serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:79/561)

Sernik z Mango na Spodzie z Karmelizowanych Migdałów 192

Jakiś czas temu zobaczyłam na blogu White Plate oba serniki z mango i od tamtej pory nie dawały mi spokoju. To własnie dla tych serników odnalazłam przecier mango w sklepie Kuchnie Świata. Autorka przepisu wspomniała, że przecier z mango bywa również w sklepach Rossman, na półce ze zdrową żywnością. Piekłam z przepisu pochodzącego ze strony White Plate. Polecam! Składniki(...)połączenia się składników. Masę delikatnie przelałam na migdałowy spód. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam około 60 minut. Uwagę zwracałam tylko na to czy boki dobrze się upiekły, a środek sernika żeby był lekko ścięty. Po tym czasie wyłączyłam piekarnik i sernik studził się w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Zimny wstawiłam do lodówki na całą noc. Ps. Przed wstawieniem

Blondynka Gotuje
Torcik Stracciatella 194

 Pyszny, lekki i aksamitny serniczek bez pieczenia.... Mimo dwóch tabliczek czekolady nie jest zbyt słodki ani zbyt mulący.        

Wypieki Rene
Sernik jogurtowy Staciatella bez pieczenia, z truskawkową wkładką i ciasteczkowym spodem. 1189

sezonowe owoce. Wewnątrz sernika znajdziemy wkładkę ze słodkich truskawek, która idealnie przełamuje smak czekolady i sera. Całość umieszczona na ciasteczkowym spodzie i obsypana obficie wiórkami czekoladowymi tworzy wyborny sernik bez pieczenia, który wprost rozpływa się w ustach, wspaniale pachnie i wygląda rewelacyjnie.  Idealny na imprezy okolicznościowe, jak i wyjątkową codzienność.  Sernik jogurtowy Staciatella bez pieczenia(...)ciasteczkowy spód, następnie wyciągamy sztywną już wkładkę truskawkową (przypomina konsystencją galaretkę) i wykładamy ją na środek sernika, po czym przykrywamy drugą warstwą sera, wygładzając równo wierzch. Na wierzchu ciasta układamy przekrojone na pół truskawki i posypujemy 50 g tartej czekolady.  Sernik wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.  Smacznego! :-) Pozdrawiam ciepło

Poezja Smaków - blog kulinarny
SERNIK BOUNTY – kokosowy z czekoladą / bez pieczenia 270

Dziś, specjalnie z myślą o zbliżającym się Dniu Kobiet 8 marca i zainspirowana współpracą z marką Kasia przygotowałam dla Was przepis na fantastyczny SERNIK BOUNTY – o smaku prażonego kokosu i czekolady. Nie wymaga pieczenia, dlatego przygotowuje się go bardzo szybko! No i tak samo szybko znika! Sernik jest naprawdę bardzo mocno kokosowy i wyrazisty w smaku. Zachwycać(...)łyżki DODATKOWO: *batoniki do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : SPÓD: Kokos prażymy na suchej patelni. Kasię roztapiamy. Ciasteczka miksujemy na piasek. Wszystko razem dokładnie mieszamy ( miksujemy ), wylepiamy tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy do lodówki. MASA SEROWA: Ser biały miksujemy ze śmietaną kremówką i cukrem pudrem – wszystko ” na raz”( na puszystą masę ). Żelatynę zalewamy odrobina zimnej wody, podgrzewamy

Ostra na Słodko
Sernik z orzechowym spodem i kruszonką 273

serniki 1 opakowanie budyniu waniliowego ½ szklanki mleka skondensowanego słodzonego 1/2 szklanki cukru (można dodać więcej ale mleko również dodaje sporo słodkości) 5 białek 5 żółtek aromat waniliowy lub ekstrakt waniliowy Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka i orzechy mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni.  Tortownice o średnicy 25 cm lub mniejszą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka łączymy(...)czasie łączymy wszystkie składniki na kruszonkę. Jeśli kruszonka będzie zbyt zbita możecie dodać nieco więcej płatków owsianych.   Zmniejszamy temperaturę pieczenia do 120 stopni. Sernik posypujemy kruszonką. Pieczemy około 80 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki

Mania Gotowania
Sernik z malinami i śliwkami na kakaowym spodzie 211

wstawić do lodówki na godzinę lub do zamrażarki na pół godziny. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto, rozwałkować na wielkość formy, dokładnie ponakłuwać widelcem, schłodzić godzinę w lodówce lub pół godziny w zamrażarce. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Do rozgrzanego piekarnika wstawić ciasto, piec przez około 20 min, tak aby spód się podpiekł. Wyjąć, delikatnie przestudzić. Masa(...)miksera, zmiksować, krótko, tylko do połączenia składników. Masę serową wylać na podpieczony spód, wyrównać (będzie rzadka), poukładać owoce. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec 30-50 min, do momentu aż środek sernika będzie ścięty, a sernik przy poruszaniu blaszką będzie lekko falować. Sernik całkowicie ostudzić w lekko otwartym piekarniku. Następnie schować do lodówki. Smacznego! Sernik z malinami

moj przepis na
Sernik z marchewką 240

Sernik jest delikatny, puszysty w środku z karmelizowaną marchewką która rozpływa się w ustach. Wcześniej robiłam babeczki z taką marchewką klik i bardzo nam zasmakowała więc spróbowałam z sernikiem. Jest pyszny. Składniki: 200 g herbatników typu petitki 100 g margaryny lub masła 1 kg twaróg z wiaderka 4 jajka 200 g cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią Kamis(...)spód owinąć dwoma warstwami foli aluminiowej. Na blachę położyć tortownicę nalać wody. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 st z termoobiegiem i piec około 70 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik do wystudzenia. Zimny sernik polać lukrem i udekorować marchewkami.Lukier: Do cukru pudru dodać białko i zmiksować na jednolitą masę. Lukier powinien być dosyć

Ala piecze i gotuje
SERNIK SADZONE JAJKO 140

Sernik na zimno z połówkami brzoskwiń i galaretką krystaliczną z wyglądu przypominający sadzone jajka to idealna propozycja na Święta Wielkanocne. Masa sernikowa wykonana jest

Kuchnia MagdaLeny
.856. pieczony czy gotowany? 151

pieczony gotowany sernik z czekoladowym masłem orzechowym ~ W końcu zrealizowałam kolejny pomysł - a mianowicie zastanawiałam się, co by było gdyby upiec gotowany sernik :D Wybaczcie mi przypalony wierzch, ale piekłam go wczoraj wieczorem, jednocześnie pisząc w swoim pokoju konspekt i nieco mi się zapomniało o serniku...Jednak pomijając tę jedną jedyną wadę był bardzo dobry - kremowy(...)doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać rozmieszany budyń i gotować do zgęstnienia. Dosłodzić do smaku. Lekko ostudzić i przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec ok. 30-40 minut w 180*C, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na noc. Smacznego

breakfast of dreams
Sernik truskawkowy na zimno 177

średnicy 15 cm do 35 cm. Prawda, że praktycznie! Sernik truskawkowy to sernik bez pieczenia czyli na zimno. Spód do sernika można zrobić z pokruszonych ciastek lub orzechów lub całkowicie z niego zrezygnować. Ja wybrałam ciastka digestive. Sernik na zimno truskawkowy smakuje i pachnie truskawkami. Jest wspaniały! Truskawkowy mus, biała czekolada i oczywiście truskawkami! Sernik truskawkowy

codojedzenia
SERNIK ZEBRA 540

Już od jakiegoś czasu chodził mi po głowie sernik zebra. Kiedyś piekłam zebrę czekoladową , był pyszny, ale czekolady niekoniecznie są moim ulubionym dodatkiem. Jak tylko nadarzyła się okazja, zmodyfikowałam poprzednią wersję tak, by obyło się bez dodatku czekolad. Wyszedł pyszny, kremowy, bardzo delikatny i co najważniejsze na rodzinnej imprezie zrobił furorę, zarówno wizualnie jak i smakowo. Polecam bardzo gorąco(...)dobrym serom). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 100*C i pieczemy 80 minut na termoobiegu, następnie temperaturę podnosimy do 120*C i pieczemy jeszcze ok.55 minut, również termoobieg  (środek powinien być dopieczony, można go delikatnie dotknąć, nie sprawdzamy jednak patyczkiem). Niska temperatura i długi czas pieczenia sprawiają, że sernik nie wyrasta gwałtownie, choć w drugiej fazie pieczenia wzrost

Smaczne Zdrowe
Sernik z czekoladowym musem 157

malakserze. W wyłożonej papierem tortownicy ( tylko dno) wyłożyć rozkruszone drobno przygotowane wcześniej ciastka z masłem. Lekko ubić dno tortownicy. Schłodzić w lodówce. Tortownicę szczelnie owinąć folią aluminiową, sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Tzn. że formę z sernikiem wkładamy do większej formy lub naczynia żaroodpornego, do którego nalewamy wrzącej wody do połowy wysokości formy z pieczonym ciastem(...)ziemniaków, zmiksować mikserem z resztą składników na gładką masę. Nie należy zbytnio napowietrzyć sera aby podczas pieczenia nadmiernie nie wyrósł i potem gwałtownie opadł. Przygotowaną masę przełożyć na wcześniej przygotowany spód ciasteczkowy, piec ciasto przez 45 minut w 150 stopniach. Gotowy sernik powinien mieć ściętą powierzchnię choć w środku może się jeszcze wydawać dość luźny. Po upieczeniu ciasto schłodzić

W garach u Gosi
Sernik dyniowy z polewą czekoladową 181

moje ulubione jesiennie ciasto. Co powiecie na sernik dyniowy z polewą czekoladową? Jest delikatny, kremowy, rozpływa się w ustach… Koniecznie musicie wypróbować ten przepis! Uwaga: Sernik ten pieczony jest w kąpieli wodnej ! Warto przygotować go dzień wcześniej – gdyż kilka godzin musi spędzić w lodówce. Składniki: 1 kg twarogu zmielonego dwu – trzykrotnie. Ja użyłam gotowego twarogu w wiaderku(...)czekolady 100 g śmietany kremówki Wykonanie: 1. Purée z dyni: Dynię umyj i przekrój na 2 kawałki. Pozbądź się nasion, skórkę zostaw. Dynię rozłóż na blasze do pieczenia skórką do dołu. Piecz w 200 C około 35 minut lub do momentu aż dynia będzie miękka. Warto sprawdzać co jakiś czas – czy widelec swobodnie zagłębi się w miąższu. Dynię po upieczeniu

Moja pasja smaku
Serniczki malinowe 148

Miał być sernik. Klasyczny pieczony, mocno waniliowy. Potem, że może jednak na zimno. Ostatecznie wyszedł sernik, ale w szklance. Nie szkodzi. Smakował wybitnie malinowo. I można jeść bez grzechu, gdy nie ma w nim ani grama cukru <3 4 porcje: 1 kg twarogu sernikowego 500 g mrożonych malin 1/2 szklanki erytrolu 25 g agaru (lub żelatyny

Kucharzyca
Sposób na banany według Nigelli 198

Kuchni Nigelli widziałam kiedyś sernik bananowy. Czym prędzej zaczęłam wertować książkę - i tak! Jest. W dodatku z sosem toffi... Niewiele myśląc, zabrałam się za pieczenie. I uwierzcie - warto było! Sernik jest delikatny, wcale nie ciężki, choć kremowy. Słodki, ale tak w sam raz. Z odrobiną sosu smakuje wybornie! Jak kiedyś będziecie mieli zbyt dojrzałe banany - to jest pomysł(...)banany, zmiksować na gładką masę.Piec 85-95 minut w 150 st. C.Wystudzić w uchylonym piekarniku.Schłodzić w lodówce przez noc.Wszystkie składniki na sos umieścić w rondelku. Podgrzewać na średnim ogniu, aż cukier i masło się rozpuszczą. Wymieszać, żeby wszystkie skłądniki dobrze się połączyły. Gotować 2 minuty, zdjąć z ognia, wystudzić. Sernik podawać z sosem w temperaturze

Pożeraczka, czyli raz adobrze