serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:77/561)

pyszny, pieczony sernik bananowy... 195

wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać biszkopty, wylać sernik i na wierzchu poukładać talarki z dwóch bananów piec w 200C około 55 minut, jak wierzch się szybciej przyrumieni to nakryć folią srebrną lub papierem do pieczenia i piec dalej - sernik wyjąć jak wystygnie i posypać pudrem cukrem sernik jest obłędnie smaczny, wilgotny, delikatny..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z niespodzianką na majówkę 148

razu nachodzi mnie ochota na różne serniki na zimno. W dzisiejszym i kolejnym wpisie zdradzę Wam przepisy na dwa cudowne i zaskakujące serniki, których nie trzeba piec. Dzisiejszy sernik kryje niespodziankę w środku. Jego sekret to ciepłe lody w czekoladzie. Pamiętacie je jeszcze ze swojego dzieciństwa? ;) (Przepis znalazłam na  tym blogu -  świetne przepisy, piękne zdjęcia(...)polecam ! ) SERNIK Z NIESPODZIANKĄ Składniki:  (forma25x30) 12 ciepłych lodów w czekoladzie ( do kupienia np. w Lidlu) 12 herbatników 4 kubeczki serka homogenizowanego (po 200 g) 300 ml śmietany 30 % 1/2 szklanki cukru pudru 1 fix do śmietany 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki pomarańczowe Przygotowanie: Spód formy wykładamy papierem do pieczenia oraz herbatnikami.  Na herbatnikach ustawiamy

Bon appetit mon amie
Sernik z lawendowo miodową nutą na kruchym miodowym spodzie 163

Sernik z lawendowo miodową nutą na kruchym miodowym spodzie. Moja rodzina uwielbia serniki, dlatego tak często je piekę. Ale ten przepis… ich po prostu zachwycił. Jak widzicie sernik wyszedł idealnie. Nie popękał, jest pięknie wyrośnięty, nie za słodki, mocno serowy i ten pyszny spód. A cały sekret tkwi w pieczeniu w niskiej temperaturze, dobrze dobranym serze(...)całe jajka i olej (powoli wlewamy). Następnie dodajemy mąkę (ciągle miksując). Na koniec dodajemy miód, krótko miksujemy. Masę (będzie dość rzadka) wlewamy na podpieczony spód. Zmniejszamy temperaturę pieczenia do 160 stopni. Sernik wkładamy na środkowy poziom piekarnika i pieczemy około godziny (160 stopni, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Sernik powinien ładnie odchodzić od brzegów formy. Sernik studzimy

Słodkie okruszki
Sernik bez pieczenia – kardamonowy, z wiśniową pianką 224

Sernik bez pieczenia – lekki, mocno kwiatowy przez dodatek zielonego kardamonu, z rozpływającą się w ustach wiśniową delikatną jak chmurka pianką. Prosty i szybki deser do podania na wiele sposobów – ze świeżymi owocami, z owocowym sosem, solo. Jeśli pozbawicie go spodu z krakersów – będzie całkowicie bezglutenowy. Ten sernik szykowałam na małą, wysoką foremkę o średnicy 18cm. Jeśli chcecie robić(...)większej tortownicy, np. w standardowej o średnicy 21-22cm – podwójcie ilość składników. Sposób wykonania pozostaje bez zmian. Rozpinamy obręcz tortownicy, na dno wykładamy papier do pieczenia (lepiej) lub folię aluminiową albo grubą folię spożywczą. Zapinamy obręcz. Na dno tortownicy wykładamy pokruszone grubo krakersy, skrapiamy je trzema łyżkami mleka żeby lekko się ze sobą zlepiły. Odstawiamy. Żelatynę zalewamy 3 łyżkami

Karo in the Kitchen
Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką / Rhubarb and ginger crumble cheesecake 201

tradycyjnej, słodkiej odsłonie, jako pieczony dodatek do kremowego sernika z chrupiącą imbirową kruszonką z migdałami i szybką podstawą z herbatników. Jest on bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu, a na pewno zachwyci podniebienia całej rodziny. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką (8-10 porcji) Składniki: 400 g rabarbaru, pokrojonego(...)składniki w misce i mieszaj rozgniatając kawałki masła do powstania typowej kruszonki. Wyjmij sernik z piekarnika, wyrzuć folię i posyp sernik przygotowaną kruszonką. Wyjmij z piekarnika naczynie z wodą, zwiększ temperaturę do 200 oC i piecz kolejne 30 minut aż kruszonka ładnie się zarumieni. Po tym czasie wyłącz piekarnik i zostaw w nim sernik do schłodznia przy

karmelowy
Sernik orzechowo-krówkowy z kremem z orzeszków ziemnych (ulepszony przepis) 113

krem stężał. spód sernika: wszystkie rodzaje orzechów oraz migdały zblendować na drobno, dodać kawę, można dodać odrobinę cukru. Taką masą wylepić tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiec ok.10minut w 180C. sernik: margarynę utrzeć na puch, powoli dodawać zmielony twaróg, miksować z 2 łyżeczkami kajmaku, dodawać po jajku. Zetrzeć skórkę z cytryny i z pomarańczy. Dodać krem z orzeszków ziemnych(...)oraz śmietankę i budyń. Zmiksować do połączenia się składników. Masę przelać na podpieczony spód. Piec 60minut w 170C. Studzić w otwartym piekarniku. polewa: w rondelku podgrzać 3 łyżki kajmaku z 2 łyżkami mleka. Polać wystudzony sernik. Udekorować dowolnie.   Artykuł Sernik orzechowo-krówkowy z kremem z orzeszków ziemnych (ulepszony przepis) pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernik z ajerkoniakiem, suszonymi śliwkami i czekoladą 136

mnie to król wszelkich domowych wypieków i przez te świąteczne dni przechodzę na dietę sernikową, wsuwając go 3 razy dziennie zamiast innych posiłków. Zazwyczaj w moim domu piecze się sernik wiedeński lub krakowski . Jeden i drugi obowiązkowo z dużą ilością bakalii. Jednak czasami najdzie mnie ochota na drobne zmiany i wtedy kombinuję z nowymi smakami. W zeszłym roku(...)mąkę ziemniaczaną. Masę zmiksuj na gładko, aż znikną grudki. Śliwki oraz jedną tabliczkę czekolady posiekaj i dodaj do masy serowej. Formę pokryj od spodu papierem do pieczenia i wlej gotową masę na sernik. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC i piecz przez 50-60 minut do suchego patyczka. Gotowy sernik odstaw do wystudzenia, a następnie delikatnie oddziel

Food Square
SERNIK STRACIATELLA BEZ PIECZENIA 676

Królowa serników znów wkroczyła do akcji! Dziś mam dla Was kolejne cudo bez pieczenia. Tym razem zapraszam na genialny Sernik Straciatella. Biszkopty pokryte lekkim, delikatnym kremem serowym z kawałami czekolady wręcz rozpływają się w ustach. Ciasto smakuje obłędnie! Nie jest przesadnie słodkie, więc z wielką przyjemnością można sięgać po dokładkę. Jest idealnym pomysłem na słodki deser do popołudniowej kawki

Ostra na Słodko
Sernik jagodowy z nutką cynamonu 275

przez 30 min. Dno okrągłej tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.  Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 500 g twarogu półtłustego(...)łyżką. Na końcu delikatnie wmieszać do masy jagody. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę serową przełożyć do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Sernik wstawić do piekarnika. Piec 1,5 godziny. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Wyjąć ciasto z piekarnika, wystudzić. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin

maniapieczenia
Sernik banoffee i parę zdań wyciągniętych z mojej książki… 96

Dziadkowie wierzyli, że tak się stanie. Mama szczerze wątpiła w moje zakusy.” / fragm. wstępu / W jednym z krótkich rozdziałów opisuję jeden dzień, w czasie którego piekłam z Babcią sernik. Bo właśnie od sernika mojej Babci to wszystko się zaczęło… Dziś zdjęciami moich ciast częstuję Was moją sernikową wizją, dzielę sie wciąż nowymi, wymyślonymi recepturami, ale ten pierwszy(...)wysłużonej, prostokątnej formy do ciasta. Babcia nagrzewa stary piekarnik. W obu rękach dzierżę formę z sernikowym ciastem. Wspólnie wsuwamy ją do pieca. Przez piekarnikową szybkę przyglądam się ciastu. Jest jak puch. Pachnący, kremowy puch. To sernik mojej Babci.” / fragm. rozdziału „Miejsce z dzieciństwa” , Renata Czelny-Kawa, „ Serniki słodkie i wytrawne „/ Przepis na sernik

Raj dla Podniebienia
Sernik Jagodowy - pieczony! 548

Serniczek. Jak my lubimy pieczone serniczki. Ten kolor, a smak? Cudnie! Wykonanie banalnie proste. Wszystkie składniki do jednej miski, zmiksować i gotowe! Pieczenie, a potem najtrudniejszy etap, na noc do lodówki. Jak tu się powstrzymać, aby nie uszczknąć chociaż kawałeczek? Spokojnie, powstrzymaliśmy się :) Jedyne co nie poszło zgodnie z planem to moja głupota wygrała. Chciałam na śmietanie zrobić(...)Zmiksowaną masę serową wlałam do tortownicy na spód ciasteczkowy. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piekłam przez około 60 minut. Każdy piekarnik jest inny i możecie pieczenie przedłużyć do 75 minut. Wierzch ma być sprężysty. Po tym czasie na upieczony sernik wylałam polewę śmietanową, wyrównałam i piekłam jeszcze 10 minut. Potem wyłączyłam piekarnik i studziłam sernik

Blondynka Gotuje
Sernik dyniowy 169

kusząco pachnący korzennymi przyprawami, typowo jesienny sernik. Jeśli lubicie tartę z dynią, ten sernik na pewno bardzo Wam zasmakuje :-) Sernik wychodzi równy jak stół, nie pęka, ma wyjątkowo delikatną konsystencję i wcale nie trzeba go piec w kąpieli wodnej by uzyskać taki właśnie efekt. Jego przygotowanie nie wymaga nawet miksera, przeciwnie, mikser jest wręcz niewskazany. Czy dyniowy(...)przyprawy dokładnie ale niezbyt energicznie wymieszać.  Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę serową przełożyć do tortownicy. Piec 1,5 godziny. Upieczony sernik powinien mieć wyraźnie ścięty, sprężysty wierzch. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Następnie wyjąć ciasto z piekarnika, schłodzić w lodówce przez kilka

maniapieczenia
SERNIK DO KAWY! 199

kawy. Ten sernik jest bardzo klasyczny w smaku i przypomina mi sernik mojej babci. Smakuje świetnie i jest łatwy w przygotowaniu. Przy przygotowywaniu sernika powinniśmy zawsze pamiętać o tym by piec go w systemie grzanie dół i góra. Dzięki czemu sernik Wam nie popęka. Serników też nie powinno się zbyt napowietrzać aby nie rosły a potem(...)pomarańczową. Białka ubijamy na sztywno z resztą ilości cukru, dodajemy do masy, jak i pozostałe składniki. Całość wylewamy do formy. Ja użyłam dużej tortownicy, ale zauważyłam, że serniki lepiej się pieką w formach porcelanowych. Czas pieczenia godzina i 10 minut, temp 160 stopni C, grzanie dół i góra. Sernik po zakończonym czasie pieczenia pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych

SMYKWKUCHNI
Sernik z migdałami 163

tyle neutralne w smaku, żeby każdy zjadł z apetytem, a jednocześnie choć trochę oryginalne, nie nudne. W końcu udało mi się znaleźć ideał w gazetce Pieczenie jest proste, nr 1/2010. Sernik migdałowy - to przecież zasmakuje każdemu. Z mielonymi migdałami, co oznacza, że będzie miał ciekawą strukturę, troszkę inną od tradycyjnych, gładkich serników. Z odrobiną alkoholu, która sprawi(...)wodą umieścić w garnuszku, podgrzewać, nie mieszając, aż karmel nabierze złocistej barwy. Lekko przestudzić.Na wierzchu sernika ułożyć amaretti. Maczać widelec w karmelu, i szybko machając nad ciastem, rozciągać złote niteczki. Zostawić do zastygnięcia na kilka minut, podawać.Smacznego!Uwielbiam sprawiać przyjemność pieczeniem. Kiedy innym smakuje to, co przygotowałam, aż cała podskakuję z radości (tak w sobie, w środku, żeby

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z musem jeżynowo jogurtowym 195

mnie porzeczka i borówki Sposób wykonania : Ciasteczka rozdrobnić w blenderze ,masło roztopić i połączyć z ciasteczkami, blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i owinąć szczelnie folią aluminiową ponieważ sernik będziemy piekli w kąpieli wodnej , ciasteczkami wyłożyć spód blaszki równomiernie ugniatając jak na poniższym zdjęciu. Wstawiamy do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki na masę serową mieszamy najlepiej(...)poziomie ustawiamy dużą blachę wypełnioną wrzątkiem na wys ok 2 cm.  do tej wody wstawiamy tortownicę z sernikiem ,zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy w kąpieli wodnej 90 minut . Po upieczeniu sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Robimy mus , dwie galaretki rozrabiamy z 250 ml wrzątku i dostawiamy do ostygnięcia. Jeżyny miksujemy i przecieramy przez sitko , łączymy

Wypieki Rene