trudzić z mieleniem sera, albo też nie mają jeszcze wprawy z pieczeniem, bądź też serniki im się nie udają . Placek jest na bazie śmietany , a upieczony smakuje jak sernik . Ja do wypieku użyłam blaszki o wymiarach 36 x 20 cm . Przygotowujemy produkty na ciasto : 3 szklanki mąki, 1 kostka margaryny „Kasia” 0,5 szklanki cukru(...)temperaturze 180 st . C przez ok. godzinę. Przypominam ! Po upieczeniu ciasta , pozostawiamy go w piekarniku 5 min przy uchylonych drzwiczkach. . 12. Po upieczeniu schodzony placek dekorujemy lukrem lub polewą czekoladową . Smacznego
Pysznosci Babci Basikolorowe cukiereczki czekoladowe, czekoladowe groszki, polewa czekoladowa. Do czekolady pasuje każdy rodzaj lodów Bracia Koral- czy to lody śmietankowe, czy bakaliowe, cytrynowe, miętowe czy makowe- wszystkie będą smakować wyśmienicie. Ciekawym rozwiązaniem będzie także podanie dobrze zmrożonych lodów z dodatkiem cieplej czekolady. Polewę czekoladową można przygotować własnoręcznie, roztapiając tabliczkę czekolady w kąpieli wodnej. Jest to najlepszy sposób, by polewa wyszła gładka(...)warto łączyć także z innymi słodkościami w postaci ciasta. Oczywiście najlepiej sprawdzi się tu klasyczna szarlotka podana na ciepło z gałką dobrze zmrożonych lodów ale równie dobrze będzie smakował sernik, zarówno ten na ciepło, jak i na zimno, ciasto rabarbarowe czy też brownie. Bardzo fajnym pomysłem są też babeczki lub muffinki. Odpowiedni przybrane stanowić będą doskonały deser dla najmłodszych
Słodkie okruszkiserif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Połączenie sernika, tortu i deseru : tym właśnie jest upichcony przez mnie Ponczowy pląs 😊 Bardzo delikatna serowa pianka na szczycie mocnonasączonego ciasta biszkoptowego przełożonego ajerkoniakowym kremem. Mmmmm …. Brzmi niebiańsko? Więc jeszcze dodam(...)serka homogenizowanego waniliowego 2 galaretki cytrynowe Galaretki rozrabiamy w ½ szklanki gorącej wody. Odstawiamy do „półstężenia”. Serki przekładamy do miski, wlewamy tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Dodatkowo: dżem porzeczkowy polewa czekoladowa lub płynna czekolada ( sos ) WYKONANIE: biszkopt+ nasączenie+ krem ajerkoniakowy dżem porzeczkowy blat biszkoptowy + nasączenie krem serkowy + polewamy czekoladowym sosem Smacznego
Domowe ciastaSernik to takie ciasto "bezpieczne" ponieważ wszyscy go lubią, więc nie może go zabraknąć na świątecznym stole! idealny na NOWY ROK! Polecam. Składniki na masę serową; 1 kg sera twarogowego 3 jajka 1 szkl cukru 3 łyżki gęstej śmietany 1 op. budyniu śmietankowego 10 dag masła Składniki na spód; 1,5 szkl mąki pszennej 3 żółtka 10 dag masła(...)jaiś czas sprawdzamy aby się nam nie przypalił spód. Jeśli wierzch zarumieni się za szybko wtedy zmniejszamy temperaturę piekarnika. Ciasto studzimy najlepiej całą noc, następnie polewamy polewą czekoladową i dekorujemy cukrowymi cukierkami. Wszystkie składniki polewy rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu. Czekamy aż lekko przestygnie i polewamy ciasto. Ja pokroiłam ciasto kiedy polewa była jeszcze płynna jednak
Radość kipiąca uśmiechem.Ciasto korzenne Ciasto korzenne, to jest jedno z moich ulubionych ciast, ponieważ uwielbiam wszystko co w sobie ma przyprawę korzenną (naprawdę wszystko!). Jest to bardzo
Kuchnia ŁukaszaNiby taki zwyczajny, a jednak ma coś w sobie :) Jest delikatny, kremowy, pełen truskawek i wiórków czekoladowych, zwieńczony pyszną owocową galaretką, a na spodzie ma cudowne
DefinicjaSmakuprzekonana, że się nawet nie domyślą, że jedzą ciasto z kaszą :) Jako ciekawostkę podam, że możecie spotkać się z kilkoma nazwami tego ciasta: kaszak, kasznik, stefania, a nawet oszukany sernik. Ciasto proponuję przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej na najwyższej półce w lodówce (na niższych, gdzie jest zimniej, kaszak może się zrobić gumiasty). Podawać drugiego dnia, kiedy herbatniki zmiękną(...)Wierzch ciasta przykryć warstwą herbatników. Zostawić do przestygnięcia. Po ostudzeniu, ciasto można polać dowolną polewą. Ja rozpuściłam 2 tabliczki czekolady w kąpieli wodnej z dodatkiem łyżki masła, ale później miałam problem z pokrojeniem ciasta (co z resztą widać na zdjęciach), dlatego proponuję zrobić ganasz czekoladowy lub polewę na bazie kakao
Domowa Cookierenka Agizakupem nowej foremki do muffinek postanowiłem stworzyć coś nowego. Prawie każdy na moim miejscu przygotowałby jakieś mini babeczki. I taki też miałem pomysł. Jednak wierność do smaku sernika przeważyła i tak powstały mini serniczki z sera ricotta z dodatkiem pasty sezamowej i pomarańczy. Serniczki są puszyste i wilgotne w środku. Idealnie sprawdzą się podczas rodzinnych przyjęć. Czas(...)przez 25 min. Serniczki studzimy. W miedzy czasie przygotowujemy polewę. W rondelku na małym ogniu podgrzewamy śmietankę z kakao. Nie zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy, aż polewa będzie gładka i gęsta. W razie potrzeby dosyp więcej kakao. Przestudzone serniczki dekorujemy polewą czekoladową, malinami i świeżymi listkami melisy. Smacznego
kulinarnyJamleko kokosowe podgrzać do rozpuszczenia pasty i ksylitolu. Wycisnąć sok z dwóch cytryny i z jednej zetrzeć skórkę. Dodać cytrynę do polewy, wymieszać i wlać na sernik z okary dokładnie wypełniając przerwy na bokach między rantem a sernikiem. Całość włożyć do lodówki na kilka godzin. Górę polać wydrążoną marakują. Owocowy blok proteinowy Składniki: - 2 szklanki musu(...)orzechowego) - 1 łyżka mąki kokosowej - 1 łyżka wiórków kokosowych - 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego - 2 łyżki kakao - garść posiekanych orzechów (jeśli masz gładkie masło orzechowe) - 2 łyżki roślinnego białka czekoladowego Plantforce Rozpuścić olej kokosowy w kąpieli wodnej wraz z pastą kokosową i masłem orzechowym. Dodać kakao, wiórki, mąkę, orzechy i białko. Wszystko wymieszać. Ma powstać plastyczna masa (jeśli jest zbyt
Candy Pandasciasto i miętowa warstwa serowa o kolorze wiosny, to ciasto zachwyci amatorów wszelkich serników, jest pyszne wilgotne, można piec bez okazji a przy tym jest kapryśne bo choć ciasto czekoladowe wylewamy na spód, po upieczeniu jest zazwyczaj odwrotnie, to masa serowa idzie na dno bo jest cięższa. Polecam! Składniki: Ciasto na blachę 25/30 cm 1,5 szklanki mąki tortowej(...)barwnik i krople miętowe, miksujemy. Masę serową wylewamy na kakaowe ciasto. Pieczemy około 55 -60 minut w temp 175*c. Po upieczeniu na jeszcze ciepłym serniku rozprowadzamy zostawioną wcześniej polewę, posypujemy zieloną posypką. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonjasne że tak! 😊 Ten sernikowy twór został „zbudowany” na kruchym ciachu. Nie jest to absolutnie sernik saute- tego unikamy, dlatego dodatek w postaci czekoladowej i cytrynowej nuty jest tutaj jak najbardziej wskazany,. Sernik szybki , wilgotny i słodziutki, a czekoladowy , marmurowy wzorek jest dodatkowym jego atutem . Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Dodatkowo: sos czekoladowy ( u mnie Hershey) LUB domowa czekoladowa polewa o podobnej gęstości WYKONANIE: ciasto kruche + polewamy sosem+ rozsmarowujemy masa sernikowa sos czekoladowy ( wzorek marmurowy) pieczemy 60 minut z termoobiegiem
Domowe ciastaJeśli są tu wielbiciele puszystych, lekkich serników to te ciasto też jest dla Was :D. Połączenia murzynka i sernika. Klasyka z klasykiem. Pyszne połączenie. Ciasto, które wychodzi mi zawsze i znika w jeden wieczór. Ciekawe kolorystycznie, w cudowne małe łatki. Zaznaczam, że to duża blacha ciasta. ~~SKŁADNIKI~~ Ciasto czekoladowe mąka 2 szkl. jaja 3 szt. ( osobno żółtka i białka(...)ubić na sztywną pianę razem z białkami pozostałymi z ciasta czekoladowego. Białka podzielić na pół. Jedną połowę dodać do ciasta czekoladowego i delikatnie wymieszać. Drugą dodać do masy serowej i wymieszać delikatnie szpatułką. Na blachę 25 x 35 cm, wyłożoną pergaminem wylać połowę ciasta czekoladowego. Wyrównać. Na ciasto czekoladowe nałożyć łyżką połowę masy serowej. Czynność powtórzyć. Ciasto wstawić
Kuchnia PaulettesPomysł na to ciasto powstał przypadkiem, bo w lodówce zalegało mi kilka jogurtów. Z wyglądu trochę przypomina sernik i w sumie smakuje też podobnie. Ja zrobiłam je z malinami ale pyszne będzie też z truskawkami lub brzoskwiniami. A tak przy okazji to zastanawiam się co magicznego było w jogurtach bo użyłam różowego jogurtu malinowego a po upieczeniu masa jest(...)masę jogurtową. Rozłożyć połowę malin i przykryć resztą ciasta. Na wierzchu ułożyć pozostałe maliny. Piec w 160*C z termoobiegiem około godziny. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia