konsystencji i smaku sernik zalatuje mleczną kanapką i brakuje mu czegoś kokosowego, więc zrobiłam drugą porcję i tym razem dzielę się efektem mojej pracy. Składniki : Na masę serową: 3 jajka (L) 125 g białej czekolady 125 g kremowego serka śmietankowego typu (Philadelphia) szczypta soli Na budyń kokosowy: 125 ml mleka kokosowego 25 g wiórków kokosowych(...)masa się nie przypaliła!. W razie gdyby masa była zbyt gęsta dodać wodę, lub mleko kokosowe. Na końcu możecie ale nie musicie dodać 1 łyżkę Malibu lub ekstrakt waniliowy dla wzmocnienia i podkręcenia smaku masy. 8. Budyń przełożyć do miski i schłodzić. Sernik wystudzony pokryć równomiernie masą budyniową i i całość wstawić do lodówki. Udekorować startą białą czekoladą
vaniliowoczekoladowaserniku.Sernik jest wyjatkowo kremowy,zwarty a jednoczesnie niezwykle delikatny i mocno chalwowy w smaku. Bardzo syty i pyszny.Pieklam sernik w malej foremce 20 cm.Foremka byla po brzegi wypelniona ciastem.A na czym polega innowacja zapowiedziana w tytule? Smietane kremowke zastapilo mleko kokosowe.Takze musialam zmienic przepis bo nie uzywam juz do sernikow od dosyc dawna kremowki ,a tym samym przepis(...)czekolady ciemnej 75 % kakao2 lyzki mleka kokosowegoWYKONANIE: Ser wymieszac z cukrem,cukrem wanilliowym,mlekiem kokosowym i przesiana przez sitko maka ziemniaczana lub budyniem.Przed otworzeniem puszki mleka kokosowego nie nalezy nia wstrzasac.Do sernika uzyc tylko gornej bialej,gestej czesci.Pozostala na dnie wode zuzyc chocby do nalesnikow. Nastepnie wmieszac tahini.Ilosc tahini zalezy od rodzaju tahini jakiego uzyjesz.Gdy jest geste wystarcza 4 pelnelyzki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cytryny (można pominąć) Dodatkowo: 1 duża puszka brzoskwiń Około 150g (20 sztuk) okrągłych biszkoptów około 50g rodzynek 1 – 2 łyżki mąki Polewa: 40g czekolady 40ml mleka (Jeśli ktoś woli oblać cały sernik, wtedy 100g czekolady i 100ml mleka) Do dekoracji użyłam posypki z białej łamanej czekolady Twaróg mielimy dwukrotnie maszynką, przeciskamy przez praskę lub mielimy malakserem. Białka oddzielamy(...)reszty masy serowej. Pozostałą część masy wylewamy na brzoskwinie. Sernik pieczemy w 180 ⁰ C przez około 80 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu sernik można oblać polewą czekoladową. Rozdrobnioną czekoladę wrzucamy do rondelka, zalewamy mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu, co pewien czas mieszając. Gdy czekolada całkowicie się rozpuści, gotujemy jeszcze około 3 minuty, po czym wylewamy polewę
Smakowy RajSerniki wszelakie uwielbiamy a takiego sernika - tofurnika nigdy nie piekłam. Szkoda bo jest to mega ciasto i polecam każdemu. Kremowy środek i strzelające pod zębem pestki granatu,zachęcam do zrobienia. Tofu to taki ser sojowy uzyskiwany podczas fermentacji mleka sojowego, idealnie nadaje się na sernik - tofurnik. Idealny na świąteczny stół. Bananowy tofurnik bez cukru. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebajecznie kokosowy batonik Bounty. Sernik z moim ulubionym dodatkiem - mlekiem kokosowym. Smak kokosa w masie serowej jest wyczuwalny, ale nie narzucający się. Po raz pierwszy dodałam też wiórki kokosowe, by konsystencję sernika upodobnić do batonika Bounty, jednak w ilości dość umiarkowanej, nie przypominajacej ilości z orginału. Sernik upieczony został na smacznym spodzie kakaowo-kokosowym, a wykończony grubą warstwą(...)batoniku. Spełnia wszystkie wymagania smakoszy serników i kokosa. Całość jest przepyszna, zapraszam zatem do przepisu. Składniki na spód sernika: 6 sucharków pełnoziarnistych a 10 g 2 łyżki masła 1,5 łyżki kakao 1 łyżka ksylitolu lub cukru 35 g wiórków kokosowych Składniki na masę serową: 500 g sera 3 x mielonego 200 g mleka kokoswego (górna biała część z puszki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!. Przepis na sernik to kolejny temat na przepis miesiąca . Bardzo lubię serniki i często je piekę dla koleżanek w pracy. Tym razem upiekłam dyniowy sernik z dodatkiem skondesowanego mleka na czekoladowym spodzie. Upiekłam go na halloween ale dla mnie sernik pasuje na każdą okazję. Możecie dodawać przepisy na serniki i ciasta sernikopodobne jak śmietankowce(...)piekarnika i zmniejsz temperaturę do 160ºC. W dużej misce zmiksuj dyniowe puree, skondensowane mleko, twaróg i jajka. Na koniec dodaj ziemniaczaną mąkę i wanilię. Zmiksuj raz. Wylej masę dyniową serową na podpieczony spód i wstaw formę do większej formy wypelnionej wodą. Piecz sernik przez 35 minut. Otwórz drzwi od piekarnika i ostudź sernik. Ostudzony sernik posmaruj ganache
codojedzeniaSkładniki: ciastka 1 opakowanie, sernik 1 opakowanie/w proszku, mleko 3,2% 400 ml, serek homogenizowany waniliowy 250 ml, draże 1 opakowanie/kakaowe, gruszki 4 sztuki, galaretka 2 opakowania/gruszkowa forma silikonowa 25x24 cm, na dnie ułożyć pałki kukurydziane w polewie czekoladowej sernik na zimno wsypać do pojemnika, wlać zimne mleko, dodać ziny serek waniliowy i mikserem miksować z 4 minuty
W Mojej Kuchni Lubięśmietanki kremówki 30% (schłodzonej)350 g zmielonego dwukrotnie twarogu (temp. pokojowa)60 ml mleka 5 łyżek cukru pudru3 płaskie łyżki żelatynydowolna czerwona galaretka (u mnie o smaku owoców leśnych)100 g malin100 g jagód+ owoce na dekoracjębiszkopty + niewielka ilość mleka Malinowo Jagodowy Sernik na Zimno - Sposób przygotowania:Galaretkę rozpuszczamy w ok. 400 ml wrzątku. Studzimy. Do ciepłego mleka wrzucamy
Słodka Stronagalaretki rozłożyć biszkopty posmarowane masą toffi, schować do lodówki wg wskazówki na opakowaniu zrobić sernik, ja zamiast mleka użyłam 500 ml zimnego jogurtu pitnego morelowego, połowę sernika rozsmarować na biszkoptach, na wierzchu poukładać biszkopty posmarowane masą toffi rozsmarować resztę sernika i również poukładać biszkopty posmarowane masą toffi, schować do lodówki, galaretkę wiśniową rozmieszać w 450 ml goracej wody(...)prawie tężejącą wlać na biszkopty, schować do lodówki najlepiej na całą noc formę nakryć talerzem, odwrócić i delikatnie zdejmować formę z sernika, można ozdobić porzeczkami - ten sernik jest bardzo smacznym deserem nie tylko na upały............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękaszą jaglaną, kakao, bananami i daktylami. Sernik stworzony z myślą o moim synku, który bardzo lubi kaszę jaglaną, zresztą prawie codziennie ją je, nie je natomiast mleka i jego przetworów. Sernik jest przepyszny, kremowy, mocno kakaowy, kasza świetnie imituje biały ser. Masa jaglana bardzo smakowała mi przed pieczeniem, więc po upieczeniu, wyobraźcie sobie – niebo na podniebieniu! Troszkę(...)godziny. Podawać z sosem czekoladowym. Smacznego! Rysiowy sernik wegański z owocami Rysiowy sernik wegański z owocami Rysiowy sernik wegański z owocami listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka kaszy jaglanej (suchego ziarna) 1 szklanka mleka sojowego lub innego 1 i 1/4 szklanki wody Masa jaglana: 365 gr ugotowanej na sypko kaszy jaglanej, zimnej
moj przepis naDeser pyszny, sernik puszysty i delikatny. Do zrobienia karmelu wykorzystałam tutaj mleko zagęszczone, takie z tubki, sprawdziło się tutaj znakomicie. Zapraszam do zabawy przy pieczeniu tego sernika. Aha, zapomniałam dodać że jest tu mnóstwo pysznej czekolady. No to zaparaszam serdecznie. Sernik mascarpone z polewą i toffi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanienastępnie lekko uchylić drzwiczki, odczekać ok. 15 minut i wyjac sernik. Przygotować wierzch. ~150g białej czekolady ~5 łyżek niesłodzonego mleka skondensowanego ~100-150g cukierków śliwka w czekoladzie Czekoladę i mleko skondensowane rozpuścić w kąpieli wodnej, polewą polać sernik. Cukierki posiekać i ułozyć dookoła wierzchu ciasta. Odstawić sernik do momentu stężenia polewy, a najlepiej wstawić
chili & sugarciekawie. Dzisiaj przygotowałam dla Was przepis na błyskawiczny sernik wegański na zimno zamknięty w słoiku. Głównym składnikiem są płatki ryżowe, które w połączeniu z mlekiem kokosowym tworzą pyszną masę sernikową. Ryżowy sernik wegański na zimno w słoiku Składniki (na dwa słoiki): 50 g żurawiny 30 g wiórków kokosowych 100 g płatków ryżowych 250 ml wody połowa(...)uzyskania gładkiej konsystencji. Masę ryżową przełóż do słoików i zostaw do wystudzenia. Do niewielkiego naczynia wlej 1 łyżkę mleka roślinnego i rozpuszczonego oleju kokosowego, dodaj kakao i cukier puder i wymieszaj. Gotowa polewa czekoladowa polej serniki. Pokrusz owoce liofilizowane i posyp nimi serniki. Serniki włóż do lodówki na ok 2 h. Smacznego
wegujemymnie 1 szklanka ma 250 ml -pół szklanki cukru do wypieków -saszetka cukru waniliowego, najlepiej z prawdziwą wanilią -kostka masła- 250 g -2 łyżeczki proszku do pieczenia W wykonaniu sernika pomógł mi robot, ale metodą tradycyjną radzę zagnieść ciasto w misie, dość szybko, bo ciasto jest lepiące. Dużą blachę wyłożyć papierem i wylepić ciastem dno. Można z brzegami- wtedy spód(...)sernika i mas serowych i zmiksować wszystko na jednolitą masę. Dodać proszek budyniowy i miksować. Dodać sok z cytryny , następnie olej i zakończyć wlewając delikatnie zimne mleko. Jak robiłam sernik pierwszy raz to się przestraszyłam, że coś poszło nie tak- ser jest bardzo lejący! To prawidłowe, ma być lejący. Delikatnie wylać masę serową na popieczony spód i włożyć
Z Kuchni Do Kuchnimotylki cukrowe , cukier różówy błyszczący Dr Oetker . Przygotowanie: Na folii aluminiowej układamy 12 herbatników (po 3 w każdym rzędzie) - tak jak na zdjęciu niżej. Masę na sernik miksujemy z zimnym mlekiem do zgęstnienia. Na środkowy rząd nakładamy trochę masy i na nim truskawki. Po bokach na herbatniki nakładamy trochę masy serowej. Herbatniki delikatnie składamy, tak by powstał
Aga w kuchni