skomplikowany. Jeśli nie mieliście okazji spróbować jeszcze sernika z serków homogenizowanych to najwyższy czas. Ten przepis wychodzi za każdym razem Sernik z serków homogenizowanych Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia 25 dag margaryny (dobrze schłodzonej) 4 żółtka 4 łyżki kwaśniej śmietany Masa: 2/3 kostki margaryny lub masła 4 jajka 3 łyżki cukru(...)serki homogenizowane, mąkę ziemniaczaną i pianę. Całość delikatnie mieszamy. Tak przygotowaną masę przekładamy na ciasto w blaszce. Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto z zamrażalnika. Pieczemy w temperaturze 150°C przez jakąś godzinę. Smacznego Artykuł Sernik z serków homogenizowanych pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeDawno nie było sernika i w sumie jakoś prawie cały miesiąc nic nie piekłam słodkiego dla nas. I troszkę się już stęskniliśmy za domowymi łakociami. No i upiekłam własnie sernik z jagodami. Jest po prostu pyszny, spróbujcie a przekonacie się sami. Zapraszam po przepis. Sernik idealnie komponuje się z Diament Gold Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnilyzki)1 kg sera4 jaja L1 szklanka cukru250 g smietany kremowki5 lyzek likieru Amaretto3 lyzki maki ziemniaczanejpol puszki masy kajmakowej100 g migdalow w slupkach do przybraniaWykonanie:Skladniki na spod sernika ,sucharki i migdaly zmiksowac w kielichu blendera dodajac twarde maslo z lodowki pokrojone w male kawalki .Sypka masa wylozyc na dno tortownicy wylozonej papierem do pieczenia.Bok tortownicy posmarowac maslem.Odstawic(...)sernika i lekko wcisnac w mase kupki masy kajmakowej.Wstawic do nagrzanego piekarnikado 175 ° C i piec przez 15 minut.Nastepnie zmniejszyc temperature do 120 ° C i piec przez 60 minut.Studzic na kratce.Po ostudzeniu udekorowac gore sernika masa kajmakowa i posypac brzegi slupkami migdalow.Najlepiej smakuje na drugi dzien ,mocno schlodzopny prosto z lodowki.Zycze smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Spód:- 1 szklanka mąki- 120 g cukru- 120 g margaryny- 1 jajko- 1 czubata łyżka kakao- 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika- szczypta proszku do pieczenia- szczypta soliMasa serowa:- 750 g sera do serników - 3 całe jajka + 4 żółtka- 3/4 szklanki cukru- 1/2 szklanki oleju- 1 i 1/2 szklanki mleka- 1 i 1/2 budyniu śmietankowego- 1/2 łyżeczki startej skórki(...)wygląda wizualnie po upieczeniu. Wkładamy całość do piekarnika i pieczemy ok 50 min.Ubijamy pozostałe białka na sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy dalej aż cukier się rozpuści. Przekładamy białka na upieczoną masę serową i wkładamy do piekarnika na kolejne 10 min tak aby beza się zarumieniła.Po upieczeniu odstawiamy sernik do ostygnięcia. W tym czasie na wierzchu będzie pojawiać się
happycreatiff.blogspot.comCzekoladowe babeczki Malinowa a'la delicja Malinowy sernik straciatella Malinowa Góra Lodowa Sernik gotowany na biszkoptach Sernik z musem brzoskwiniowym Sernik śmietankowy Keks Kubanka Kostka czekoladowa Ciasto z rurkami Kubuś bez pieczenia Ciasto Kilimandżaro Ciasto cappuciono Ciasto 3bit bez pieczenia Piaskowiec Ciasto Shrek Babka czekoladową z likierem kawowym Babka zebra Babka trio Babka budyniowa z polewą
Lena Gotujeserniku na zimno? Przecież to nie pasuje! Ależ moi drodzy Czytelnicy - pasuje, i to jeszcze jak! Uwielbiam ten sernik. Mogłabym je jeść i jeść i jeść. Polecam! 'sernik na zimno z prażonymi jabłkami' Składniki: * spód: - 400g herbatników lub ciasteczek degestive - 1 łyżka cukru lub cukru pudru - 1 łyżka cynamonu - 1 łyżka mielonego imbiru - 150g masła(...)Lekule . Uważam, że keksówka jest idealna pod każdym względem! Znacznie ułatwia pracę z przygotowaniem i serwowaniem delikatnych ciast tj. sernik na zimno, musowe ciasta czy piankowych deserów. Silikonowa forma nie wymaga smarowania jakimkolwiek tłuszczem, czy wykładaniem formy papierem do pieczenia. Do ceramicznego spodu nic nie przywiera, do tego spód ten nie rysuje się podczas krojenia. Dodatkowym plusem jest
CookYourselftrochę na boki, wypychając serowy kawałek :) To była pierwsza lekcja. A niedawno pisałam, że często mi się zdarzyło wylać galaretkę na ciasto za rzadką - przy serniku na zimno może spłynąć, przy cieście pieczonym spód może ją wchłonąć... To były kolejne lekcje. I tak metodą prób i błędów w końcu zaczęło się udawać, grunt to się nie poddać :) A propos(...)poddawania się, może powinnam zrobić kolejne podejście do ciasta drożdżowego? Choć po tym jak ostatnio upiekłam cegłę chyba mi się jeszcze nie chce :)Tym razem sernik przygotowałam w tortownicy o średnicy 26 cm, dosyć niskiej, więc zmieściło się na styk. Jeśli zdecydujesz się np. dołożyć truskawki również do masy serowej, użyj wtedy większej formy lub zmniejsz ilość składników. Warto
Kraina Tysiąca Smakówtruskawki! ). Leżały więc sobie te żółte półksiężyce, tracąc swoją słoneczną barwę. W końcu stwierdziłam, że ich chwila nadeszła, i przerobiłam je na sernik na zimno - żeby chociaż trochę w letnim klimacie było. Przepis znalazłam w gazetce Pieczenie jest proste , nr 2/2012, i nieco tylko zmieniłam. Zamiast bananowego syropu, dałam zmiksowane na gładko banany. No i udekorowałam po swojemu. Sernik
Pożeraczka, czyli raz adobrzepiec w 180 C, grzanie góra/dół około 40 minut, nastepnie na termoobiegu 15-20 minut w 160 C, po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić na 30 minut, potem formę wyjąć i zostawić do wystudzenia, jak wystygnie to formę włożyć do lodówki na kilka godzin formę przykryć talerzem i odwrócić, formę teraz zdjąć z sernika - sernik jest
W Mojej Kuchni Lubięupały. *foremka 23*23 cm Składniki: na biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę serową: 500 g sera na sernik ( z wiaderka) słoiczek dżemu agrestowo-kiwi 3 jajka 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania galaretki zielonej (kiwi lub agrestowa) na wierzch: 200 g drobnych winogron bez pestek 1 opakowanie(...)galaretki gruszkowej Upiec biszkopt: biała ubić na sztywno, następnie dosypywać cukier a później dodać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej, wymieszać. Przełożyć do foremki i piec w 175*C około 25 minut. Wystudzić. Galaretki zielone rozpuścić razem w 3/4 szklanki wody. Galaretkę gruszkową rozpuścić w półtorej szklanki wody. Wystudzić. W rondelku
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawyczuwalnym smakiem i aromatem adwokatu. Sernik w smaku jest boski, po prostu place lizać. Sernik podany na talerzyku z kolekcji Ksenia Platin z Porcelana Bogucice. Składniki: Kruche ciasto: 3/4 szkl mąki pszennej Młyn Kopytowa 60 g masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka kakao Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego(...)połączenia się składników. Masę serową wylać na podpieczony spód. Włożyć do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem(góra-dół) na 170 stopni i piec około 70 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, lekko uchylić drzwi piekarnika i pozostawić sernik jeszcze około godziny w piekarniku. Sernik wyjąć z piekarnika, odpiąć obręcz z tortownicy i ostudzić. Najlepiej całą noc. Masy serowej
Ala piecze i gotujezdecydowanie połącz ją z masą. Im mniej ruchów, tym sernik będzie pulchniejszy.Przelej ciasto do formy nasmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piecz 60 minut w 175-180 °. Po tym czasie wyłącz piekarnik, ale sernik w nim pozostaw do ostygnięcia, uchylając lekko drzwiczki. Gdy przestygnie oblej go gorącą polewą czekoladową, poczekaj do jutra i wsuwaj.POLEWA: W kąpieli wodnej
Pasje JolkiSkładniki: na ciasto: 4 jajka 1,5 szklanki mąki 250 g masła 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 6 jajek 125 g rozpuszczonego masła 1,5 szklanki cukru 1 torebka budyniu śmietankowego (40 g) łyżka mąki ziemniaczanej skórka(...)wodę, cukier i kakao zagotować dokładnie mieszając aby masa była jednolita. Wystudzić, pół szklanki odlać na polewę. Do pozostałej wystudzonej masy dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Ser zmiksować z jajkami, następnie dodać cukier, budyń, mąkę ziemniaczaną i skórkę z cytryny. Na końcu wlać wystudzone masło
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPuszysty, lekki niczym chmurka sernik, tak apetyczny, że chce się od razu przystąpić do dzieła i piec, a następnie czekać na te bursztynowe kropelki, słodziutkie i pięknie kontrastujące z żółciutkim serem, a całość to zapewniam - poezja smaku.... Składniki: 2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru 4 żółtka 3/4 kostki margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa(...)proszkiem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiekamy w piekarniku około 15 min w temperaturze 180 stopni C. Na podpieczone ciasto wylewny masę serową, pieczemy około 50 minut w 180 stopni C. Pod koniec pieczenia wykładamy na ser białka ubite na sztywno z cukrem oraz solą i pieczemy 15 minut
kgwjanczewołatwiej odrywać mniejsze porcje i dociskać miejsce przy miejscu, na samym końcu wyrównując całość dużą łyżką. Tak przygotowane ciasto pieczemy przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W międzyczasie łączymy ze sobą składniki na sernik, pamiętając by wyjąć je chwilę wcześniej, żeby zdążyły dojść do temperatury pokojowej. Twaróg, cukier, mleko, syrop i mąkę miksujemy(...)następnie całość łączymy ze sobą. Wszystkie te czynności staramy się wykonywać dokładnie, ale niezbyt długo - przegięcie z miksowaniem twarogu może zbytnio napowietrzyć sernik lub spowodować pęknięcie nieba na pół. Masę przelewamy na lekko przestudzony spód i pieczemy niecałą godzinę w 175 stopniach. Maliny zagotowujemy w rondelku z dodatkiem syropu, cukru i mleka w proszku, cały czas
sama złodyczszklanki cukru kryształu 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche Na godzinę wkładamy do lodówki. Dzielimy na 2 części. Jedną wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem. Dodatkowo: puszka brzoskwiń w syropie cukrowym Składniki na sernik: 1 ½ kg dwu-trzykrotnie zmielonego sera białego 500 g cukru pudru(...)budynie śmietankowe bez cukru 12 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g margaryny Margarynę ucieramy dokładnie z cukrem pudrem, dodajemy żółtka i po łyżce zmielonego sera, łyżce budyniu wymieszanego z proszkiem do pieczenia, aż do wyczerpania składników. Białka miksujemy na sztywno i delikatnie łączymy z masą serową. WYKONANIE: ciasto kruche
Domowe ciastawbić jajko, wlać budyń rozpuszczony w mleku, dodać cukry i krótko zmiksować tylko do połączenia, pod koniec dodać skórkę pomarańczową, wylać na korzenny spód, wstawić sernik do nagrzanego do 180*c piekarnika piec 20 minut, po czym temp zmniejszyć do 160*c i piec kolejne 20 minut, studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Śniegowa czapa: Schłodzoną śmietanę połączyć(...)wyczuć śmietanę aby jej nie przebić bo się zwarzy, wlać cienkim strumieniem rozpuszczoną w malutkiej ilości wody żelatynę oraz likier waniliowy, całość zmiksować , masę wyłożyć na zimny upieczony sernik, łyżką porobić nierówności, polać polewą z białej czekolady i udekorować śnieżynkami. Schłodzić w lodówce. http://www.henkell-polska.pl/109/produkt_dalkowski.html http://www.oetker.pl/pl-pl/index.html
Wanilia i Kardamon