Cynamonowe bułeczki cinnamon rolls - doskonałe na każdą okazję Cynamonowe bułeczki cinnamon rolls, którym nikt się nie oprze to świetna propozycja na zbliżające się chłodniejsze dni lub
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCiastka orzeszki z kremem czekoladowym i orzechami - smak dzieciństwa Ciastka orzeszki z kremem czekoladowym i orzechami laskowymi przypominają mi czasy dzieciństwa. To takie moje comfort food
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKorzenne powidła śliwkowe z migdałami do naleśników, gofrów, lodów do jogurtu, musli i nocnej owsianki do wszystkiego, co tylko sobie zamarzycie. Korzenne powidła śliwkowe z migdałami
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNaleśniki z mąki gryczanej i ryżowej z poniższego przepisu przygotowywaliśmy podczas Warsztatów z Gwiazdą, które prowadzili Ewa Szabatin i Rafał Maserak. Ps.Tym razem przepis nie został
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCold brew - kawa parzona na zimno orzeźwia i pobudza Upały powoli ustępują, ale nadal często szukamy orzeźwienia, niekoniecznie w postaci dostępnych na sklepowych półkach napojów i
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJak woda do kawy? Pewnie niewiele osób, z wyjątkiem zawodowych baristów, zastanawia się nad tym, jaką wodą zaparzać kawę, pomimo, że poranna lub popołudniowa "mała
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTradycyjne powidła śliwkowe z węgierek - jak u babci Tradycyjne powidła śliwkowe wymagają sporo cierpliwości, której często niestety mi brakuje, ale warto poświęcić czas na ich przygotowanie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZa nami kolejna, jedenasta już edycja "Warsztatów z Gwiazdą" organizowanych przez portal All About Life. To niesamowite, pełnej pozytywnej energii, wydarzenie znalazło już stałe miejsce na
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSałatkę z arbuzem, serem pleśniowym Lazur i owocami tropikalnymi przygotowywaliśmy podczas Warsztatów z Gwiazdą, których bohaterami byli tym razem Ewa Szabatin i Rafał Maserak. To właśnie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTradycyjne pikle z arbuza czyli gotuję nie marnuję w praktyce Tradycyjne pikle z arbuza są wspaniałym dodatkiem do wszelkich pieczonych i grillowanych mięs. Słodko-kwaśne i
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataLemoniada cytrynowa z miętą limonką i imbirem wspomaga odchudzanie To doskonały napój na powracającą właśnie do Polski falę upałów. Lemoniada cytrynowa z miętą limonką i imbirem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataO niezwykłych właściwościach pobudzających kawy wiedzą chyba wszyscy. Nie każdy jednak wie, że kawa może być wykorzystywana nie tylko jako eliksir życia o poranku. Dzięki swoim
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKonfitura z arbuza i galaretka z arbuza - egzotyka w słoikach Konfitury z arbuza lub galaretkę z arbuza można zrobić w dwóch wariantach - z miąższu lub z
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataGrillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo - hit sezonu grillowego Grillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo, obłędna w smaku, chrupiąca, podana w formie sałatki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWiśniak na rumie najlepszy wiśniowy trunek Wiśniak na rumie wyróżnia się na tle innych wiśniowych alkoholi pięknym ciemnoczerwonym kolorem i charakterystycznym smakiem. Jego największą wadą jest
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata