serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:87/561)

Sernik pomarańczowy 178

puszysty krem. Do masła dodajemy przestudzoną czekoladę, mąkę, przyprawę do piernika. Jajko miksujemy na pianę, dodajemy do masy, lekko mieszamy całość. Masę przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno), pieczemy około 10 minut w 170 stopniach.   Masa serowa: w dużej misce umieszczamy wszystkie składniki masy serowej oprócz jajek. Miksujemy do połączenia składników. Następnie wbijamy po 1 jajku(...)pomarańczową i mieszamy łyżką. Masę wylewamy na podpieczony spód, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, pieczemy 15 minut, następnie obniżamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 90 minut.   Masa śmietanowa: śmietanę miksujemy z dżemem na gładką masę. Masę wylewamy na sernik 15 minut przed końcem pieczenia.   Po upieczeniu sernik studzimy w uchylonym piekarniku, całkowicie wystudzony

Smak mojej kuchni
Ananasowy sernik jogurtowy na zimno. Prawie bez tłuszczu i cukru, a na pewno bez jaj ;) Idealny na słodki Dzień Kobiet 142

Sernik na zimno. Kultowy deser w moim domu. A to za sprawą mojej Teściowej. To Ona nauczyła mnie robić to ciasto bez pieczenia - oczywiście bym mogła zadowolić podniebienie Męża przyzwyczajone do domowego smakołyku. O tamtej pory przybyło mi kilka lat, jedno dziecko, parę kilogramów i własna kuchnia, żebym mogła dalej tyć ze smakiem ;) Oto kolejna wariacja na temat owego(...)galaretką cytrynową. Kiedy ostygnie wlewamy do serka cały czas miksując. Wstawiamy na chwilę do lodówki by masa lekko stężała. Średnią tortownicę, miskę czy inne naczynie, w którym szykujemy sernik wykładamy biszkoptami. Wylewamy na nie gęstniejącą masę i wstawiamy do lodówki. W tym czasie wystudzamy galaretkę wiśniową przygotowaną wedle instrukcji na opakowaniu. Kiedy jest już zimna wylewamy na sernik

Kuchnia po mojemu
sernik "bananowy królewicz" 266

mleka 5 łyżek cukru  200 g masła  dodatkowo: 2 białka 1/2 szklanki cukru   Przygotować blat serowy: banana rozgnieść widelcem. Dodać pozostałe składniki sernika i zmiksować. Przełożyć do blaszki wyścielonej papierem i piec w 170*C około godziny. Wystudzić.  Przygotować ciasto(...)sodę rozmieszać w mleku, wlać do mąki. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Z papieru do pieczenia wyciąć dwa kawałki wielkości blaszki, w której piekł się sernik. Białka ubić najpierw same na sztywno a następnie dodać cukier.  Każdą część ciasta rozwałkować na papierze. Na jedną część wyłożyć pianę.  Wstawić do nagrzanego piekarnika

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na zimno z mascarpone i malinami -tutaj są borówki-przepis pani Renaty Czelny Kawa 174

Sernik jest bardzo smaczny i szybko się go przygotowuje. A owoce takie jakie są w sezonie jak wiadomo malin jeszcze nie ma więc są borówki

Moje Wyroby
Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone) 2140

Sernik na zimno z mascarpone i malinami. Inspiracja: Cukiernia Lidla. Składniki Spód: Ciasteczka owsiane z orzechami (np. Bonitki) ; 300g Masło 100g Masa serowa: Żelatyna 15g

Kulinarne Przeboje
Sernik Cappuccino 243

Sernik Cappuccino.  Prawdziwe włoskie cappuccino zawsze mi kojarzy się z pełnią aromatu doskonałej kawy z mlekiem dopełnioną delikatną i puszystą pianką. Połączenie tego wyśmienitego napoju z masą serową i lekką pianką bezową to kwintesencja smaku i aromatu. Zapraszam wszystkich do tej włoskiej podróży. Składniki :  spód (ciasto kruche): 1,5 szklanki mąki pszennej 75 g masła 1 jajko(...)łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego  Masa serowa z cappuccino: 750 g sera przynajmniej dwukrotnie zmielonego  4 żółtka 1 szklanka cukru pudru 2 opakowania budyniu śmietankowego ok, 10-12 łyżek cappuccino w proszku 2 łyżki likieru kawowego (można pominąć) garść czekoladowych łezek ( u mnie  z gorzkiej czekolady)  Pianka bezowa: 4 białka

vaniliowoczekoladowa
Ciasto "poduszki" 384

st.C około 30-35 minut. Po upieczeniu wystudzić i przełożyć na deseczkę. Moje uwagi: Każdy sernik po wystudzeniu dobrze jest wyjąć z formy, w której się piekł. Jeżeli zostawimy sernika w formie do pieczenia to ciasto szybko wilgotnieje od spodu i robi się mokre

In my kitchen
SERNIK ROSA 178

jesteśmy ich wielkimi fanami, a może raczej pożeraczami... Niezależnie czy są to serniki na zimno czy pieczone, wszystkie znajdują swoich wielbicieli. Był już sernik jagodowy na zimno, był pieczony z jagodami (jeszcze nie zamieszczony...), był nasz ulubiony , teraz padło na sernik z kropelkami rosy... Tak bardzo zauroczył mnie ten sernik u znajomych(...)płaska łyżeczka proszku do pieczenia (dałam 1/2 łyżeczki) Wszystkie składniki zagniotłam (ja posłużyłam się hakiem miksera, ale można również zagnieść ręcznie) . Gotowym ciastem wykleiłam dno blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiłam do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa: - 1,5kg sera (użyłam gęsty wiaderkowy) - 1 szklanka ksylitolu lub cukru (dałam po połowie ksylitol i cukier trzcinowy

Smaczne Zdrowe
Sernik gotowany na biszkopcie 347

Pyszne ciasto z gotowanym sernikiem. Dobra alternatywa dla tych pieczonych ;). Taki sernik nie opada i jest szybszy w przygotowaniu. Polecam! Składniki: Biszkopt kakaowy: 9 jajek w temperaturze pokojowej 2 szkl. mąki pszennej 2 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, zmielonego 1/2 szkl. mleka 1 budyń waniliowy 1 szkl

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik z ajerkoniakiem i krówkami 149

pieczenia okrągłej formy o średnicy 24cm, wyrównujemy dociskając łyżką. Krówki kroimy na mniejsze kawałki. W misie miksera umieszczamy twaróg, cukier puder, jajka oraz śmietanę i ajerkoniak. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Masę serową przelewamy na ciasteczkowy spód. Dodajemy pokrojone krówki, delikatnie dociskamy je do masy za pomocą łyżki. Pieczemy około 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni (sernik jest gotowy, gdy masa serowa jest ścięta, a sam sernik już tylko delikatnie drży na środku. Nie pieczemy dłużej, sernik jeszcze „dojdzie” podczas stygnięcia). Studzimy w wyłączonym piekarniku. Następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Dopiero kiedy sernik jest dobrze schłodzony możemy wyjąć go z obręczy. Żelatynę zalewamy około 1/3 szkl. zimnej, przegotowanej wody

Smaki Na Talerzu
Sernik na zimno z musem z mango i prosecco 177

wybrałam właśnie je. Przepis na sernik na zimno jest bardzo prosty bo nie wymaga pieczenia, ale nieco pracochłonny, bo jest w nim kilka momentów. Ponieważ jest to sernik bez pieczenia, więc spód przyrządziłam z ciastek digestive. Oczywiście nie musicie wyruszać zaraz na poszukiwanie tych ciastek, bo możecie je z powodzeniem zastąpić innymi. Sernik jest bardzo kremowy

codojedzenia
SERNIK SMERF | rita creative 122

Sernik na zimno Smerf. Moja mania sernikowa nadal trwa. Tym razem zrobiłam taki smerfny serniczek. Jest to piankowy sernik na zimno z delicjami i

Rita creative
Sernik z owocami mango-bez pieczenia 216

składniki wystarczy na spód położyć tortownicy biszkopty potrzebny biały ser ok 750 g 2 małe lub jedna duża puszka owoców mango żelatyna 250 g śmietany 30

Moje Wyroby
Delikatny sernik z musem truskawkowym. 170

także przygotowujemy galaretkę rozpuszczając ją w 200 ml gorącej wody. 3.        Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód. Piec w temperaturze 150ºC przez około 60 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Odstawić do wystudzenia. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia inaczej mus spłynie jeśli wylejemy go na ciepłą

vaniliowoczekoladowa
Sernik kawowe amaretto 194

dodajemy ubite białka, króciutko delikatnie miksujemy (lub mieszamy całość łyżką). Masę wylewamy do wysmarowanej i obsypanej kaszą manną tortownicy. Sernik wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego piernika. Pieczemy aż boki sernika ładnie odejdą a góra zacznie się rumienić. Czas pieczenia zależy od piekarnika, około 40-45 minut. Zostawiamy sernik na kilka minut w uchylonym wyłączonym piekarniku. Wyciągamy

Słodkie okruszki