serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:204/561)

pyszny sernik gotowany z wiaderka... 134

gotującego się sernika, mieszać do zagęstnienia sernika i zdjąć garnek z ognia forma 30x15 wyłożona papierem do pieczenia, na dnie i bokach poukładać jasne herbatniki i wyłożyć połowę masy sernikowej, wygładzić wierzch na wierzchu poukładać herbatniki ciemne delikatnie przyciskając do sernika na herbatniki wyłożyć resztę masy serowej, wyrównać wierzch i poukładać herbatniki jasne i ciemne, schować do lodówki galaretkę cytrynową(...)rozmieszać w 450 ml gorącej wody i gdy zacznie tężeć wyłożyć na herbatniki, posypać startą czekoladą gorzką, schować do lodówki najlepiej na całą noc, wyjąć z formy sernik z papierem i go usunąć na talerzu - sernik gotowany zrobiłam pierwszy raz i jest prezepyszny.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik wiedeński w pysznej polewie kajmakowej 289

polana pyszną polewą . Jako spód sernika użyłam ciasta z tego przepisu , również z sernika ;) klik  . Można sernik zrobić bez spodu . Wymiary blaszki : 38x25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 min. + 60 minut Składniki: 1 kg mielonego twarogu ( użyłam sera z wiaderka z Lidla) 8 jaj 1 szkl. cukru cukier waniliowy 400 ml kremówki 4 łyżki mąki(...)czym wylewamy masę serową na podpieczone ciasto. Pieczemy ok. 1 godz. w temp. 180 C. Kajmak : Wlewamy mleko do rondelka , wsypujemy cukier . Gdy masa zacznie się gotować , cały czas mieszamy do momentu aż zgęstnieje i nabierze beżowego koloru. Na koniec ucieramy z miękkim masłem. Ciepłą masą smarujemy wierzch i boki sernika. Wstawiamy do lodówki i najlepiej na drugi dzień - jemy

Słodkości i nie tylko
Długo oczekiwany sernik na czekoladowym spodzie 183

prostu idealnie:) Mój naczelny łasuch skomentował tak, że ręce opadły, no ale to nie nowość: " jak na sernik to bardzo dobry." Chociaż w zasadzie jak nie lubi serników to ja się prosić nie będę więcej dla mnie zostanie:)  Składniki:Spód:150 g margaryny200 g mąkiłyżeczka proszku do pieczeniajajko4 łyżki cukru2 łyżki kakaomasa serowa:1 kg mielonego twaroguprzyprawa(...)cukru pudrudwa budynie śmietankowe pianka na wierzch:opakowanie wiórków kokosowych4 białka4 łyżki cukru pudrułyżka mąki ziemniaczanejWykonanie:Na stolnice wyspać kopczyk przesianej mąki, dodać margarynę kakao i proszek do pieczenia, Zrobić otwór wewnątrz kopczyka i wlać w niego jajko. Wszystkie składniki zagnieść w jednolite ciasto i wyłożyć nią spód i brzegi tortownicy. Piec 10 minut w 180 stopniach.Utrzeć żółtka

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik z masłem orzechowym i polewą czekoladową 471

FILM ). Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Wsypać mąkę, wlać mleczko kokosowe, dodać cukier i wymieszać. 2. Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 21cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno). Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200oC przez około 12-15 minut, na drugiej od dołu półce piekarnika. Masa serowa: 3. Ser przełożyć do miski i wymieszać mikserem. Następnie(...)FILM ), dodać przyprawy, wymieszać. 5. Masę serową wylać na podpieczony spód, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC przez około 20 minut, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 140oC i piec jeszcze przez około 50 minut. Po upieczeniu sernik wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Polewa: 6. Do rondelka wlać mleczko kokosowe i zagotować

Mała Cukierenka
Sernik cytrynowy 203

Przepis na ten sernik z cytrynową nutą wymyśliłam pewnego mroźnego popołudnia i od tamtej chwili swoją delikatnością zachwyca wszystkich gości... wprost rozpływa się w ustach  :) Składniki:1 kg sera (ja użyłam już zmielonego),4 jaja,2 szklanki cukru,1 cytryna,1 budyń waniliowy lub śmietankowy,1 łyżka kaszy manny,1 kostka masła (250g),Białka oddzielić od żółtek. Masło(...)skórkę z cytryny oraz sok z cytryny. Na końcu dodajemy ubitą piankę z białek i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wylewamy na ciasteczkowy spód i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 175°C przez 50 minut. Sernik studzimy w piekarniku, a gdy wystygnie, robimy polewę.Ciasteczkowy spód:250g ciasteczek owsianych (ja użyłam czekoladowych), 100g masła,Ciasteczka w malakserze mielimy na piasek

Delicious Titbits
Serniczki z musem malinowym na parze 113

zobaczyłam ten przepis od razu mnie zainteresował. Serniczki na parze? Bez pieczenia? Brzmi dobrze! Maliny miałam w lodówce i zabrałam się za robotę.   Dla kogo: dla fanów serników dla lubiących wziąć ze sobą coś na wynos dla chcących spróbować sernika robionego na parze Składniki na spód: 20g masła 40g herbatników 20g orzechów laskowych (jeśli nie masz orzechów to możesz

Mania Wypiekania
Seromakowiec 2292

masie .Przed włożeniem do piekarnika zakryłam tortownicę folią aluminiową.W przepisie jest napisane , że w ten sposób piec 40 minut.Ja po takim czasie zdjęłam folię i piekłam jeszcze jakieś 20 minut.Nie należy wyjmować sernika z piekarnika dopóki nie ostygnie. ( przy otwartych drzwiczkach )Smacznego

Słodkości i nie tylko
pyszne ciasto z masą serową i kokosem 408

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pieczemy 2 biszkopty składniki na 1 biszkopt: 35 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 90 g cukru 3 jajka 1

Domowy Smak Jedzenia
Chatka Puchatka (Chatka Baby Jagi) 216

  Proste ciasto bez pieczenia, które rozpływa się w ustach. Nie potrzeba wielu składników, by stworzyć coś wyjątkowego :) Chatka Puchatka to moje wspomnienie dzieciństwa. W ręcznie

Czerwona Porzeczka
SERNICZEK WINOGRONOWY 213

Mojemu mężowi zachciało się sernika na zimno, ja miałam ochotę na winogrona. Postanowiłam więc połączyć jedno z drugim i powstał taki oto lekki serniczek. Składniki: 1

Z Majeczką w kuchni
Sernik puszysty z kaszą manną 166

Witajcie :) Lubię eksperymentować w kuchni i modyfikować przepisy, ostatnio pokombinowałam tak z sernikiem.   Mam dzisiaj dla Was przepis na pyszny puszysty sernik, bez kleistego budyniu lub mąki ziemniaczanej.Ostatnio moi goście go degustowali i nikt nie wyczuł kaszy ale najważniejsze że wszystkim smakował :) Zapraszam do wypróbowania bo warto :) Składniki : 2 kg sera z wiaderka President 1,5 szklanki cukru(...)masę. Białka ubijamy na sztywno i partiami dodajemy do sera, delikatnie mieszamy łyżką.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na spodzie układamy herbatniki, na herbatniki wylewamy ser i wyrównujemy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni, pieczemy na środkowym poziomie około 50 minut, gdy sernik lekko popęka a  z wierzchu będzie ładnie wypieczony znaczy że jest gotowy. Wyłączamy piekarni

Sama słodycz i szczypta chili
Bananowo-jogurtowy „sernik” 141

u0142ka ubijamy na sztywno i powoli dodajemy do masy bananowej. Ca\u0142o\u015b\u0107 przelewamy do tortownicy o \u015brednicy 18cm. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170\u00b0C przez 50 minut. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Gotowe! \r","Gotowy sernik mo\u017cna ozdobi\u0107 cukrem pudrem Diamant lub zmielonym cukrem bia\u0142ym Diamant. "]} Jeszcze żaden sernik nie był(...)widelcem lub trzepaczką. Białka ubijamy na sztywno i powoli dodajemy do masy bananowej. Całość przelewamy do tortownicy o średnicy 18cm. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez 50 minut. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Gotowe! Gotowy sernik można ozdobić cukrem pudrem Diamant lub zmielonym cukrem białym Diamant. Mostek radzi W pierwszym etapie przygotowywania masy najlepiej rozmieszać

Mostek w kuchni
Sernik z mascarpone na spodzie z musli 212

delikatniejszy, bardziej kremowy – ma cudowną konsystencję. Kwaskowe owoce leśne doskonale z nim współgrają. Spód z chrupiącego musli to strzał w dziesiątkę – idealnie pasuje do sernika i galaretki. Sernik z mascarpone na spodzie z musli: 500 g serka mascarpone 25o g ricotty 200 g śmietany kremówki 30% 5 dużych jajek 1 szklanka białego cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)mokrą kruszonkę. Wylepiamy nią dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 21-22 cm. Wlewamy masę serową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (bez termoobiegu!). Pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 120°C i pieczemy jeszcze 80 minut. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze sernik na 10 minut w zamkniętym, wyłączonym piekarniku. Studzimy w temperaturze

Poezja smaku
Jesienny sernik z mlekiem w proszku i musem jabłkowym 167

pieczemy 15 minut, po czym temp zmniejszamy do 160*c i pieczemy jeszcze 30 minut.Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Mus jabłkowy: Obrane jabłka kroimy na kawałki, zasypujemy cukrem, podlewamy wodą i dusimy w rondelku na ogniu aż zaczną się rozpadać.Wtedy zdejmujemy z ognia i do gorącej masy wsypujemy galaretkę i mieszamy aż się rozpuści. Na zimny sernik wylewamy

Wanilia i Kardamon
Sernik z jabłkami ma kruchym cieście 175

mąki 3/4 szklanki cukru 3 żółtka 150 g margaryny (dałam masło) 2 łyżki kwaśnej śmietany (dałam 18%) 2  łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera twarogu (dałam półtłusty) 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 250 g margaryny (dałam masło) 200 g cukru pudru 1 budyń śmietankowy bez cukru (dałam z cukrem) Piana bezowa(...)końcu wsypać mąkę ziemniaczaną i zmiksować Wlać na jabłka. Wyciągnąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć na  tarce o grubych oczkach. Rozłożyć równomiernie na pianie. Piec ciasto w 180 stopniach około 40-45 minut sernik z jabłkami Zródło Wypieki s. Anastazji

O kuchni z uczuciem