sernik z polewa czekoladowa - 1438 przepisów (strona:69/96)

Sernik z mlekiem w proszku 189

Sernik z dodatkiem mleka w proszku. Przepis znaleziony dość dawno w internecie i dość mocno zmodyfikowany. Ciasto: 3 szklanki mąki 5 żółtek 250 g margaryny "Kasia" 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagnieść  palcami kruszonkę. 2/3 ciasta wysypać na blaszkę 25x36 wyłożoną papierem do pieczenia, lekko ugnieść. Masa serowa: 1,2 kg mielonego(...)ciasto, wyrównać, posypać pozostałym ciastem. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.  Pozostawić w wyłączonym piekarniku na kilkanaście minut. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową wg dowolnego przepisu

Praktyczna pl
Ciasto czekoladowe z masą kokosową 723

przepisów jak ten Sernik jabłkowo-gruszkowy z karmelizowaną gruszką czy ten Jeżynowy sernik na zimno. Dzisiaj kolejna moja propozycja to ciasto czekoladowe z masą kokosową z dodatkiem wiśni w alkoholu :)! Zdecydowanie są to moje smaki! Ciasto czekoladowe jest dość zwarte i bardzo czekoladowe a przygotowane jest na oleju rzepakowym. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega(...)dlatego chętnie dodaję go do wypieków, by dodatek tego zdrowego tłuszczu zbalansował choć minimalnie pozostałe smaczne, choć niezdrowe składniki. Zapraszam na pyszne ciasto czekoladowe z masą kokosową i wiśniami w alkoholu na oleju rzepakowym.Ciasto czekoladowe z masą kokosowąSkładniki:Ciasto:2 szklanki mąki pszennej7 łyżek oleju rzepakowego3/4 szklanki cukru1 szklanka mleka5 jaj (żółtka i białka oddzielnie)1,5 łyżeczki proszku

UgotujmyTo.pl
Mini serniczki z brzoskwiniami 3864

waniliowego homogenizowanego 7 dużych biszkoptów 250 ml śmietany słodkiej 30% śmietan-fix lub inny usztywniacz do śmietany 1 puszka brzoskwiń w syropie 3 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny Glazura czekoladowa: 4 łyżki cukru 2 łyżki śmietany słodkiej 3 łyżki kakao 60 gramów masła 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: 7 filiżanek do kawy Przygotowanie 1.Rozpuszczamy w gorącej wodzie dwie łyżki żelatyny. Bitą(...)godzinkę. 2.Po godzinie gotujemy wodę w garnku do takiej wysokości jak sernik w filiżance. Patyczkiem do szaszłyków podcinamy boki serniczka. Szklankę wkładamy na dosłownie 10 sekund do garnka z gorącą wodą, następnie obracamy do góry nogami i wytrzepujemy sernik z filiżanki. Po wyjęciu wszystkich serników ponownie wkładamy wszystkie do lodówki. 3.Rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody jedną łyżeczkę żelatyny

zjem to blog kulinarny
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR ( 23-24.11 ) 113

23 i 24 listopada po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze cz.1 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś taką

Ostra na Słodko
SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 28-29.08 ) 127

29 i 29 sierpnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze cz.1 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie.   To miejsce ma jakąś

Ostra na Słodko
Serniko-szarlotka 5379

Na kruchym słodkim spodzie królują orzeźwiające winne jabłka. Kropką nad „i” jest warstwa serowa . Niezwykły smak uzyskuje się małym nakładem pracy. Przygotowanie tego ciasta zajmie kilka

Wanilia i Kardamon
WIELKANOCNE MAZURKI, BEZCUKROWE Z KREMEM DAKTYLOWO-ORZECHOWYM I CZEKOLADOWĄ POLEWĄ 132

zblendowanie daktyli z masłem orzechowym. Mazurki polałam gorzką czekoladą osłodzoną miodem, ozdobiłam wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów.  Mazurek to jedno z obowiązkowych ciasto na świątecznej liście wypieków, obok sernika i babki tworzy mój ulubiony wielkanocny zestaw. . SKŁADNIKI NA KRUCHY SPÓD: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki maki pełnoziarnistej 100 g. mielonych migdałów kostka masła  (200 g.) 2 łyżki(...)łyżki masła orzechowego PRZYGOTOWANIE: daktyle wyciągam z wody, blenduję je ( najlepiej ręcznym blenderem) dodając 4 łyżki wody z daktyli dodaje masło orzechowe i blenduje do połączenia składników. SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: tabliczka czekolady 2 łyżki miodu 1 łyżka oleju kokosowego PRZYGOTOWANIE: w kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę  dodaję do niej miód, olej kokosowy i mieszam do połączenia składników odstawiam

Upiecz sobie babeczkę
PASCHA CZEKOLADOWA 144

Pascha to pyszny deser,  który jest przygotowywany na Święta Wielkanocne. Pascha to raczej rodzaj sernika na zimno, do którego dodajemy czekoladę, bakalie i orzechy. Można ją przygotować również o smaku kawowym, waniliowym lub innym. Wszystko zależy od tego jaką lubimy najbardziej. Ja przygotowałam czekoladową, mega pyszną(...)serową a na górę układamy ciastka. Paschę chłodzimy w lodówce kilka godzin, najlepiej całą noc. Następnie odwracamy ją do góry dnem i wykładamy na talerz, gazę delikatnie odrywamy. Ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą, posypujemy płatkami migdałów, krojonymi morelami i dekoracyjną posypką. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
MOJE SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 13-14.07 ) 108

13 i 14 lipca po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 1 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie.   To miejsce ma

Ostra na Słodko
SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 15-16.06 ) 126

15 i 16 czerwca po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 1 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie.   To miejsce ma

Ostra na Słodko
Tort Milka 796

inny utrwalacz do bitej śmietany +kawa rozpuszczalna na poncz (można zastąpić dowolnym sokiem lub herbatą w wariancie dla dzieci), 50 g gorzkiej czekolady do rozpuszczenia na polewę (+ewentualnie olej kokosowy, żeby polewa miała właściwą konsystencję), dowolne słodycze Milka do dekoracji Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Moje biszkopty upiekłam w dwóch(...)przygotowujemy także ganache na krem: śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną na kawałki czekoladę, odstawiamy na kilka minut pod przykryciem, potem mieszamy aż do uzyskania gładkiej jednolitej polewy. Kiedy czekoladowa śmietana nie jest już gorąca wkładamy ją pod przykryciem do lodówki – najlepiej na całą noc. Biszkopty przekrawamy na 4 spody. Można poukładać je sobie na kawałkach papieru do pieczenia

Ciastkozercy
Wielkanocne porady 176

plus nasi goście.  W tym poście postaram się Wam zdradzić kilka ważnych tajemnic, aby wyszły one pyszne.  Mazurki powinny być kolorowe i kruche, babki muszą być puszyste. SERNIKI (ciasto królujące w te święta), aksamitne i wilgotne. Ważne, aby wszystkie składniki były świeże i wysokiej jakości. Parametry i czas pieczenia też są ważne, co przedstawi poniższa tabelka. Kolejnym(...)wypieków. Warto wybrać to, co każdy z nas lubi. W internecie można spotkać wiele różnych i porządnych przepisów na ozdoby ciast.  Można przebierać np. w masie marcepanowej, lukrze, polewie czekoladowej lub krokancie (posiekane orzechy).  Warto do wszelkich pomocy zaprzęgnąć dzieci. Na pewno czas z nimi spędzony będzie spędzony miło, a dzieci nauczą się odpowiedzialności.  Poprośmy o podlanie

Gotuję Testuję
Sernik Milky Way 150

sernik robiłam dwa dni z rzędu, bo tak wszystkim zasmakował. Po schłodzeniu jest jeszcze smaczniejszy. Bardzo kremowy, mleczno-czekoladowy. Mniam! Składniki Spód 200 g ciasteczek zbożowych w czekoladzie (np. Holenderskie lub Digestive) 50 g masła Masło roztopić i wymieszać z pokruszonymi ciastkami. Wyłożyć dno formy wyłożonej papierem do pieczenia.  Masa serowa 350 g twarogu śmietankowego lub tłustego twarogu(...)powinna sięgać do połowy wysokości formy, w której pieczemy sernik. Piec w temperaturze 175 st. C przez ok. 1 godzinę. Brzegi sernika powinny być ścięte, ale środek może wyglądać na niedopieczony. Wystudzić w uchylonym piekarniku, wystudzony wyjąć z kąpieli wodnej i wstawić na kilka godzin do lodówki. Polewa 5 batoników Milky Way lub 110 g mini Milky

Słodkie inspiracje
Świąteczny sernik na pierniczkach z bakaliami 145

korzennymi piernikami z czekoladową nutą, polewą z białej czekolady i chrupiącymi bakaliami zawsze świetnie smakuje i szybko znika z Bożonarodzeniowego  stołu. Składniki: Masa serowa: 6 jajek 1kg białego sera trzykrotnie zmielonego lub z wiaderka 220g cukru 16g cukru wanilinowego 80g budyniu śmietankowego 3/4 szklanki oleju 200g mleka w proszku 1.5 szklanki mleka szczypta soli Polewa: 100g białej czekolady 200g(...)mikserem. Po tym czasie dodać ubite białka, wlać mleko, całość dokładnie i delikatnie wymieszać szpatułką. 2. Spód tortownicy o średnicy 26cm, wyłożyć pierniczkami i wlać wcześniej przygotowaną masę serową. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60-70 minut. Po tym czasie pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach aż do wystudzenia. 3. Polewa: Żelatynę namoczyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto czekoladowe bez jajek 235

jest na jedną keksówkę. Ciasto czekoladowe z rodzynkami i powidłami śliwkowymi. Z lekką nutą cynamonu. Szybkie, proste w przygotowaniu ciasto i pyszne! Idealne do kawy, na szybko, można polać polewą czekoladową. Inne moje wersje tego ciasta: dodaję wiórki kokosowe, dodaję inny owocowy dżem, konfiturę, dodaję świeże posiekane owoce, np. banany, śliwki, jabłka, maliny, wtedy można nie dodawać kakao, dodaję(...)sobą suche i mokre składniki, dodaję cynamon i rodzynki – rodzynki wcześniej lekko obtaczam w mące, dzięki czemu nie opadają na dno. Jest to świetny patent szczególnie przy sernikach. Wylewam ciasto do natłuszczonej i wyspanej bułką tartą lub mąką formy keksowej. Można użyć papieru do pieczenia. Ciasto czekoladowe bez jajek piekę przez 45 minut do suchego patyczka w temperaturze

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania