serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:72/561)

PUSZYSTY CZEKOLADOWY SERNIK JAGLANY BEZ PIECZENIA 124

PUSZYSTY CZEKOLADOWY SERNIK JAGLANY BEZ PIECZENIA Kto by pomyślał, że "sernik" może być z kaszy jaglanej i nie zawiera ani grama sera? Jest puszysty, lekki i delikatny jak pianka albo mus. Z racji tego, że jest z kaszy to jest bardzo wartościowy i pożywny. Sernik, który ma moc ! Taka jedna porcja na śniadanie dostarczy mnóstwo energii

Kuchnia Paulettes
Sernik wiedeński z rodzynkami 500

cóż, nie jest to ciasto dietetyczne, ale za to nad wyraz smaczne. Puszysty sernik wiedeński jest po prostu ciastem idealnym na każdą okazję. Składniki - proporcje na formę prostokątną o wymiarach 28x19x7 cm lub okrągłą o średnicy 26 cm Jako miarki używałam szklanki o pojemności 250 ml Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 1 kg tłustego, 2-3 krotnie(...)bardzo delikatnie wymieszać. Całość przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenie formy. Piec bez termoobiegu w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 60-70 minut. Po upieczeniu pozostawić lekko uchylonym piekarniku na około 15 minut, a kiedy już całkowicie wystygnie schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Uwaga: w trakcie pieczenia sernik urośnie, ale po wystudzeniu zazwyczaj opada. Znacznie rzadziej opadają

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pumpkin Spice sernik 106

Pyszny sernik dyniowy z dodatkiem korzennych przypraw i kawy o pięknej pomarańczowej barwie na spodzie z ciasteczek to obowiązkowa pozycja do zrobienia jeszcze tej jesieni! Kremowy sernik, kruchy spód i bita śmietana. Prawda, że to idealne połączenie? :) Składniki (na formę o średnicy 16-18 cm): 200 gram ciasteczek digestive (użyłam bezglutenowych) 50 gram rozpuszczonego masła 400 gram twarogu(...)syrop wymieszany z kawą i ponownie miksuję tylko do połączenia się składników. Gotową masę wylewam na przygotowany wcześniej spód i piekę przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, następnie obniżam temperaturę do 140 stopni i piekę sernik przez kolejne 60 minut. Studzę w uchylonym piekarniku do temperatury pokojowej a następnie w lodówce przez kilka godzin lub całą

Mango Papaja
Dyniowo i elegancko: creme brulee 175

mnóstwo! Poza tym zbliża się też Halloween. Wiem, że nie jest to popularne w Polsce święto, ale ja je lubię. Zresztą - każda okazja do świętowania jest dobra, prawda? A pieczenie sernika z pajęczyną czy wycinanie dyni to naprawdę ogromna frajda. Na początek mam jednak coś mniej oczywistego, co jednak świetnie się sprawdzi, jeśli urządzacie przyjęcie dla dorosłych. Dyniowy creme brulee(...)dyniowy i syrop klonowy. Masę przelać do kokilek. Dno większej formy wyłożyć ściereczką, ustawić kokilki z musem. Do większego naczynia wlać gorącej wody mniej więcej do połowy wysokości kokilek. Piec w 140 st. C. przez 1 godzinę. Wystudzić, a następnie schłodzić w lodówce, najlepiej przez noc. Przed podaniem wierzch kremu posypać cukrem, skarmelizować za pomocą palnika. Podawać od razu. Smacznego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z rosą 182

łyżeczki proszku do pieczenia; Składniki na bezę: 6 białek; 1 szklanka cukru kryształu; Wykonanie: Do miski lub na stolnicę przesiać przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Do sypkich składników dodać margarynę i smalec, dobrze posiekać nożem. Następnie dodać żółtka i jajko i zagnieść ciasto. Dużą formę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym. Ciastem wyłożyć dno i boki(...)przygotowane wcześniej ciasto. Sernik włożyć do nagrzanego do temperatury 180 o C piekarnika i piec 50 minut. Dobrze jest na początku około 30 minut podpiekać ciasto od spodu, a dopiero potem piec i dół i górę. Po około 50 minutach wyłożyć na wierzch sernika pianę ubitą z białek z cukrem kryształem. Ciasto pieczemy jeszcze około 15 minut.  Rosa

In my kitchen
Bezy a'la Pavlova z bitą śmietaną i owocami 130

ubiegły weekend piekłam sernik na proszony obiad ze znajomymi. Potrzebowałam do niego 5 jajek i 5 żółtek. "Uwielbiam" takie przepisy, bo co tu zrobić z tymi wszystkimi pozostałymi białkami... Nie lubię wyrzucać jedzenia, dlatego postanowiłam zmierzyć się pierwszy raz w życiu z bezami. Znalazłam różne przepisy w internecie, ale wybrałam ten najprostszy na blogu Moje wypieki. Nie wyszły(...)Użyłam takiej jaka mi wyszła do zrobienia blatów pod mój deser Pavlova w wersji mini :)) Bezy a'la Pavlova z bitą śmietaną i owocami Na blaszce na papierze do pieczenia robimy z masy okręgi (większe i mniejsze) i pieczemy w temperaturze 120 stopni przez ok 50 minut. Bezy a'la Pavlova z bitą śmietaną i owocami Moje bezy były bardzo

Pyza i Surówka
Dostałam nominację do Liebster Blog Award 108

Dostałam nominację do Liebster Blog Award Dziękuję Beacie z bloga  http://jakwyszlamzamaz.blogspot.com// dostałam nominację do Liebster Blog Award. Jest to już druga nominacja i

Ewa w kuchni
sernik cytrynowy bez pieczenia 188

składnik i na spód sernika: 250 g herbatników 2 łyżeczki kakao 120 g masła, roztopionego wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy na „piasek”. Dodajemy kakao, mieszamy. Dodajemy masło i wyrabiamy ciasto o konsystencji mokrego piasku. Przekładamy do tortownicy (ok. 21 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia (boki również wyłożyłam) i wylepiamy nim dno tortownicy, mocno ugniatamy. Schładzamy w lodówce na czas(...)masy. składniki na wierzch ciasta: 1 galaretka cytrynowa 350 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy wystudzenia. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć wylewamy ją na wierzch sernika i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Domowy Smak Jedzenia
Słodko-słony wywiad dla VIVA! 118

Puszysty sernik uda się wtedy, gdy wszystkie składniki będziemy dodawać stopniowo. Dodatek kremówki także nada strukturze ciasta lekkości. ŻEBY ROSŁO JAK NA DROŻDŻACH! Oprócz smakowitych przepisów na serniki, piecze Pani również ciasta drożdżowe. Co w wypadku, gdy takie ciasto nie chce wyrosnąć? Czy zna Pani jakieś sprawdzone “drożdżowe sposoby”? Ciasto drożdżowe lubi ciepło, więc to podstawa, aby zapewnić

Raj dla Podniebienia
Magazyn Aromat - zima 2018 113

zaskoczyć naszych Czytelników przepisami w najnowszym numerze magazynu Aromat. Dowiecie się m.in. jak samodzielnie ukisić kapustę, jak zamarynować i upiec mięsa na świąteczny stół, jakie serniki pieką sławni kucharze, skąd się wziął pieczony naleśnik, a także jak smakują Święta w naszych domach albo co przygotować na karnawał. To tylko mała zapowiedź, więcej inspiracji znajdziecie w magazynie:) Zapraszam

Obiad gotowy
Kokosowy sernik 332

Mocno kokosowy, szybki w przygotowaniu nie wymagający pieczenia sernik na herbatnikach z delikatną białą czekoladą jest świetną alternatywą klasycznego ciasta na bazie sera. Składniki: Masa serowa: 1,3kg białego sera półtłustego (3 krotnie zmielonego) 3jajka 300g masła extra 1 i 1/3  szklanki cukru 300ml mleczka kokosowego 3 budynie śmietankowe (na 0,5l mleka) 1,5 szklanki wiórków kokosowych

Szalona Kuchnia Eweliny
MALINOWE COULIES 158

owocowy dodawany do deserów, lodów i ciast. Jest pyszny i fantastycznie podkreśla smak słodkich potraw.  Świetnie sprawdza się jako dodatek do budyniu, puddingu chia, owsianki, jaglanki lub pieczonych serników. Można nim polać naleśniki placki lub racuszki. Przygotujecie go niezwykle prosto i szybko. W mniej niż 30 minut otrzymując pyszną dawkę słodkości. Świeże lub mrożone owoce gotujemy z cukrem

cool and minty
Sernik na jabłkach 137

Pyszny sernik pieczony na cieście kruchym z jabłkami z 1,5 kg twarogu. Pyszne połączenie jabłek, kruchego ciasta, skórki pomarańczowej, oraz polewy czekoladowej polewy. Piekłam w formie o wymiarach 24 cm x 36 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Sernik na zimno na biszkoptowym spodzie, bez pieczenia 140

osiąga rekordowe wartości. Nie znam nikogo, kto w taki upał ma ochotę odpalać w domu piekarnik. Ale co zrobić kiedy nachodzi ochota na odrobinę słodkości? Przygotować deser bez pieczenia! Sernik na zimno będzie w takiej sytuacji świetną opcją. Chłodny, orzeźwiający, a w dodatku zdrowy, bo przygotowany bez dodatku cukru. Przygotowanie spodu także nie wymaga użycia piekarnika. Jako spod sernika

HealthyCreations
Sernik na zimno z owocami i galaretką 171

Zapraszam na smaczne ciasto bez pieczenia. Sernik galaretkowy z dodatkiem truskawek i borówek amerykańskich to super pomysł na słodki podwieczorek lub deser a do tego jest bardzo prosty w przygotowaniu. Składniki: 100 g biszkoptów 400 g serka homogenizowanego waniliowego 150 g serka śmietankowego 200 g jogurtu naturalnego greckiego 2 galaretki truskawkowe oraz: kilka truskawek 100 g borówek amerykańskich

słodkie i nie tylko historie kulinarne