Gouda najpopularniejszy żółty ser na świecie jest zarazem jednym z najstarszych serów podpuszczkowych z mleka krowiego. Nazwa "gouda" jest współcześnie używana do określania serów produkowanych
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJak upiec chleb z garnka przepis na najprostszy chleb z garnka żeliwnego porady jak upiec smaczny chleb z chrupiącą skórką oraz jak piec chleb w piekarniku
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSałatka z grillowanym kurczakiem i jabłkiem - jak wykorzystać grillowane mięsa Sałatka z grillowanym kurczakiem, Jabłkiem Grójeckim i serem pleśniowym jest kolejnym przykładem na smaczne wykorzystanie resztek
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKruche babeczki z nadzieniem budyniowym - dobre na każdą okazję Babeczki z kremem budyniowym nauczyłam się piec jeszcze będąc dzieckiem, oczywiście od najlepszej nauczycielki, jaką mogłam
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataOlej z nasion czarnego sezamu Oleje tłoczone na zimno nie należą do najtańszych, ale ze względu na cenne dla zdrowia właściwości, warto wprowadzić je do codziennej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataUcierana babka marmurkowa Wielkanocne ciasto na ostatnią chwilę Babka marmurkowa ucierana, miękka, wilgotna i bardzo smaczna jest idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy lub herbaty. Długo zachowuje
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZmienna wiosenna pogoda nie sprzyja naszemu zdrowiu. Chłodne wieczory i noce, ciepłe słoneczne dni - taka huśtawka prędzej czy później kończy się przeziębieniem. Warto więc w tym
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKiedy niemal dwa lata temu kupowaliśmy ekspres do kawy poświęciliśmy sporo czasu na porównanie dostępnych na rynku modeli. Jakie parametry i jakie kryteria są istotne podczas
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSyrop cukrowy - niezbędny dodatek do deserów, drinków i koktajli Syrop cukrowy do deserów, drinków i koktajli, także w wersji aromatyzowanej, to jeden z najłatwiejszych do zrobienia
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata18 marca ruszył kolejny już Share Week, unikatowy projekt Andrzeja Tucholskiego, w którym blogerzy polecają blogerów. Więcej szczegółów znajdziecie na stronie projektu Share Week , a teraz
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSzybka zupa pieczarkowa z serkiem topionym pomysł na obiad w pół godziny Zupa pieczarkowa z serkiem topionym, którą gotuję, kiedy brakuje mi czasu na bardziej wymyślne
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataXV edycja Warsztatów z Gwiazdą - flagowego projektu portalu All About Life upłynęła pod hasłem "Żyj zdrowo, cisz się życiem", a jej głównymi bohaterami byli Martyna Chomacka
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKuchnia zero waste to jedyny trend, któremu poddaję się niemal bez zastrzeżeń. Co więcej, za każdym razem wykorzystując resztki produktów odkrywam nowe połączenia smaków i kolejne
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCaffe marocchino Włoska kawa z czekoladą i mleczną pianką Kawa marocchino, dość popularna we Włoszech, jest stosunkowo rzadko serwowana w polskich kawiarniach. Włoscy bariści potrafią
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataIndyjski kurczak jalfrezi gotuję - nie marnuję w wersji indyjskiej Curry jalfrezi z kurczaka jest rodzajem pikantnego curry z zielonymi papryczkami chilli, cebulą i pomidorami. Nazwa dania
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata