połączenie delikatnej masy serowej z kruchym spodem z ciasteczek Oreo, do tego Nutella na górę i dekoracja ze świeżych owoców – tego nie da się nie lubić :) Sernik ze zdjęć piekłam w małej tortownicy – 16 cm, myślę jednak, że nieco większa np. 20 cm spisałaby się lepiej. Składniki: 0,5 kg sera na sernik (może być(...)powierzchnię. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni. Pieczemy około 40 minut (brzegi powinny lekko się zaokrąglić, środek ciągle ma być jeszcze lekko surowy). Zwalczamy w sobie chęć podpieczenia sernika jeszcze przez kilka minut i wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki (można zablokować drewnianą łyżką lub ściereczką) i zostawiamy sernik na minimum godzinę lub na noc. Upieczony sernik wkładamy
CiastkozercyObłędny sernik na zimno na ciasteczkowym spodzie, z kruchymi ciastkami w środku. SKŁADNIKI Masa serowa: 500 g sera z wiaderka, 200 g jogutu naturalnego, 3
słodki bratekwylać puree z mango. Piekarnik nagrzać do 175oC i pec w nim sernik przez 15min, a następnie zmniejszyć temperaturę do 140oC i piec przez 90min. Sernik po upieczeniu będzie miał zapieczone brzegi i drżący środek. Sernik studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, a następnie na kratce. Smacznego
Słodki ZakątekŚwięto, żeby zrobić każdemu przyjemność piekę około 6-7 ciast, wymaga to dużo pracy, ale czego się nie robi dla uśmiechu rodziny. Nie wyobrażam sobie Świąt bez sernika, więc co roku są dwa lub trzy rodzaje: tradycyjny i co roku jakiś nowy, w te święta zrobię włąśnie ten sernik kokosowy. Bardzo lubię zapach pieczonego ciasta roznoszący się(...)następnie zmielone wiórki kokosowe. Dodać likier kokosowy i dobrze wymieszać. Masę serową przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec 60-70 minut w temperaturze 160-170 stopni (to zależy od piecyka, lepiej piec w niższej temp., a dłużej). Sernik po wystudzeniu polać polewą: śmietankę podgrzać i rozpuścić w niej pokruszoną czekoladę, polać ciasto i posypać posypką Decorada
talerz przyjemnościmasła 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia parę kropli aromatu migdałowego Wykonanie: Mąkę i cukier puder przesiać. Dodawać po kolei, masło, śmietanę, proszek do pieczenia i aromat migdałowy. Zagnieść ciasto. Wyłożyć na wysmarowaną olejem i wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, piec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Masa serowa(...)stopni przez około godzinę. Kokosowa chmurka: piana: 4 białka 4 łyżki cukru pudru Z białek i cukru ubić sztywną pianę. Pianę wyłożyć na sernik po 60 minutach i piec jeszcze przez 5 minut. kokos: 10 dag kokosu 2 łyżki masła 2 łyżki cukru drobnego do wypieków Kokos, masło i cukier podsmażyć na złoty
Krakowskie smaki AniNajlepszy przepis na sernik ze złotą rosą jaki do tej pory udało mi się skomponować. Jestem z niego bardzo zadowolona, dlatego też uważam, że jest to wersja ostateczna.. najpyszniejsza! Cudowny, idealnie kruchy spód, który fantastycznie się komponuje z miękką, wręcz budyniową masą serową oraz delikatną(...)bezową pianką. Rosa na piance wychodzi jasna, drobna.. idealna!! Bardzo dokładnie opisałam jak wykonać ciasto, dlatego też śmiało zapraszam do pieczenia :-) To prawdziwy Hit! Polecam. Uwielbiacie niezwykłe ciasta? Zobaczcie koniecznie bajeczne ciasto bez pieczenia - Śnieżny Puch . Niezwykły sernik Sasetka , czy też ciasto bez pieczenia Narcyz
AniaGotuje.plmiksować do wymieszania składników.Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przygotowanym ciastem pokryć dno formy, wygładzić przy użyciu łyżki. Podpiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni (ok. 10 minut). Masa serowa:Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę kukurydzianą mieszamy z wodą, odstawiamy. Wszystkie pozostałe składniki sernika krótko miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji, a następnie wlewamy(...)mieszamy.Boki formy w której znajduje się ciasto smarujemy masłem, a następnie wlewamy masę serową. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez godzinę, a po upływie tego czasu wyłączamy piec i pozostawiamy sernik na kolejną godzinę w piekarniku.Moje posty
Słodka Stronamusi się udać zawsze i każdemu!. Zabieramy się za pieczenie:) Składniki na ciasto: 3 szk mąki kostka margaryny pół szklanki cukru pudru 3 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju Ciasto zagnieść, podzielić na pół. Jedną część wykładamy spód blaszki, a drugą część ciasta przeznaczamy na zdobienie wierzchu sernika. Jeśli chcecie ozdobić swoje ciasta, zajrzyjcie na stronę(...)pianę z wszystkich białek i całość delikatnie mieszamy łyżką. Masę serową wylewamy do foremki na wyłożone na spód ciasto. Następnie resztę ciasta wałkujemy i tworzymy na wierzchu sernika kratkę. Temperatura pieczenie ok 200 stopni przez ok 1 i 1/2 godz, po upieczniu zostawiamy uchylone dzrzwiczka piekarnika aby spokojnie i powoli ciasto wystygło
Apetyczna babeczkaprzygotowaniu sernik cytrynowy z borówkami i frużeliną borówkową. Bardzo kremowy, kwaskowaty od owoców, delikatnie waniliowy. Wygląda fantastycznie z borówkową, błyszczącą masą . Do przygotowania sernika radzę użyć składników w temperaturze pokojowej, wtedy będzie się równiej piekł. Zamiast borówek możemy użyć malin lub jagód. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik cytrynowy(...)wymieszać ( patrz FILM ). 4. Około 2/3 masy serowej wylać na przygotowany spód w blaszce, do pozostałej dodać 200g borówek, wymieszać i wylać do blaszki, wyrównać. 5. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 150C na funkcji góra – dół przez około 70-75 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach przez około 40 minut
Mała Cukierenkasmaki, chrupkość, lepkość, delikatność, symfonia smaków. W dodatku, jest bez pieczenia i całość jego przygotowania nie zajmie Wam więcej niż 45 minut(!) Moimi głównymi pomocnikami w sprawach smaku przy tym obłędnym serniku byli: olej arachidowy Oleofarm od Oleje Świata masło z nerkowców od Primavika Bez tych dwóch panów sernik nie byłby tak wyśmienity ;) Potrzebujemy: SPÓD: około 150 g herbatników
MamaOskarkamuszę przyznać, że te tegoroczne piernikowe biscotti udały mi się wyjątkowo! W moim rodzinnym domu pieczenie ciasteczek to własnie była moja rola. Mama robiła szarlotkę i sernik, a ja piekłam jakieś małe słodkości. Często długo przed Bożym Narodzeniem, aby obdarować nimi znajomych czy po prostu zajadać w czasie oczekiwania na świąteczny czas. Prawda jest taka, że ciasteczka piekę tylko
Chilli Czosnek i Oliwapieczenia i herbatnikami. Całe jaja miksujemy z cukrem ( masa potraja objętość).Dodajemy śmietanę z serem na przemian.Wsypujemy budyń waniliowy i wanilię "wyskrobaną" z laski wanilii .Przekładamy masę serową do tortownicy 24 cm. Pieczemy w kąpieli wodnej( dodatkowa blaszka z wodą na dnie piekarnika). Pieczemy w 230 stopniach koło 15 minut,teraz zmniejszamy do 150 i pieczemy(...)jeszcze godzinę.Sernik upieczony zostawiamy w piekarniku już wyłączonym przy lekko uchylonych drzwiczkach na 15 minut potem wyjmujemy . Kiedy ostygnie polewamy rozpuszczoną czekoladą i do lodówki na 30 minut do zastygnięcia. Z białka i cukru pudru robimy lukier i dekorujemy górę sernika jak chcecie,u mnie wyszła kratka
Różowa kuchniaMiędzynarodowy Dzień Sernika to nie mogło go u mnie zabraknąć :) A jeśli jest on w dodatku na tak czekoladowym spodzie to nie łatwo się od niego oderwać :) Składniki: Czekoladowy spód: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 200 g masła 1,5 szklanki cukru pudru 4 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa(...)reszty musu brzoskwiniowego i patyczkiem zrobić z nich "esy-floresy". Przez pierwsze 20 minut piec w 200 stopniach, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec ok. 50 minut. Sernik ostudzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami a następnie chłodzić w lodówce najlepiej przez noc. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachwypróbujcie przepis koniecznie! Spód sernika: 300 g ciastek typu Oreo (ja dałam Hity) 60 g roztopionego masła Ciastka pokruszyć w malakserze lub włożyć do woreczka foliowego i rozgnieść dokładnie wałkiem do ciasta. Następnie wlać roztopione masło i mieszać całość, aż do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wysypać masę ciasteczkową, wyrównać(...)waniliowej 7 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (następnym razem wezmę 6 - masa będzie bardziej ściągnięta) 70 ml wody Dodatkowo: kilka kostek roztopionej czekolady Wykonanie: W dniu poprzedzającym robienie sernika, kremówkę podgrzewamy w garnuszku uważając, aby nie doprowadzić jej do wrzenia. Do ciepłej śmietany dodajemy posiekaną chałwę, i mieszamy do jej maksymalnego rozpuszczenia. Następnie przecieramy ją przez sitko
Walijskie PichceniePiekłam już wiele różnych serników, ale ten z dynią po raz pierwszy. Od dziś mój ulubiony. Kremowy, wilgotny z lekko słonym spodem i sosem czekoladowo-miętowym . To prawdziwa uczta dla zmysłów :) Tak sobie myślę, że gdybym miała cukiernię to byłby w czołówce oferowanych tam wypieków. Dynia przez swój łagodny i delikatny smak zyskała miano nijakiej. I coś w tym jest(...)łyżka mąki pszennej laska wanilii Wykonanie: Ciastka pokruszyć (powinny mieć konsystencję mokrego piasku). Dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Spód tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przesypać pokruszone ciasta i dokładnie rozprowadzić, również do połowy wysokości boków blaszki. Wstawić do lodówki (na ok. 20 minut). Upiec dynię i przygotować z niej mus. Do miski przełożyć twaróg, serek
zadanie-gotowanie