serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:224/561)

Czy jajka zawsze muszą być w temperaturze pokojowej? 192

napowietrzyć- ubić. Nie dla wszystkich ciast jest to takie ważne. Najbardziej istotne jest to w przypadku pieczenia biszkoptów . Szczególnie tych bez proszku do pieczenia, gdzie odpowiedzialność za wyrośnięty biszkopt biorą na siebie dobrze ubite białka. Serniki , które potrafią strasznie opaść – również „lubią ciepłe jajka”. Jaj w temperaturze pokojowej zawsze używam do ciasta drożdżowego, które uwielbiam i piękę kilka(...)razy w miesiącu. Natomiast do przyrządzenia muffinek, babek czy kruchego spodu do szarlotki używam jaj prosto z lodówki.  Starajcie się piec ze składników, które mają taką samą temperaturę pokojową. Pamiętajcie, że jaja zawsze można ogrzać, wystarczy 5 minut w gorącej wodzie.   Artykuł Czy jajka zawsze muszą być w temperaturze pokojowej? pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Sernik Oreo na zimno z bananami i galaretką 286

Ostatnio nie mam zbyt wiele czasu i natchnienia na pieczenie, dlatego często goszczą u nas ciasta na zimno. Synek zdecydowanie upodobał sobie ten sernik z kawałkami uwielbianych przez wielu dzieci ciastek.    tortownica o śr. 24cm   Masa serowa:    750 białego półtłustego sera,  1/2 laski wanilii,  1/3 szklanki cukru pudru,  150g ciastek Oreo

Z miłości do słodkości
JABŁKOWY SERNIK NA ZIMNO Z ORZECHAMI 136

Jesień i zima to okres szarlotkowy ! Ciast z jabłkami jest z blogu pod dostatkiem, ale tego przepisu nigdzie nie znajdziecie! Mam dla Was dziś przepis na

Ostra na Słodko
Sernik z serków waniliowych 125

Sernik z serków waniliowych.Pyszne i łatwe do zrobienia ciasto. Ciasto : 190 g margaryny rozpuszczonej 2 ,5 szkl. mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szkl. cukru 2-3 łyżki kakao 2 żółtka Masa serowa: 2 białka szczypta soli 600 g serków homogenizowanych waniliowych ¾ szkl. cukru 1 budyń waniliowy  125 g margaryny Ciasto: Margarynę rozpuścić.Mąkę wymieszać z proszkiem

Moje domowe kucharzenie
Sernik brownie. 88

Sernik pyszny, aż strach! Ciężko zatrzymać się na jednym kawałku. Połączenie brownie z sernikiem i czekoladowa polewa. Mniam! Co nam trzeba? Spód brownie tabliczka gorzkiej czekolady pół kostki masła 100g szklanki cukru 2 duże jajka 100g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa : 1kg sera twarogowego 5jajek 200ml śmietany kremówki 30% 150g drobnego cukru 3 łyżki mąki(...)lekko ręcznie już bez miksera! Masę serową wylać na upieczony spód brownie. Pieczemy około 1,5 godziny, bez termoobiegu, w 150 stopniach, do momentu, gdy powierzchnia sernika będzie ścięta, co sprawdzamy patyczkiem. Warto wstawić pod spód miseczkę z wodą- tzw. kąpiel wodna minimalizuje pękanie sernika. Sernik wyjmujemy i studzimy. Gdy już jest dobrze wystudzony dopiero wylewamy polewę. Polewa: Rozgrzewamy

Latosiowydom
Sernik kajmakowy 256

zwarty. Masę serową wykładamy na podpieczony i ostudzony spód. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st na 45-50 min. Jeśli podczas pieczenia wierzch zacznie się mocno rumienić-przykrywamy go folią aluminiową. Po upieczeniu studzimy sernik w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. Polewę kajmakową wykładamy na zupełnie ostudzony sernik. Polewa: 200g kajmaku 3 łyżki mleka zagęszczonego (ewentualnie normalnego

Zawsze głodna!
Truskawkowo-kokosowy sernik na zimno 169

rozkruszyć na drobny pył i połączyć w misce z roztopionym masłem. Masę przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzić i delikatnie docisnąć. Wstawić do lodówki na czas przygotowywania warstwy serowej.  Warstwa serowa 1 kg sera na serniki (wiaderkowego) budyń waniliowy 150 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych kilka łyżek likieru kokosowego 1 galaretka truskawkowa

Kuchnia Ellie
Jagodowy sernik na zimno 173

składniki* 1 paczka okrągłych biszkoptów* 1 kg sera mielonego na serniki* 4 łyżki cukru pudru* 2 galaretki leśne* 200 g jagód* 2 galaretki o dowolnym

Mix smaku
Sernik śmietankowo - kajmakowy. 144

Sernik to takie ciasto które pasuje na każdą okazję! A na święta nie może go zabraknąć. Składniki na spód; 2 szkl. mąki 2 żółtka 1 jajko 20 dag masła 20 dag cukru szczypta soli 2- 3 łyżki kakao Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, żółtka, jajko, sól a także kakao. Szybko zagnieść ciasto, następnie uformować kule , zawinąć w folie(...)lodówki, rozwałkować i wyłożyć nim dno tortownicy. Na tak przygotowany spód wyłożyć masę serową a na nią masę kajmakową. Wyrównać powierzchnie  i piec w temp. 170C około godziny ( do 75 min). Gotowy sernik wystudzić w lekko uchylonym wyłączonym piekarniku. Najlepiej kroić następnego dnia po całkowitym wystudzeniu ciasta i zastygnięciu. Przed podaniem udekorować pralinkami.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Sernik Izaura 248

wyglądu jest czarno-biały, w smaku lekko kokosowy. Od standardowych  serników różni się zdecydowanie większą ilością ciasta, ale  nie dominuje nad częścią białą-serową a idealnie z nią współgra. Sernik idealny na świąteczny stół, jak również na każdą inną okazję.Zachwyci Was.Polecam! Składniki na ciasto: 270 g mąki pszennej330 g cukru3 łyżki kakao1 kostka margaryny1,5 łyżeczki proszku(...)Wykonanie:  Formę okrągłą o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno boki smarujemy masłem.Wlewamy ciemne ciasto.Na ciemne ciasto kupkami nakładamy masę serową.Rozprowadzamy i wyrównujemy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 80 minut. Zostawiamy do ostygnięcia w lekko uchylonym piekarniku.Następnie smarujemy sernik ciemną masą odłożoną w szklance, jeśli jest konieczność to delikatnie

Made By Mom And Son
SERNIK ZEBRA (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 190

Sernik zebra to nieco zmodyfikowany przepis na mój klasyczny sernik wiedeński , czyli bez jakiegokolwiek spodu. Tym razem kakaowo-waniliowy w bardzo atrakcyjnej wizualnie odsłonie z wzorem zebry. Puszysty, bardzo delikatny, wilgotny o wyraźnym smaku pieczonego sera a do tego świetnie wygląda. Nasi goście nie zapowiadają się już, że wpadną na kawę tylko na serniczek bo ponoć(...)łyżki każdej z nich. Utworzy się w ten sposób wzór zebry. Piec przez 50-60 minut w temperaturze 170 (góra-dół). Jeśli wierzch jest zbyt przypieczony przełączyć grzałki tylko na dół (można połączyć z termoobiegiem). Po upływie godziny sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Ewentualnie piec przez kolejne 10-15 minut. Po upieczeniu ciasto zostawić na chwilę w lekko uchylonym

Ola la LCHF
Sernik pomarańczowy 130

Waszym ulubieńcem. Koniecznie dajcie znać jak Wam smakował 🙂 Czas wykonania: 3 h 30 min (w tym 2 h pieczenia) Ilość porcji: 15 – 20 kawałków (forma 20 cm x 30 cm) Składniki: Ciasto: […] Artykuł Sernik pomarańczowy pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Kremowy Sernik z Malinami 109

smakiem a mój mąż, osobisty miłośnik serników złożył już zamówienie na kolejny Składniki na spód: 200 g kruchych ciastek w mlecznej czekoladzie 75 g masła Ciastka kruszymy w blenderze lub ręcznie zostawiając gdzieniegdzie większe kawałeczki. Masło rozpuszczamy, wlewamy do pokruszonych ciastek i mieszamy całość. Formę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy masę ciasteczkową, ugniatamy i wkładamy(...)malin wsypujemy do masy serowej i delikatnie mieszamy szpatułką. Wylewamy na wcześniej przygotowany spód ciasteczkowy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 50 minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy lekko i zostawiamy w nim sernik do ostudzenia. Następnie wkładamy do lodówki lub w chłodne miejsce na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Dekorujemy białą czekoladą i pozostałymi malinami

Made By Mom And Son
Sernik z jagodową frużeliną 195

Dzień Matki więc kolejna majowa okazja na sernik :)  jagód jeszcze nie ma ale kupiłam mrożone i zrobiłam frużelinę  ,serniczek wyszedł rewelacyjnie ,wilgotny ,rozpływający się w ustach a kwaskowaty smak jagód przełamuje świetnie słodycz sera ....pyszny .... Składniki na blaszkę 26 cm Masa serowa : - 450 g twarogu u mnie z Wielunia "Mój Ulubiony" - 250 g mascarpone - szklanka cukru(...)środku też było trochę jagód ,robimy wzorki np. wykałaczką albo drugą stroną łyżki , na dużą blaszkę wylewamy wrzątek , ustawiamy w wodzie sernik i wstawiamy do piekarnika ,zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy ok 85 minut . Po tym czasie wyciągamy blaszkę z wody ale zostawiamy jeszcze w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do ostygnięcia . Ostudzony wkładamy

Wypieki Rene