Dzisiaj przedstawiam przepis na przepyszny sernik z żurawinową pianką... Do sernika użyłam twarożku i serka mascarpone, dlatego jest on puszysty i rozpływający się w ustach. Idealny do kawy na wiosenne popołudnie ;) spód: -200g mąki pszennej -54 g mąki ziemniaczanej -180 g masła -1 łyżeczka proszku do pieczenia -4 żółtka -36g cukru pudru Do miski dodać mąkę pszenną(...)spód i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 -160 stopni Celsjusza, w tej temperaturze pieczemy ok. 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni Celsjusza i pieczemy pół godziny. Aby sernik opadnie zostawiamy go w wyłączonym piecu do ostygnięcia. Pianka żurawinowa: -450g mrożonej lub świeżej żurawiny -sok z 1 cytryny -szklanka cukru -8 g żelatyny -500g bitej
Receptura smakuuroku, a smak całości jest naprawdę rewelacyjny. Do tego przepis przedstawiamy krok po kroku również w zdjęciach, więc zachęcamy nawet tych którzy twierdzą że nie potrafią piec, do jego przygotowania. Sernik kawowy ze złotą karmelową nitką SKŁADNIKI : Na spód: 100 g herbatników 100 g płatków owsianych 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki cukru 120 g masła 50 g gorzkiej(...)miksując. Następnie dodajemy mąkę i ostudzoną kawę. Tak przygotowaną masę przelewamy na przygotowaną podstawę z herbatników. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Ubitą śmietaną przekładamy na ostudzony sernik
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijest najbardziej puszysty i delikatny. Jeśli jednak wolicie bardziej zwarte serniki wystarczy go zostawić na noc w lodówce. Spróbujcie, polecam. Krojony jeszcze lekko ciepły, bo nikt nie chciał długo czekać Do przygotowania sernika wykorzystałam mieszankę keksową od Helio. Produkty Helio cenię od lat. Uwielbiam piec z ich udziałem najróżniejsze słodkości. Polecam Wam również moje mini babki z czekoladową(...)mnie kwadratowa 20×20 cm) wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną. Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 35 minut. Czas pieczenia zależny od piekarnika. Boki sernika powinny być zarumienione i odchodzić od formy. Gdy sernik przestygnie oprószamy go cukrem pudrem i dowolnie ozdabiamy – u mnie delikatne ozdoby, bo sernik
Słodkie okruszkiktóry zrobiłam na swoje imieniny SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka: 20x28 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g sera z wiaderka na sernik, 4 łyżeczki żelatyny, 1-2 łyżki cukru pudru, 1 czekolada nadziewana "Złoty Orzech" Goplana Dodatkowo: galaretka owoce leśne, kuleczki czekoladowe, jagody, biszkopty podłużne, herbata(...)nasączenia WYKONANIE Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy, wylewamy do formy. Pieczemy ok. 15-20 min w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika studzimy, zdejmujemy papier. Masa serowa: Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku. Serek miksujemy z cukrem
słodki bratekprzyprawy do piernika 4 jaja 40 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego 125 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 10 g proszku do pieczenia masa serowa 1 kg twarogu na serniki 150 g cukru 50 g miękkiej margaryny 2 opakowania cukru waniliowego 40 g cudyniu wailiowego w proszku 200 ml mleka (lub śmietanki) 4 jaja Przygotowanie: kruche ciasto(...)sernika ostatnią część startego czekoladowego ciasta łączymy z okruchami spodu piernikowego, mieszamy i również posypujemy wierzch ciasta ciasto władamy do piekarnika nagrzanego do 180 st i pieczemy ok 50 min sernik studzimy przy ichulonych drzwiczkach piekarnika przez ok 20 min przestudzony sernik możemy posypać cukrem pudrem. Sernik ma niesamowity świąteczny zapach i smak. Idealne
Gotowanie z pasjąbardzo krótko zmiksować. Dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę serową i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 45 minut. Następnie wyłożyć na sernik bezę kokosową i piec jeszcze około 15 minut, do czasu delikatnego przyrumienienia się wierzchu. Sernik wystudzić i najlepiej razem z foremką schłodzić przez 12 godzin w lodówce. Beza kokosowa: Białka
Kuchcik gotujepuszyste, wilgotne i mało słodkie. Ważne jest pieczenie ciasta w kąpieli wodnej – to ona pozwala zachować mu wilgotność oraz strukturę. Do wykonania sernika nadaje się tylko idealnie zmielony, gęsty i naturalny ser. Ja użyłam twarożku sernikowo-kanapkowego Mój Ulubiony, ponieważ ma idealną, kremową konsystencję do tego przepisu, prosty skład i serniki na nim zawsze smakują świetnie. Do sernika(...)najlepiej na dolny poziom, bez termoobiegu i bez wiatraczka – sernik nie lubi przeciągów) i pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 135ºC i pieczemy przez 30-35 minut. Przez cały ten czas nie otwieramy piekarnika. Po upieczeniu zostawiamy sernik japoński w piekarniku przez kolejne 30 minut. Wyjmujemy i studzimy. Sernik może lekko opaść
Poezja smakujabłek SERNIKI Sernik z łezką Sernik śmietankowy Sernik z łezką na czekoladowym spodzie Sernik z musem brzoskwiniowym Sernik ze śliwką Sernik gotowany z bez pieczenia MAŁE SŁODKOŚCI Babeczki waniliowe z budyniem CupCake z czekoladą Mini ptysie z kremem budyniowym JAJKA Jajka faszerowane makrelą Jajka faszerowane oliwkami Jajka faszerowane pieczarkami i porem Jajka
Lena GotujeDobry wieczór! Dziś jest Międzynarodowy Dzień Sernika/National Cheesecake Day, tak więc przypominam Wam zestawienie moich przepisów :-) 1. Sernik mascarpone z malinami (pieczony): http://anamarisworld.blogspot.com/2014/09/przepyszny-serniczek-mascarpone-z.html 2. Sernik z mandarynkami: http://anamarisworld.blogspot.com/2015/03/sernik-z-mandarynkami.html 3. Sernik z malinami i galaretką na zimno: http://anamarisworld.blogspot.com/2014/11/serniczek-z-malinami-na-zimno.html 4. Sernik z jagodami na zimno: http://anamarisworld.blogspot.com/2015/07/sernik-mocno-jagodowy-na-zimno.html
Ana Mari's worldprzepis ma więcej lat niż ja. To przepis mojej mamy. Taki biszkopt piekę kiedy potrzebuję spód pod sernik na zimno lub piekę sobie cienkie blaty to tortu. Nie zdarzyło mi się jeszcze aby nie wyszedł, mi zawsze wychodzi, a jest tak pyszny, że syn uwielbia go na sucho. Nie trzeba nim rzucać, żadnymi biszkoptami nie rzucam i nie rozumiem
Blondynka GotujeDobry wieczór! Dziś jest Międzynarodowy Dzień Sernika/National Cheesecake Day, tak więc przypominam Wam zestawienie moich przepisów :-) 1. Sernik mascarpone z malinami (pieczony): http://anamarisworld.blogspot.com/2014/09/przepyszny-serniczek-mascarpone-z.html 2. Sernik z mandarynkami: http://anamarisworld.blogspot.com/2015/03/sernik-z-mandarynkami.html 3. Sernik z malinami i galaretką na zimno: http://anamarisworld.blogspot.com/2014/11/serniczek-z-malinami-na-zimno.html 4. Sernik z jagodami na zimno: http://anamarisworld.blogspot.com/2015/07/sernik-mocno-jagodowy-na-zimno.html
Ana Mari's worldprzygotowa ć sernik z masą serową na spodzie z ciasta półkruchego ? Rozwodziłam się już kiedyś nad sekretami ciasta półkruchego . Tym razem postanowiłam tę wiedzę tajemną wykorzystać przy pieczeniu mojego ulubionego sernika na bazie twarogu. Rozkoszuję się wtedy połączeniem kruchego spodu z aksamitnym wnętrzem i intensywnie serowym smakiem :) Składniki na dużą blachę o wymiarach LxW 35x25cm: MASA SEROWA 1kg sera(...)trwałość piany. Wmieszać ją delikatnie do masy serowej za pomocą łopatki lub dużej łyżki. Na podpieczone ciasto półkruche wyłożyć masę serową. Piec w 190-200C ok. 1 godzinę. Studzić w lekko uchylonym piekarniku - nie wyjmować, wtedy sernik nie opadnie
Grunt to przepis!mnie minimum 10 lat. Już mówię, dlaczego tak długo. Otóż 10 lat temu dziadki kolekcjonowały pewne czasopismo. Przeglądając bardzo pobieżnie gazetę natknęłam się na przepis na sernik. Wtedy kuchnia, gotowanie czy też pieczenie niezbyt mnie interesowało. W piątek jednak naszła mnie(...)ochota właśnie na serniki- jako, że jestem ich wielką wielbicielką. I wtedy przypomniał mi się właśnie ten przepis. Nie było łatwo go znaleźć ale się udało i oto jest;) Polecam bardzo ;) P.S Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia sernika po przekrojeniu, tak szybko zniknął;) Składniki: 3 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka 3/4 szklanki
Krakowskie smaki Anipieczenia tortownicy o średnicy 22 cm. Na serze układamy połówki śliwek. Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy pierwsze 15 minut w temperaturze 200 stopni, a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze 40 minut. Przed podaniem wystudzony sernik posypujemy cukrem pudrem.Smacznego
Salonik smaków