skrzydełka smażone - 363 przepisów

Pieczone skrzydełka na smażonym ryżu 459

Pyszne i proste danie na obiadek. Skrzydełka doprawiłam słodka papryką,majerankiem i marynatą teriyaki i upiekłam w piekaniku. Gotowe skrzydełka podałam ze smażonym ryżem z papryką. Pycha:)składniki:8-10 skrzydełek kurczaka1 czerwona papryka1 cebula2 woreczki ryżu u mnie parabolicznysłodka paprykamajeranekmarynata teriyakiolejSkrzydełka umyć i osuszyć. Oprószyć dokładnie słodką papryką i majerankiem. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i skropić niewielką(...)Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię i zeszklić cebulę, następnie dodać paprykę. Chwilę smażyć a następnie dodać ryż. Wszystko razem chwilę smażyć, dodać ok 3 łyżek marynaty teriyaki. Wymieszać i podawać z pieczonymi skrzydełkami

Monia miesza i gotuje
Skrzydełka smażone. Przepis krok po kroku. 122

Wiele szumu jest na temat skrzydełek smażonych z KFC, że to tajna receptura i jeśli ją odgadniesz natychmiast zostaniesz „sprzątnięty”   Postanowiłem zaryzykować, przeprowadziłem kilkadziesiąt testów…i wydaje mi si, że to MAM. Przepis który Wam dzisiaj przedstawiam to optymalna receptura na skrzydełka smażone(...)panierka z płatków kukurydzianych do mnie nie przemawia. Nie wiem, czy moja jest oryginalna ale na pewno jest duuużo lepsza.   Skrzydełka smażone najlepiej komponują się z Kolorową sałatką z czerwonej kapusty i sosem barbecue.   Zapraszam do zapoznania się z przepisem krok po kroku: Skrzydełka smażone

kuron.com.pl
Pieczone skrzydełka w pysznym sosie - smażone na oleju rzepakowym 186

czego tam jeszcze brakuje..w sumie każdy ma inne smaki i gusta i każdy i tak doprawia po swojemu..Polecam...bo naprawdę..pycha...my zjedliśmy z kaszą jęczmienną Kupiec....Skrzydełka smażyłam na oleju rzepakowym -naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni..Lubicie konkursy? lubicie wygrywać?Jeśli tak ..to zapraszam niedługo  na konkursik...będą

Moje domowe kucharzenie
Skrzydełka jak z KFC 128

więc zależy co kto lubi ;-) Zmieniłam też sposób smażenia - zamiast użyć tzw. głębokiego tłuszczu, smażyłam na patelni, obracając kawałki co jakiś czas z jednej strony na drugą. Oprócz skrzydełek smażyłam też podudzia, smażą się równie dobrze :-) Wystarczy, że dodacie dowolny sos lub choćby tylko keczup i danie, że palce lizać ;-) SKŁADNIKI 15 - 20 sztuk skrzydełek z kurczaka (mogą też być(...)szklanka mleka 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki sól, pieprz dodatkowo: mąka do obtaczania olej do smażenia Skrzydełka myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami i odstawiamy pod przykryciem na całą noc.  Składniki ciasta miksujemy razem. Następnie każdy kawałek kurczaka zamaczamy w cieście i obtaczamy w mące. Wkładamy na silnie

Czary - gary w kuchni
Skrzydełka smażone 135

tymianku 1 łyżeczka oregano 3 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka gorczycy 4 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/4 łyżeczki imbiru olej do głębokiego smażenia Skrzydełka umyć odciąć najmniejszą część, która nie będzie wykorzystana. Każde skrzydełko przeciąć w połowie. Mąkę wymieszać z wszystkimi wymienionymi przyprawami bardzo dokładnie. Każde skrzydełko obtoczyć z każdej strony w panierce(...)smażyć na głębokim tłuszczu. Kiedy będą już rumiane wyjąć na papierowy ręcznik, aby odsączyć tłuszcz. skrzydełka smażone Polecam również skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce udka drobiowe z prodiża udka pieczone w pomidorach pierś z kurczaka pod pierzynką

O kuchni z uczuciem
Hot wings a'la KFC (smażone skrzydełka z kurczaka) 167

wings a’la kfc to smażone skrzydełka z kurczaka do których przygotowania nie potrzebujecie wyszukanych składników. Wystarczy kupić skrzydełka, przygotować ciasto i przyprawione kawałki kurczaka obtoczyć w mące. Skrzydełka przyrządzone w poniższy sposób naprawdę świetnie smakują (choć są kaloryczne ;)). Składniki dla 3-4 osób: 1 kg skrzydełek sól, pieprz papryka ostra czosnek suszony olej do smażenia (co najmniej(...)rozgrzanym oleju. Skrzydełka muszą uzyskać złoty kolor i powinny "wynurzyć się" z tłuszczu. Usmażone kawałki kurczaka odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionym sosem, np. pomidorowym lub czosnkowym. Rady: - skrzydełka smażyć na mocno rozgrzanym oleju; na średnim ogniu, - możecie przygotować je dzień wcześniej, a przed podaniem podgrzać w piekarniku, - mięso trzeba dosyć mocno przyprawić, - mąkę do panierowania najlepiej wsypać

Ugotować
Skrzydełka a'la KFC 819

oleju, maggi i czosnek. Mieszamy. Dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i ostrą, ponownie mieszamy. Zamykamy w pojemniku i wstawiamy do lodówki na całą noc. Panierkę przygotowujemy przed samym smażeniem skrzydełek. W tym celu wszystkie składniki panierki miksujemy. Masa ma być płynna, ale gęsta. Panierkę wylewamy na skrzydełka. Nie wszystkie skrzydełka trzeba od razu obtoczyć w panierce. Wystarczy dokładnie obtoczyć(...)smażenia około 5 części mięsa. Mięso dokładnie obtaczamy w panierce, a następnie w mąkach. Tak przygotowane skrzydełka wrzucamy do oleju i smażymy około 12 minut. W czasie, gdy skrzydełka się smażą, przygotowujemy kolejną porcję skrzydełek. Smacznego

Smak mojego domu
Klasyczne, pikantne skrzydełka Buffalo 322

średniej wielkości miski wsypać mąkę pszenną. Dodać sól ziołową oraz świeżo zmielony, czarny pieprz i wymieszać. W tak przygotowanej mące obtaczać kawałki skrzydełek z kurczaka. Obtoczone w mące skrzydełka smażyć partiami, w głębokim, gorącym oleju, aż staną się złociste (przez około 10 - 15 minut). Usmażone skrzydełka układać na ręcznikach papierowych w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Usmażone skrzydełka zamaczać(...)selera naciowego oraz np. z frytkami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 - 5 osób. Skrzydełka należy panierować bezpośrednio przed włożeniem do gorącego oleju. Ja smażyłam skrzydełka we frytownicy, w oleju nagrzanym do 180 stopni przez około 12 minut. Skrzydełka przygotowane według tego przepisu są chrupiące, klejące i bardzo ostre. Ostry sos z papryczek cayenne ( Frank

Gospodyni Miejska
Skrzydełka Hot Wings jak z KFC 909

łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mleka   Dodatkowo: 1 szklanka mąki pszennej do panierowania olej do smażenia     *** Skrzydełka myjemy, osuszamy, odcinamy obojczyki a następnie każde skrzydełko dzielimy na dwie części *** *** Mięso przekładamy do miski, oprószamy przyprawami, mieszamy i odkładamy na około 1 godzinę *** *** Przygotowujemy ciasto: do miski(...)mieszamy dokładnie, aż każdy kawałek będzie nim pokryty *** *** Na talerz wysypujemy mąkę. Skrzydełka kolejno obtaczamy w mące i odkładamy na deseczkę. W garnku lub na wysokiej patelni rozgrzewamy olej. Skrzydełka smażymy przez około 12-15 minut *** *** Usmażone skrzydełka odsączamy na papierowym ręczniku *** *** Podajemy na ciepło, z ketchupem lub sosem czosnkowym *** *** Przepis na domowy sos czosnkowy znajdziecie TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE

Blog z Apetytem
Chrupiące skrzydełka 138

FOLWARK 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki białego pieprzu 2 jajka 4 łyżki mleka mąka i bułka tarta do panierki olej do smażenia Skrzydełka myjemy i z każdego odcinamy najcieńszy segment (ten który zawsze się mocno spieka), wkładamy do salaterki. Sos mieszamy z papryką, solą, chili, pieprzem i zalewamy mieszanką skrzydełka. Całość zakrywamy(...)roztrzepanych z mlekiem i na koniec w bułce. Skrzydełka kładziemy na rozgrzany tłuszcz i na silnym ogniu smażymy 2 - 3 minuty, następnie zmniejszamy płomień do minimum i smażymy 12 minut. Odwracamy skrzydełka na drugą stronę i znów smażymy 2 - 3 minuty na silnym ogniu i 12 na małym. Dzięki temu panierka będzie chrupiąca, a skrzydełka w środku usmażone, nie będą

Czary - gary w kuchni
Skrzydełka kurczaka po chińsku 680

osuszamy na ręczniku papierowym. Jeżeli została odrobina marynaty, odstawiamy ją na później. 2. W woku rozgrzewamy olej (Powinno być go tyle, żeby pokryły skrzydełka prawie w całości) i smażymy skrzydełka partiami do lekkiego zarumienia. Osuszamy na ręczniku papierowym. 3. Z woka wylewamy olej, zostawiając go tylko trochę na dnie. Wrzucamy drobno posiekany imbir i szczypiorek, dodajemy(...)smażymy przez minutę. Następnie wrzucamy usmażone skrzydełka, resztki marynaty i dokładnie mieszamy. Dolewamy bulion, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem 10 minut.  4. Zdejmujemy przykrycie, zwiększamy ogień i redukujemy, aż z wywaru utworzy się gęsty lepki sos. Na koniec dodajemy łyżkę miodu, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Przekładamy na półmisek, posypujemy szczypiorkiem i podajemy :) Smacznego! Potrawa zainspirowana przepisem

Tajskie smaki
Skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce. 196

głębokiego smażenia Wykonanie: Skrzydełka przygotować  dzieląc je na trzy części. Do miseczki wsypać pokruszone płatki,mąkę kukurydzianą i przyprawy. Wszystko wymieszać. W głębokiej patelni rozgrzać olej i smażyć skrzydełka obtoczone dokładnie  w panierce. Wyłożyć usmażone skrzydełka na ręcznik papierowy

O kuchni z uczuciem
Skrzydełka ostro-kwaśne w sosie czosnkowym 132

marchewki pół pietruszki, natka pietruszki chilli w proszku papryka słodka sok z połowy cytryny sól, pieprz, dwie szczypty estragonu trzy łyżki ostrego keczupu mąka ziemniaczana olej do głębokiego smażenia Skrzydełka porcjujemy. Pozbywamy się całkowicie małej, niemal niemięsnej części, i ewentualnych piórek, resztę przekrajamy jeszcze na pół, po czym myjemy je i osuszamy. Dalej wrzucamy do mięsa zmiażdżony ząbek czosnku(...)zwarty. Po przygotowaniu sosu i, powiedzmy po godzinie, odpoczynku mięsa w lodówce rozgrzewamy olej do smażenia, a mięso obtaczamy dokładnie w mące ziemniaczanej, której nadmiar staramy się obsypać. Smażymy panierowane skrzydełka na złoty kolor (w moim przypadku z powodu zagapienia się, tym razem z elementami czerni) i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy mięso sosem i przed samym podaniem posypujemy obficie

Kuchenna Kontrrewolucya
Buffalo Wings czyli klasyczne, amerykańskie skrzydełka pokoju 367

jest złożona, ale sztuką jest zachowanie właściwego balansu jego składników. Bazą jest pieprz cayenne, ocet i roztopione masło . Sos może być łagodny , średni lub super ostry . Zazwyczaj skrzydełkasmażone w głebokim oleju ( czasami są grillowane lub pieczone ), do momentu, aż dobrze się p rzyrumianią. Następnie są osuszone , mieszane z sosem Buffalo i po trząsane do momentu aż sos całkowicie(...)rondelku rozpuścić m asło na małym ogniu ; dodać pozostałe składniki i dokładnie połączyć trzepaczką; d oprowadzić do wrzenia nieustannie ubijając; wyłączyć na krótko zanim mikstura zacznie wrzeć ; s chłodzić . Skrzydełka smażyć na głębokim oleju do momentu aż nabiorą złotego koloru i będą chrupkie; odcedzić i odsączyć nadmiar oleju papierowym ręcznikiem; zmieszać z sosem Buffalo i po trząsać do momentu

Jem więc Jestem
Panierowane skrzydełka i surówka z kalarepą 164

Moja dzisiejszy propozycja na smaczny obiad to smażone, lekko pikantne skrzydełka w panierce i surówka z kalarepy, marchwi i sałaty. Składniki: Skrzydełka: 8 skrzydełek z kurczaka Marynata 3 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki ciemnego sosu sojowego sól, pieprz czosnek niedźwiedzi papryka ostra chili w proszku Panierka 4 łyżki mąki krupczatki 4 łyżki maki pszennej 4 łyżki mąki kukurydzianej olej(...)nią mięso i odkładamy do lodówki na kilka godzin. Mąki mieszamy ze sobą. Wprost z marynaty przekładamy mięso do panierki i obtaczamy z dwóch stron. Na rozgrzanym tłuszczu układamy skrzydełka. Smażymy z każdej strony, aż się ładnie zrumieni. Robimy surówkę: marchew i kalarepę ścieramy na tarce i grubych oczkach, sałatę rwiemy na drobne kawałki. Warzywa posypujemy przyprawami i mieszamy

e-PrzepisyKulinarne