serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:10/561)

Sernik 134

ogromne grono i każdy przekazuje go dalej… Zachęcam i Was do upieczenia we własnych domach :) Grzechem byłoby nie wypróbowanie tego cuda. Blaszka w której piekłam miała wymiary 29x24cm. Składniki na sernik: 1 kg białego sera z wiaderka 2 budynie waniliowe szklanka cukru pudru herbatniki 8 jajek Przygotowanie sernika: Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy z cukrem pudrem(...)sztuk ) i wylewamy na nie masę serową. Wygładzamy łyżką, sernik wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Po włożeniu ciasta, zwiększamy temperaturę pieczenia do 180 stopni. Nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia! Sernik pieczemy 50 minut, wyłączamy piekarnik i zostawiamy ciasto do całkowitego ostygnięcia w piekarniku. Artykuł Sernik pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Sernik marmurkowy 175

często go robię. Nawet już nie pamiętam skąd wzięłam przepis. To był mój pierwszy pieczony sernik. Szukając jakiegoś przepisu w sam raz na debiut w pieczeniu serników trafiłam na sernik marmurkowy i od razu wiedziałam, że będzie mi smakował. Nie pomyliłam się, jeden z najlepszych jakie kiedykolwiek jadłam. Polecam, naprawdę warto go upiec :-) Składniki na spód(...)ciastem tortownicy wlewać na przemian jasną i ciemną masę serową. Gotowy sernik wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę i 20 minut w temperaturze 150 stopni C. Gdy minie czas pieczenia należy wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki piekarnika, sernik powinien tak jeszcze po leżakować w  piekarniku kilka minut. Powinno go to ustrzec przed opadnięciem

Na słodko lub wytrawnie
AKSAMITNY SERNIK Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI 19132

nowojorski, dodając do niego jednak więcej jajek i śmietanę kremówkę. Wierzch oblałam pod koniec pieczenia gęstą śmietaną i posypałam obficie borówkami. Dzięki temu zabiegowi borówki nie popękały i ładnie się prezentowały po wyjęciu z piekarnika. Pieczony w kąpieli wodnej w temperaturze 160 stopni C sernik był równy jak stół, a jego konsystencja aksamitna, ciężka i mazista... dokładnie(...)minut, tak, aby wierzch był równo ścięty po dotknięciu go palcem.Kwaśną śmietanę dokładnie wymieszaj z cukrem pudrem.Po tym czasie uchyl drzwiczki, wysuń sernik i rozsmaruj na nim śmietanową polewę oraz posyp borówkami. Piecz jeszcze jakieś 7-10 minut. Wyłącz piekarnik, wysuń sernik i przy uchylonych drzwiczkach studź go tak przez

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik krówkowy bez pieczenia 3987

Sernik krówkowy bez pieczenia to deser na zimno przygotowany w tortownicy, z dodatkiem serka, cukru, słodkiej śmietanki oraz masy krówkowej (kajmakowej).  Całość nie jest mocno słodka, gdyż poza masą krówkową, do sernika dodałam tylko niewielką ilość cukru waniliowego. Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 21cm . Sernik krówkowy bez pieczenia Składniki: 800g serka do sernika (z wiaderka(...)kostki gorzkiej czekolady do dekoracji Wykonanie: - tortownicę wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, wyjmując go poza obręcz - do boku formy przykleić za pomocą masła pasek z papieru do pieczenia - na dno formy wyłożyć obok siebie biszkopty, można połamać je na kawałki, uzupełniając wolne pola - do miski przełożyć serek i masę krówkową (kajmakową), zmiksować - żelatynę zalać wodą, odstawić do zgęstnienia

Smakołyki Bereniki
SERNIK DWUKOLOROWY NA HERBATNIKACH. 194

mleka do minimum, pominęłam też olej. Wprowadziłam też podział na kolory.Znowu wyszło coś pysznego, nieoczekiwanego, co powstało na podstawie spontanicznego odruchu, w ogóle nie przemyślanegow żaden racjonalny sposób. Dodatkowo piekłam sernik długo, acz w niskiej temperaturze. Dzięki temu spękania są niewielkie. SERNIK DWUKOLOROWY NA HERBATNIKACH. / całkiem nowy przepis na podstawie TEGO;/ na blaszkę(...)drugiej waniliowego. Budynie bardzo delikatnie połączyłam z każdą masą.  Następnie na herbatniki wyłożyłam masę czekoladową, a na wierzch masę waniliową, wyrównałam wierzch i wstawiłam do piekarnika. Sernik piekłam przez 2 godziny. Po wyjęciu z pieca zostawiłam do ostygnięcia, lepiej się wtedy kroi. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Sernik królewski, warszawski – duża blacha, najlepszy 633

wyciągnąć z pieca, polać lukrem i wstawić z powrotem do wyłączonego piekarnika z uchylonymi drzwiami na 15 minut (w tym czasie sernik będzie się jeszcze dopiekać) . Sernik królewski wyciągnąć z pieca i gdy całkowicie ostygnie, przykryć i schować do lodówki (a najlepiej na balkon, jeśli jest chłodno -> na balkonie sernik nie będzie chłonął zapachów(...)jest zależny od piekarnika. Każdy bowiem grzeje inaczej. Ja ten sernik piekłam 55 minut (plus 15 minut z lukrem w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiami ) i spód oraz wierzch za bardzo się przyrumieniły, dlatego czas pieczenia podaje w przepisie krótszy o 5 minut. Należy pamiętać, iż sernik nie pieczemy do tzw. „suchego patyczka”, gdyż masa serowa

Moja Delicja
Sliwkowy fit serniczek 114

masła POLEWA - klik Herbatniki kruszymy i łączymy z zimnym masłem. Najlepiej rękoma. Wykładamy na tortownicę, której dno wyścieliliśmy papierem do pieczenia. Dokładnie oblepiamy, zwłaszcza brzegi, aby w trakcie pieczenia sernik nie wypłynął. Pieczemy przez 10 min w 170 stopni na środkowej półce. Żółtka oddzielamy od białek. Otwieramy jogurty, budynie, odmierzamy cukier, olej oraz siekamy śliwki w drobne kawałki(...)Gotową masę wylewamy na podpieczone herbatniki i wstawiamy do piekarnika na środkową półkę. Na dnie dobrze jest ustawić naczynie z wodą, aby wytworzyła się w środku para. Sernik pieczemy w 180 stopniach z funkcją góra / dół przez 1 godzinę. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nic ciasto przynajmniej na 30 min do przestygnięcia.   Zimny sernik

Kuchnia od dwojga
18 NAJLEPSZYCH SERNIKÓW Z OKAZJI DNIA SERNIKA 1572

Sernik japoński 2. Sernik orzechowo-cynamonowy 3. Sernik gotowany z polewą czekoladową 4. Borówkowo-malinowy sernik na zimno 5. Łaciaty sernik 6. Tort "Słoneczne lato" 7. Sernik królewski 8. Sernik zebra 9. Sernik na białkach z czekoladowym musem   10.  Sernik gotowany z galaretką i owocami 11. Sernik tiramisu(...)Pieczony sernik na mascarpone 13. Waniliowy sernik na zimno z wiśniami i galaretką z mango 14. S ernik złota rosa 15. Sernik kajmakowo-czekoladowy 16. Cytrynowy sernik z białą czekoladą i malinami 17. Sernik na zimno z ptasim mleczkiem 18. Tort kokosowo-malinowy Zapraszamy

Przepisy Aleksandry
Kremowy sernik waniliowy z kokosową pierzynką (pieczony) 139

Dawno nie piekłam sernika, a miałam ochotę na jakiś szybki, niezbyt wymyślny i prosty w przygotowaniu... Ten - okazał się wielkim hitem nie tylko wśród rodziny, ale dostałam też zamówienie od kilku znajomych, którzy mieli okazję go spróbować. Miłe. Masa jest bardzo delikatna oraz kremowa. Dodatkowo cudownie pachnie i posiada apetyczny, żółty kolor. Kokosowy wierzch to przepyszne zwieńczenie całości. Po prostu(...)formy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia i wyłożonej herbatnikami.  Sernik piec (w lekko rozgrzanym piekarniku) przez około 45 minut w 200 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Pod koniec pieczenia przygotować kokosową pierzynkę. Białka ubić na sztywno. Miksując - porcjami dodawać cukier, a na końcu delikatnie wmieszać wiórki. Sernik ostrożnie wyjąć z piekarnika i na wierzchu rozsmarować kokosową masę. Ciasto

Di gotuje
Sernik nowojorski – sernik New Yorker 296

odsączony), jajka, cukier, wanilię, cytrynę (i skórkę i cytrynę) oraz mąkę i śmietanę. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać mikserem, ale krótko (zbyt długie miksowanie napowietrzy ciasto i sprawi, że sernik po pieczeniu opadnie). Przygotowaną masę wylać (będzie bardzo rzadka) do tortownicy. Jeśli macie odpowiednio duże naczynie – sernik należy piec w kąpieli wodnej. Jeśli nie dysponujecie takim naczyniem(...)wstawić (koniecznie!) żaroodporne naczynie z wodą. Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20 minut, potem zmniejszamy temperaturę do 170 stopni. Podobno w piekarnikach elektrycznych z termoobiegiem pieczemy jeszcze 30-40 minut. W moim starym piekarniku gazowym ZAWSZE piekę New Yorkera w sumie przez 2-2,5 godziny. Sernik musi się na wierzchu ściąć. Pod wierzchnią

Pociąg Do Kuchni
Sernik z rosą 229

Wykładamy nim spód i rancik tortownicy. Na przygotowany spód wlewamy masę serową. Pieczemy ok. 1 godzinę i 15 minut w piekarniku rozgrzanym na 160 stopni. Niech Was nie zrazi fakt, że środek sernika będzie wyglądał po tym czasie na lekko surowy – tak ma być, sernik zetnie się jeszcze podczas dopiekania bezy i chłodzenia. Na 15 minut przed końcem(...)pieczenia sernika (czyli po ok. 1 godzinie pieczenia) ubijamy jajka na bezę. Gotowa piana powinna być gęsta i lśniąca. Wykładamy ją na upieczony sernik Rozsmarowujemy pianę na serniku i wyrównujemy szpatułką. Można dodatkowo zrobić wzorek. Sernik z bezą wkładamy ponowanie do piekarnika nagrzanego na 160 stopni na ok. 15-20 minut. W tym czasie beza urośnie i powinna

Ciastkozercy
Sernik chałwowo-czekoladowy 152

Prosty i bardzo smaczny pieczony sernik. Dwukolorowy i dwusmakowy. Chałwowo-czekoladowy. Pycha :) Do jego przygotowania nie będzie potrzebować zbyt wyszukanych składników. Poniższy sernik nie jest za słodki ani zbyt dominujący w smaku. Jeżeli nie macie pomysłu co słodkiego przygotować na Sylwestra to zachęcam do upieczenia sernika chałwowo-czekoladowego. Składniki na formę do 24 cm*: 1 kg sera(...)jednej dodać pokruszoną chałwę i całość ze sobą zmiksować. Natomiast do drugiej części wsypać kakao. Ponownie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wykładać naprzemiennie na blachę. Przygotowany sernik piec w 150ºC  przez około 70-80 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu nie wyjmować z piekarnika. Pozostawić tam, aż do ostygnięcia ciasta. Po upieczeniu przechowywać w chłodnym miejscu

Ugotować
sernik z żurawiną (na półkruchym spodzie) 159

Ostatnio podawałam przepis na sernik gotowany, teraz przyszła więc pora na klasyczny pieczony. Sernik wbrew powszechnej opinii nie jest ciastem trudnym do zrobienia. Ja zawsze wrzucam do niego składniki na tzw "oko", zapisuję od razu na kartce ile czego dałam, żeby nie zapomnieć i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby sernik nie wyszedł. Najważniejsze, żeby wszystkie(...)będą utarte dodawać po łyżce sera, śmietanę i budyń.Na końcu wrzucić bakalie. Z białek ubić pianę i delikatnie wmieszać do masy serowej. Przełożyć ją na podpieczony spód. Sernik piec w 180*C około pół godziny a później co kwadrans zmniejszać temperaturę o 20*C trzy razy. Upieczony sernik zostawić w uchylonym piekarniku na godzinę, następnie wyjąć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sernik z ziemniakami 222

posiekać z przesianą mąką, dodać pozostałe składniki, szybko wyrobić ciasto, odłożyć na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować, wylepić nim dno wyłożonej papierem blaszki do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni; piec ok 12 minut. Wszystkie składniki masy serowej powinny być w temperaturze pokojowej. Ziemniaki z jogurtem zblendować na gładkie puree. Masło utrzeć z cukrem, dodając po jednym(...)ekstrakt waniliowy. Białka ubić ze szczyptą soli, pianę delikatnie wmieszać do masy serowej, wyłożyć na podpieczony spód. wierzch wyrównać, brzegi blaszki zabezpieczyć folą aluminiową, obniżyć temperaturę do 16 stopni, piec sernik około godziny. Następnie nie wyjmując ciasta z piekarnika delikatnie zdjąć folię, na wierzchu sernika ułożyć pozbawione pestek połówki śliwek, piec sernik jeszcze ok 15 minut. Po upływie

6niebo
Sernik bez spodu 313

klasyki czyli sernik pieczony bez spodu. U mnie z rodzynkami i skórką pomarańczową (zdecydowanie moje ulubione bakalie!), na górę polewa z ciemnej czekolady i trochę ozdób :) Sernik piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm. Składniki: 1 kg sera na sernik (użyłam drobno mielonego twarogu w kostce) 1 szklanka cukru 3 łyżeczki cukru wniliowego(...)brzegów za pomocą silikonowej szpatułki. Na koniec dodajemy sok z cytryny i ulubione bakalie. Masę przekładamy do blaszki, nie należy jej wykładać papierem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 170 stopni przez 1 godzinę. Sernik po godzinie w piekarniku powinien być dosyć blady (nie taki jak mój! zagapiłam się i piekł sie godzinę i 10 minut). Po tym czasie wyłączamy

Ciastkozercy