lubią mniej słodkie ciasta. Ja zdecydowanie wolę baaaaardzo słodkie, ale to jak najbardziej polecam! foremka 24x24cm Składniki: 200g herbatników, 500g sera z wiaderka na serniki, 2 Śnieżki, szklanka mleka, 5 łyżek cukru pudru, 2 galaretki agrestowe (po 75g każda), 500ml wrzątku. Dno blaszki o wym. 24x24 cm wyłożyć herbatnikami. Galaretki
Z miłości do słodkościPonieważ jestem wielbicielką serników wszelakich tym razem natrafiłam na ten pyszny gotowany sernik. Szybki w wykonaniu, idealny w smaku, polecam gorąco. Jeśli użyjecie swój ulubiony
Moje Małe CzarowanieLubicie takie połączenie sera z makiem? Za mną często "chodzi" takie połączenie i dlatego dziś proponuję taki oto mix. Wilgotne ciasto od sera i
Moje Małe Czarowanietrzy... ;)) od serca są na miejscu i wywołują uśmiech. Tym razem wersja pomarańczowa, z nutką wanilii, płatkami czekoladowymi i delikatnym spodem z dodatkiem mojego ulubionego karobu. Puszysty sernik z budyniem i nutą pomarańczy spód: 1 szklanka mąki pełnoziarnistej orkiszowej 60 g oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 2 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka sproszkowanego karobu(...)mnie 500 g półtłustego i 500 g chudego) 6 jajek 2 budynie waniliowe premium Delecta z dodatkiem wanilii 3/4 szklanki ksylitolu (lub nieco więcej, ok. 1 szklanka) 2 szklanki mleka łyżeczka domowego ekstraktu z pomarańczy skórka otarta z jednej, niewoskowanej pomarańczy do dekoracji: płatki czekoladowe Decorada Delecta Wszystkie składniki na spód zagnieść. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić
FitKotbabce snickers). Sernik należy upiec dzień wcześniej, dobrze wystudzić a następnie przechowywać w lodówce. Sernik kajmakowy z polewą a la snickers PRZEPIS{tortownica: ∅26/28cm} temperatura pieczenia sernika: 175ºC | czas pieczenia: 1h 30 min.Ciasto 1 1/4 szkl. mąki 5 dkg masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka śmietany 1 całe jajko 0,4 szkl. cukru(...)temperatury 175ºC. Wierzch ma być ścięty. Jeśli góra zbyt szybko się rumieni, ciasto można przykryć folią aluminiową. Polewa kajmakowa i czekoladowa. Kajmak, 2 łyżki mleka i 1 łyżkę masła podgrzać. Polać wystudzony sernik. Na wierzch wyłożyć pokruszone orzeszki ziemne. Podobnie można przygotować polewę czekoladową. Kilka kosteczek czekolady, 2 łyżki mleka i 1 łyżkę masła roztopić w kąpieli wodnej
coolinarnastrefa.blogspot.comprzestudzonego masła 1/2 buteleczki olejku śmietankowego 1 granat Polewa: 1,5 tabliczki białej czekolady 5 łyżek mleka Sposób przygotowania: 1. Biszkopty kruszymy w robocie, dodajemy kakao, cukier oraz roztopione masło. Łączymy składniki i wylepiamy nimi spód tortownicy. Pozostawiamy w lodówce do czasu wylania sernika. 2. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy je z cukrem, syropem trzcinowym i cukrem waniliowym. Dodajemy(...)pieczemy ok 100 minut w temp. 160 st C. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i nie wyciągamy sernika przez ok 30 minut. 4. Jeszcze ciepły sernik polewamy rozpuszczoną z dodatkiem mleka białą czekoladą i posypujemy resztą owoców granatu. Ps. Owoce granatu najlepiej gdy są pełne i osuszone. Starajmy się wyjąć je delikatnie rękami, bo przy potrząsaniu granatu
Kuchnia w czekoladzieblaszka 25*34 cm Składniki: na blaty miodowe: 300 g mąki 150 g masła 100 g cukru 1 jajko 2 łyżki ciepłego mleka 1 łyżeczka sody 2 łyżki miodu na sernik: 1kg sera na sernik z wiaderka 6 żółtek 1/2 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 100 g masła stopionego 1/2 szklanki rodzynek(...)powideł śliwkowych 2 łyżki polewy czekoladowej (opcjonalnie, można pominąć) Blaty miodowe: sodę rozpuścić w mleku. Wszystkie składniki zagnieść szybko, podzielić na połowę. Każdą rozwałkować i upiec na papierze do pieczenia. Ostudzić. Przykryć ściereczką i odstawić (można upiec nawet dwa dni przed składaniem ciasta). Sernik: żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, budynie i stopione masło. Krótko zmiksować, na końcu
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSerniki bez spodu to moje ulubione. Do tego dodałam skórkę i sok z pomarańczy, dzięki czemu był bardzo aromatyczny i oblałam czekoladą. Zrobiłam go ze swojskiego sera, co jeszcze dodało mu smaku. Bardzo smakował mojemu mężowi, który jest miłośnikiem serników. *foremka 21 cm Składniki: 190 g masła 150 g cukru 6 jajek 700 g sera białego skórka otarta(...)Sernik sporo wyrośnie, ale niestety opadnie. Po upieczeniu zostawić sernik w uchylonym piekarniku na godzinę a następnie wystudzić najlepiej przez noc. Czekoladę i mleko podgrzać w kąpieli wodnej i rozpuścić. Polać sernik i posypać migdałami
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaresztę zostawiamy na polewę. Tak samo robimy, jeśli gotujemy puszkę zagęszczonego mleka słodzonego- 300g do ciasta, a resztę odkładamy na polewę), jajka, ser i mąkę. Wszystko dobrze miksujemy. Konsystencja masy zależy od sera, którego używacie. Może wyjść naprawdę rzadka, ale jeśli dodacie mąkę ziemniaczaną, po upieczeniu sernik będzie dobry-mocno kremowy, ale zwarty. Masę serową wykładamy na podpieczony(...)sernik. Polewa: 200g kajmaku 3 łyżki mleka zagęszczonego (ewentualnie normalnego) 3 łyżeczki masła Prażone płatki migdałów Do rondelka wkladamy masę kajmakową, mleko i masło i podgrzewamy mieszając aż powstanie gładka masa (jeśli ma grudki-musimy ją zmiksować). Gotową polewę odstawiamy, aby trochę ostygla i zgęstniała. Wykładamy ją na zupełnie ostudzony sernik, posypujemy prażonymi migdałami i wkładamy ciasto
Zawsze głodna!końcu udało mi się wyprodukować sernik od początku do końca samodzielnie. Sama kupiłam mleko, no dobrze ja tylko ono samo się skwasiło ale ja już go odcedziłam zmieliłam i zrobiłam z niego sernik ha! Jestem z tego powodu bardzo dumna gdyż bardzo mi leżało na sercu, że nie mogę upiec swojego ulubionego ciasta. A wiecie(...)oznacza, taki udany test próbny? Szykujcie się na zmasowany atak przepisów na sernik, muszę nadrobić ponad roczne zaległości. Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm spód: 2 paczki herbatników 1/2 kostki masła masa: 1 kg mielonego twarogu puszka mleka kokosowego szklanka cukru pudru 1 budyń śmietankowy 5 jajek 150 g śliwek Wykonanie: Masło rozpuszczamy w garnku
ciastkarnia na kruchym spodziemasa serowa: 0,7 kg twarogu sernikowego 1 szklanka wiórków kokosowych 3 jajka 200 g cukru 3/4 szklanki mleka kokosowego (może być też zwykłe krowie) 2 łyżki mąki ziemniaczanej polewa czekoladowa: 150 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki mleka Przygotowanie: spód: Herbatniki rozdrabniamy w blenderze albo rozdrabniaczu. Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na około 30 minut(...)wiórki. Wszystko miksujemy chwilę do połączenia składników. Masę przelewamy na spód z daktyli. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, wstawiamy do niego sernik i pieczemy około 60 minut. polewa czekoladowa: Czekoladę rozpuszczamy w mleku w kąpieli wodnej mieszając aby powstała gładka polewa. Polewą polewamy upieczony i ostudzony sernik
Bon appetit mon amiezadowolona i smakowało. Jadłam go na śniadanie,przepyszny dzięki płatkom smak rewelacja Składniki na sernik: - 120 g masła - 1 wiaderko twarogu - 1 szklanka ksylitolu - 2 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej - 5 jajek Dodatkowo: - 150 g gorzkiej czekolady - wiórka czekolady "zielone" - 2 łyżki mleka -rodzynki 1 /2 szklanki - mąka pszenna do obsypania rodzynek - płatki Corn Flakes pełne ziarno Lubella(...)stopni.Wkładamy nasz sernik i pieczemy z "parą wodną" jakieś 20 minut i zmniejszamy do 170 stopni i pieczemy 1 godzinę.Po wyjęciu i ostudzeniu sernika polałam go czekoladą roztopioną w mleku i obsypałam wiórkami czekolady " zielonymi
Różowa kuchniaPomysł wysłałam na konkurs z Bezbolesnego Usuwania Cukru z Diety i udało mi się zająć 3 miejsce :) Malinowy sernik na kokosowo-daktylowym spodzie Spód: 100 g daktyli bez pestek 50 g mąki kokosowej 50 ml mleka Masa serowa: 250 g chudego twarogu 250 g półtłustego twarogu 4 jajka 1/3 szklanki ksylitolu 1 łyżeczka ekstraktu ze stewii w płynie
FitKotróżnymi smakami. Nie taki diabeł straszny :) Jeśli mamy dobry przepis bazowy na sernik to można kombinować - zmieniać spody, polewy, dodatki czy smak masy serowej. Dziś przepis na sernik do którego nie użyłam tradycyjnego cukru. Substancją słodzącą jest w tym wypadku dżem morelowy słodzony ksylitolem i sam ksylitol (cukier z kory brzozy), który ze względu na niski indeks glikemiczny(...)Dzięki temu sernik nie powinien opaść. POLEWA: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko i ksylitol. Jeśli mimo to ze względu na dużą zawartość kakao wydaje nam się za gęsta można dodać odrobinę więcej mleka, jeśli jest zbyt gorzka - więcej ksylitolu. Wystudzony sernik oblać czekoladą i udekorować suszonymi morelami. Przechowywać w lodówce
Ze smakiem i z pasjąkawy (trzeba je najpierw podgrzać, w przeciwnym razie zważy się), do zupy mlecznej, lub - tak jak ja - wypić samo. Powstałą pulpę migdałową możemy dodać do płatków owsianych, sernika, itd.... Jeżeli chcemy żeby mleko było słodsze, do namaczania i miksowania dodajemy suszone daktyle. Przepis znalazłam na stronie WEGANIE. Mleko po przygotowaniu należy przechowywać w lodówce nie dłużej niż
My Culinary Art