serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:222/561)

Sernik tradycyjny z rodzynkami 147

użyć kilka centymetrów krótszej. PS. Opinia na temat wspomnianego sera sernikowego jest jak najbardziej subiektywna. Sernik tradycyjny z rodzynkami - składniki - proporcje na formę podłużną o wymiarach 31 x 11,5 cm - wszystkie składniki powinny być wyjęte z lodówki co najmniej godzinę przed pieczeniem 450 g sera sernikowego tzw z wiaderka lub tłustego sera twarogowego zmielonego co najmniej dwukrotnie(...)Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Całość przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec przez około godzinę w piekarniku nagrzanym do 160 - 170 stopni (bez termoobiegu). Po upieczeniu lekko uchylić drzwi piekarnika i pozostawić sernik do wystygnięcia (sernik lekko opadnie i jest to naturalne zjawisko). Po wystudzeniu ozdobić polewą czekoladową. Składniki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik tęczowy 188

sernik tęczowy można upiec na bazie kilku przepisów na serniki, ja wybrałam sernik na bazie słodkiego mleczka, które uwielbiam :) sernik jest idealny na przyjęcia dla dzieci i na pewno zrobi furorę , polecam ! 750 g mielonego twarogu ( 3 -krotnie) 3 jaja 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego wanilia 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)środek wylać drugą warstwę. Każdą następną wylewać na środek poprzedniej warstwy ( tak jak w "zebrze"). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st i piec ok 1 godziny w 160-170 st C. Wierzch sernika ozdobić śmietaną kremówką ubitą z 1 łyżką cukru , posypać kolorową posypką. Smacznego

Z Marcepanem
Sernik piernikowy 198

puszystą masę. Obie mąki połączyć z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito. Przesiane mąki dodać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać a następnie   dodać wystudzoną masę czekoladową   i wszystko wymieszać. Dużą blachę wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 18 – 22 minuty w temperaturze 180 stopni(...)upieczony i wystudzony spód piernikowy włożyć równomiernie masę serową, na nią zetrzeć na tarce zmrożone kruche kakaowe ciasto. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu sernik studzić w wyłączonym piekarniku przy otwartych drzwiczkach piekarnika, żeby ciasto nie opadło. Po wystudzeniu, sernika można posypać cukrem pudrem Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Sernik z makiem. 146

pomarańczy i masę makową. Smażyć 15 minut i odstawić by przestygło. Do chłodnej masy makowej dołożyć 2 roztrzepane jajka, cynamon i cukier puder. Zmiksować. Masę wyłożyć na spód do sernika. Ser: 600 g białego sera (najlepiej sobie zmielonego, lub bardzo dobrego jakościowo z wiaderka) 3 jaja 5 łyżek śmietany 70 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 100 ml soku(...)trzemy zamrożoną wcześniej część ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku. Najpierw w 180 stopniach przez 15 minut a następnie zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy 40 minut. Po tym czasie uchylamy drzwiczki i pozwalamy sernikowi powoli stygnąć.  Smacznego! Pozdrawiam, Katarzyna

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sernik szachownica – kuchnia podkarpacka 1151

cukru. Kiedy piana będzie gęsta, dodajemy kolejno po 1 żółtku i nadal miksujemy. Na koniec do masy dodajemy wymieszane mąki, kakao i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy i przekładamy na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 25 minut w temperaturze 170 stopni C (grzałka góra-dół). Upieczony i przestudzony biszkopt kroimy w poprzek na 17 pasków. Przygotowanie masy serowej(...)przestrzeniami wypełnionymi masą serową, a nie nad ciastem. Pozostałą masą serową wypełniamy miejsca między paskami biszkoptu i rozsmarowujemy równo na wierzchu ciasta. Pieczemy około 50-60 minut. Po ostygnięciu dekorujemy polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Sernik szachownica - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakłądki KUCHNIA PODKARPACKA po inne regionalne przepisy Szczególnie polecam przepisy na serniki: Sernik biały - kuchnia podkarpacka

Trzeci talerz
Miodownik 397

miodownika zrobiłam tzw. grysikowy na bazie kaszki manny, z dodatkiem ekstraktu waniliowego. Ten miodownik najsmaczniejszy jest na 2-3 dzień. Więc do jego świątecznego pieczenia należy się zabrać dzień przed Wigilią Bożego Narodzenia, będzie obok sernika i makowca idealnym ciastem dla gości. Tegoroczne Święta w Moim domu będą miały zapach słodkiego miodu, orzechów i smak tradycyjnego ciasta, któremu nie można

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik kokosowy na biszkoptach 174

Sernik kokosowy na biszkoptach To połączenie sera z jogurtem brzoskwiniowym  i kokosem .Składniki :600 g sera białego półtłustego 1 szkl cukru1 cukier wanilinowy Dr .Oetkera1 budyń waniliowy Winiary400 g jogurtu brzoskwiniowego gęstego150 g wiórek kokosowych6 jajek2 łyżki kaszy mannyokoło 20 biszkoptów Sposób przygotowania1. Ser przepuścić przez praskę lub zmielić na maszynce. 2. Dodać żółtka , cukier , cukier wanilinowy(...)sera i delikatnie wymieszać łyżką . 5. Tortownicę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą . 6. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami. 7. Przełożyć masę serową. 8. Piec w temp 175/ 180 st około 80 minut. Gdy sernik się upiecze wyłączyć piekarnik i studzić przy otwartych drzwiczkach . 9. Po upieczeniu Polukrować lub udekorować według własnego pomysłu

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik z czerwoną porzeczką i białą czekoladą 189

Niedawno mieliście okazję poznać przepis na pyszny kawowy Sernik Tiramisu, dziś proponuję sernik z dodatkiem czerwonej porzeczki. Oczywiście najlepiej użyć świeżych owoców, ale ja wykorzystałam mrożone zapasy:) Sernik jest bardzo łatwy w przygotowaniu i delikatny w smaku. Porzeczki nadają mu bardzo fajnego smaku:)) Spód:  250g kakaowych herbatników,  90g masła.  Herbatniki zmielić w blenderze(...)zmiksować. Dodać mąkę ziemniaczaną oraz przestudzoną czekoladę. Krótko zmiksować. Połowę masy przełożyć do formy. Następnie rozłożyć porzeczki (mrożone rozmrozić i odsączyć), przykryć resztą ciasta. Piec około 90 minut w temp. 150st. Ostudzić i polukrować. Sernik przechowywać w lodówce. Źródło: Przepisy.net

Z miłości do słodkości
Kawowo chałwowe ciasto bez pieczenia 477

innego. Z obserwacji na blogu wynika, że ciasta bez pieczenia cieszą się u Was powodzeniem, więc może warto i ten pomysł zapisać i wykorzystać w najbliższym czasie?  Składniki na blaszkę 28x19cm Spód: 200g herbatników kakaowych ciemnych 1 łyżka kajmaku 60g masła 60g rodzynek moczonych przez noc w alkoholu Sernik kawowy: 500g sera białego (użyłam wiaderkowego) ¾ szklanki cukru pudru

Kuchnia w czekoladzie
Jagodowo-pomarańczowy sernik na zimno 145

Dopiero mamy styczeń a ja już tęsknię za latem,za ciepłem słońca i smakiem letnich owoców. By chociaż trochę wnieść tego lata do kuchni zrobiłam sernik

Kolorowa kuchnia Elki
NIebiański Sernik 240

Sernik znalazłam na stronie mojewypieki.pl, ale troszkę go zmodyfikowałam. Zmieniłam troszkę spód i dodałam masę kajmakową. Składniki na masę serową: 900 g twarogu tłustego lub półtłustego - zmielonego przynajmniej dwukrotnie 2/3 szklanki drobnego cukru 2 jajka całe 3 białka 1/4 ekstraktu z migdałów Składniki na spód: 225 g ciastek pełnoziarnistych typu digestive 75 g masła, roztopionego Do malaksera wrzucić(...)powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki na masę serową zmiksować do połączenia, ale nie za długo. Gotową masę wylać na schłodzony ciasteczkowy spód Piec w temperaturze 150ºC przez około 60 - 75 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu.  Wystudzić w uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce przez około 12 godzin. Dodatkowo: Masa kajmakowa

The Sweet Damsel
Borówkowy sernik na zimno 243

Znowu wykorzystałam foremkę Lilianę o której pisałam Wam tutaj i przygotowałam sernik z borówkami. Tym razem nie użyłam kominka ale ciacho równie

Monia miesza i gotuje
Sernik z Ciasteczkami Oreo 250

ciasteczkami Oreo. Szybki, prosty i smaczny. Sernik wychodzi iście czarno-biały, wilgotny, warty wypróbowania. Polecam. Spód: 170 g ciasteczek Oreo 80 g masła Ciasteczka kruszymy do konsystencji piasku. Masło rozpuszczamy. Rozpuszczone wlewamy do ciasteczek i mieszamy. Formę okrągłą o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. Następnie wykładamy spód ciasteczkowy, dociskamy. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Masa serowa(...)składników. Masę serową wylewamy na schłodzony spód ciasteczkowy. W masę wciskamy ciasteczka, zatapiając je w niej. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 50 minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy lekko i zostawiamy w nim sernik do ostudzenia. Następnie wkładamy do lodówki lub w chłodne miejsce, na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Dodatkowo: 200 ml śmietany kremówki

Made By Mom And Son
Tofurnik czekoladowy 97

Dziś przedstawiam Wam zupełną nowość. Panie i Panowie oto na łamach tego bloga po raz pierwszy pojawia się on – Tofurnik. Pojawić miał się tutaj już

365 dni dookoła kuchni
SERNIK CAFFE LATTE 144

Miałam ochotę na jakiś nietypowy sernik, trochę pogrzebałam w necie i  NA TEJ STRONIE  znalazłam super przepisik na trzysmakowy sernik. Wyszedł bardzo smaczny i co najważniejsze jest bardzo prosty do przygotowania. Polecam :) SKŁADNIKI: 1 kg zmielonego sera np. z wiaderka 2 łyżki kwaśnej śmietany 10 dag miękkiego masła 4 jajka 15 dag cukru (można dać(...)kawę, do 3 kawę z kakao, mieszamy. Tortownicę o śr. 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy 1 masę, na to delikatnie 2 masę, na końcu masę 3. Wyrównujemy i pieczemy ok. 1,5 godziny w 160 st. C. Upieczony sernik zostawiamy na 0,5 godziny w zamkniętym piekarniku. Potem sernik wyciągamy. Kroimy po wystudzeniu. Dekorujemy wg. uznania

Pani na deser