najmniejszych działów na blogu, a przecież tak bardzo je wszyscy lubimy. Dlatego, dodatkowe sprawdzone przepisy na pewno każdemu się przydadzą, a przynajmniej mam taką nadzieję. Dziś chciałabym zaprezentować Wam sernik pomarańczowy, z wyśmienitym orange curd. Jest bardzo aromatyczny i kremowy. Nadaję się na uroczyste okazje jak i na niedzielne popołudnie w kapciach na kanapie, A Wy przy jakiej okazji(...)dodajemy partiami do ciasta. Na koniec ubijamy na najwyższych obrotach białka, które łączymy z resztą masy. Gotowe ciasto przekładamy do dużej tortownicy i pieczemy około 70 minut w 170`C. Studzimy w piekarniku. Sernik lekko opadnie, dlatego gdy przestygnie boki możemy wyrównać łyżeczką. Wierzch ciasta smarujemy przygotowanym wcześniej orange curd . Ciasto wstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone. Smacznego
Słodkie Przyjemnoścismaku pomarańczowym . (troszkę się w to złoto wpasowałam ;) ) Składniki : Spód : 200 g herbatników 100 g masła 80 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka kakao Masa serowa : 1kg sera na sernik (u mnie taki w wiadereczku ) 250 ml gęstego naturalnego jogurtu greckiego 4 jajka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy (dopiero po fakcie pomyślałam ,ze fajnie by pasował pomarańczowy , wzmocnił(...)długiego ucierania. Im mniej napowietrzona masa tym ciasto mniej opadnie po upieczeniu. Masę wylać na przygotowany spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C Piec ok 60 -70 min . Po tym czasie wysunąć delikatnie sernik i polać po wierzchu śmietaną zmieszaną z dżemem pomarańczowym Wstawić znów do piekarnika na ok 10 min w temperaturze
Malinowa Kawiarenkaserową wylewamy na podpieczone herbatniki z orzechami. Przez 10 min.pieczemy w 230 st. C. a następnie zmniejszamy temperaturę do 130 st. C i pieczemy jeszcze prze ok. 60 min. do tzw. suchego patyczka. Ostudzony sernik wkładamy na noc do lodówki
Domowy Smak Jedzeniatwarogową za pomocą drewnianej łyżki. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i herbatnikami. Przekładamy na nie mase serową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy ok 60 minut w 180stC. Po wyłączeniu piekarnika trzymamy sernik jeszcze ok 10-15 minut w piekarniku przy delikatnie uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem
Camilla w kuchnispodu. Znakomity do popołudniowej herbaty, na święta. Mniam Na pewno zrobię go ponownie nie jeden raz. Jeżeli posiadacie robot wielofunkcyjny , na pewno przygotowanie sernika będzie dużo szybsze. Przepis na sernik wiedeński z rodzynkami Drukuj przepis Porcji: 20 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 800 g białego sera 6 jajek 250 g cukru 200 g masła 100 ml słodkiej śmietanki budyń(...)powoli, aby zachować odpowiednią strukturę masy sernikowej. Masa ma być puszysta. 7 Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy do niej masę. 8 Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach. Porady Jeżeli sernik po 1,5 godziny nie wyrośnie, zostawcie go jeszcze w piekarniku na tej samej temperaturze. Całość sernika musi się podnieść - także środek. Przepis
Kuchnia BazyliiUwielbiam serniki! No nie ma takiego ciasta, które byłoby lepsze, z każdym rokiem coraz bardziej się o tym przekonuje. A jeszcze gdy wychodzi mi tak pyszny sernik, wybór jest prosty. Każdy kawałek smakuje wyśmienicie, więc sięgam po kolejne, nie zastanawiając się nad kaloriami. W święta i w sylwestra mogę jeść go bez wyrzutów sumienia, latem z sosem owocowym(...)kaszą manną i dodajemy partiami do ciasta. Na koniec ubijamy na najwyższych obrotach białka, które łączymy z resztą masy.Gotowe ciasto przekładamy do dużej tortownicy i pieczemy około 70 minut w 170`C.Studzimy w piekarniku. Sernik lekko opadnie, dlatego gdy przestygnie boki możemy wyrównać łyżeczką.Ostudzone ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy migdałami.Smacznego
Słodkie Przyjemnościotarta z całej cytryny WYKONANIE: CIASTO: Do miski lub na stolnicę przesiewamy mąkę, cukier puder, kakao i proszek do pieczenia. Dodajemy pokrojone masło i siekamy. Następnie wlewamy żółtka, śmietanę i zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części: 2/3 wałkujemy i pieczemy w 180 st.C ok 10-15 minut, pozostałe 1/3 ciasta owijamy w folię i chowamy do zamrażarki. SER: Masło ucieramy(...)części dodajemy do sera i delikatnie mieszamy. Masę serową wylewamy na podpieczony spód, na wierzch ścieramy ciasto z zamrażarki i pieczemy w 180 st. C ustawienie góra dół lub termoobieg 160 st.C około 1 godziny. Sernik po upieczeniu studzimy w piekarniku. Kroimy po ostudzeniu. Smacznego :) MAŁA RADA: Jeśli wolicie słodsze ciasta należy do ciasta dołożyć 0,5 szklanki
Pani na deserherbatników 100 g masła Dodatkowo: Płatki z migdałów do dekoracji Jak przygotować sernik z musem z gruszek? Spód: Herbatniki rozkruszyć blenderem i wymieszać z roztopionym masłem, powinna powstać masa przypominająca mokry piasek. Spód foremki wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić masą z herbatników. Masę wyrównać i docisnąć do dna łyżką. Masa serowa(...)ubić na sztywno i delikatnie łyżką wmieszać w masę serową (nie miksować). Masę serową delikatnie wyłożyć na spód z herbatników. Piec w nagrzanym (góra-dół) do 170 stopni C piekarniku 55 - 60 minut. Aby sernik był przyjemnie wilgotny i miał równą powierzchnię, na ostatni poziom piekarnika wstawić foremkę z 300 ml wody, a na poziom wyżej wstawić
Kuchcik gotujeprzepis kliknijcie TUTAJ Porzeczkowiec- po przepis klikajcie TUTAJ Strucla serowa -po przepis klikajcie TUTAJ Delicja bananowa -po przepis klikajcie TUTAJ Sernik hałwowy -po przepis klikajcie TUTAJ Czekoladowa stefanka -po przepis klikajcie TUTAJ Jabłkowa krówka bez pieczenia -po przepis klikamy TUTAJ Kinder country -po przepis klikajcie TUTAJ Śnieżny puch -po przepis klikajcie TUTAJ Drożdżówka cynamonowa do rwania -klikajcie po przepis
Swojskie jedzonkonapowietrzyć- ubić. Nie dla wszystkich ciast jest to takie ważne. Najbardziej istotne jest to w przypadku pieczenia biszkoptów . Szczególnie tych bez proszku do pieczenia, gdzie odpowiedzialność za wyrośnięty biszkopt biorą na siebie dobrze ubite białka. Serniki , które potrafią strasznie opaść – również „lubią ciepłe jajka”. Jaj w temperaturze pokojowej zawsze używam do ciasta drożdżowego, które uwielbiam i piękę kilka(...)razy w miesiącu. Natomiast do przyrządzenia muffinek, babek czy kruchego spodu do szarlotki używam jaj prosto z lodówki. Starajcie się piec ze składników, które mają taką samą temperaturę pokojową. Pamiętajcie, że jaja zawsze można ogrzać, wystarczy 5 minut w gorącej wodzie. Artykuł Czy jajka zawsze muszą być w temperaturze pokojowej? pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty ForkOstatnio nie mam zbyt wiele czasu i natchnienia na pieczenie, dlatego często goszczą u nas ciasta na zimno. Synek zdecydowanie upodobał sobie ten sernik z kawałkami uwielbianych przez wielu dzieci ciastek. tortownica o śr. 24cm Masa serowa: 750 białego półtłustego sera, 1/2 laski wanilii, 1/3 szklanki cukru pudru, 150g ciastek Oreo
Z miłości do słodkościJesień i zima to okres szarlotkowy ! Ciast z jabłkami jest z blogu pod dostatkiem, ale tego przepisu nigdzie nie znajdziecie! Mam dla Was dziś przepis na
Ostra na SłodkoSernik z serków waniliowych.Pyszne i łatwe do zrobienia ciasto. Ciasto : 190 g margaryny rozpuszczonej 2 ,5 szkl. mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szkl. cukru 2-3 łyżki kakao 2 żółtka Masa serowa: 2 białka szczypta soli 600 g serków homogenizowanych waniliowych ¾ szkl. cukru 1 budyń waniliowy 125 g margaryny Ciasto: Margarynę rozpuścić.Mąkę wymieszać z proszkiem
Moje domowe kucharzenieSernik pyszny, aż strach! Ciężko zatrzymać się na jednym kawałku. Połączenie brownie z sernikiem i czekoladowa polewa. Mniam! Co nam trzeba? Spód brownie tabliczka gorzkiej czekolady pół kostki masła 100g szklanki cukru 2 duże jajka 100g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa : 1kg sera twarogowego 5jajek 200ml śmietany kremówki 30% 150g drobnego cukru 3 łyżki mąki(...)lekko ręcznie już bez miksera! Masę serową wylać na upieczony spód brownie. Pieczemy około 1,5 godziny, bez termoobiegu, w 150 stopniach, do momentu, gdy powierzchnia sernika będzie ścięta, co sprawdzamy patyczkiem. Warto wstawić pod spód miseczkę z wodą- tzw. kąpiel wodna minimalizuje pękanie sernika. Sernik wyjmujemy i studzimy. Gdy już jest dobrze wystudzony dopiero wylewamy polewę. Polewa: Rozgrzewamy
Latosiowydomzwarty. Masę serową wykładamy na podpieczony i ostudzony spód. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st na 45-50 min. Jeśli podczas pieczenia wierzch zacznie się mocno rumienić-przykrywamy go folią aluminiową. Po upieczeniu studzimy sernik w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. Polewę kajmakową wykładamy na zupełnie ostudzony sernik. Polewa: 200g kajmaku 3 łyżki mleka zagęszczonego (ewentualnie normalnego
Zawsze głodna!