serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:5/561)

Sernik kukułkowy z płatkami migdałowymi. 164

Witam Was cieplutko :)  Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym sernikiem. Pysznym, idealnym i pachnącym. Bardzo, bardzo cudownie pachniało podczas pieczenia. Uwielbiam gdy mój dom pachnie pieczonym, domowym ciastem. A taki sernik możecie przygotować na świąteczny stół. Zachwyci smakiem i wyglądam. Masa serowa wyszła mi bardzo delikatna i aksamitna. Wierzch ciasta posmarowałam masą krówkową i posypałam płatkami migdałowymi(...)budynie w proszku, dodajemy ser i dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy masę krówkową i ponownie dokładnie ucieramy. 3. Do pieczenia: Na schłodzone ciasto wykładamy równomiernie masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładamy na kilka godzin do lodówki. 5. Dekorowanie

Izabelawkuchni
Sernik "Złota Rosa" 778

zmiksować do połączenia się składników (masa będzie rzadka, ale taka ma być) Gotową masę serową przelać na przestudzony kruchy spód. Piec w 170 st.C około 45 minut w kąpieli wodnej * . Czas pieczenia zależy od waszego piekarnika! Upieczony sernik powinien być sprężysty i ścięty z wierzchu. Jeśli sernik za szybko się rumieni, należy przykryć go z góry folią aluminiową(...)dodatkowe 10-15 minut w temperaturze 160 st.C, aż pianka lekko się zarumieni. Nie należy przesadzać z czasem pieczenia, ponieważ za bardzo spieczona pianka spowoduję, że na serniku nie pojawią się kropelki rosy! Po tym czasie uchylić piekarnik i pozostawić sernik na kilkanaście minut do przestygnięcia, a następnie wyjąć go z piekarnika i odstawić w chłodniejsze miejsce. Kropelki rosy

Nastoletnie Wypiekanie
Delikatny sernik śmietankowy i niedziela w Zamku w Przegorzałach 130

oraz olejek i sok z cytryny. Delikatnie miksujemy na wolnych obrotach. Masę serową przekładamy do tortownicy. Wygładzamy szpatułką wierzch masy. Tortownice wkładamy do rozgrzanego do 200 C piekarnika i pieczemy sernik przez(...)czasie zmniejszamy temperaturę do 150-160 C i w niej pieczemy sernik jeszcze przez 50 -55 min. Na 15 min przed końcem pieczenia na wierzch sernika wylewamy śmietankę zmieszaną z cukrem pudrem. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Następnie schładzamy w lodówce. Dekorujemy dowolnie. Smacznego! Artykuł Delikatny sernik śmietankowy i niedziela w Zamku w Przegorzałach pochodzi z serwisu

Raj dla Podniebienia
Sernik jogurtowy z jagodami 231

mieszając. Zdjąć z ognia, wystudzić. Kiedy sernik jest już zimny (nadal w formie do pieczenia) na wierzch wylać tężejące jagody. Gotowy sernik wstawić do lodówki na kilka godzin. Sernik jogurtowy z jagodami Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując sernik pieczony. Sernik jogurtowy z jagodami Użyłam okrągłej formy do pieczenia o średnicy 24 centymetrów. Herbatniki

mecooks
Sernik czekoladowy z kaszą jaglaną 217

Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Smacznego :) Mój sernik piekłam w kąpieli wodnej. Formę szczelnie owinęłam w folię aluminiową, wlałam masę serową i postawiłam na głęboką blachę. Wsuwając blachę do piekarnika wlałam na nią wrzątek, tak aby woda sięgała do połowy formy z sernikiem. Zamknęłam piekarnik. Sernik studziłam w piekarniku po usunięciu blachy z wodą. Szeroki wybór superfood m.in(...)kaszę jaglaną można znaleźć w sklepie internetowym: www.sklepagnex.pl Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Serniki pieczone Tagged: czekolada , kasza jaglana , twaróg , śmietana

https:KKuchniaMniam
Pieczony sernik tiramisu (składniki na dużą blaszkę). 964

Sernik tiramisu chodził za mną już bardzo długo. Oj, chyba kilka miesięcy. Ale nie taki na zimno, chociaż i takie ciasta uwielbiam, tylko pieczony. Bo pieczone serniki kocham najbardziej, zwłaszcza te ciężkie, wilgotne, z sera najlepiej sobie zrobionego, a już z pewnością zmielonego w domu. Ten sernik tiramisu to prawdziwa perełka wśród moich przepisów(...)czasie sernik pozostawiamy w piekarniku, przy leciutko uchylonych drzwiczkach na godzinę i dopiero wyjmujemy. Bardzo prawdopodobne jest to, że podczas pieczenia ciasto mocno wyrośnie i pęknie, a przy stygnięciu lekko siądzie. Jest to normalne przy sernikach pieczonych z całych jaj.  Polewa: 150 g czekolady z nadzieniem amaretto (lub innym o wyraźnym alkoholowym smaku np. truflowym

Poezja Smaków - blog kulinarny
Moja książka „Serniki słodkie i wytrawne”w Waszych domach 113

sernikach zakochalam się jako mała dziewczynka. Miłością do sernika zapałałam dzięki Babci Zosi, która dała mojej z nim przygodzie początek. Dziś moja Babcia, gdyby żyła, skończyłaby 87 lat. W dzień jej urodzin myślę o niej niezwykle ciepło, gdyz zawdzięczam jej coś niezwykle osobistego! Przygoda zaowocowała książką. W czasie pięciu wiosenno – letnich miesięcy upiekłam 40 różnych smakowo serników(...)mojego przepisu… To niesamowite, uwierzcie na słowo! Moja Patronka Kasia upiekła kilka rodzajów, jednak najbardziej do gustu przypadła jej wersja na zimno w wysokich pucharkach. W czasie świąt piekliście serniki w różnych wariantach. Pani Marlena przysłała mi zdjęcie sernika, który należy do tych bardziej pracochłonnych. Wyszedł jej przepięknie! Pani Dominika przysłała mi wiele swoich zdjęć sernikowych. Ona wzięła

Raj dla Podniebienia
Sernik krakowski 562

jego opadanie, studząc go stopniowo i nie wyjmując od razu po upieczeniu z piekarnika. Większość osób piecze serniki w formie, nie smarując jej tłuszczem, należy wtedy po upieczeniu, przed wyjęciem sernika z formy, odkroić jego brzegi ostrym nożem. Ja większość serników piekę w formie z papierem do pieczenia, dzięki temu brzegi sernika podczas stygnięcia zapadają się lekko do środka(...)skosem na cieście, tworząc kratkę - małym pędzelkiem posmarować paski z ciasta roztrzepanym żółtkiem - sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec 60-70 minut, aż wierzch będzie ścięty i sprężysty (nie należy piec sernika za długo, żeby za bardzo się nie wysuszył) - piekarnik wyłączyć, drzwiczki uchylić dopiero po jego ostygnięciu, sernik pozostawić w piekarniku do częściowego przestygnięcia

Smakołyki Bereniki
Sernik jagodowy pod bezową chmurką 233

mojprzepisna.pl | Sernik jagodowy z bezową chmurką Wszyscy pieką serniki jagodowe, więc upiekłam i ja. Dla mnie jagody są troszkę kwaśne dlatego świetnie komponują się ze słodką, słodziutką warstwą bezy. A że zbyt skomplikowane wydaje mi się pieczenie sernika w kąpieli wodnej z bezą proponuje więc bezę włoską, która nie wymaga pieczenia i świetnie się z nią współpracuje. Przepis(...)najniższej półce w piekarniku umieścić szczelne naczynie, w naczyniu umieścić tortownicę, nalać wrzącej wody do połowy wysokości tortownicy. Piec 55 minut w 160 st. Piec do momentu aż środek sernika będzie ścięty,ale cały sernik będzie lekko galaretowaty. Jeżeli nie macie możliwości pieczenia w ten sposób, można naczynie w wrzątkiem umieścić na dolnej półce w piekarniku, a formę

moj przepis na
Puszysty sernik z rodzynkami 149

Gdyby ktoś mi powiedział, że nauczę się piec serniki to chyba wyśmiałabym go. Odkąd jestem mężatką serniki piekł mój mąż. Myślałam, że sernik to wyższa szkoła jazdy, ale pomyślałam, że nie przekonam się jak nie spróbuję. I jest to już kolejny mój sernik a co za tym idzie serniki mi wychodzą i to smaczne. Więc(...)mówią " nie taki wilk straszny ". Trzeba stawiać czoło swoim wątpliwościom i próbować. Jak widać ja jestem tego najlepszym przykładem. Teraz serniki piekę i już się ich nie boję. A do sernika dodałam rodzynki, które dostałam do testów. Rodzynki wzbogaciły smak sernika a ja je uwielbiam.Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sernik czekoladowy z ciasteczkami i bitą śmietaną. 140

Już tyle razy pisałam, że uwielbiam serniki i często je piekę, ale napiszę jeszcze raz...uwielbiam je. Tym razem upiekłam pyszny czekoladowy sernik i podałam z kremem śmietankowym i dużą ilością kruchych ciasteczek. Może nie wygląda tak ładnie jak sobie go wyobrażałam, ale jest pyszny.  Może upieczecie na niedzielę? Zapraszam :) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera(...)dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie dno blaszki wykładamy biszkoptami, a na biszkopty równomiernie masę serową. 2. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. Wystudzony kroimy na takie kawałki jakie chcemy podać

Izabelawkuchni
Sernik z żelką mango 230

dodajemy stopniowo po jednym jajku i mieszamy do połączenia się składników. Tak przygotowaną masę wykładamy na przygotowany spód i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C. W tej temperaturze pieczemy sernik przez 15 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120'C i pieczemy przez kolejne 90 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwi piekarnika i pozostawiamy w nim sernik(...)składników. Odstawiamy do wystudzenia. Dobrze schłodzony mus wykładamy na wierzch sernika i wstawiamy całość do lodówki na kilka godzin. * użyłam ciastek degistive ** waga owoców po odsączeniu Notes - podczas pieczenia sernik rośnie. Nie należy się tym martwić, gdyż po wyjęciu z piekarnika równo opada - mus można zrobić również ze świeżych owoców. Wtedy należy dodać odrobinę cukru do musu

Wędrówki po kuchni
Sernik gotowany z ganache 180

wszystko sernik gotowany został zjedzony. W moim domu nic się nie zmarnuje...he,he...Wczoraj podjęłam się kolejnej próby... Moje wątpliwości rozwiały się kiedy sernik gotowany spróbowałam. Udał się! Odetchnęłam i w końcu bez obaw mogłam się cieszyć smakiem tego nieznanego przeze mnie jak dotąd ciasta. Sernik jest bardzo puszysty i smakuje jak sernik pieczony(...)masła 2 łyżeczki golden syropu Zacznij od przygotowania spodu do sernika. Ciastka pokrusz i wymieszaj z masłem. Wysyp na dno formy pokrytej papierem do pieczenia i rozprowadź równomiernie delikatnie dociskając. Sernik nie będzie pieczony ale po zastygnięciu będzie łatwiej go wyjąć i podzielić na kawałki. Wstaw spód do zamrażalki na czas przygotowania serowej masy. Do przygotowania sernika potrzebujesz

codojedzenia
Prosty maślany sernik puszysty na kruchym kakaowym spodzie 164

niż dodawać stopione.  Sernik nie lubi wysokich temperatur . Wtedy gwałtownie rośnie i pęka, a następnie opada. Najlepiej piec w niższej temperaturze przez dłuższy czas. Najlepsza temperatura pieczenia to zakres  130-140 stopni . Czas automatycznie wydłuża się. Suchy sernik jest mało zachęcający, zapycha, mało kto to lubi. Na to też jest sposób: upiec go w piecu parowym(...)cukru Masło rozdrobnić na mniejsze kawałki, wsypać mąkę wymieszaną z kakao oraz cukier. Palcami rozetrzeć wszystko razem (podobnie jak kruszonkę). Ciasto rozsypać na dno formy, w której będzie piekł się sernik. Ugnieść i uformować równy spód. Schłodzić w lodówce przez około 15-20 minut. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i podpiec schłodzone ciasto przez około 15 minut. masa

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto na Halloween! Sernik z dynią! 170

mleka lub maślanki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 cukier waniliowy Z w/w składników zagniatamy szybko ciasto i wstawiamy do lodówki na 20 minut. MASA SEROWA: - 750 g sera twarogowego z wiadereczka (do wypieku serników) - 3 białka - 1 całe jajko - 2 łyżki skrobi ziemniaczanej - 60 g cukru pudru - 1 opakowanie przyprawy do sernika (w zastępie dodaj 1 cukier waniliowy(...)które układamy w kratownicę na serniku. Ciasto pieczemy w piekarniku, grzanie dół i góra - to bardzo ważne przy sernikach, dzięki temu sernik piecze się równomiernie i nie pęka przy pieczeniu, zachowuje równą powierzchnię. Sernik piekłam 1 godzinę i 20 minut w temp 165 stopni C. Sernik studzimy całkowicie. Nigdy nie kroimy gorącego ani ciepłego sernika. Serdecznie

SMYKWKUCHNI