rozpuszczalnej - myślę, że cudownie będzie harmonizować ze smakiem czekolady i wanilii. Sernik z czekoladowym budyniem Bardzo łatwe pieczenie 1 h Blacha 24/35 (może nawet być większa) Składniki ciasto: * 2 szkl. mąki * 2 żółtka * pół kostki margaryny * pół szklanki cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: * litr mleka * 3 budynie czekoladowe Masa serowa: * 4 serki waniliowe (Garwolin) - ja użyłam
sierotka maRysia w kuchnitrapi, co się wydarzyło. O wszystkim i o niczym. Po prostu - od serca! Składniki: 3 szklanki mąki pszennej szklanka mleka 150 g margaryny mlecznej aromat arakowy szklanka cukru 3 jajka opakowanie drożdży instant przyprawa do sernika Delecta (pół opakowania) płatki owsiane pestki słonecznika mieszanka nasion Babki Płesznika i łupin Babki Jajowatej duże opakowanie cukru wanilinowego Delecta rabarbar świeży(...)rabarbar puści sok. W tym czasie z pozostałych składników wyrabiamy ciasto drożdżowe. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy szklankę cukru, mleko, rozpuszczoną margarynę a w niej aromat arakowy lub inny ulubiony, wbijamy jajka, wsypujemy drożdże instant i przyprawę do sernika. Całość mieszamy albo mikserem albo łyżką. Nie przejmujemy się tym, że powstają grudki. Wchłoną się wraz z pieczeniem ciasta. Dużą blachę
Karczma Honoriettyopakowania budyniu waniliowego z cukrem 4 białka 3/4 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru cukier waniliowy Śmietanę, budynie, białka, cukier i cukier waniliowy dobrze zmiksować. Dolać mleko, jeszcze raz wymieszać. Masa będzie bardzo płynna. Wlać do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 200°C, ostrożnie włożyć sernik. Piec 30 minut, po tym czasie przykryć folią aluminiową, zmniejszyć temperaturę
Moje domowe kucharzeniesię nie uda. Zmusiłam się więc do wstania, i ruszyłam do kuchni. Mleko ugotowałam już poprzedniego wieczoru, masę kajmakową miałam więc gotową. Przed udaniem się na domniemany spoczynek wyciągnęłam wszystkie produkty z lodówki, od razu więc mogłam zacząć działać. I uwierzcie mi - przygotowanie tego sernika to rozkosz sama w sobie. Miksowanie masła na puszystą masę, mielenie sera, oblizanie łyżki(...)opadło zaledwie kilka milimetrów, w dodatku równo, więc wygląda imponująco. Polane kajmakiem z odrobiną mleka i masła i posypane migdałami robi piorunujące wrażenie. Nawet na C., który wczoraj wrócił z pracy raczej później niż wcześniej, poprosił o kawałek. A jedząc, mlaskał z ukontentowaniem. Sernik jest po prostu genialny - idealnie słodki, z lekko słonawą nutą spodu. Smaki równoważą się idealnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzesię dla mnie wasze komentarze, ciesz się, że doceniacie moją pracę i radość włożoną w prowadzenie tego bloga. Dzisiaj zaproponuje wam nietypowy sernik, taki oszukany Dlaczego? Niestety nie mam tutaj twarogu. Czasami z mleka robię sobie ale nie mam szału. Z litra mleka mam tyle sera że mieści się w mojej małej miseczce na śniadanie więc o masowej
ciastkarnia na kruchym spodziecukru ,bo masa jest wystarczająco słodka . Coś dla wielbicieli karmelowych smaków . Składniki : tortownica 20 cm 500 g sera wiaderkowego na serniki ,u mnie ser z jogurtu greckiego 3 jajka 150 g masy kajmakowej ,u mnie mleko skondensowane gotowane 2 godziny w wodzie ,przestudzone 50 g tej samej masy do zatopienia w serniku 2 łyżki budyniu śmietankowego Jajka ubijamy krótko(...)całości. Przekładamy masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i łyżeczką zatapiamy w nim w różnych miejscach pozostałe 50 g kajmaku .Pieczemy ciasto w 175 stopniach około 50 minut .Sernik na środku ma pozostać lekko ścięty ,po przestudzeniu będzie idealnie kremowo karmelowy. Udekorować musem z truskawek przed podaniem.Smacznego
Ladylaura.Kiedy zobaczyłam napis na kubełku z serem: Rajski Twaróg, już wiedziałam w jakiej nucie smakowej upiekę sernik. Spód sernika stanowią zmielone migdały i suszone morele. Do masy serowej dodałam słodkie mleko skondensowane oraz owoce: mango, gruszki i ananasa. Całość wykończyłam ubitą śmietaną i pokruszonym wafelkiem kokosowym. Spód: 120 g migdałów 150 g suszonych moreli 2-3 łyżki wody(...)wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 25 cm. Można ręce zwilżyć wodą, wtedy jest łatwiej. Twaróg wymieszać z mlekiem skondensowanym, cukrem migdałowym i rozkłóconymi jajkami. Wyłożyć masę na ciasteczkowy spód. Owoce obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do masy serowej. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C, a po 1/2 godzinie zmniejszyć temperaturę
Czerwień i błękitstopionego masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki krupczatki 6 jajek 250 g pierniczków w czekoladzie Polewa czekoladowa: 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1/4 kostki palmy 1 łyżeczka żelatyny Sernik: Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puch. Nadal ucierając dodawać stopniowo ser. Dodać ostudzone stopione mało
Smakołyki Asiaksamitnej konsystencji ptasiego mleczka. Rozpływa się w ustach! Specjalnie zrobiłam bez spodu, aby niepotrzebnie nie jeść zbędnych węglowodanów i nie zaburzyć smaku sernika. Składniki: • 1 kg sera białego mielonego • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 6 jajek • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 czekolada biało-czarna kawowa • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej • 1/2 szklanki śmietanki 30% • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany(...)st.C na 45 minut. • Po tym czasie wylać na wierzch sernika śmietanę wymieszaną z cukrem i kawą mieloną. • Piec jeszcze 15 minut w tej samej temperaturze. • Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik w środku na ok. 15 minut, po czym otworzyć piekarnik i zostawić jeszcze
To co kochamwypieków - 1 budyń waniliowy - 125g gorzkiej czekolady (81% kakao) - aromat rumowy Składniki na polewę: - 1,5 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego - 200g czekolady gorzkiej (70 – 80% kakao) - 1,5 opakowania galaretki (dałam z owoców leśnych) Ciasto zagniatamy dzień przed pieczeniem sernika. Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy na tarce. Palcami łączymy(...)godzinie wyjmujemy brytfannę z tortownicą. Wystawiamy tortownicę z brytfanny z wodą i stawiamy na kratce. Kiedy sernik całkowicie wystygnie zdejmujemy worek, a następnie odpinamy obręcz, zdejmujemy z boków paski papieru do pieczenia. Szykujemy polewę czekoladową. Czekoladę kroimy na drobne kawałki. Mleko przelewamy do rondla i mieszając zagotowujemy. Dodajemy czekoladę, zestawiamy z kuchenki. Mieszamy do rozpuszczenia czekolady. Wsypujemy suche galaretki
mojewypiekiinietylkoSłówko z Wikipedii: Sernik gotowany Odmiana sernika, w którym ser przygotowuje się oddzielnie (jajka roztrzepane ze śmietaną i gotowane na mleku) uzyskując delikatniejszy smak. Zrobioną masę serową w połączeniu z masłem i cukrem przekłada się do formy wyłożonej na dnie herbatnikami. Po wylaniu na wierzch galaretki całość schładza się w lodówce około godziny do jej stężenia. Można stosować dodatki(...)Przygotować patelnię najlepiej taką do której nic nie przywiera. Wbić jajka dodać ser masło cukier oraz aromat. Całość bardzo dokładnie i starannie wymieszać. Budyń wymieszać z mlekiem i skrobią - mleka powinno być tak aby swobodnie można było wymieszać budyń ale nie za dużo! Ser powoli podgrzewać ciągle mieszając. Gdy ser będzie gorący powoli dodać budyń i energicznie mieszać
Pychotkaaasię samemu zmieli. Jednak są też dobre serki w wiadrze, jednak nim go kupimy, pierw zerknijmy na skład. Jeśli na pierwszym miejscu jest mleko w proszku, albo inne cudo, darujmy sobie ten zakup. Sernik z takiego wynalazku będzie zbity jakbyśmy wsypali do niego z kilogram mąki ziemniaczanej
Dieta moja pasjasama i wiem, że jest krzywa. Gotowany (schłodzony) sernik z serka wiejskiego podany z grillowanymi morelami i podprażonymi płatkami migdałowymi Przepis: brak konkretnej inspiracji - kiedyś czytałam o nim i zrobiłam podobnie do tego z twarogu / 1 porcja / składniki: 200 g serka wiejskiego* średnie jajko 30 ml mleka czubata łyżka lub dwie** budyniu śmietankowego lub waniliowego(...)masę, dodaj jajko i ponownie zmiksuj. Tak przygotowaną masę przelej do garnuszka i gotuj na średnim ogniu. W międzyczasie budyń dokładnie wymieszaj z mlekiem, a następnie wlej do gotującego się serniczka. Gotuj, aż sernik zacznie gęstnieć, zdejmij z ognia i dosłódź do smaku. Gotowy przełóż do naczynka. Gotowany sernik z serka wiejskiego można jeść na ciepło
tost z dżememmiękkiego) Składniki na masę serową: 1kg twarogu 400g sera mascarpone (może być też 900g twarogu + 500g mascarpone) 270g słodzonego mleka skondensowanego 3 płaskie łyżki cukru pudru łyżeczka cukru waniliowego 6 białek (zamiast białek można użyć 4 jajek, jednak wtedy sernik straci swój biały kolor i zrobi się żółty) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 130-150g ciastek Oreo Składniki(...)twaróg, serek mascarpone, mleko skondensowane, cukier puder i cukier waniliowy. Zmiksować. Dodać białka (nieubite) i mąkę ziemniaczaną. Zmiksować ponownie. Ciastka Oreo pokruszyć na duże kawałki. Wsypać do masy serowej i przemieszać. Wylać masę do tortownicy. Na dno piekarnika włożyć naczynie żaroodporne wypełnione do połowy wodą. Piec ok. 65 minut w temp. 150 stopni. Po ostudzeniu sernik włożyć do lodówki
Mania Wypiekaniasłodko Mazurek czekoladowy bez pieczenia BLOG: http://lawendowydom.com.pl/ Mazurek kajmakowy BLOG: http://smacznapyza.blogspot.com/ Sernik 3-składnikowy z białą czekoladą BLOG: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/ Sernik na Wielkanoc BLOG: http://smakuje.blox.pl/ Ciasto kakaowe bez mleka BLOG: http://slodkiezapomnienie.blogspot.com/ Babka czekoladowo rumowa BLOG: http://only-my-simple-kitchen.blogspot.com Babka caffe latte BLOG: http://olainthekitchen.blogspot.com/ Wielkanocna babka ucierana z karmelkami BLOG: http://picante-jalapeno.blogspot.com/ Babka z ajerkoniakiem
Kuchnia Bazyliiprzepisów, które robiłam jakiś czas temu opisałam, ale nie opublikowałam. Teraz wiem, że wielu z nich zbyt szybko nie powtórzę z racji zawartego w nich mleka. Jednym z nich jest przepis na dwukolorowy sernik. Składniki: Ciasto: 30 dag mąki, 15 dag margaryny, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżka śmietany, 2 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa: 1 kg mielonego
Państwo Wojtczuk gotująstopni piekarnika wkładam ciasto. Ciasto piekę w temp 180 stopni góra- dół przez godzinę.. Po upieczeniu pozostawiam w piekarniku do ostygnięcia. Wystudzony sernik polewam roztopioną czekoladą z dodatkiem 3 łyżek mleka. Całość wkładam do lodówki na minimum 12 godzin
Gotowanie Patki