Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTak zwane " zdrowe odżywianie " nie jest najmocniejszą stroną naszej kuchni. Ale sałatka z komosą ryżową, kaszą bulgur lub kuskus to już zupełnie insza inszość :) Szczególnie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataFrużelina to całe lub pokrojone owoce zatopione w żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Można ją przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim
Kulinaria - potrawy z różnych stron światatortille): 3 placki tortilli kukurydza z puszki Bonduelle 1 pomidor połowa cebuli ogórek ser topiony w plastrach np. cheddar 1 pojedynczy filet z kurczaka przyprawa curry przyprawa kebab-shoarma sól pieprz ketchup Sos musztardowo-majonezowy: 2 łyżeczki musztardy (dałam miodową, bo taką miałam) 4 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki oliwy 1/2 łyżeczki octu 1/2 łyżeczki suszonej bazylii. Przygotowanie(...)Fileta myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą curry oraz kebab shoarma. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni. Następnie rozkładamy usmażonego fileta na blasze wyłożonej papierem i wkładamy na jakieś 5-6 minut na 180 stopni, żeby trochę podpiec. Pomidora myjemy i kroimy na pół plasterki. Ogórek myjemy, obieramy i kroimy również na półplasterki. Cebulę obieramy
Gotuj z MąkąModa na zieloną herbatę okazała się w Polsce dość trwała, a liczba jej zwolenników systematycznie wzrasta. Jest to jeden z tych trendów, które z pewnością wyjdą
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSzybka, smaczna i zdrowa - taka powinna być idealna sałatka. Pasiasta sałatka z cukinii spełnia wszystkie te wymogi, a zarazem jest odpowiednia na każdą porę roku :) Składniki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTegoroczny sezon słoikowy rozpoczęliśmy wyjątkowo wcześnie. Już w pierwszych dniach czerwca przygotowaliśmy niewielkie ilości bazy pomidorowej do sosów i zup oraz konfitury morelowe z amaretto ( klik
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKuchnia krajów Bliskiego Wschodu jest na stałe obecna w naszym domu. Bez względu na to, gdzie aktualnie mieszkamy, pozostajemy jej wierni od wielu lat. Chleb naan
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPrzepisy na różne warianty za'ataru podwalam już wcześniej ( znajdziecie je tutaj ) jednak dzisiejsza mieszanka jest przeznaczona przede wszystkim do marynowania mięs. Mimo, iż na
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTo kolejne danie z kurczakiem i pomarańczami. W przepisie połączyliśmy pięć podstawowych smaków - słodycz miodu, ostrość papryczek chili, słony smak soli, gorzki kurkumy oraz kwaśny imbiru
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNajpiękniejszy smak wczesnego lata zamknięty w słoikach. Delikatny, z subtelną nutą migdałów przypomni mroźną zimą słoneczne dni, wypełniając dom przepięknym aromatem. Pasuje do wszelkich deserów
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDopadła nas moda na jarmuż i koktajle z jarmużem. Wszyscy go chwalą, że to zdrowa i smaczna bomba witaminowa. No cóż, do smaku z lekką
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSynoptycy prognozują na najbliższy weekend powrót upałów. A jak wiadomo na wysokie temperatury najlepsze są... domowe lody. Nie potrzebujemy nawet maszyny do lodów, żeby je
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPożywne, pełne energii i.... tanie w porównaniu z tym co widzimy na sklepowych półkach. Energetyczne batoniki możemy też modyfikować, jeśli chodzi o dobór składników, ważne jest
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataIdealnie miękkie, pikantne żeberka w miodowej marynacie należą do naszych ulubionych dań. Marynatę zawsze przygotowuje Paweł, a moja rola ogranicza się do obrania czosnku i starcia
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata