razem, mam coś fajnego dla tych, którzy nie czują się dobrze w pieczeniu. Pyszne ciasto, zrobione na gotowcach. Przepis dostałam od koleżanki. Przy okazji, bardzo dziękuję Aniu. Oczywiście, coś tam zrobiłam po swojemu. Nie wiele, po prostu namieszałam z mascarpone, ale i tak wyszło fajnie :) Wracając do ciasta, to muszę przyznać że jest smaczne. Do tego, bardzo ładnie się prezentuje(...)szklanki gorącej wody Dodatkowo: 2 paczki biszkoptów kakao Wykonanie: Kawę zalać gorącą wodą. Posłodzić i zostawić do wystudzenia. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopty moczyć w kawie i układać w przygotowanej tortownicy. Sernik na zimno wsypać do naczynia. Wlać 500 ml. mleka i zmiksować. Następnie dodać 1 serek mascarpone (250 g ) i ponownie zmiksować. Tak przygotowaną masę, wyłożyć
Agusiowe smakołykiDalej ubijając wlewać ciepła czekoladę cienkim strumieniem do masy. Na koniec wmieszać krem Bailey's. Masę wylać do tortownicy na spód z ciastek. Piec w 180*C przez ok.45 min. Po upieczeniu jak każdy sernik masa jest wciąż dość płynna. Trzeba sernik odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Po ostygnięciu tortownicy najlepiej wstawić sernik do lodówki(...)sernik zastygł a zajmie to na pewno kilka godzin wyjąć sernik z tortownicy i owinąć go dekoracyjnym pasem z czekolady. Powinien być wyższy od torcika o jakieś 1,5 do 2 cm tworząc wyższy rant. Tam rozsmarować następnie po powierzchni torcika schłodzoną bitą śmietanę, uważając by nie uszkodzić czekoladowego paska. Na koniec podaniem posypać powierzchnię bitej śmietany sypkim
Sztuka gotowania w/g SamiryW ten weekend na facebooku była taka akcja: Sernik na zimno z owocami. Wyciągnęłam przepis na sernik na zimno jaki robiła moja babcia gdy
Czary - gary w kuchniułożenia na spodzie sernika i 7 do ozdoby Herbatniki drobno kruszymy. Masło roztapiamy w rondlu. Łączymy ze sobą (ma powstać konsystencja morego piasku). Wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Mocno dociskamy i wladamy do zamrażarki. W tym czasie robimy masę serową. Ser łączymy z cukrem pudrem, aromatem waniliowym i rozpuszczoną, ostudzoną żelatyną. Doładnie miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy(...)galaretkę w 250 ml wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Truskawki wrzucamy do kielicha blendera i dolewamy schłodzoną galaretkę dodajemy łyżkę curu pudru. Blendujemy. Ta przygotowany mus wylewamy na sernik, na wierzchu układamy truskawki i chłodzimy - najlepiej przez całą noc. Smacznego
Cook&Lovemiski – miksuję by połączyły się jak najlepiej. Dodaję jajka, żółtka i sól- miksuję jeszcze chwilę. Wykładam masę serową na spód z ciasteczek i piekę przez 1,5 godziny w temperaturze 160 stopni. Studzimy sernik w piekarniku, później na blacie. Najlepiej jest włożyć go do lodówki na noc i rano dopiero polać karmelem. Słony karmel: 4 łyżki białego cukru
MojaQchnia.plpieczenia Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka lub 3-krotnie zmielonego 2 cukry waniliowe 3 budynie waniliowe lub śmietankowe ¾ szklanki oliwy 1 ½ szklanki mleka 1 ¾ szklanki cukru 9 jajek Dodatkowo: cukier puder (opcjonalnie) 1 łyżka masła (do posmarowania formy) papier do pieczenia Przygotowanie: Wyciągnąć potrzebne produkty z lodówki 30 minut przed rozpoczęciem pieczenia. Mąkę(...)białka i przełożyć do masy serowej 6. Delikatnie połaczyć masę z białkami i wszystko wyłożyć na ciasto 7. Piec zgodnie z zaleceniami Pobierz wersję do druku: Pobierz Puszysty sernik Artykuł Puszysty sernik pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plSerniki kocham miłością pierwszą i nic nie jest w stanie mnie powstrzymać przed zjedzeniem choćby kawałeczka. Cóż, tak mam, dlatego piekę je często a także robię na zimno. Zawsze są pyszne. Polecam ten dzisiejszy sernik dla dzieci małych, dużych, dla wszystkich. W Dniu Dziecka wszystkiego dobrego dla wszystkich dzieci. Sernik z mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielodówce, w spiżarce znalazłam gotową masę kajmakową, i w 15 minut upiekłam ten sernik. Można go podawać z bitą śmietaną zimową porą, a latem z sosami owocowymi. Pieczony w szerszej blaszce staje się dość cienki, ale wygląda jak serowy batonik. Składniki: – 1 kg sera białego mielonego, u mnie(...)papierem do pieczenia. – Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. – Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec 90 minut. – Po tym czasie zostawić w wyłączonym piekarniku na 15 minut, otworzyć piekarnik i jeszcze trzymać w nim sernik przez 15 minut
To co kochamowoców do koktajli oraz pysznych ciast. Jak tylko zobaczyłam ten przepis , długo się nie zastanawiałam, od razu postanowiłam przygotować taki sernik. Delikatny, rozpływający się w ustach biszkopt, pyszna owocowa pianka serowa...hmmm, czegóż chcieć więcej. Oczywiście zamiast pieczenia spodu można wykorzystać gotowe biszkopty, wybór pozostawiam Wam. U mnie wersja na delikatnym biszkopcie orkiszowym, piecze się go tylko 13 minut
Smaczne ZdroweSernik inaczej z babcinego przepisu🙂 Składniki ciasto: 1/2 kg mąki 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy masa serowa: 0,7 kg … Czytaj dalej Sernik gotowany
czarrna od kuchniBardzo podobają mi się warstwy na tym serniku, a sam sernik jest smaczny i mocno czekoladowy. Jest smak czekolady gorzkiej, mlecznej i najbardziej słodka
Ala piecze i gotujeGotowany sernik to łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Na pewno posmakuje wielbicielom słodyczy oraz czekolady. Herbatniki tworzą z masą jednolitą całość, pychotka ;) Składniki: 1 kg zmielonego twarogu śmietankowego, bez cukru ½ szklanki cukru 200 g masła 4 duże jajka 2 budynie o smaku śmietanowym ½ szklanki mleka 500 g herbatników(...)mieszamy. Ponownie ustawiamy na małym ogniu i gotujemy do zgęstnienia, około 15-20 minut. Ważne, żeby przez cały ten czas masę mieszać. Blaszkę o wymiarach 34x25 wykładamy papierem do pieczenia i całe dno starannie pokrywamy herbatnikami. Wylewamy na herbatniki połowę, gorącej serowej masy. Do pozostałej masy dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Układamy kolejną warstwę herbatników, następnie wlewamy kakaową masę
Symfonia smakowaForemkę natłuszczamy i wykładamy papierem. 4. Na spód wysypujemy pokruszone ciasto i układam ciasno choinki (jedna za drugą). Zalewamy masą serową. 5. Pieczemy w 160 st. C ok. 60-70 min. Wystudzony sernik można polać lukrem lub polewą czekoladową
Marcepanowa kuchniaSkładniki: na ciasto: 20 dag mąki 10 dag masła 2 żółtka 10 dag cukru pudru 3 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao na masę serową: 1200 g sera na sernik (użyłam pół na pół wiaderkowego i swojskiego twarogu) 3/4 szklanki cukru 6 żółtek 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 opakowania budyniu waniliowego(...)nagrzanego do 175*C na 30 minut. Białka ubić z cukrem i solą na sztywną pianę. Dodać kisiele i zmiksować do połączenia się składników. Wyłożyć na zapieczony ser i piec jeszcze pół godziny. Wystudzić. Wystudzone ciasto można przykryć ściereczką, wtedy na wierzchu pojawi się "rosa
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasuper smaczny sernik. Ponoć koniec czerwca to data graniczna, później rabarbar posiada dużą ilość szczawianów, które nie służą naszemu zdrowiu. Sernik jest genialny jak wszystkie z dodatkiem mleka kokosowego, idealnie kremowy, choć pieczony bez kąpieli wodnej. Tutaj dodatkowo kokos występuje w spodzie ciasteczkowym, a rabarbar przykrywa chrupiąca kruszonka kokosowa. Nie muszę zapewniać, że rabarbar z delikatnym kokosem(...)sernikach cukier możesz zastąpić ksylitolem. Nie zmienia smaku i struktury masy serowej, a zawsze to o połowę mniej kalorii. Zamiana zresztą ze wszech miar korzystna dla naszego zdrowia. Sernik idealny dla tych, którzy musieli ze względów zdrowotnych lub z własnej woli wykluczyli cukier z diety. Zapraszam do przepisu. Składniki na spód ciasteczkowy: 1 paczka ciasteczek kokosowych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!