serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:183/561)

Pieczone ziemniaki ,,Jeżyki" 350

Pyszne zapieczone ziemniaczki przypominające kolce jeża. Tak na prawdę jest to nadkrojony ziemniak, który po upieczeniu lekko się rwie,a po oderwaniu powstają nam frytki. Podpatrzyłem

Kuchnia Łukasza
Tęczowy Sernik na Zimno 413

Tęczowy sernik na zimno to idealna propozycja na przyjęcia dla dzieci, kinderbale lub inne imprezy okolicznościowe. Efektowny deser, który z pewnością wzbudzi zainteresowanie każdego domownika

Słodka Strona
Fałszywy "Sernik na Zimno", czyli deser grysikowy! 223

macie pojęcia ile osób nabrało się na ten Fałszywy "Sernik"! Każdy kto próbował myślał, że zjada sernik na zimno z truskawkami, nawet mój podejrzliwy syn zjadł nie domyślając się, że tak naprawdę zjada kaszę mannę, której zarzekał się, że nigdy nie zje! Trzeba to sprawdzić! Przepis z jednego z moich ulubionych blogów Moje Wypieki.  Składniki(...)Petit Beurre 1 litr mleka 1 szklanka cukru 200 g masła 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka kaszy manny truskawki 2 opakowania galaretki truskawkowej Wykonanie: Formę wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą, na której układamy ciastka. Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody i pozostawiamy do ostudzenia. Do garnka wlewamy mleko i gotujemy, do ciepłego leka wsypujemy cukry i wkładamy

Blondynka Gotuje
Sernik na serkach homogenizowanych z galaretką- idealny na upały 115

składniki 1 kg serka waniliowego 2 galaretki cytrynowe 1 pomarańczowa 2 wiśniowe żelatyna 2 jajka truskawki przygotowanie Serek mieszamy z żółtkami, dodajemy ubite białka na sztywno

Moje Wyroby
Cytrynowy sernik na zimno z brzoskwiniami 149

Tydzień temu piekłam ciacha na roczek wnusi, teraz ciasta na wesele dla znajomej. A patrząc na słodkości rodzinka domagała się czegoś słodkiego. Chcąc odpocząć od piekarnika zrobiłam sernik na zimno. Miał być z truskawkami ale sprzedający nie mieli za ciekawych więc wyjęłam puszkę brzoskwiń. Taki serniczek też super smakuje. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sernik zielone jabłuszko 587

rozpuszczenia. Zmielony twaróg rozcieramy, dodajemy budyń w proszku, połowę cukru, cukier wanilinowy, żółtka i dokładnie ucieramy. Następnie do masy serowej dodajemy stopniowo pianę, dokładnie mieszając. Sernik wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut w 160°C. Gotowy pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło na masę adwokatową ucieramy z cukrem pudrem na białą, puszystą masę. Cały czas ucierając

PatiGotuje
pyszny,aksamitny sernik pieczony czarno-biały na cieście kruchym... 169

sernika o temperaturze pokojowej = zimną margarynę i pozostałe składniki mikserem wyrobić na ciasto, zawinąć w folię i do lodówki na 1 godzinę, białka zostawić do sernika do ubicia piany twaróg chudy, jogurt, śmietanę pałką blendera zmiksować użyłam 2 formy 29x16 cm i silikonowa 24x13 cm, czerwona jest na poczęstunek w pracy u męża, większą formę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto(...)delikatnie wmieszać na jednolitą masę na podpieczone spody wyłożyć jasną masę serową, na wierzch wyłożyć masę z kakao, piekarnik na 180C, grzanie góra/dół i piec około 60 minut, do suchego patyczka, serniki w foremkach dobrze wystudzić - sernik jest bardzo delikatny, aksamitny, smaczny, smakował kolegom z pracy męża.............SMACZNEWGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik ze skrórką pomarańczową 164

twaróg, mąkę, aromat i skórkę pomarańczową. Miksujemy do dokładnego połączenia składników.  2. Masę przelewamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, wkładamy sernik i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy przez około 1,5 godziny. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, po czym wstawiamy na noc do lodówki nie wyciągając ciasta z keksówki.  3. Na patelni

Szefowa kuchni
Sernik mocno malinowy 200

mieszamy, aż powstanie syrop. Przelewamy do miski, dodajemy mąkę, a na koniec żółtko. Dokładnie mieszamy i wysypujemy do tortownicy o średnicy 25 cm , wyłożonej papierem do pieczenia. Dokładnie dociskamy, wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy na bok do lekkiego przestudzenia, a temperaturę w piekarniku zmniejszamy do 160 stopni Celsjusza. 2. Maliny umieszczamy w misie blendera(...)składników.  3. Gotową masę przelewamy na upieczony spód i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 60-70 minut, aż środek sernika będzie sprężysty. Wyciągamy, równomiernie pokrywamy jogurtem greckim wymieszanym z cukrem pudrem i z powrotem wkładamy do piekarnika, tym razem na 15 minut.  4. Gdy sernik będzie już upieczony, wyłączamy piekarnik, lekko uchylamy drzwiczki i pozostawiamy do ostygnięcia

My Culinary Art
Gwiazdkowy sernik herbaciany z jeżynami 96

wykonania zainspirowała mnie Ostra na Słodko . Dziękuję Ci Dobra Kobieto - dzięki Tobie już nie jeden pyszny kąsek trafił do mych ust :-D Gwiazdkowy sernik herbaciany z jeżynami GWIAZDKOWY SERNIK HERBACIANY Z JEŻYNAMI  Na ciasto:     250 g mąki     125 g margaryny     2 żółtka     1 łyżka śmietany(...)jeżyny (ja lekko powciskałam je w ser), na wierzch ścieramy resztkę ciasta i układamy wycięte foremkami gwiazdki, posypujemy brązowym cukrem. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy kolejne 20-25 minut. Gwiazdkowy sernik herbaciany z jeżynami Gwiazdkowy sernik herbaciany z jeżynami SMACZNEGO :-) Autorem przepisu jestem ja - Małgorzata ;-) peggi w kuchni

peggiwkuchni
Dyniowy sernik z sosem toffi 147

puree oraz pomarańczowej skórki tworzą coś niebywale perfekcyjnego w smaku. Będzie to doskonały poczęstunek podczas rodzinnych spotkań, a amatorów znajdzie zarówno wśród małych, jak i dużych łasuchów. Pomysł na sernik zaczerpnęłam z bloga „Moje Wypieki” (tam w postaci dyniowych mini serniczków). Zrobiłam go jednak w formie jednego, dużego wypieku, a spód tworzą u mnie pokruszone kakaowe ciasteczka z dodatkiem(...)krótko, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy (tylko do połączenia składników). Gotową masę wylewamy na schłodzony spód. Wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni. Pieczemy ok. 60-70 minut. Upieczony sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Studzimy go na kratce. Sos toffi: Cukier, miód i masło umieszczamy w garnuszku. Podgrzewamy do rozpuszczenia się wszystkich składników

MyCookBook.pl
Sernik w herbatnikach - bez pieczenia 428

bladego pojęcia nie miałam, co by to mogło być. Zaczęłam więc rozmyślać, kombinować, że skoro gorąco, to bez pieczenia, bo kto wytrzyma w kuchni od nagrzanego piekarnika... I tak właśnie powstał taki śliczny "Cudaczek". Słodkie ciacho z owocami i sernikiem w środku.  Nie dość, że się ładnie prezentuje (chyba nie zaprzeczycie?!), to naprawdę w smaku mi bardzo smakował. Taki

Kuchnia w czekoladzie
Serniko-brownie z karmelizowanym rabarbarem 144

Rabarbar 6 łodyg rabarbaru ok 6 łyżek brązowego cukru 1 laska wanilii ok 1/4 szklanki wody 2 kapsułki kardamonu Przygotowanie: 1. Formę do ciasta natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 175 stopni 2. Spód brownie - czekoladę łamiemy kosteczkę i razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, do rozpuszczonej masy dodajemy cukier, pozostawiamy do lekkiego(...)rabarbarowy po cieście 9. Sernik wstawiamy do piekarnika na 210 stopni na ok 15 min, następnie zmniejszamy moc piekarnika do 120 stopni i pieczemy ok 50 min, masa stężej jeszcze w lodówce, sernik powinien w niej spędzić po upieczeniu

Słodki Kompromis
puszysty sernik z 3 składników 1486

Sernik w wersji mini ale warto było go wypróbować. Jest puszysty i delikatny. składniki 150 g serka (ja użyłam domowego twarogu, który zmiksowałam na gładką konsystencję) 120 g białej czekolady 3 jajka wykonanie: Piekarnik rozgrzewamy do 170 st. C. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Białka ubijamy na sztywną pianę i odstawiamy do lodówki. Do żółtek dodajemy rozpuszczoną czekoladę(...)średnicy). Kilka razy uderzamy tortownicą z niedużej wysokości o blat aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Do większego naczynia żaroodpornego lub blaszki wkładamy tortownicę z sernikiem, wlewamy wodę, tak ok. 1 cm wysokości. Pieczemy w 170 st. C. przez 15 min., następnie zmniejszamy temperaturę do 160 st. C ponownie pieczemy przez 15 min. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i dopiekamy przez

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z karmelem i orzechami pekan 140

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis pochodzi z moich starych zapisków. Sernik robiłam już kilkakrotnie i zawsze smakuje rewelacyjnie.  Idealnie komponuje się z delikatnym, lekko solonym sosem karmelowym i łagodnymi orzechami pekan. Jednym słowem - pychotka. Jeśli macie trudności z dostaniem orzechów pekan - zastąpcie je innymi, które lubicie. Wcześniej ciasto robiłam z włoskimi (moimi "najukochańszymi(...)cytryny oraz jogurt naturalny a następnie po jednym jajku. Mieszając - wsypać mąkę ziemniaczaną. Jednolitą całość przelać na kruchy spód. Piec przez 10 minut, a następnie nie otwierając piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 130 stopni i piec przez kolejne 40-45 minut. Sernik pozostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Po tym czasie przygotować karmel. Na rozgrzanej patelni rozpuścić cukier.  Dodać

Di gotuje