serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:64/561)

Sernik z musem śliwkowym. 194

przepis:  Rozpoczynamy od zrobienia spodu z ciasteczek. W malakserze mielimy ciasteczka na drobne kawałeczki, dodajemy roztopione masło, dokładnie mieszamy i wykładamy tortownicę (średnica 24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 10 min. Odstawiamy do wystygnięcia.  Śliwki myjemy, usuwamy pestki i układamy w garnku. Na górę śliwek wysypujemy cukier i gotujemy(...)noża przeprowadzamy kilka razy po powierzchni sernika, aby powstał nam efekt marmurka.    Następnie dno i boki tortownicy owijamy w 4-5 warstwy folii aluminiowej. Następnie owiniętą formę z sernikiem umieszczamy w większym i głębszym naczyniu żaroodpornym lub głębokiej brytfance i zalewamy gorącą wodą do 1/2 wysokości sernika. Tak przygotowany sernik pieczemy w rozgrzanym do 150 stopni piekarniku

Kuchnia Łukasza
Sernik z jogurtów greckich 301

Prosty przepis na sernik pieczony z jogurtów greckich lub gęstych jogurtów naturalnych. - spód z herbatników - z dodatkiem moreli - delikatny i puszysty Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni polecam Ci również sernik kawowy bez spodu , sernik krówkowy z ricotty oraz sernik z koziego sera

AniaGotuje.pl
Serniczek ajerkoniakowy 179

Lubicie serniki bez pieczenia? Bo ja bardzo. Takie najlepiej smakują w lecie ale w zimie też świetnie smakują z filiżanką gorącej kawy. Dzisiaj propozycja raczej dla dorosłych wielbicieli serników, z dodatkiem ajerkoniaku. Pycha! A do tego przygotujecie go zaledwie w kilkanaście minut, nie licząc czasu chłodzenia ;) opakowanie okrągłych biszkoptów Masa serowa: kg serka waniliowego z wiadereczka 3 płaskie łyżki

Smakołyki Asi
Sernik Mozaika 359

24x34 cm Składniki ciasto: 500 g maki pszennej tortowej 250 g masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka L 2 łyżki cukru waniliowego szczypta soli 3 łyżki kakao 1. Mąkę przesiewamy na stolnicę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy zimne masło, oba cukry, sól i siekamy nożem. Wbijamy całe jajka i zagniatamy ciasto.  2. Ciasto dzielimy(...)ciasto wylewamy masę serową, na masę serową ponownie układamy ciasto, u mnie już nie łatki, tylko paseczki.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (funkcja góra - dół), sernik pieczemy 65 minut. Nastepnie otwieramy drzwiczki piekarnika i studzimy tak przez 30 minut

kruche babeczki
Sernik z frużeliną jagodową 193

spód ciasteczkowy. Sernik wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika, stawiając na dno piekarnika naczynie z wodą. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 150 stopni C i piec sernik 1 godzinę 40 minut. Upieczony sernik pozostawić w uchylonym piekarniku do wystygnięcia. W rondelku zagotować jagody z wodą i cukrem. Do gotujących się dodać rozprowadzoną w wodzie

kolorowotorcikowo
Sernik gotowany z prażonymi migdałami 186

Widziałam, że takie serniki pojawiały się ostatnio na Durszlaku. Postanowiłam i ja taki zrobić, bo gdy za oknem gorąco to dobra alternatywa dla serników pieczonych. Jako spód wykorzystałam biszkopt migdałowy od tortu herbacianego z tą różnicą, że tym razem dodałam prażone migdały, które stanowią również jego wykończenie. W ogóle cały sernik jest w migdałowej tonacji za sprawą

Wiem co jem
Sernik krówkowy 230

spód ciasteczkowy. Sernik wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika, stawiając na dno piekarnika naczynie z wodą. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 150 stopni C i piec sernik 1 godzinę 40 minut. Upieczony sernik pozostawić w uchylonym piekarniku do wystygnięcia. Pozostałą masę krówkową podgrzać. Płynną wylać na sernik. Posypać siekanymi orzechami. Sernik odstawić

kolorowotorcikowo
Tęczowy sernik 194

środek tortownicy. Masy nie mieszamy ! Oczywiście kolejność kolorów może być dowolna, wszystko zależy od Was. Boki i dół tortownicy bardzo dokładnie owijamy z zewnątrz folią aluminiową. Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni bez termoobiegu w kąpieli wodnej (tortownicę zanurzamy w większym naczyniu  z wodą, woda powinna sięgać do 3/4 wysokości tortownicy) przez 60 minut. Sernik

Kulinarne przygody Gatity
Kolorowy sernik 178

środek tortownicy. Masy nie mieszamy ! Oczywiście kolejność kolorów może być dowolna, wszystko zależy od Was.Boki i dół tortownicy bardzo dokładnie owijamy z zewnątrz folią aluminiową.Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni bez termoobiegu w kąpieli wodnej (tortownicę zanurzamy w większym naczyniu  z wodą, woda powinna sięgać do 3/4 wysokości tortownicy) przez 60 minut. Sernik studzimy

Kulinarne przygody Gatity
Sernik kakaowy + film 102

łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 250 g  margaryny                   masa 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 kg zmielonego sera białego przepis(...)tarce o dużych oczkach większą cześć zamrożonego ciasta. Na ciasto wykładamy masę serową i dokładnie rozprowadzamy. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach mniejszą część zamrożonego ciasta . Sernik pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym

Smakowite Dania
Sernik wiedeński bezglutenowy 325

zmodyfikowali zdobiąc go „kraciastą” polewą. Taki sernik jest czasami nazywany krakowskim.” Cechą charakterystyczną sernika wiedeńskiego jest to, że nie pieczemy go na cieście. Moja wersja sernika wiedeńskiego bezglutenowego została zainspirowana przez Dorotę , komentarze z jej bloga oraz serniki, które piekłam od Pauliny .   Składniki na tortownicę nie mniejszą niż 26cm: - 1 kg tłustego twarogu - 500g serka mascarpone(...)drugim razie) ;) - wszystkie składniki muszą być o temperaturze pokojowej - nie dodajemy proszku do pieczenia - całe jajka wrabiamy do masy serowej szpatułką lub łyżką (nie używamy robota i nie ubijamy piany z białek) - pieczemy bez użycia funkcji termoobiegu (tylko grzanie góra i dół) - upieczony sernik pozostawiamy w lekko uchylonym piekarniku do wystudzenia - wystudzony sernik wyjmujemy z formy Sernik

mojewypiekiinietylko
SERNIK NA KRUCHYM, TARTYM CIEŚCIE 168

serową i na wierzch ponownie ścieramy pozostałe ciasto (   na drugi raz podpiekę spód ciasta przed wyłożeniem mamy serowej aby uniknąć ewentualnego nie dopieczenia , które może się pojawić) sernik pieczemy 60minut w piekarniku nagrzanym do 180°C , studzimy przy zamkniętych drzwiczkach piekarnika ( taka jest sugestia autorki) zimne ciasto schładzamy w lodówce. Źródło: http://kotlet.tv/sernik-z-kruszonka/ /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

Słodkie zapomnienie
Sernik z rabarbarem wg Aleex 182

kokosowych, nie są tu potrzebne. A kolejny raz na pewno będzie, bo sernik jest pyszny, niezbyt słodki, doskonały na letnie, słoneczne dni. Polecam. Składniki: Ciasto: • 225 g (1 i 1/2 szklanki) mąki • 3 łyżki gorzkiego kakao • 1/3 szklanki cukru pudru lub ksylitolu • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 150 g zimnego masła • 1 jajko Masa serowa: • 500 g twarogu sernikowego(...)zetrzeć na tarce resztę kakaowego ciasta. Ilość wiórków można zmniejszyć lub je pominąć. Jeśli jest ich tyle, co w przepisie, wierzchnia warstwa ciemnego ciasta może się oddzielać. 10. Sernik piec przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C w opcji dół i termoobieg. 11. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Posypać cukrem pudrem. 12. Po ostudzeniu wstawić

W mojej kuchni
Lato smakuje poziomkami 183

masa serowa z waniliową nutą. Całość udekorowana hojną ilością aromatycznych, duńskich, a więc lekko kwaśnych, poziomek. Najwybredniejsi wzdychali z rozkoszy nad talerzami. Niektórzy nie chcieli uwierzyć, że sernik jest pieczony, bo ze swoją delikatną i aksamitną konsystencją, mógłby łatwo uchodzić za taki na zimno. Jednym słowem - sernikowe mistrzostwo. Jeśli nie macie już poziomek (a nie macie z pewnością(...)sernik jest malutki; tak jak wspomniałam, zużyć chciałam ostatnie zapasy. Polecam więc od razu podwoić ilość składników i upiec w większej formie - jest tak pyszny, że taki malutki tylko rozbudzi apetyty amatorów słodkości. O zaspokojeniu mowy być nie może! Sernikobrownie z poziomkami Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) brownie: 90 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z Reese's 156

stopni na 40 minut. Po tym czasie przykręcamy piekarnik do 160 stopni i pieczemy jeszcze około 20 minut (najlepiej sprawdzić metodą patyczka czy już można skończyć pieczenie) Sernik studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Wierzch ostudzonego sernika dekorujemy według uznania

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania