serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:20/561)

Sernik czekoladowy z wiśniami 213

gorzkiej czekolady- ½ szklanki śmietany 30% Wszystkie składniki do sernika muszą być w temperaturze pokojowej (to ważne). Ponieważ sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej, tortownicę trzeba zabezpieczyć. Podczas pieczenia sernika zebra  wpadłam na pomysł i użyłam worka do pieczenia indyka, i tak samo zrobiłam tym razem. Worek jest duży, więc tortownica idealnie się zmieściła. Odcięłam „spory zapas” i przewiązałam(...)ciastem i wlewamy wrzącą wodę do połowy wysokości tortownicy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175° C i pieczemy przez 15 minut, następnie obniżamy temperaturę do 120° C i pieczemy jeszcze 90 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy i pozostawiamy sernik zamknięty przez 15 minut. Następnie uchylamy drzwiczki piekarnika zostawiając sernik na kolejne 15 minut. Po tym czasie – wyjmujemy

mojewypiekiinietylko
Sernik wiedeński 148

Wszystkim Mamom najlepsze życzenia; dużo zdrowia i wszelkiej pomyślności przez cały długi rok, nie tylko dziś :) A to moja słodka propozycja na Dzień Matki.Zawsze można spróbować upiec sernik, do odważnych świat kulinarny należy:) Składniki : 1 i 1/2 kg dobrego, białego sera  15 jajek 2 szklanki cukru 20 dag masła śmietana 18% - 400 ml firmy Jogo 3 łyżki(...)ponownie zmiksować Ubić białka na pianę i dodać delikatnie mieszając pianę z masą  Piec przez co najmniej 60 min. w temp. 180 stopni C (zrobić test patyczkiem) Sernik piec w dużej blaszce, po upieczeniu pozostawić w piekarniku do ostygnięcia. Wierzch można polać czekoladą. Mój sernik był z połowy składników ( dałam 7 dużych jaj) i piekłam przez

Proste Potrawy
Sernik nowojorski 345

już wspominałam, sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Gotujemy więc wodę w czajniku. Formę z sernikiem (owiniętą z zewnątrz folią aluminiową) umieszczamy w większej formie lub naczyniu żaroodpornym, do którego wlewamy gorącą wodę do połowy wysokości formy z sernikiem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Wstawiamy formę z sernikiem i pieczemy przez 10 minut. Po tym czasie obniżamy(...)temperaturę do 110 stopni C i pieczemy kolejne 60 minut, lub dłużej, do momentu, aż cała powierzchnia sernika będzie ścięta i sprężysta (sprawdzamy dotykając delikatnie patyczkiem powierzchnię sernika na środku). Wyłączamy piekarnik, sernik pozostawiamy w nim do przestudzenia na 1 godzinę, lekko uchylamy drzwi piekarnika. Po godzinie wyjmujemy z piekarnika i studzimy w formie. Polewa:  Wszystkie składniki polewy

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik limonkowy oraz fotorelacja z otwarcia Kawiarni STÓŁ 176

żaroodporne naczynie, nalać do niego 1 litr wrzątku. Piekarnik ustawić na 160 st. Do gorącego piekarnika, na półkę wyżej, wstawić tortownicę z sernikiem, piec około 55 min. (do momentu, aż środek sernika będzie ścięty). Sernik wyjąć z piekarnika. Ostudzić całkowicie na kratce, ostrożnie nożykiem oddzielić boki sernika od formy, zdjąć formę. Wstawić do lodówki na parę godzin do schłodzenia

moj przepis na
Przepis na sernik – przepis miesiąca 166

wracam…Ale nie dziś. Dzisiaj świeci słońce w mojej kuchni, piękny dyniowy sernik. Przepis na sernik to kolejny temat na przepis miesiąca . Bardzo lubię serniki i często je piekę dla koleżanek w pracy. Tym razem upiekłam dyniowy sernik z dodatkiem skondesowanego mleka na czekoladowym spodzie. Upiekłam go na halloween ale dla mnie sernik pasuje(...)mleko, twaróg i jajka. Na koniec dodaj ziemniaczaną mąkę i wanilię. Zmiksuj raz. Wylej masę dyniową serową na podpieczony spód i wstaw formę do większej formy wypelnionej wodą. Piecz sernik przez 35 minut. Otwórz drzwi od piekarnika i ostudź sernik. Ostudzony sernik posmaruj ganache i konfiturą z borówki lub wedle smaku

codojedzenia
Pyszny sernik na bezglutenowym, kruchym spodzie – przepis krok po kroku 146

prowadzi bloga Kosą po patelni (zaglądnijcie do niego, bo ma naprawdę świetne przepisy! :)). Przepis może nie należy do gatunku tych prosty i szybkich, ale smak sernika wynagradza wszystko! Sernik piekłam w tortownicy o średnicy 22 cm, a podane przeze mnie proporcje, to połowa oryginalnego przepisu, przeznaczonego na dużą formę (40 x 24 cm) . Przepis na sernik na bezglutenowym(...)minut. 23. Jeśli piekliśmy go w tortownicy, zdejmujemy obręcz, delikatnie odklejamy papier od brzegów sernika i przykładając na wierz deskę lub duży talerz, przewracamy go wierzchem do góry. Dzięki temu mamy możliwość zdjąć spód tortownicy i odkleić całość papieru ze spodu sernika. Gdy to zrobimy, przykrywamy talerzem i z powrotem przewracamy sernik tak, by był spodem do dołu, gotowy

Okiem Blondynki by McBlondi
Sernik ricotta na piernikowym spodzie 161

Jeśli nie piekliście jeszcze sernika z sera ricotta - pora to nadrobić ! Niezwykle prosty w wykonaniu, a zarazem tak inny od wszystkich sernik. Mój sernik przygotowałam na piernikowym spodzie, wykorzystując tym samym niedojedzone pierniczki świąteczne. Zamiast pierników możecie użyć biszkoptów lub innych suchych okrawków ciast i ciasteczek. Składniki:  400 g suchych pierników lub innych ciastek około(...)masy serowej i delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na podpieczony piernikowy spód. Wstawić sernik do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C, piec 10 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec sernik przez 80 minut. Upieczony sernik pozostawić w uchylonym piekarniku do całkowitego wystygnięcia. UWAGA : jeśli sernik pęknie, nie martwcie się

kolorowotorcikowo
Kremowy sernik nowojorski na owsiano-orzechowym spodzie 324

mieć taką samą temperaturę – otoczenia. Tak potraktowane sprawią, że nasz sernik zostaje płaski – w piekarniku nie urośnie, nie siądzie po pieczeniu i nie popęka.   Formę do pieczenia o średnicy 18cm rozpinamy, dno wykładamy papierem do pieczenia, boki lekko smarujemy masłem. Ciastka owsiane i orzechy bardzo drobno kruszymy – w malakserze, blenderem lub ręcznie, wałkiem w foliowej grubej torbie(...)upływie 40 minut czasu pieczenia mieszamy gęstą, kwaśną śmietanę z przesianym cukrem pudrem. Wyjmujemy sernik na chwilę z pieca, wylewamy na wierzch śmietanę i lekko wyrównujemy. Pieczemy dalsze 40 minut. Wyłączamy piekarnik, lekko uchylamy drzwiczki zostawiamy sernik w środku do całkowitego ostygnięcia. Nie wyjmujemy z formy, przekładamy całość tak jak jest do lodówki, do pełnego stężenia, na minimum

Karo in the Kitchen
SERNIK ORZECHOWO – KOKOSOWY BEZ PIECZENIA 225

Uwielbiacie serniki bez pieczenia – wiem! Ja też! Dziś mam dla Was przepis na pyszny sernik bez pieczenia z masłem orzechowym i kokosem. Idealnie kremowy, delikatny, na chrupiącym, bakaliowym spodzie. Błyskawiczny do zrobienia i niesamowicie pyszny! Jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawki albo na rodzinną imprezę. Zamieniając składniki można zrobić z niego fit sernik – wtedy

Ostra na Słodko
Klasyczny sernik bez spodu (wiedeński) 919

Sernik płaski jak stół?! To jest możliwe! Wystarczy zastosować się do kilku podstawowych zasad. Ten klasyczny sernik bez spodu (zwany również wiedeńskim) minimalnie rośnie w trakcie pieczenia, a podczas studzenia nie opada nawet na milimetr! W smaku bardzo delikatny, nie za ciężki i lekko waniliowy za sprawą budyniu. Nadaje się znakomicie jako poczęstunek podczas świąt(...)temperatury 160 st.C. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia (boki niczym nie wykładać). Masę serową przelać do formy. Piec przez ok. 60 minut w kąpieli wodnej , aż sernik będzie ścięty z wierzchu. Gdyby za szybko się rumienić, należy przykryć go folią aluminiową. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik jeszcze

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto na weekend - sernik z malinami i jeżynami 165

tłustego - 200 ml śmietany 30% - 3 białka - 2 żółtka - 40 g cukru pudru - 2 łyżki masła orzechowego - przyprawa do sernika - 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej - 1/3 kostki masła - maliny, jeżyny Masło ucieramy robotem z żółtkami, dodajemy ser biały i przyprawę do sernika. Wszystkie składniki dodajemy powoli i stopniowo. Dodajemy śmietanę i masło orzechowe, na samym końcu ubitą na sztywno pianę(...)wyłożonej papierem formy - mała tortownica- na wierzch układamy osuszone maliny i jeżyny. Całość pieczemy w temp 160 stopni C na środku piekarnika (pieczenie - góra +dół, lub dół + termoobieg), sernik piekłam godzinę.  Sernik po upieczeniu musi całkowicie wystygnąć, tj. minimum 5 godzin, najlepiej upiec go wieczorem a następnego dnia jest idealny do jedzenia. Pamiętajcie, że serniki mają

SMYKWKUCHNI
Instrukcja pieczenia sernika. I sernik dyniowo-cytrynowy 189

zamrażam, część jednak odkładając do natychmiastowego wykorzystania. Tym razem padło na sernik; w lodówce miałam bowiem ricottę, której termin przydatności do spożycia nieuchronnie zbliżał się ku końcowi.  Pieczenie serników to bułka z masłem ; moim zdaniem to jedne z najłatwiejszych ciast, które bardzo trudno zepsuć (nie wierzcie tym, którzy twierdzą, że to wielka sztuka; starają się Was przestraszyć(...)papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 12 minut, przestudzić. Ricottę, kremówkę, mus dyniowy, jajka, cukier, sok i skórkę z cytryny, imbir i budyń zmiksować na gładką masę, tylko do połączenia składników. Przelać na przestudzony spód, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 130 st. C. i piec jeszcze

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowy sernik ze śliwkami 143

kakao) 100ml śmietanki 30% dekoracja: wiórki, kulki czekoladowe, perełki Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego należy je wyjąć z lodówki ok 2-3 godzin przed pieczeniem. Sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej, dlatego należy przygotować szczelną tortownicę albo dokładni owinąć ją z zewnątrz folią aluminiową.  Spód: ciastka digestives zmielić, wymuszać z roztopionym masłem, żeby powstała(...)międzyczasie nagrzać piekarnik do 180stC z termoobiegiem. Tortownicę z sernikiem wstawić do większej formy, do której wlać gorącą wodę. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 15 minut w temp. 180stC, następnie zmniejszyć temperaturę do 140stC i piec jeszcze 40 minut. Masa na środku sernika ma być ścięta. Sernik studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika przez godzinę, następnie wyjąć i pozostawić

Obiad gotowy
Sernik ze śliwkami wg Aleex 204

oddechu. To dobrze, bo drugi semestr roku szkolnego niesie ze sobą sporo wyzwań. Końcówkę ferii spędzam w mojej kuchni. Dziś, poza obiadem, zaserwuję chłopakom na deser przepyszny sernik, który pierwszy raz piekłam na święta. Wykorzystałam przepis z kwestii smaku i nie zawiodłam się. Sernik jest aksamitny, delikatny, a owoce nadają mu oryginalny smak. Doskonale sprawdzi się podczas różnych(...)łyżką lub zmiksować, wylać do formy i wstawić do piekarnika. 7. Sernik piec przez 20 minut w 175 stopniach C, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez ok. 60-70 minut (lub dłużej jeśli masa nie jest jeszcze ścięta, również w środku sernika, można dotknąć palcem. Czas pieczenia może się różnić i zależy od rodzaju użytego

W mojej kuchni
Sernik cytrynowy 143

koniec ubijania dodać cukier, dalej miksując. Stopniowo dodawać żółtka cały czas ubijając. Na koniec dodać olej. Mąki przesiać, dodać do ubitej masy jajecznej, delikatnie połączać. Piec w formie wyłożonej papierem do pieczenia (tylko spód) o wymiarach 20×20 cm w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Wystudzić. Masa serowa - Twaróg przełożyć do miski, dodać(...)dodać przygotowany wcześniej lemon curd. Masy serowe na zmianę rozłożyć na upieczonym biszkopcie. Sernik piec w kąpieli wodnej. Ciasto piec 15 minut w temperaturze 175 stopni, potem zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec jeszcze przez 90 minut. 15 minut przed wyjęciem sernika z piekarnika, na wierzch wylać kwaśną śmietanę wymieszaną z cukrem pudrem. Gotowy sernik cytrynowy studzić

Domowa cukiernia Ewy