Po ugotowaniu odcedzamy. Odlewamy 2 szklanki i gotujemy w nich boczek, który po ugotowaniu kroimy w kostkę. Na smalcu smażymy drugą cebulę, po chwili dodajemy mąkę , mieszamy i wlewamy ½ szklanki przestudzonego bulionu. Łączymy z fasolą i wywarem

Smaki Ewy
Czekoladowe sówki z owocami 157

oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę.   Układamy placuszki w wieżyczkę. Wierzch smarujemy serkiem np. kanapkowym lub jogurtem i układamy dekoracją.    Oczka = kiwi + banan + winogrono Piórka = płatki migdałowe Uszka = migdały Skrzydełka = kawałki anansa Łapki = kawałki banana   Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Sajgonki (Cha Gio) 178

sama. Być może dlatego moje sajgonki nie wyszły takie, jakbym sobie tego życzyła, niemniej były przepyszne. I nic nie szkodzi, że większość mniej lub  bardziej popękała w trakcie smażenia, 2 całkiem się rozpadły a reszta nie była tak krucha jak powinna - zniknęły wszystkie 25 sztuk, jak tylko Prezydent wrócił z pracy! ;)  Zostało mi jeszcze 2/3 papieru ryżowego(...)środka, ciasno, tuż przy nadzieniu. Dolną część papieru zakładamy na już złożone boczne skrzydełka i nadzienie, następnie zaczynamy ciasno zwijać uważając, aby nie rozerwać papieru ryżowego. I tak postępujemy aż do wyczerpania składników.  4. Odstawiamy na min 1 h, przykrywamy folią. Sajgonki smażymy na głębokim oleju roślinnym do złocistego koloru, powinny stać się chrupiące.  * wprowadziłam swoje uwagi

Kuchnia Prezydentowej
SKRZYDEŁKA BBQ 177

pieprz WYKONANIE Skrzydełka osuszamy na papierowych ręcznikach. Odcinamy lotki (najcieńsze części) i wyrzucamy je. Pozostałe części kroimy na pół w miejscach zgięcia. Przekładamy do miski, nacieramy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Cebulę i czosnek ścieramy na tarce o grubych oczkach.  W rondelku, na małym ogniu, rozpuszczamy pokrojone w kostkę masło. Dodajemy startą cebulę i czosnek. Smażymy 1 minutę

cool and minty
Devolay czy de volaille? A może schabowy z kurczaka? 500

Aleksandra I. Najbardziej fantazyjna chyba  forma takiego kotleta to przygotowany z piersi z kawałkiem skrzydełka. Troszkę trzeba się napracować, ale ta kosteczka dodaje i smaku i elegancji :) I to jest podobno najpoprawniejsza forma tego dania. Ważny przy przygotowywaniu jest również tłuszcz do smażenia. Nie używamy do tego celu oleju, margaryny czy - nie daj Boże! - smalcu, lecz prawdziwe, klarowane masło

Codzienna kuchnia niecodzienna
Leczo z kiełbasą 159

ostra do smaku 1 łyżka – płaska ,cukru Paprykę , myjemy , drylujemy z nasion , wycinamy białe skrzydełka ze środka i kroimy w dowolne kawałki , takie jakie lubimy . Cebulę obieramy i kroimy w piórka . Kiełbaskę kroimy w kostkę średniej wielkości . Na rozgrzanej patelni podsmażamy , kolejno : najpierw smażymy kiełbasę z wyciśniętym przez praskę czosnkiem ( cała główka) – zdejmujemy łyżką cedzakową i przekładamy

Ogrodnik w podróży
Imprezowe Hity!!! 30 pomysłów na przekąski, dania, sałatki i przystawki na przyjęcie :)) 8729

inne ciekawe zapiekanki na które przepisy znajdziesz TUTAJ *** *** Pizza korona ( Przepis TUTAJ ) *** *** Skrzydełka a’la KFC (przepis: TUTAJ ) *** Domowe Stripsy ( Przepis: TUTAJ ) *** Krokiety ( Przepisy TUTAJ ) ***   — RYBY— Często na przyjęciach podawane są ryby i zazwyczaj cieszą się one dużym powodzeniem. Mogą być pieczone, smażone, zapiekane czy marynowane w zalewie. Oto kilka moich propozycji: *** Ryba z warzywami

Blog z Apetytem
KURCZAK FASZEROWANY GRZYBAMI LEŚNYMI 212

przeciśnięty przez praskę oraz cebulę pokrojoną w kosteczkę.  Mieszkam następnie dodaję grzyby. Całość smażę na małym ogniu aż będą ładnie szkliste. Dodaję szpinak, sól i pieprz do smaku oraz czosnek granulowany i suszoną bazylię. Kurczaka myję a następnie wycinam kości. Ja jedynie pozostawiam skrzydełka. Kurczaka nacieram przyprawami.  Kurczaka faszeruje. Zaszywam kurczaka albo spinam wykałaczkami tak by farsz

Gotowanie Patki
Blue Cactus – recenzja restauracji 136

Cactus Combo Plate, bo to zestaw najlepszych przystawek. Dostajemy w nim bardzo pikantne skrzydełka, pierożki z ciasta filo, taquitos, panierowaną papryczkę habanero (ogień, tylko dla fanów pikantnych smaków), quesadillę, czyli tortillę z serem oraz pieczone ziemniaki z serem. Całość jest ciężka od sera, smażona i pikantna. Ale przecież nie przyszłam do amerykańskiej knajpy, żeby schudnąć!. Najbardziej smakowało mi taquito czyli

Ugotowane pozamiatane
Musztardowe kąski/nuggetsy z kurczaka 192

czasie kąski/nuggetsy (z ciastem) usmażyć na rozgrzanym oleju - z obu stron. (Najlepiej smażyć w głębokim oleju, ale w mniejszej ilości również wyjdą smaczne.) Mięso odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym) i podawać z ulubionymi dodatkami. (*) Można użyć filetów z udek lub skrzydełek (wtedy przekroić je na 3 części i odrzucić te najmniejsze). Ciasta (z proporcji powyżej) starczy

Di gotuje