folią aluminiową wypuszczoną na zewnątrz. • Na powierzchnę sera nakładać delikatnie po łyżeczce moreli. Wykałaczką rozprowadzić mus malinowy rysując wzorki na serniku. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. • Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec 90 minut. • Po tym czasie zostawić w wyłączonym piekarniku
To co kochamjeśli chcecie możecie zblędować masę na gładko. 2. Gruszki obieramy z łupin i układamy w formie, zalewamy masą serową. Piekarnik rozgrzewamy do 175 C, czas pieczenia ok. 70-80 minut, aż sernik zacznie się rumienić i dobrze się zetnie w środku. Po upieczeniu zostawiamy ciasto w piekarniku na 10-15 minut aby odpoczęło, a następnie wyjmujemy je na kratkę
Apetyczna babeczkaBabki i mazurki to chyba najbardziej popularne ciasta wielkanocne. U mnie bardzo rzadko piecze się mazurki, dlatego postanowiłam to zmienić. Mazurek serowy z kremem czekoladowym z whisky to zaskakujące połączenia cienkiego sernik z dodatkiem rodzynek i kremu czekoladowego z dodatkiem alkoholu. Jedliście kiedyś takie pyszności? Czas wykonania(...)Utrzeć masło 2. Dodać zmielony ser z ziemniakami 3. Dodać cukier i żółtka 4. Dodać do masy mąkę, proszek do pieczenia i rodzynki 5. Delikatnie połączyć ciasto z białkami 6. Przełożyć masę na wysmarowaną formę 7. Upiec cienki sernik 8. Przygotować krem czekoladowy 9.Do śmietanki dodać cukier puder oraz masło 10. Całość rozpuścić i doprowadzić do wrzenia 11. Ściągnąć
KuchniaWeDwoje.plkaszą manną, wlać żelatynę, pokruszoną czekoladę i zmiksować. Głęboka forma 18 cm (2 sztuki-jeden dla męża do pracy) z wyciąganym dnem z papierem do pieczenia, wokoło rantu postawić biszkopty, wyłożyć sernik do 3/4 wysokości, do lodówki. Owoce z puszki odsączone na sitku wyłożyć na serniki, wlać tężejące galaretki wymieszane w 900 ml gorącej wody i schować
W Mojej Kuchni LubięSernik jest wyśmienity, szczególnie za sprawą frużeliny, którą przygotowałam z czereśni - moich ulubionych letnich owoców. Frużelina doskonale komponuje się z owsiankami, jaglankami, budyniem czy naleśnikami. Przepis na nią zaczerpnęłam z przepisu Doroty Świątkowskiej . Koniecznie wypróbujcie! Spód: 230 g ciastek czekoladowych 100 g stopionego masła Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, dwukrotnie mielonego 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego(...)ziemniaczaną i utrzeć. Wyłożyć na ciasteczkowy spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC. Piec około 45 minut aż masa serowa zetnie się na wierzchu. Temperaturę zmniejszyć na 140 o C (120 o C jeśli pieczemy na termoobiegu). Piec jeszcze około 45 minut. Środek sernika powinien z wierzchu być dobrze ścięty i w środku niezbyt wiotki. Sernik wyjąć ostudzić
Czerwień i błękitw nowej i ciekawej odsłonie...Sernik upieczony jest na spodzie z całych ciasteczek oreo. Jeśli lubicie ciasteczka oreo to z pewnością Wam posmakuje ta wersja sernika. Wierzch ciasta zrobiony jest z puszystej, kremowej, bitej śmietany, posypanej mleczn ą czekolad ą . Wszystkich sernikożerców, zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Składniki: spod: ciastka oreo 250 g, masa(...)wylewamy do tortownicy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 min w 170 stopniach, a następnie obniżamy temperaturę piekarnika na 150 stopni i pieczemy jeszcze przez 40 min. Upieczony sernik chłodzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Śmietankę ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy śnieżkę i ubijamy jeszcze przez chwile. Gdy sernik
kulinarne odsłony patiCzas przygotowania 30 minut Czas gotowania 60 minut Czas oczekiwania 4 godziny Składniki Spód 350 g ciastek Oreo (lub Neo) 70 g masła Masa serowa 1 kg twarogu na sernik 250 g serka mascarpone 350 g puree z dyni 200 g cukru 3 szt. jajek 1 szt. pomarańczy (otarta skórka i sok) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka pasty(...)dodać resztę składników (wraz ze startą skórką pomarańczy oraz wyciśniętym sokiem) i zmiksować na jednolitą masę. Masę serową przelać do wcześniej przygotowanej tortownicy. Wstawić do piekarnik. Piec około 60 minut. Po upieczeniu sernik wyjąć z piekarnika i wystudzić. Polewa czekoladowa Białą czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać jogurt i wymieszać na jednolitą masę. Polać sernik
Wypieki i Rumieńceciasto piekłam w różnych wersjach; z jabłkami, śliwkami, a także jako spód pod sernik. To bardzo stary przepis z mojego zeszytu, sprawdzony przez lata pieczenia :) A przy tym prosty, rzadko kiedy się nie udaje.Składniki : 1 całe jajko + 3 żółtka 2 szklanki mąki krupczatki 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g tłuszczu do pieczenia
Proste Potrawyiałam upiec ciasto i stanęłam przed dylematem jakie zrobić. Moi domownicy chcieli szarlotkę a ja miałam ochotę na sernik. Wiecie, że do serników mam słabość i mogłabym je piec na okrągło. Chcąc sprostać zadaniu upiekłam ciasto, które zadowoliło wszystkich (Blaszka 25x40 cm) Składniki: 320 g mąki pszennej 170 g margaryny 2 żółtka(...)Piekarnik nastawiłam na 180 °C. Foremkę do ciasta wysmarowałam tłuszczem i wyłożyłam papierem do pieczenia Ciasto rozwałkowałam pomiędzy dwoma płatami folii kuchennej tworząc prostokąt wielkości blaszki do pieczenia. Ciasto przełożyłam do blaszki. Nakłułam widelcem i wstawiłam do piekarnika na 15 minut, żeby się lekko zrumieniło. Z obu cytryn starłam skórkę a następnie wycisnęłam sok. Jabłka po obraniu
Kuchnia u KrysiProteinowy sernik na piernikowo-kokosowym spodzie. Idealny pomysł na deser i potreningową przekąskę. 500 g twarogu 100 g galaretki proteinowej* 300 ml wody maliny do
KucharzycaLekki, orzeźwiający, nie mocno słodki. Dla mnie idealny sernik na zimno, zwłaszcza, że robiony z twarogu, a nie ze słodkich serków homogenizowanych o ogromnej
Walijskie PichceniePiekłam kiedyś serowiec według Makłowicza [ klik ] , to jeden z lepszych serników jaki udało mi się zajadać. Ten przepis to moje wariacje na temat czyli tu odjęłam, tam dodałam i w rezultacie wyszedł całkiem pyszny i pulchny serowiec. Zapraszam do degustacji. Serowiec po mojemu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWszyscy wiedzą, że ryba z cytryną i ziołami, to boskie połączenie. Dziś właśnie prezentuję wam przepis na taką pyszną, pachnącą, mięciutką, soczystą rybkę. Do tego
Kuchnia Łukaszasoda i solą. Wymieszać tylko po połączenia. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, Piec 45 minut w 165 stopniach. Wyjąć, przestudzić w formie. Jeżeli ciasto wyrośnie z górką, to lekko ją ściąć. Masa serowa: 500 g sera na serniki 250 g mascarpone 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanka drobnego cukru do wypieków 4 duże jajka kilka kropel(...)Spód i boki tortownicy owinąć podwójnie folią aluminiową. Masę serową wylać na ciasto bananowe. Tortownicę włożyć do większej blaszki i zalać do połowy gorącą wodą. Piec w 160 stopniach przez 45-50 minut. Powierzchnia sernika powinna być ścięta. Wyjąć z piekarnika, odwinąć z folii. Wystudzić a następnie schłodzić przez kilka godzin w lodówce
Moja Galeria Smakuwysłanej papierem do pieczenie. Resztę rozsypać (równomiernie) na osobnej blaszce. Obie porcje piec 25 minut w 135 stopniach. Formy wyjąć i pozostawić do ostudzenia. (Płatki początkowo będą miękkie, ale po wystygnięciu - stwardnieją.) Przygotować masę serową. Twaróg utrzeć z cukrem, w bić jajka, dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Całość przelać na spód z płatków. Piec z parą wodną(...)minut w 160 stopniach. (Na spodzie piekarnika ustawić blachę/naczynie żaroodporne z wodą. Dzięki temu ciasto będzie równe, nie opadnie i nie popęka. Pieczone w tradycyjny sposób też wyjdzie.) Sernik ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać (lekko wgniatając) resztą płatków
Di gotuje