serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:68/561)

jaglarnik, czyli sernik jaglany na zimno z truskawkami 185

odsyłam na przykład tutaj . Warto wpleść ją do swojej diety, co nie jest wcale trudne, bo pasuje do wielu potraw, zarówno słonych jak i słodkich. Po wielkim sukcesie pieczonego sernika kokosowego , postanowiłam wykonać wersję na zimo. Ośmielę się powiedzieć, że przerosła moje oczekiwania i niczym nie ustępuje tradycyjnej wersji z wykorzystaniem twarogu czy serka. Ma idealną konsystencję, jest wilgotny(...)blendując.  4. W międzyczasie rozrabiamy galaretkę, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, lecz polecam użyć mniejszej ilości wody - jedna szklanka będzie ok.  5. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia, a następnie układamy biszkopty. Ranty warto natłuścić, a następnie wysypać wiórkami kokosowymi (będzie ładnie wyglądało i ułatwi nam sprawne wyciągnięcie ciasta z formy). 6. Masę wylewamy do formy i wygładzamy

two broke sisters
Sernik z białą czekoladą na spodzie brownie 155

kandyzowanej skórki pomarańczowej Piekarnik rozgrzać do 200 st C. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać masło, cukier, jajka, mąkę, na końcu dodać skórkę pomarańczową i delikatnie wymieszać. Piec ok 7-8 minut. MASA SEROWA: 800 g twarogu (mielonego 3-krotnie lub gotowego z wiaderka) 100 ml kremówki 200 g białej czekolady 150 g cukru pudru 3 jaja wanilia Czekoladę rozpuścić(...)śmietaną kremówką. Na końcu dodać cukier puder i wanilię. Masę serową wylać na podpieczony spód brownie, wstawić do piekarnika. Na dolną półkę piecyka wstawić naczynie z gorącą wodą (sernik pieczemy w kąpieli wodnej, dzięki temu będzie wilgotny i idealnie gładki). Piec ok 50-60 min w temp 170 st.C. smacznego

Z Marcepanem
Sernik z serków waniliowych ze śliwkami 197

pasują tutaj idealnie :-) Prosty i krótki skład oraz szybie wykonanie! Jeśli uwielbiasz śliwki i proste, wilgotne ciasta, to polecam proste ciasto ucierane ze śliwkami . Jeśli zaś preferujesz pieczone serniki z owocami, spodoba Ci się sernik z jogurtów greckich z dodatkiem moreli .. pycha

AniaGotuje.pl
123. Sernik śmietankowy 218

Niesamowicie wilgotny sernik, delikatny i puszysty. Naprawdę polecam. 1 kg serka śmietankowego (może być z wiaderka) 10 jajek 2 szklanki cukru 1/2 litra kremówki 30% 2 budynie śmietankowe Spód: 3 żółtka 10 dkg masła 2 łyżki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy   Polewa czekoladowa 1 jajko 1/2 kostki masła(...)cukru. Kremówkę ubić. Wszystkie składniki wymieszać razem powoli aby nie upadły. Ciasto (będzie rzadkie) wylać na blachę i piec przez 90 minut w 170-160 stopniach. Następnie zmniejszyć do 100 stopni i piec przez dalsze 15 minut. Gdy w czasie pieczenia sernik zacznie się zbyt mocno spiekać z wierzchu należy przykryć pergaminem. Upieczony sernik pozostawić w piekarniku

Jadło i czytadło
sernik "śliwka w czekoladzie" 223

brązowego cukru (w oryginale 100g) ~100g mąki pszennej ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~jajko ~szczypta soli Cukierki (wcześniej je posiekać), masło i cukier przełożyć do garnuszka i podgrzewać do momentu całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawić na ok. 10-15 minut i zmiksować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól, jajko i dokładnie wymieszać. Masa powinna być gęsta i lśniąca, przełożyć(...)jednym jajku, po każdym miksując ok. 15sek. Masę serową wylać na upieczony spód (nie trzeba go studzić). Tortownicę z powrotem włożyć do piekarnika, zmniejszyć temp. do 160*C i piec sernik ok. 50 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze na ok. 30 minut, następnie lekko uchylić drzwiczki, odczekać ok. 15 minut

chili & sugar
Murzynek z serem 148

proszkiem do pieczenia. Po wymieszaniu ubijamy pianę z białek. Dodajemy ją do ciasta i mieszamy łyżką. Wlewamy ciasto do formy ok. 24×36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Sernik: Cztery białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. W drugim naczyniu pozostałe żółtka oraz cukier i cukier waniliowy miksujemy na puszystą masę. Dodajemy stopniowo miękkie masło, a następnie(...)porcjami dodajemy ubitą na początku pianę z białek, delikatnie mieszając łyżką. Na wierzch masy murzynkowej rozkładamy masę serową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C (bez termoobiegu) i pieczemy ok. 60 minut. Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Gdy ciasto stygnie, przygotowujemy polewę. Jej wszystkie składniki (masło, cukier, kakao i śmietanę) należy rozpuścić w rondelku i wymieszać do połączenia. Aby wypieki

Poezja smaku
Sernik z morelami i kruszonką 351

przygotowania trochę większych (na 0,75 ml) budyniów, przez co niestety sernik był trochę zwarty, ale i tak bardzo smaczny! Zapraszam na sernik z morelami i kruszonką. Sernik z morelami i kruszonką Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: Kruche ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów bez skórki 100 g cukru 1 op. cukru(...)pozostałe ciasto rozdrobnić na wierzchu sernika. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 1 godzinę. (W przepisie było na 200 stopni, ale bałam się, że wierzch mi się za bardzo przypali…) Wystudzić na kratce i schłodzić przez noc w lodówce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego Post Sernik z morelami i kruszonką pojawił się poraz pierwszy

UgotujmyTo.pl
Sernik z makiem 121

pomarańczowy i mak z bakaliami to typowe bożonarodzeniowe smaki i zapachy. Paza tym ciasto jest bardzo efektowne i mamy dwa w jednym, zamiast pieczenia sernika i makowca osobno. Polecam włączyć do światecznego menu. Składniki: Masa serowa • 1 kg sera mielonego np Piątnica • 5 jajek • 1 szklanka cukru • 1 cukier waniliowy • 3 łyżki(...)st.C na 15 minut. • Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 120 st.C, na spód piekarnika wstawić blaszkę z wrzącą wodą i piec jeszcze 1,5 godziny. • Ciasto stopniowo wyjmować z piekarnika, najpierw wyłączyć piekarnik i trzymać ok. 15 minut, po czym otworzyć piekarnik i dopiero po 15 minutach wyjąć

To co kocham
Sernik z kratką 104

ziemniakami , teraz przyszła jednak pora, żeby wypróbować coś innego, nowego. Sernik przygotowany według tego przepisu wyszedł niezwykle delikatny i puszysty. Skórka pomarańczy i wanilia nadała mu wspaniałego aromatu. Sernik z kratką to ciekawa propozycja nie tylko na wielkanocny stół , ale i na inne różnego rodzaju przyjęcia . Składniki ( okrągła blaszka o średnicy 26 cm): ciasto kruche 25 dag mąki(...)ziarenka wyjęte z laski wanilii i przesianą mąkę. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy. Wykładamy na kruche ciasto. Z reszty ciasta formujemy wałeczki, układamy je w kratkę. Sernik pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 1 godzinę. źródło: "Moje gotowanie Ilość porcji: ok. 10-12 porcji Czas przygotowania: 1,30 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Sernik dyniowy z kremem szpinakowym 155

jakiś czas temu robiłam ten pyszny sernik i dzisiaj chcę się podzielić z Wami przepisem. Wiem, że niektórzy nie cierpią szpinaku który jest w kremie ale miłośnicy szpinaku będą zachwyceni. Polecam Składniki: ciasto: 200 g dyni 600 g jogurtu naturalnego greckiego 3 jajka 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 op. budyni jasnych w proszku krem(...)dużych oczkach. Do miski przekładamy jogurt, dodajemy cukier puder, jajka, budynie i proszek do pieczenia oraz dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy startą dynię i delikatnie mieszamy razem. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy sernik przez ok. 1 godzinę w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu chłodzimy sernik. Krem: szpinak odcedzamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
SERNIK CZEKOLADOWY 193

wlewamy rozpuszczone masło, chwilkę ugniatamy. Tortownicę 24 cm wykładamy folią aluminiową, na to rozkładamy ciastka i wylewamy pierwszą kakaową masę, na to masa serowa capuccino i waniliowa.  Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 *C, przez godzinę. Ciasto w mniejszej temperaturze się nie spiecze a upiecze. Ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach, następnie chłodzimy w lodówce kilka godzin

Kulinarne Fantazje Marioli
SERNIK ZEBRA (kakaowo-waniliowy) 701

spędziłam go tak produktywnie :). Na koniec podziękowania za to, że czytacie, gotujecie i komentujecie. Uzależniłam się od Was! :) Na zmiksowani.pl i blogu trwa moja akcja-konkurs dotycząca wspólnego pieczenia sernika. Polega ona na tym, że uczestnik musi dołożyć coś od siebie do podanego przeze mnie przepisu bazowego . W sobotę wpadłam na pomysł dwukolorowego sernika i zaraz potem pomyślałam o cieście

Przepisy Aleksandry
Domowy sernik z jabłkami 241

łyżki cukru pudru     1 łyżeczka proszku do pieczenia     1 żółtko     1 łyżka oleju 1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, staranie wyrabiamy. Ciasto odstawiamy minimum na 30 minut do lodówki. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i spód wykładamy przygotowanym ciastem. Masa serowa: 1 kg sera białego 12 dag masła(...)połowy cytrusa, jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do reszty składników, mieszamy.  Gotową masę serową przelewamy na przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez 120 minut. Po upieczeniu sernik odstawić do wystudzenia

Apetyczna babeczka
Sernik Pina Colada 1658

herbatników 70 g wiórków kokosowych 100 g masła polewa na sernik: 100 ml śmietany 30% lub 36% 50 ml słodzonego mleka skondensowanego Przygotowanie:   Herbatniki rozdrobnić w blenderze, dodać roztopione masło i wiórki kokosowe. Powstałą dość sypką masą wyłożyć i wyrównać łyżką dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Do sera dodać serek mascarpone, mleko skondensowane i mąkę ziemniaczaną, wszystko(...)formie o średnicy co najmniej 28 cm inaczej się nie zmieści. Sernik podczas pieczenia zbytnio nie zwiększa swojej objętości. Piec w nagrzanym do 180 stopni C 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec jeszcze 100 minut. Po upływie tego czasu sernik posmarować wymieszaną z podanych składników polewą i piec jeszcze około 15 - 20 minut

Kuchcik gotuje
Sernik marakuja z galaretką pieczony z kremówki i serka mascarpone 116

marakui odcedzić z pestek, a następnie wszystkie  składniki masy dokładnie połączyć na jednolitą konsystencję. (Całość miksować jedynie do połączenia się składników.) Masę przelać na ciasteczkowy spód. Sernik piec w rozgrzanym piekarniku przez 60 minut w 180 stopniach, a następnie ostudzony przy uchylonych drzwiczkach piekarnika wstawić do lodówki. Przygotować wierzch. Galaretkę rozpuścić w 150 ml gorącej wody

Di gotuje