Kurczak z patelni (z parmezanem)

Kurczak z patelni (z parmezanem)

Kurczak z patelni (z parmezanem)

Choć zdjęcia dania nie wyszły najlepiej, to spieszę do Was ze smakowitym przepisem. Pyszny kurczak, duszony w winie, posypany na sam koniec parmezanem. Mięsko wyszło pyszne i delikatne, mięciutkie, cudownie odchodziło od kości. Jedyne czego żałuję to tego, że parmezanu miałam resztkę i nie mogłam dodać go ciut więcej;) 1 kurczak (o wadze około 1.5kg) 10 ząbków czosnku ok 100 g masła 200 ml białego wina pęczek natki pietruszki odrobina parmezanu sól, biały pieprz Kurczaka dzielimy na porcje (udka, skrzydełka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.