serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:89/561)

Oszukany sernik 346

Dziś zaskoczyłam domowników sernikiem ale takim oszukanym. Sernik na bazie mascarpone i jogurtu typu greckiego to puszysty i smaczny serniczek. Podczas pieczenia przeżyłam lekki stres bo sernik bardzo podrósł i już myślałam, że wypłynie. Ale udało się i uniknęłam katastrofy. Dlatego radzę Wam albo zrobić podwyższenie z papieru do pieczenia albo użyć formy o średnicy(...)większej. Potem sernik opadnie ale gdy się piecze to szaleje. Suma sumarum jest smaczny i delikatny, Sernik w duecie z Porcelaną Bogucice to super duet, prawda ? Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Kawowy sernik z amaretto (dwuwarstwowy) 179

) 500 g sernika z wiaderka (nie może być wodnisty) 4 jajka (najlepiej wiejskie) 1 szklanka cukru 125 g miękkiego masła 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej mała szczypta soli 2 łyżeczki mielonej kawy smakowej French Vanilla od Tommy Cafe 2 łyżki wody 2 łyżeczki syropu amaretto cukier puder do oprószenia sernika opcjonalnie sos czekoladowy do polania sernika przed podaniem Przygotowanie(...)wysmarowanej wcześniej tłuszczem i obsypanej kaszą manną tortownicy wylewamy pierwszą warstwę sernika (czystą, bez kawy), następnie delikatnie wylewamy na wierzch warstwę kawową (można np. wykałaczką zrobić małe esy floresy, ale ja to ominęłam). Sernika wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 45-50 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika, należy obserwować sernik, boki

Słodkie okruszki
SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 101

Kolejna odsłona sernika! Pyszny sernik z białą czekoladą pieczony na herbatnikach. Doskonały na każdą okazję. Polecam na każdą porę roku. Mało słodki w smaku i doskonały w konsystencji. Po prostu wyśmienity! Składniki: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego 200g białej czekolady 1 cukier waniliowy 3 jaja 250g śmietanki 30% 150g cukru 1 budyń waniliowy Ponadto: 2 opakowania herbatników Czekoladę(...)koniec czekoladę. Masę twarogową wylać na herbatniki. Piekarnik nagrzać do 175oC i pec w nim sernik przez 15min, a następnie zmniejszyć temperaturę do 140oC i piec przez 90min. Sernik po upieczeniu będzie miał zapieczone brzegi i drżący środek. Sernik studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, a następnie na kratce.  Smacznego

Słodki Zakątek
Sernik Snickers 556

Dziś ciasto, bez którego niejedna osoba nie wyobraża sobie świątecznego stołu, czyli sernik! U mnie cudownie słodko - słony z dodatkiem orzeszków, czekolady, uwieńczony polewą kajmakowa i kawałkami batonika... Sernik Snickers! Pyszny, wcale nie za ciężki i nie za słodki. Nam bardzo smakował. Polecam! Składniki na spód: 150 g herbatników 65 g masła 1 łyżka cukru pudru Masa serowa(...)miksować je tylko do połączenia się składników, nie dłużej niż minutę. Masę serową wylać na schłodzony spód. Piec w temperaturze 170 stopni przez 20 minut a następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec następne 40-45 minut. Upieczony sernik wyjąć i wystudzić do temperatury pokojowej. Puszkę z pozostałym kajmakiem umieścić w garnuszku z wrzątkiem i mieszać

Domowa cukiernia Ewy
Serobrownie z batatem 174

Brownie: 1 jajko 1 duża łyżka oleju kokosowego 3 łyżki syropu klonowego 1 pełna łyżka puree z batatów 3 pełne łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 pełne łyżki mąki tortowej Sernik: 300g puree z batatów 350g sera białego chudego 1 banan 3 jajka 3 łyżki cukru pudru 1 budyń śmietankowy Sposób przygotowania: Normal 0 21 false false(...)Dodajemy 1 łyżkę puree z batatów, miksujemy. W trakcie dodajemy przesiane kakao oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Do wyrobionej masy dodajemy płynny, ale schłodzony olej kokosowy. Mieszamy i przelewamy do tortownicy (o śr. 16cm, spód wyłożony papierem do pieczenia). 2. Sernik: Do reszty chłodnego puree z batatów dodajemy zmielony (najlepiej podwójnie) ser biały. Ser można również przecisnąć przez

Kuchnia w czekoladzie
Bezglutenowy sernik nowojorski 262

schłodzony spód i wyrównaj powierzchnię. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Na dolnej półce piekarnika połóż duże naczynie żaroodporne i napełnij je wrzątkiem. Wstaw sernik. Po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 110 stopni i piecz jeszcze przez ok. 50 minut. Piekarnik wyłącz i powoli uchylaj(...)stopniowo drzwiczki. Sernik ostudź. Przygotuj polewę: śmietanę wymieszaj z cukrem i sokiem z cytryny i rozsmaruj na powierzchni sernika. Wstaw do lodówki na ok. 12 godzin. Smacznego :) Sernik można piec w kąpieli wodnej, ale dla mnie ten sposób jest mniej problemowy

Kuchnia bezglutenowa
Sernik bakaliowy 56

Mój ostatni wyczyn. Sernik pełen bakalii, od samego spodu po sam wierzch! Kremowy, mazisty, słodki. To jeden z tych ciężkich serników, bogaty w składniki i aromaty. Jakieś pytania?   Składniki: spód 50g orzechów włoskich 50g migdałów 50g orzechów laskowych 2 łyżki sezamu 2 łyżki rumu 6 łyżek mocnej herbaty masa serowa 150g masła 1kg twarogu (0,5kg półtłustego(...)odciśnięte z rumu rodzynki. Masę przekładamy na podpieczony spód, wyrównujemy. Pieczemy przez 15min w 180-190C, a następnie przez 60-70 minut w 150C. Studzimy w otwartym lekko piekarniku. wierzch: wierzch smarujemy cieniutką warstwą konfitury, dekorujemy dowolnie z podanych w składnikach bakalii   Artykuł Sernik bakaliowy pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Pyszny sernik bez ciasta. 204

maxymalnie serowy sernik, bez ciasta, góry, spodu itp. sam ser. Przepis okazał się strzałem w 10. Sernik jest delikatny, puszysty, słodziutki, mój roczny syn objadał się nim bez opamiętania. Przygotowanie ciasta zajmuje góra 10 minut, zapach w domu podczas pieczenia jest bezcenny.1 kg sera twarogowego półtłustego ( ja użyłam wiaderka)6 jajekduży cukier waniliowybudyń waniliowy lub śmietankowy2 łyżki maki(...)blachę smarujemy tłuszczem, przelewamy masę serową do tortownicy(28cm).Pieczemy przez 10 minut, zmniejszamy temperaturę do 180C, pieczemy kolejne 20 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150C i pieczemy do zarumienienia się sernika.Całkowity czas pieczenia u mnie wyniósł prawie 1,5 godziny (sprawdzałam patyczkiem).Na koniec posypałam sernik cukrem pudrem.Aby sernik nie opadł trzeba mieć farta

Z butelką mleczka w tle
SERNIK MOCNO BRZOSKWINIOWY – bez pieczenia! 347

Obiecałam Wam przepis na kolejny serniczek?! Oto i on! Dziś częstuje Was Sernikiem brzoskwiniowym z musem i galaretką. Takim, który nie wymaga pieczenia. Taki sernik jest świetnym pomysłem nie tylko na lato – świetnie sprawdzi się o każdej porze roku, a teraz kiedy brzoskwinie są mega soczyste będzie wprost idealnym pomysłem o kawki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( mała blacha

Ostra na Słodko
Sernik migdałowy. 153

Sernik migdałowy, piekłam na moje urodziny. Ciasto udało się doskonale, miało aksamitną konsystencję, migdałowo-kawowy smak i wyrazisty, kakaowy spód. Sernik migdałowy dobrze smakuje podany z kawą i kieliszkiem likieru Amaretto. Składniki na spód sernika: 180 g ciasteczek digestive 70 g masła 4 łyżki migdałów w płatkach 5 łyżeczek kakao Masa sernikowa: 0,7 kg twarogu na sernik(...) na 15 minut , następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec jeszcze 90 minut . 10 minut przed wyłączeniem piekarnika, wymieszać espresso, amaretto oraz  śmietanę i posmarować wierzch sernika. Żeby ciasta nie opadło, nie wyjmować z piekarnika do smarowania tylko delikatnie wysunąć. Po upieczeniu pozostawić sernik w piekarniku, aż temperatura wewnątrz obniży się do 50 stopni. Wtedy uchylić

Codziennik Kuchenny
Seromak 182

Białka ubić na sztywną pianę. Białka delikatnie, szpatułką wmieszać do masy serowej. Masę serową delikatnie przełożyć na masę makową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st. Piec 1 godzinę, po godzinie sernik wyjąć, posypać pozostałą częścią ciasta piernikowego (1/4), wstawić do piekarnika na 5 min, w 175 st. Po tym czasie piekarnik lekko uchylić i pozostawić sernik

moj przepis na
Sernik z polewą chałwową 261

wiem jak wam, ale mi się serniki zawsze kojarzyły z niedzielą u babci lub ewentualnie świętami. No właśnie wielkanoc za pasem, więc może się skusicie? Sernik miał być pieczony w kąpieli wodnej, ale że się tego trochę obawiam więc zdecydowałam się na półśrodek Nalałam wodę do największej foremki i wsunęłam ją do piekarnika piętro niżej niż sernik(...)poziom w piekarniku. Ciasto pieczemy najpierw 15 minut w 180 stopniach, a następnie skręcamy piekarnik do 110 stopni i pieczemy kolejne 45 minut. Ciasto przy poruszaniu foremką może być galaretowate, ale środek musi być całkowicie ścięty. Gdyby nie był, przedłużamy pieczenie. Po upieczeniu zostawiamy ciasto na godzinę w uchylonym piekarniku, a po całkowitym ostudzeniu wkładamy sernik do lodówki

Relaxtime
Sernik waniliowy z kajmakiem i polewą czekoladową na zimno – przepis krok po kroku 129

brzmi jak poezja smaku? W dodatku jest prosty w przygotowaniu, bo pieczemy tylko spód. No i jest to idealne ciasto na lato, bo podajemy je na zimno, prosto z lodówki. Jeśli tak jak ja jesteście fanami serników, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis! Sernik waniliowy z kajmakiem i polewą czekoladową (bezglutenowy) Do przygotowania kruchego spodu będziecie potrzebować(...)pieczenia (u mnie proszek bezglutenowy) skórki startej z jednej cytryny Do przygotowania masy będziecie potrzebować: 1 kg sera waniliowego do sernika 15 g żelatyny spożywczej 50 ml gorącej wody 250 ml śmietany 36% Do przygotowania polewy będziecie potrzebować: 6 łyżek cukru pudru (u mnie zmielony cukier brązowy) 4 łyżek kakao 8 łyżek śmietany 30% kostki margaryny Sernik przygotowuję

Okiem Blondynki by McBlondi
Sernik z liczi 80

nadzwyczajnego. To tylko sernik. Składniki: 1200g sera twarogowego 100g miękkiego masła 6 jajek 200g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego skórka z 1 pomarańczy + sok skórka z 1 cytryny + sok 1/2 puszki liczi 100g rodzynek 1 budyń waniliowy płatki migdałowe kilka suszonych moreli Wykonanie: Twaróg zmielić dwukrotnie. Żółtka oddzielić od białek. Masło zmiksować na puch, dodawać po żółtku, następnie(...)rodzynki. Białka ubić na sztywna pianę, delikatnie połączyć z masą serową. Przelać do tortownicy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 1,5h w 160-170C. Udekorować płatkami migdałowymi, pokrojonymi suszonymi morelami i połówkami owoców liczi.   Artykuł Sernik z liczi pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernik Chałwowy 270

naleci, ale pasjonatką nie jestem. Sernik wyszedł idealnie. Upiekł się pięknie, nie popękał. Ma zwartą konsystencję, dobrze się kroi i równie dobrze wygląda. Niebanalny smak. To tyle o serniku. Wracając do samej chałwy, użyłam grecką, która jakiś czas temu przybyła do mnie ze sklepu Grecki Kiosk. Powiem Wam, że jest różnica pomiędzy taką, którą kupowałam w sklepie(...)wlałam do tortownicy na spód ciasteczkowy i piekłam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około godzinę. Po godzinie wierzch bardzo lekko się zarumienił i stał się sprężysty, co dla mnie to było znakiem, że czas wyłączyć piekarnik. Tak też zrobiłam, lekko uchyliłam drzwiczki i pozwoliłam mu spokojnie wystygnąć. Kiedy sernik był już zimny zajęłam się polewą chałwową.Polewa

Blondynka Gotuje