serniki pieczone - 8402 przepisów (strona:120/561)

SERNIK NA ZIMNO STRACCIATELLA 176

Śmietankowy sernik na zimno z kawałkami czekolady i owocami. Pychotka. Idealny na letnie dni, by nie trzeba było uruchamiać piekarnika. U mnie w wersji z borówkami, ale można dać dowolne drobne owoce. Inspiracją był ten przepis . Przepis na tortownicę o śr.24-25cm Składniki: - ok.80g okrągłych biszkoptów - 500g schłodzonego mascarpone - 200ml schłodzonej kremówki 30 lub 36% - 100g cukru(...)deserowa) - 400-450g owoców (u mnie 450g borówek) - 4 łyżki likieru amaretto (opcjonalnie) + owoce do dekoracji (u mnie ogrodowe maliny, jeżyny i poziomki) Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Zapiąć obręcz, papier wypuścić na zewnątrz. Na dnie ułożyć biszkopty. Można je skropić likierem. W misie miksera ubić mascarpone razem z kremówką i cukrem. W garnuszku zagotować mleko, odstawić

Smaczne Zdrowe
Sernik z czerwoną porzeczką 158

resztą masy i wyrównać. Wstawić sernik do piekarnika do 180stC na jedną z niższych półek. Pod spodem podstawić blaszkę, by skapujący tłuszcz z wodą nie zabrudził piekarnika. Piec ok 60min. Sernik najlepiej smakuje na zimno.  Serniczek przepyszny, smak naprawdę wyjątkowy.  przepis z Pracowni Porannych Przyjemności http://pracowniaporannychprzyjemnosci.blogspot.com/2013/09/kulinarna-niedziela-sernik-z-czerwona.html

Ukojenie Podniebienia
Sernik pomarańczowy z kandyzowaną pomarańczą 177

Kocham sernik, a jak widzię takie cudeńka od razu chce piec / na blogu MojeTworyPrzetwory /...a ,że miałam w domu jeszczce całe kandyzowane pomarańcze do użycia, więc długo się nie zastanawiałam:) Dla mnie sernik idealny...musicie go spróbować... Składniki: 1,5 szklanki mąki, 1 szklanka drobnego cukru, 150 g zimnego masła, 2 jajka, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)dodajemy kawałki pomarańczy i mieszamy już ręcznie, piekarnik nastawiamy na 160 stopni, wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika, włączamy termoobieg i pieczemy 20 minut, po tym czasie zmniejszamy temp. na 140 stopni i pieczemy jeszzce 40 minut, upieczony sernik zostawiamy w piekarniku na około 20 minut, wkładamy do lodówki, rano dekorujemy;) /żródło  MojeTworyPrzetwory

Anioły w kuchni
Sernik pomarańczowy z kandyzowaną pomarańczą 197

Kocham sernik, a jak widzię takie cudeńka od razu chce piec /na blogu MojeTworyPrzetwory/...a ,że miałam w domu jeszczce całe kandyzowane pomarańcze do użycia, więc długo się nie zastanawiałam:)Dla mnie sernik idealny...musicie go spróbować... Składniki: 1,5 szklanki mąki, 1 szklanka drobnego cukru, 150 g zimnego masła, 2 jajka, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)dodajemy kawałki pomarańczy i mieszamy już ręcznie, piekarnik nastawiamy na 160 stopni, wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika, włączamy termoobieg i pieczemy 20 minut, po tym czasie zmniejszamy temp. na 140 stopni i pieczemy jeszzce 40 minut, upieczony sernik zostawiamy w piekarniku na około 20 minut, wkładamy do lodówki, rano dekorujemy;) /żródło MojeTworyPrzetwory/ /Kandyzowane pomarańcze od Skworcu

Anioły w kuchni
Sernik z rosą 306

Podejrzewam, że większość jest przejedzona po Świętach i wolnym, mało kto myśli teraz o słodkościach i pieczeniu ciasta, ale na ten sernik z rosą na prawdę warto się skusić. Idealnie delikatny w strukturze, niezwykle uroczy z kropelkami rosy na wierzchu i przede wszystkim obłędnie pyszny. Ten sernik u nas w domu cieszył się ogromnym powodzeniem. Uczciwie się przyznam(...)serową przekładamy do dużej miski i mieszamy mikserem na najwyższych obrotach co najmniej 5 minut. Masa jest dosyć rzadka, ale dzięki temu sernik po upieczeniu będzie delikatny i puszysty. Masę serową wykładamy na upieczony spód i pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni. Ubijamy białka, pod koniec ubijania dodajemy cukier i tak przygotowaną pianę wykładamy na sernik

dom-agi.pl
Sernik ze słonecznikiem 244

żółtka; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito, dodać margarynę i smalec i posiekać nożem, następnie trochę rozetrzeć palcami. Dodać żółtka i zarobić ciasto. Uformowaną kulę z ciasta owinąć w folię i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozwałkować na wielkość dna formy i wyłożyć(...)tartej; Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do momentu, aż piana będzie lśniąca. Następnie dodać pozostałe składniki, delikatnie wymieszać, Ciasto wyłożyć delikatnie na wierzch podpieczonego sernika i kontynuować pieczenie jeszcze około 20-30 minut w temperaturze 180 st.C. Masa krówkowa: 200 g masła; 1 mała puszka masy krówkowej (kajmakowej); 2 łyżki spirytusu; Masło utrzeć na puszystą masę

In my kitchen
CIASTO SMERFOWE 146

Ciasto smerfowe to szybki i prosty deser bez pieczenia.... a'la sernik na zimno... waniliowy z borówkami. Nazwę swą zyskało dzięki lekko niebieskiemu kolorowi. Lekki deser - pianka w stylu ptasiego mleczka, który błyskawicznie znika z talerza. Ciasto to powstało z potrzeby chwili i zostało już u nas na stałe. Wśród moich gości zrobiło dużą furorę - zajadali się nim zarówno

Kuchnia MagdaLeny
Sernik miętowy na zimno z granatem 253

Miętowy sernik z granatem....  nie, nie takim co wybucha....:) takim co przyjemnie chrupie podczas jedzenia, na zimno, orzeźwiający w smaku,  podany z owocowym

Wanilia i Kardamon
Lekki sernik z nasionami chia i żurawiną na spodzie z daktyli 180

Serniki należą do jednych z najłatwiejszych ciast, ale idealny powinien być przygotowany z sercem. Postanowiłam obalić przepis i dodać nasiona chia oraz suszoną żurawinę. Słodki spód z daktyli świetnie komponuję się z lekko kwaśnym smakiem żurawiny. Polecam! Składniki: Masa: 2 opakowania serka twarogowego naturalnego np. typu President  2 jajka 1/2 szklanki erytrolu  2 łyżki nasion chia(...)Następnie dodajemy aromat, nasiona chia i serek twarogowy. Wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obtoczoną w mące żurawinę. Wszystko dokładnie mieszamy szpatułką.  Na upieczony spód przelewamy masę serową. Pieczemy przez ok. 60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu piekarnik wyłączamy i ciasto zostawiamy przez ok. 30 minut. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Sernik wiedeński 162

pudełka (najlepiej jak ser osączycie na sitku – pamiętajcie, że ser po odsączeniu będzie ciut lżejszy). Drugim sekretem jest nie ubijanie oddzielnie białek – ubicie białek spowoduje, że sernik zrobi się nam puszysty, a nie zwarty i ciężki. Kolejna ważna rzecz – wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm): 100 g masła(...)tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia – sam spód, boków nie smaruj niczym. Sernik włóż do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejsz temperaturę do 150 C. Piecz 1,5h. Po upieczeniu wystudź sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie włóż do lodówki, aby sernik się ściął. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem lub polej polewą czekoladową. Smacznego! Artykuł Sernik

CookYourself
Sernik z bananowym shake i pianką Milky Way 138

pieczeniu bardzo dobrze i komponuje receptury z coraz to lepszym dodatkiem :) Pozwalam sobie "skopiować" go jota w jotę, a w oryginale (i z dużo ładniejszym zdjęciem) znajdziecie go TUTAJ (jak i wiele innych smakołyków;)) Dodam jeszcze tylko, że ja go piekłam ciut dłużej - po czasie wskazanym w przepisie zmniejszyłam temperaturę do około 150-160 stopni i piekłam jeszcze 20 minut(...)skórki skropić sokiem z cytryny, zblenderować z mlekiem na shake wlać do masy serowej, dodać budyń, wszystko krótko wymieszać.  Nie miksować długo, aby nie wtłaczać do sernika dużo powietrza – wtedy sernik może popękać, a ma być równy jak stół.   Tak przygotowaną masę wylać na kruchy spód, przykryć wierzch folią aluminiową i wstawić do nagrzanego

Kolorowy Przepisownik
Tradycyjny Sernik Krakowski 300

masła budyń waniliowy (proszek) skórka otarta z jednej cytryny ok. 100-150 g rodzynek Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki ciepłej wody skórka pomarańczowa  Tradycyjny Sernik Krakowski - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy elastyczne ciasto (można użyć food procesora). Gdyby ciasto okazało się zbyt "suche" dodajemy jeszcze trochę śmietany(...)pozostałej części ciasta formujemy "wałeczki" z których następnie tworzymy kratkę na wierzchu sera. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 1 80 stopni i pieczemy przez 1 h, po czym wyłączamy piec i pozostawi amy sernik w piekarniku na kolejną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ciasto. Studzimy. Lukier: Cukier puder ucieramy razem z wodą do otrzymania gładkiej konsystencji. Gdyby

Słodka Strona
Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie 1533

Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Chrupiący bananowiec Przekładańce Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec

Cynamonowe szczęście
Sernik z brzoskwiniami -przepis dostałam już bardzo dawno od rodziny 234

Sernik to ciasto że zawsze jest na czasie i zawsze pysznie smakuje czy to święta czy po świętach, ja akurat piekłam go na święta, a teraz zamieszczam przepis ,bo nie mam go jeszcze na blogu i polecam   składniki na ciasto można przygotować dzień wcześniej i dać do zamrażarki a rano wyciągnąć 3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki kryształu(...)już łyżką i dajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy kolejność 1 połowę ciasta zetrzeć i nałożyć biały ser z brzoskwiniami a na to ścieramy 2 połowę ciasta i pieczemy w piekarniku 180 stopni sernik jest niezawodny bo zawsze się udaje piekłam go już kilka razy

Moje Wyroby
RAFAELLO Z MALINAMI NA CZEKOLADOWYM SPODZIE 475

Kokos + maliny + czekolada = IDEAŁ! Uwielbiam to połączenie i to właśnie ono dziś odgrywa u mnie główną rolę! Mam dla Was przepis na przepyszne ciasto kokosowe na

Ostra na Słodko