serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:195/561)

Sernik z musem rabarbarowym / Rhubarb mousse cheesecake 160

Jeżeli posiadasz TCC, wymieszaj wszystkie składniki musu w misie wyposażonej w mieszadło, uruchom program P1 slow cook na 6-8 minut. Odstaw do ostygnięcia. W celu przygotowania podstawy sernika, wymieszaj zmielone herbatniki, cukier i masło, następnie wyłóż uklepując do natłuszczonej tortownicy o średnicy 23 cm. Możesz bardzo łatwo zmielić herbatniki w TCC. Wystarczy wrzucić herbatniki do misy wyposażonej w ostrze(...)rabarbarowy i za pomocą widelca rozprowadź go po powierzchni masy. Powtórz te kroki z resztą składników. Włóż do piekarnika nagrzanego do 160 oC i piecz przez godzinę, lub do momentu aż sernik zetnie się po środku. Po tym czasie zostaw do ostygnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Smacznego! English version Rhubarb mousse cheesecake (12 servings) Ingerdients for the mousse

karmelowy
Sernik z lemon curd 224

chcemy tego; sernik po upieczeniu powinien być równy jak stół. Wyjmujemy formę z lodówki, masę serową wylewamy na schłodzony spód z ciastek. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez około 60 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, następnie chłodzimy w lodówce przez około 12 godzin.  Składniki na lemon curd

Życie zamknięte w smaku
Sernik z Brzoskwiniową Niespodzianką 152

pysznie. Mało skomplikowane i pracy przy nim niewiele. Polecam,bo warto! Spód:Musimy upiec biszkopt z 2 jajek z tego przepisu. Sernik robiłam w wysokiej tortownicy o średnicy 20 cm, biszkopt piekłam w prostokątnej i po upieczeniu i wystudzeniu wycięłam go na wielkość wspomnianej tortownicy.Masa serowa: 700 g sera do serników w wiaderku Piątnica 1 łyżka soku(...)biszkopt, boki obkładamy brzoskwiniami pokrojonymi w plasterki. Na biszkopt wylewamy odrobinę masy serowej, na którą delikatnie wykładamy brzoskwinie w galaretce, całość zalewamy masą serową. Na którą układamy galaretkowe serduszka. Sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin do stężenia. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Peanut butter cheesecake - Sernik z masłem orzechowym 149

chciałam spróbować czegoś podobnego. Myśl o moim ulubionym maśle orzechowym połączonym z sernikiem wydawała mi się bardzo intrygująca. I tak właśnie powstał ten sernik - rozpusta z masłem orzechowym:-) Sernik jest ciężki, 'konkretny', serowy ze słoną nutką. Zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim przypadnie do gustu, ale naprawdę warto go spróbować. I jeszcze uwaga: jeśli jesteś na diecie(...)zmiksuj. Przelej do formy na przestudzony spód i wyrównaj powierzchnię. Piecz przez 15 minut w temp 180C(z termoobiegiem) a następnie zmniejsz temperaturę do 100C i piecz jeszcze 2 godziny. Po tym czasie sernik powinien być suchy z wierzchu i już zwarty. W razie czego zostaw go jeszcze na chwilę. Następnie wyłącz piekarnik, wyjmij sernik i nożem przejedź

Smaki Przyprawy i Kolory
Peanut butter cheesecake - Sernik z masłem orzechowym 363

chciałam spróbować czegoś podobnego. Myśl o moim ulubionym maśle orzechowym połączonym z sernikiem wydawała mi się bardzo intrygująca. I tak właśnie powstał ten sernik - rozpusta z masłem orzechowym:-) Sernik jest ciężki, 'konkretny', serowy ze słoną nutką. Zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim przypadnie do gustu, ale naprawdę warto go spróbować. I jeszcze uwaga: jeśli jesteś na diecie(...)zmiksuj. Przelej do formy na przestudzony spód i wyrównaj powierzchnię. Piecz przez 15 minut w temp 180C(z termoobiegiem) a następnie zmniejsz temperaturę do 100C i piecz jeszcze 2 godziny. Po tym czasie sernik powinien być suchy z wierzchu i już zwarty. W razie czego zostaw go jeszcze na chwilę. Następnie wyłącz piekarnik, wyjmij sernik i nożem przejedź

Kulinarna rozmowa
Sernik kawowy 108

Kolejny z serii serników, które można jeść bezkarnie ;) pomysł zaczerpnęłam z TEJ STRONY Jak to się mówi : "Święta, święta i po świętach", jakoś mnie to nie smuci, zwłaszcza, że już kolejny rok z kolei nie dało się u mnie wyczuć rodzinnej atmosfery... Na sentymenty zawsze zbiera mi się zaraz po sylwestrze, wtedy zdaję sobie sprawę że kolejny(...)taką formę wstawiamy do większego naczynia żaroodpornego lub większej formy wlewamy do formy ciepłą wodę tak by sięgała minimum do 1/3 wysokości formy z sernikiem wstawiamy do nagrzanego do 160°C piekarnika i pieczemy ok. 90 minut  pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia, a następnie chowamy do lodówki SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik krówkowy z czekoladą 414

Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Sernik krówkowy z czekoladą   Składniki: 750g gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 150g cukru 3 jajka 300g gotowej masy krówkowej – kajmakowej (użyłam gotowej z puszki) 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao(...)tortownicy o średnicy 21-22cm wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć masę czekoladową, wyrównać. Na wierzch wylać masę serowo – krówkową. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika (piekłam na najniższym poziomie piekarnika). Po 30 minutach zmniejszyć temperaturę do 160oC i piec dalej przez 30 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w piekarniku na około 40 minut. Po tym czasie wyciągnąć

Mała Cukierenka
Świąteczny sernik na pierniczkach 463

pomarańczowy i ubitą pianę z białek. Całość dokładnie wymieszać. 2. Spód tortownicy o średnicy 26 cm, wyłożyć pierniczkami i wlać wcześniej przygotowaną masę serową. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni  i piec około 60 minut. Po tym czasie pozostawić do wystudzenia. 3. Czekoladę i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej do uzyskania jednolitej konsystencji polewy. Następnie wierzch

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik dyniowo-cytrynowy na czekoladowym spodzie. 176

jest to ten w stylu angielskim, nowojorskim, czy nasz Polski Krakowski.  Serniki kocham miłością wieczną.  Ten dzisiejszy jest wyśmienity. Szybki do zrobienia o pięknym pomarańczowym kolorze, i bogatym smaku. Sezon na dynie w pełni, więc to doskonały czas na upieczenie sernika dyniowego. Spód sernika jest z mielonych migdałów i czekolady.  Bardzo ciekawe połączenia.  Polecam(...)długo, spowoduje to napowietrzenie sernika i urośnie on, a następnie opadnie i popęka) Wymieszaną masę przelać na podpieczony spód, wyrównać i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160-170 stopni przez około 50-60 minut. Upieczony sernik powinien być sprężysty na środku. Posypcie cukrem pudrem, lub ozdóbcie według uznania. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik z mandarynkami i figami 146

mieszamy. Wykładamy masę na schłodzony spód z ciastek,  blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika na blaszkę z wodą, zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 1.2h. Po tym czasie wyciągamy sernik i stawiamy najlepiej na kratce do ostygnięcia. Rozrabiamy galaretkę w 400ml wody, na wystudzony sernik układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką, wstawiamy do lodówki

Wypieki Rene
Sernikobrownie pomarańczowe 298

Połączenie brownie i sernika. Jest to modyfikacja wcześniejszego przepisu na brownie z serem i truskawkami (przepis znajdziecie tutaj ). Dodatek skórki pomarańczowej i powideł śliwkowych dodaje świątecznego charakteru. Pamiętajcie, żeby wybrać dobrej jakości twaróg sernikowy (bez dodatku cukru) lub najlepiej samodzielnie go zmielić. Zazwyczaj piekę brownie z gorzkiej czekolady, ale w tym przypadku bardziej pasowała mi mleczna Spód brownie(...)nieco rzadszej konsystencji. Masę serową wylać na podpieczony spód brownie. Na wierzch nakładać łyżeczką podgrzane powidła i patyczkiem rozprowadzać po całej powierzchni sernika (powidła będą się zapadać w serze). Temperaturę w piekarniku zmniejszyć do 160°C i piec 35 minut. Po upieczeniu zostawić w otwartym piekarniku jeszcze przez około 15 minut. Wystudzić i wstawić do lodówki

Bullio
sernik "oszukaniec - pysznie wniebowzięty" ze śliwkami i truskawkami na biszkoptach... 163

wyłożona papierem do pieczenia na dnie ułożyć biszkopty i przelać masę jogurtową na wierzchu położyć biszkopty i na nie truskawki odmrożone lekko wciskając w masę piec w 200C około 45 minut i sernik zostawić na 5 minut z uchylonymi drzwiczkami sernik wyjąć i w blaszce zostawić do dobrego wystudzenia w odpowiedniej ilości cukier-puder wymieszać z sokiem

W Mojej Kuchni Lubię
SERNIK Z RICOTTY W MALINACH 166

noszonych spodniach? Albo chociaż dyszkę? Pamiętacie tę radość? Taką samą odczuliśmy, gdy w przepastnych przestrzeniach zamrażalnika znaleźliśmy paczkę zamrożonych latem malin… Przyrządzony z nich sos świetnie dopełnił leciutki sernik z ricotty. Gdyby przyszło Wam jednak do głowy szukać Waszych zapomnianych malin, to przypomnijcie sobie, ile razy znaleźliście rzeczoną stówkę i „nie grzejcie zamrażalnika”, jak krzyczały pewnie(...)wlewacie śmietankę, następnie wbijacie po jednym jajku i na koniec dodajecie 4 kieliszki amaretto oraz łyżkę mąki ziemniaczanej. Masę serową wylewacie na blaszkę wyłożoną ciastkami i pieczecie około godziny w temperaturze 180 stopni. Sernik po upieczeniu należy wystudzić. Trwa to kilka godzin. Dopiero po takim czasie można go wyjąć z foremki. Maliny wsypujecie do małego rondla, a rondel stawiacie

GRUBY WAŁEK
Brownie z serem i truskawkami 165

dodatkiem mleka skondensowanego i truskawki. Zmodyfikowana wersja sernika ze strony kwestiasmaku.com . Mus truskawkowy: 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 2 łyżki cukru Brownie: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 3 jajka 200 g cukru 120 g mąki pszennej Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 150 g mleka skondensowanego słodzonego (z tuby) 2 jajka(...)koniec dodać aromat waniliowy i całość zamieszać. Masę serową wylać na podpieczony spód brownie. Na wierzch nakładać łyżeczką truskawki i patyczkiem rozprowadzać po całej powierzchni sernika. Temperaturę w piekarniku zmniejszyć do 160°C i piec 35 minut. Po upieczeniu zostawić w otwartym piekarniku jeszcze przez około 15 minut. Wystudzić i wstawić do lodówki

Bullio