serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:88/561)

Sernik z owocami mango-bez pieczenia 206

składniki wystarczy na spód położyć tortownicy biszkopty potrzebny biały ser ok 750 g 2 małe lub jedna duża puszka owoców mango żelatyna 250 g śmietany 30

Moje Wyroby
Delikatny sernik z musem truskawkowym. 166

także przygotowujemy galaretkę rozpuszczając ją w 200 ml gorącej wody. 3.        Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód. Piec w temperaturze 150ºC przez około 60 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Odstawić do wystudzenia. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia inaczej mus spłynie jeśli wylejemy go na ciepłą

vaniliowoczekoladowa
Sernik kawowe amaretto 184

dodajemy ubite białka, króciutko delikatnie miksujemy (lub mieszamy całość łyżką). Masę wylewamy do wysmarowanej i obsypanej kaszą manną tortownicy. Sernik wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego piernika. Pieczemy aż boki sernika ładnie odejdą a góra zacznie się rumienić. Czas pieczenia zależy od piekarnika, około 40-45 minut. Zostawiamy sernik na kilka minut w uchylonym wyłączonym piekarniku. Wyciągamy

Słodkie okruszki
Sernik jagodowy 234

niczym nie smaruję). Podpiekamy go przez około 10 minut w temperaturze 170°C z termoobiegiem (lub 180 bez termoobiegu). Składniki na sernik muszą być wyjęte z lodówki co najmniej 2 godziny przed pieczeniem. Jagody blendujemy na gładką masę. Do miski wkładamy wszystkie składniki na sernik i miksujemy krótko – tylko do uzyskania jednolitej masy. Zbyt długie miksowanie niepotrzebnie(...)termoobiegiem (lub 160 bez termoobiegu). Po tym czasie na sernik wykładamy polewę śmietankową: śmietankę krótko roztrzepujemy trzepaczką z cukrem pudrem. Wlewamy ją na sernik, szybko rozprowadzamy i pieczemy całość kolejne 10 minut. Sernik studzimy przy bardzo lekko uchylonych drzwiach piekarnika. Ostudzony sernik jagodowy wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Przed podaniem możemy udekorować

Poezja smaku
Sernikum Japonikum, czyli Fluffy-Puffy 107

trzepaczką. Bąbelki są? Okey, to odstawiamy. Piekarnik włączamy na 160 stopni w opcji góra - dół i ustawiamy wkładamy kratkę na najniższą półkę. Przygotowujemy dwie blaszki - tortownice. Nasz sernik będzie się piekł w kąpieli wodnej, czyli blaszki o większej średnicy wlewamy wodę. Następnie mniejszą wykładamy papierem do pieczenia i od spodu zabezpieczamy folią aluminiową. Jeśli mniejsza tortownica nie ma zdejmowanego(...)gotową saunę sernikową wkładamy do nagrzanego piekarnika zmieniając jego typ grzania na "tylko dół". Czas pieczenia - godzina. Jeśli Twoje ciasto za szybko rośnie, to znaczy, że temperatura jest za wysoka. Zmniejsz! Po godzinie zmieniamy grzanie na góra-dół i pieczemy jeszcze z 30 minut. Sernik studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami przez jakieś 15 minut. Następnie wyjmujemy i przekładamy

Karczma Honorietty
Sernik na zimno z galaretką z musem owocowym 514

Dzisiaj zaproponuję Wam kolejny sernik na zimno, tym razem z pyszną galaretką z dodatkiem musu z malin i jeżyn. Połączenie dwóch smaków słodki i lekko

Ala piecze i gotuje
Dietetyczny sernik nr (...) 114

sztywną pianę miksując białka na najmniejszych obrotach dodajemy otręby, żółtka, proszek do p., kakao, stewię wykładamy ciasto do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia (chyba, że używamy formy silikonowej) pieczemy w temp. 190 stopni przez 15 minut w tym czasie miksujemy wszystkie składniki na masę serową kiedy spód się upiecze wykładamy na niego masę serową i wstawiamy(...)minut, zmniejszając temperaturę do 160 stopni po upływie określonego czasu ubijamy białka z mlekiem w proszku i stewią na sztywną pianę wykładamy ubite białka na nasz sernik i pieczemy jeszcze 15 minut zostawiamy sernik w piekarniku do wystygnięcia SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik z toffi na korzennym spodzie 132

wymieszanych z przyprawą piernikową ciastek. Dokładnie połączyć. Dno tortownicy ( średnica 24 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia. Do tak przygotowanej blaszki przełożyć ciasteczka i dokładnie ugnieść tworząc równy, zwarty spód. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć blaszkę z ciasteczkowym spodem i piec przez 10 minut. Po tym czasie wyjąć i wystudzić. Masa serowa - ser z wiaderka przełożyć(...)nagrzać do temperatury 160 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć blaszkę z sernikiem i piec przez 50 minut - podczas pieczenia nie dopuścić do wyrastania sernika ( jeśli będzie nadmiernie rósł należy zmniejszyć temperaturę ). Po upieczeniu studzić w uchylonym piekarniku. Po przestudzeniu sernik wyjąć z piekarnika. Puszkę z masą kajmakową włożyć na kilka minut do wrzątku, a następnie dokładnie wymieszać zawartość

WSZYSTKO SMACZNE
Sernik chałwowy 310

chałwą zamiast owoców i bakalii. I z polewą czekoladową. Idealny na chłodny dzień. K1 twierdzi, że w ogóle najlepszy ze wszystkich. ;) Ciekawa jestem, czy Wam zasmakuje. Składniki: Spód: (sernik można piec również bez spodu) 160 g ciastek oreo/neo bez nadzienia 60 g miękkiego masła Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka rozdrobnić na proszek, połączyć(...)piekarniku na kratce. Do naczynia poniżej wlać gorącą wodę. Piec w 180°C przez 10 minut, następnie obniżyć temperaturę do 160°C i piec jeszcze 50 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Zimny sernik polać czekoladą. Można podawać od razu po ostudzeniu, ale schłodzenie w lodówce też dobrze mu zrobi. Polewa czekoladowa: 80 g czekolady min. 70% kakao 4 łyżki

Pełny talerz
Sernik nowojorski z czereśniami 218

Sernik nowojorski to wyjątkowy sernik: puszysty, lekki, intensywnie waniliowy i kremowy za sprawą pieczenia w kąpieli wodnej . Przyrządzony z sosem czereśniowym smakuje jeszcze lepiej! Ja oprócz czereśni do sosu dodałam również odrobinę malin. Nie przecierałam pestek przez sitko, ale jeśli nie lubicie, gdy chrupią Wam pod zębami, możecie to zrobić. Taki sernik sprawdzi się przy każdej, nawet(...)jednolitej masy. Nie miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy. Masę serową wylać na podpieczony spód. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Polecam piec w kąpieli wodnej - sernik będzie kremowy i równy! Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 140 st.C i piec jeszcze przez ok. 50-60 minut, aż sernik będzie ścięty

Nastoletnie Wypiekanie
SERNIK SADZONE JAJKO 108

Sernik na zimno z połówkami brzoskwiń i galaretką krystaliczną z wyglądu przypominający sadzone jajka to idealna propozycja na Święta Wielkanocne. Masa sernikowa wykonana jest

Kuchnia MagdaLeny
Mini serniczki kokosowe z borówką w czekoladowych pucharkach 221

Sernik na zimno w nowym wydaniu, podany w czekoladowych pucharkach, więc cały do zjedzenia, o lekko kokosowej nucie z borówką amerykańską okraszony wiórkami z czekolady

Wanilia i Kardamon
Mini serniczki z masłem orzechowym na piernikowo- orzechowym spodzie z polewą z masła orzechowego 134

mając gdzieś w mojej głowie utrwalone takie wspomnienia, mogę stwierdzić, że zbliżają się święta. Wokół je już zwyczajnie czuć. Uwielbiam przygotowywać świąteczne wypieki, zarówno pierniczki, makowce, keksy, jak i serniki, ze względu na to, że zapach jaki wówczas unosi się w domu wprowadza w nim świąteczny klimat i tworzy tą wyjątkową atmosferę. Jestem największą fanką Świąt jaką znam. Zakręcona(...)jednolitą, gładką masę. Przygotowaną masę wylewam na kruchy spód i umieszczam ciasto w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Serniczki w obręczach cukierniczych piekę 30 minut, natomiast sernik w tortownicy piekę przez 40 minut. Po tym czasie wyłączam piekarnik i studzę sernik najpierw do temperatury pokojowej a następnie w lodówce przez noc. Składniki polewy rozpuszczam w garnuszku i gotuję

Mango Papaja
Sernik pierniczkowy nie tylko na Święta 152

drobne słodkości kuszą bardziej. Albo może wydają się bardziej niewinne...?  Nie mnie o tym decydować. Najważniejsze, że wszystkim smakowały. Choć, szczerze mówiąc, nie miałam ochoty piec niczego więcej, postanowiłam jednak przygotować sernik. Dlaczego? Po pierwsze - uwielbiam! Po drugie - robi się je szybko, prosto, no i zawsze wychodzą. Zrobiłam więc małe czyszczenie lodówki: reszta mleka skondensowanego; całość wyszła(...)zmieloną tonkę zmiksować na gładką masę. Wylać na podpieczony spód, na wierzchu ułożyć żurawiny, posypać kruszonką. Piec w 180 st. C. przez 50-60 minut. Ostudzić w piekarniku. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez noc. Smacznego! Wiem, że już po Świętach, ale taki sernik idealnie sprawdzi się w styczniu, gdy puszki ciągle pełne są niezjedzonych pierniczków. Nadadzą się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik cytrusowy mascarpone z ricottą 141

Prosty, cytrusowy, z trzema rodzajami serka. Niebo w gębie! To mój własny przepis na czysty, lekki sernik. Ważne tylko, aby twaróg nie był zmielony, lecz rozgnieciony. Składniki: 300g twarogu półtłustego 250g sera ricotta 250g serka mascarpone 100g masła miękkiego 4 jajka 1 pomarańcza (sok + starta skórka) 1 cytryna (sok + starta skórka) 1 limonka (sok + starta skórka) 3/4 szklanki cukru(...)koniec wlać esencję waniliową. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli, delikatnie, za pomocą drewnianej szpatułki wymieszać z masą serową. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę. Piec 1h 15min w 170C. Artykuł Sernik cytrusowy mascarpone z ricottą pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia