serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:15/561)

Sernik z pierniczkami i lekką pianką. 296

pyszniejszego? Taki sernik możecie zjeść z rodzinką na podwieczorek lub poczęstować nim gości, zapewniam, że wszyscy będą zachwyceni. Polecam i zapraszam:) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 dużych jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła(...)ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 2. Przygotowanie do pieczenie: Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy połowę masy serowej, następnie w rzędach układamy pierniki i przykrywany pozostałą masą serową. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony

Izabelawkuchni
Sernik na spodzie brownie ze śliwkowym musem 113

mąkę ziemniaczaną. Krótko lecz intensywnie mieszamy lub miksujemy. Tak przygotowaną masę serową wylewamy na przygotowany spód brownie. Na spodzie piekarnika umieszczamy naczynie żaroodporne do połowy wypełnione wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1,5h. Mus śliwkowy Śliwki przekrawamy i pozbawiamy pestek. Umieszczamy w wyciskarce wolnoobrotowej Hurom One Stop H-AI o drobnym sicie i manetce ustawionej(...)mąkę ziemniaczaną. Krótko lecz intensywnie mieszamy lub miksujemy. Tak przygotowaną masę serową wylewamy na przygotowany spód brownie. Na spodzie piekarnika umieszczamy naczynie żaroodporne do połowy wypełnione wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1,5h. Mus śliwkowy Śliwki przekrawamy i pozbawiamy pestek. Umieszczamy w wyciskarce wolnoobrotowej Hurom One Stop H-AI o drobnym sicie i manetce ustawionej

Pogotujmy.pl
Czekoladowy sernik w wersji fit 157

mierzona u góry 30x10cm. Składniki : Spód: 3 łyżki otrębów pszennych 1 żółtko (jajko rozmiar L) łyżka brązowego cukru 2 łyżki mleka pół łyżeczki proszku do pieczenia Sernik: 300g chudego sera białego 90 g maślanki naturalnej 2 jajka + białko 18g niesłodkiego kakao cukier brązowy, miód lub inne dowolne słodzidło  wiórki kokosowe Składniki na spód mieszamy razem. Blachę wykładamy(...)myślę, że może następnym razem spróbuję użyć bardzo dojrzałych bananów ;) Białka ubijamy ze szczyptą soli, delikatnie mieszamy z masą serową. Wszystko wykładamy na podpieczony spód, wierzch posypujemy wiórkami. Sernik pieczemy 50-55 minut w 180 stopniach. Życzę smacznego

Czerwona Porzeczka
SERNIK POMARAŃCZOWY 217

temperatury  160 stopni C . Dno tortownicy o  średnicy 23-24 cm  wyłóż papierem do pieczenia. Boków nie wykładaj. Nie smaruj niczym tortownicy.  Owiń ją z zewnątrz dwu-trzykrotnie szczelnie folią aluminiową, ponieważ ciasto będzie pieczone w kąpieli wodnej. SPÓD CIASTECZKOWY: Ciastka wraz z kakao umieść w malakserze lub blenderze i zmiel na piasek(...)tortownicy na schłodzony spód. Tortownicę umieść w  większej  blaszce lub naczyniu żaroodpornym . Zalej naczynie mniej więcej  do połowy wysokości tortownicy gorącą wodą . Wstaw do piekarnika i piecz sernik  55-60 minut , aż masa będzie ścięta na powierzchni. Wyjmij sernik i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.  ORANGE CURD (KREM POMARAŃCZOWY): W garnuszku rozmieszaj jajka wraz

Słodko-Słony Świat Ilony
Czekoladowy sernik na herbatnikach. 148

spód do sernika. Kto chętny to zapraszam na kawałeczek. Dodam, że pysznie smakuje z filiżanką aromatycznej kawy, przynajmniej ja tak lubię. Zapraszam:) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy(...)kilka minut do połączenia się składników. 2. Blaszkę o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie dno wykładamy herbatnikami. Na herbatniki wylewamy równomiernie masę serową ( masa jest trochę rzadka i taka ma być ). 3. Pieczenie: Sernik pieczemy około 60 - 70 minut w temperaturze 160 stopni, upieczony będzie lekko z wierzchu zrumieniony i będzie lekko

Izabelawkuchni
Lekki sernik 190

Wszyscy pieką serniki, większość z nas uwielbia je. Do tego grona należę również i ja. Nie ma sernika , który by mi nie smakował taki ze mnie sernikożerca. Wczoraj upiekłam sernik taki lekki z rodzynkami. Jeśli nie lubicie z bakaliami możecie je pominąć. Serniki mają jeszcze jedną zaletę, zawsze się udają. Mogą popękać, mogą opaść(...)się składników.Wsypać rodzynki, dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Na ciasto wlać masę serową, wyrównać wierzch ciasta. Żółtko wymieszać z mlekiem i posmarować delikatnie pędzelkiem wierzch sernika. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 30-35 minut. Wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki. Pozostawić tam sernik do ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

O kuchni z uczuciem
Sernik cytrynowy z borówkami 371

spód z ciasta wyłożyć gęsto obok siebie połowę borówek, na owoce wylać masę serową (będzie dość rzadka)- na wierzchu masy ułożyć gęsto koło siebie pozostałe borówki- sernik wstawić do piekarnika i piec w 160 stopniach przez 70-85 minut do momentu ścięcia się masy (wierzch będzie ścięty i sprężysty)- studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach- po ostudzenie sernik(...)można piec bez postawionego w piekarniku naczynia z wodą, choć polecam ten sposób, gdyż para wodna sprawia, że sernik piecze się bardziej równomiernie. Jeśli do pieczenia wykorzystamy tortownicę o średnicy 18cm, masa serowa wypełni niemal całą formę i sernik będzie wysoki jak na zdjęciach, w przypadku większej tortownicy będzie nieco niższy.Sernik można przygotować bez dodatku borówek

Smakołyki Bereniki
Sernik dla początkujących 135

wanilią i sokiem z cytryny i pomarańczy. W małej formie, w małym kształcie, na małą paterę. A może to taki sernik, od którego zacząć naukę pieczenia tego ciasta? Taki sernik dla początkujących Zauważyłam, że grudniowy czas mija niezwykle szybko. W przedświątecznych chwilach jesteśmy zagonieni, zapracowani, nie mamy czasu na drobne przyjemności, bo wciąż gdzieś coś trzeba załatwić(...)przekładamy do tortownicy i wyrównujemy wierzch. Piekarnik nagrzewamy do 200C. Do tak nagrzanego piekarnika wstawiamy sernik i pieczemy go w tej temp. przez 15min. Po tym czasie zmniejszamy temp. do 160C i w niej pieczemy przez ok.35-45 min. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Przygotowujemy lukier: cukier ucieramy z sokiem z cytryny aż do powstania gładkiej masy lukrowej

Raj dla Podniebienia
Sernik dyniowy bez cukru (z żurawiną i polewą z białej czekolady) 198

cukrowych" potrzeb.  Tak tak... nie ma tu ani trochę dodanego cukru (chyba, że ktoś się skusi na polewę z białej czekolady). To dyniowe cudo pieczone jest w kąpieli wodnej dzięki czemu sernik wyszedł rewelacyjny! Nigdy nie jadłam lepszego pod względem konsystencji. Jest delikatny, kremowy, puszysty i wilgotny - taki jaki powinien być. Lekko cynamonowy, imbirowy i kwaskowy(...)piekarnika i do dolnej wlewamy wodę (ile się da) Od razu przekręcamy piekarnik na 150 stopni i pieczemy w ten sposób przez 1 godzinę i 30 minut. Jak zauważymy, że woda cała wyparowała z dolnej blachy musimy dolać. Nasz sernik tak pieczony nie powinien urosnąć za bardzo ani opaść. Będzie kremowy, aksamitny - po prostu idealny. Gdy ostygnie można

Jedzeniomania
Sernik kajmakowy na cieście orzechowym 417

urodziny. W jego skład wchodzi biszkopt orzechowy nasączony kawą i przełożony kajmakowym sernikiem gotowanym. Ciasto wyszło bardzo smaczne i bardzo interesujące smakowo i naprawdę je polecam. Ja z mojej strony mogę jedynie powiedzieć, że jestem zwolennikiem zwykłych, klasycznych serników pieczonych, dlatego ten gotowany coś nie do końca do mnie przemawia Ciacho można jeszcze udekorować, ale uznałam, że smaki(...)Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nastawiamy na 170 stopni. Całe jajka ubijamy z cukrem, aż podwoją swoją objętość, będą bardzo gęste i dużo jaśniejsze. Trwa to około 10 minut. Dodajemy orzechy z mąką i proszkiem do pieczenia. Miksujemy bardzo krótko na najmniejszych obrotach lub mieszamy masę szpatułką. Ciasto przelewamy do foremki i pieczemy około 35 minut

Relaxtime
Ciasto ‘Biała Dama’ – kuchnia podkarpacka 722

białkach (czyli Białej Damy) i biszkoptu klasycznego. Biały biszkopt wykłada się kupkami na blaszkę, a luki wypełnia się biszkoptem klasycznym i piecze jako jeden blat. Ciasto wyrasta wysokie i puszyste. Dzieli się je na 2 blaty. Sernik pieczony jest osobno. Połączenie delikatnego ciasta biszkoptowego z sernikiem i kremem budyniowym to bardzo udana, delikatna kompozycja smakowa, a ciasto jest(...)ziemniaczanej 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki biszkoptu: 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki sernika: 600 g zmielonego twarogu 150 g masła 5 jajek 5 łyżek cukru pudru 1 budyń śmietankowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki kremu: 1/2 l mleka 3 żółtka

Trzeci talerz
Sernik z rosą 147

pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego  1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 jajka 4 żółtka 2 szklanki mleka budyń śmietankowy bez cukru (35 g) Rosa z białek : 6 białek 1 szklanka cukru WYKONANIE: Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Chłodzimy w  lodówce ok pół godziny. Dużą blachę (25x36 cm) wykładamy papierem do pieczenia . Do przygotowanej formy(...)ubijamy podczas pieczenia sernika, najlepiej przed samym wyłożeniem piany na sernik. Pieczenie: Na ciasto wylewamy masę serową i pieczemy ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C.  Pod koniec pieczenia (gdy ser będzie lekko rumiany) wykładamy pianę ubitą z cukrem, wyrównać lekko powierzchnię i piecz jeszcze chwilę do momentu gdy piana będzie delikatnie brązowa, ale nie za ciemna

W kuchennym oknie Ewy
Tradycyjny sernik z brzoskwiniami 198

brzoskwiniami Sernik z brzoskwiniami Składniki na formę o średnicy ok 27 cm: Ciasto: kostka masła 3 łyżki cukru pudru 4 żółtka 3 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 1 kg twarogu dwukrotnie mielonego (użyłam gotowego mielonego Pilos) opakowanie budyniu waniliowego 3 jajka szklanka cukru pół kostki masła Dodatkowo: 4 białka pół szklanki cukru puszka brzoskwiń(...)cukrem na sztywną pianę. Na schłodzone ciasto wylewamy masę sernikową i układamy na niej brzoskwinie. Wykładamy pianę z białek. Na pianę ścieramy na tarce zamrożone kruche ciasto. Sernik pieczemy ok godziny w 180 stopniach - ważne jest aby ciasto ładnie się zarumieniło. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Dwukolorowy sernik żurawinowo-waniliowy 226

formy ugnieść równomiernie warstwę z ciastek. 4. Masa żurawinowa : Za pomocą miksera wymieszać puree z żurawiny z twarogiem i mąką ziemniaczaną. Następnie, ciągle miksując, wbijać pojedynczo jajka. 5. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej: Przelać masę żurawinową do przygotowanej tortownicy. Tortownicę wstawić do większej blachy, a do blachy wlać wrzątek - do 2/3 wysokości tortownicy. Wstawić do piekarnika na 1. poziom(...)wylejemy masę waniliową bezpośrednio na warstwę żurawinową (jak na zdjęciu poniżej).  Jeśli masę będziemy wylewać poprzez łopatkę drewnianą/ silikonową, masy się nie wymieszają (jak na zdj. poniżej).  Piec sernik przez następne 50-60 min. Sernik jest gotowy, gdy masa serowa jest ścięta z wierzchu.      8. Wyjąć sernik z piekarnika, odwinąć z folii

Domowa Cookierenka Agi
Sernik waniliowy z cytryną i śmietanką 124

Miksujemy chwilę na niskich obrotach. Masę serową przekładamy do tortownicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy wierzch, tak, aby na powierzchni masa była równiutka i nie zrobiły się w trakcie pieczenia bąbelki powietrza. Tortownicę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200C. W tej temperaturze pieczemy sernik ok. 15 min. Po tym czasie zmniejszamy temp. do 160-165C i pieczemy(...)jeszcze 1h – 1h15min. Zazwyczaj piekę bez termoobiegu w opcji grzania góra-dół. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Wystudzony umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Sernik waniliowy z cytryną i śmietanką jest bardzo delikatny! Smacznego! * Jeśli chcesz, aby Twój sernik był bardziej zwarty, dodaj 6 jajek, o jedno więcej niż w przepisie. Jeśli zaś zależy Ci na delikatności

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania