lodówce. Szybkie ciasto dla niezapowiedzianych gości Składniki: Spód: 100g kruchych ciastek, np. maślanych lub zbożowych 20g masła Masa: 2 kostki białego sera półtłustego – 500g 400 ml jogurt naturalnego 4 łyżki domowego cukru waniliowego 50 ml gorącej wody 2 łyżki żelatyny wiórki kokosowe Przygotowanie: Ciastka kruszymy, najlepiej jeszcze w torebce przed otwarciem. Łączymy z masłem w temperaturze pokojowej i dokładnie(...)jogurt i cukier łączymy mikserem na gładką masę. Do gorącej wody dodajemy 2 łyżki żelatyny. Po przestudzeniu dodajemy do masy i krótko miksujemy do dokładnego połączenia z masą serową. Masę wylewamy na spód ciasta i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Ciasto smakuje jeszcze lepiej posypane wiórkami kokosowymi. Artykuł Sernik bez pieczenia pochodzi z serwisu Taste and Cook
Taste and Cookciasto wystygnie będziecie mogli spróbować najsmaczniejszego w świecie sernika- z brzoskwiniami i posypką kokosową. Polecam! Sernik z brzoskwiniami Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 4 żółtka, 2 łyżki kwaśnej śmietany, łyżeczka proszku do pieczenia, 125 g margaryny, Masa serowa: 4 serki homogenizowane o smaku waniliowym, 125 g masła, cukier waniliowy, 3/4 szklanki
paapilotkaagości ten sernik. Sprawdzony przepis z zeszytu mamy. Delikatny, wilgotny, rozpływający się w ustach, a piana kokosowa dopełnia smaku. Polecam nie tylko na Wielkanoc. SKŁADNIKI Kruche ciasto: blaszka o wym. 24x38 cm 2 szkl. mąki, 2 żółtka, 125 g margaryny, ½ szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, śmietana Masa serowa(...)kaszę mannę i olejek cytrynowy, mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy, wykładamy na blaszkę, nakłuwamy widelcem, posypujemy kakao. Wylewamy masę serową. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Pod koniec pieczenia na 15 min. przed wyjęciem ubijamy białka z cukrem, dodajemy wiórki kokosowe. Rozsmarowujemy pianę na serniku i zapiekamy ok. 15 min. Łączne pieczenie sernika
słodki bratekszklanki cukru - szczypta soli -wiórki kokosowe Sposób przygotowania: 1.Ciasto : Zagnieść wszystkie produkty do powstania jednolitej masy ( uformować w kulę i wstawić do lodówki na 20-30 minut) 2.Masa: Twaróg, cukier, śmietanę, oliwę, żółtka zmiksować. Natepnie dodać budyń i mleko , dalej miksując. Masa powinna być bardzo rzadka.3.Dużą blachę obłożyć papierem do pieczenia(...)wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyłożyć ciasto i wylać na nie masę. Piec w 200C przez 40 minut. 4.Pianka: Ubić białka ze szczypta soli. Dodać cukier.5.Po 40 minutach wyjąć sernik i wylać na ciasto ubite białka z cukrem. Wygładzić i posypać obficie wiórkami kokosowymi. Wstawić ciasto do piekarnika i piec jeszcze przez 20 minut . Smacznego ;)Michał
Gotuj Z MuzykąPrzepyszny i bardzo zdrowy deser. Orzechowo-daktylowy słodki spód, miękka lekko kokosowa masa i cudowny, owocowy mus. W iększość osób nie orientuje się nawet , że to ciasto z kaszy! Dla mnie to taka wegańska wersja sernika. Zachęcam do wypróbowania. Wszystkie produkty potrzebne do tego przepisu możecie znaleźć w sklepie internetowym FRISCO <klik(...)zakupy. Wysyłka powyżej danej kwoty (w zależności od miasta) gratis. Składniki ( na 2 serniczki ): 100 g kaszy jaglanej (ok 1/2 szklanki) 240 ml mleka kokosowego 1/2 dużego, dojrzałego mango lub 120-140 g pulpy z puszki 14 daktyli ( ok 70 g) duża garść nerkowców (ok 40 g) 30 migdałów
Pora na pora i pomidoranazwie śnieżny puch. Jest bardzo puszyste (trochę przypomina ptasie mleczko), niezbyt słodkie, z posmakiem cytryny i wiórków kokosowych. Ja je robię na ciemnym spodzie, bo wtedy bardziej ten sernik na zimno kojarzy mi się z zimą i ze śniegiem leżącym na ziemi. Dla mnie istotne jest to, że robi się je o tej porze roku niezwykle szybko. Czas wykonania(...)galaretki. Do masy serowej dodać zimną śmietanę. Zmiksować do połączenia składników. Masę serową wyłożyć na herbatniki i równo rozprowadzić. Pod wpływem zimnych galaretek i śmietany poczujecie, jak masa szybko zastyga. Masło roztopić na patelni, dodać wiórki kokosowe i cukier. Wymieszać i lekko uprażyć. Kokosową posypkę równo rozprowadzić na serniku. Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na minimum godzinę
Weekendy w domu i ogrodzielitra zmiksowanych zamrożonych truskawek - 400 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym - 150 ml jogurtu greckiego - opakowanie żelatyny - słodzik ewentualnie cukier brązowy - biszkopty MASA NR 2. - 150ml mleka kokosowego - 30 ml syropu miętowego - żelatyna 1 łyżka WYKONANIE: - żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki wrzątku - słodziki rozpuść w łyżce wrzątku - serek, rozpuszczone słodziki i jogurt zmiksuj z truskawkami, dodaj żelatynę, miksuj jeszcze(...)minut, możesz już wylać na wierz białą masę nr 2, poniżej podaję jak ją wykonać. - mleko kokosowe i syrop wymieszaj trzepaczką - łyżkę suszej żelatyny rozpuść we wrzątku ( w jak najmniejszej ilości wody) Wymieszaj i odstaw na 15 minut. Wylej na wierzch. Całość trzymaj w lodówce minimum 3 godziny. Po tym czasie sernik będzie już gotowy. Jeżeli używasz świeżych owoców
SMYKWKUCHNIkokosową pianką Składniki na małą blaszkę; Kruche ciasto 1/2 kostki masła 1 i 1/3 szklanki mąki 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1/2 kg sera dwukrotnie zielonego pół kostki masła 1/2 szklanki cukru (można dodać mniej) budyń śmietankowy 2 jajka 2 szklanki jeżyn Pianka kokosowa 3 białka 1/3 szklanki cukru 3/4 szklanki wiórek kokosowych Do dzieła(...)dodając po łyżce sera. Gdy masa serowa będzie gładka wylewamy ją do blaszki wyłożonej ciastem. Na ser wykładamy owoce. Ubijamy pianę z białek, gdy będzie sztywna i lśniąca dodajemy po łyżce cukru. Gdy cukier dobrze się rozpuści dodajemy po łyżce wiórek kokosowych. Ubitą pianę z wiórkami wykładamy na ser z owocami. Na przygotowany sernik ścieramy na tarce pozostałe kruche
sierotka maRysia w kuchnibudyń śmietankowy. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączy z masą serową. Sernik przelewamy do wysmarowanej blachy o wymiarach 25cm x 35 cm i pieczemy w 180 C przez 50 minut. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie ciągle ubijając na najniższych obrotach dodajemy cukier, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia oraz mąkę. Sernik wyciągamy, przekładamy
Zainspirowana w kuchnispód: 160 g ciastek kokosowych 100 g masła, roztopionego (1/2 kostki) 3 łyżeczki kakao Na masę serową: 1 szklanka jogurtu greckiego lub naturalnego, w temperaturze pokojowej 250 g mascarpone (1 opakowanie), w temperaturze pokojowej 4 łyżki cukru pudru Opcjonalnie 3 łyżki likieru kokosowego Puszka mleczka kokosowego 400 ml 50 g wiórków kokosowych 4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku(...)papierem do pieczenia, sam spód, boków niczym nie smarować. Masę ciasteczkową wysypać na spód formy, wyklepać z niej spód, wyrównując łyżką. Masa serowa: W misie miksera umieścić jogurt, serek mascarpone, cukier puder, likier, wiórki kokosowe. Zmiksować (końcówki miksera do ubijania białek) do otrzymania jednolitej masy. Do masy serowej dodać mleczko kokosowe i ponownie wymieszać. Żelatynę w proszku zalać
Fabryka pomysłówjuż jutro ruszam na wakacje. Wam życzę cudownej pogody gdziekolwiek będziecie, odpoczynku i niezapomnianych wrażeń. Sernik na różowym spodzie spód: 150 g różowych ciasteczek z Reims ( można ożyć tez innych ciasteczek, niekoniecznie różowych) 100 g masła 40 g wiórków kokosowych masa serowa: 600 g serka śmietankowego 100 g cukru 2 łyżki mąki starta skórka z 1 cytryny 3 jajka(...)kokosowe i stopione masło. Łączymy wszystko razem, a następnie wysypujemy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Spód dokładnie ugniatamy łyżką. Mikserem ubijamy serek śmietankowy ze śmietaną i cukrem. dodajemy mąkę, skórkę z cytryny oraz po 1 jajku. Przygotowaną masę serową wylewamy na przygotowany wcześniej spód. Na wierzchu układamy około 200 g malin. Owoce lekko wciskamy do ciasta. Sernik
Przysmaki Karolkidrobnego cukru 16 g cukru wanilinowego 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1200 g twarogu tłustego lub półtłustego lub dobrej jakości sera z wiaderka 6 dużych jajek 100 g masła 260 g drobnego cukru 1 puszka mleka kokosowego ( 400 ml ) * 100 wiórków kokosowych 3 łyżki likieru kokosowego 3 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu śmietankowego(...)połączenia rózgą kuchenną lub krótko zmiksować. Maliny oprószyć mąką ziemniaczaną lub proszkiem budyniowym i delikatnie wymieszać. Masę serową przelać na podpieczony kruchy spód ( może być ciepły ), na masie poukładać maliny. Z lodówki wyjąć pozostałą kruszonkę i posypać nią wierzch sernika. Piec w temperaturze 170° C przez około 75 minut. Dobrze upieczony sernik powinien być na środku ścięty
Opowieści z piekarnikaBrzegi posmarować np.olejem kokosowym i posypać mąką . Ciastka z masłem wyłożyć na dno i ugnieść tworząc spód sernika. Wstawić do lodówki. Twaróg z wiaderka, serek mascarpone oraz puszkę masy kajmakowej włożyć do misy. Zmiksować na gładką masę. Dodać jaja, cukier puder i budyń w proszku. Zmiksować na jednolitą masę, krótko, tylko do połączenia się składników. Masę serową wylać do tortownicy(...)kąpieli wodnej ( na dnie piekarnika postaw żaroodporne naczynie z wrzątkiem ) ok. 60 min.w temperaturze 180 stopni. Masa powinna być ścięta na górze, w środku może być miękka- nie szkodzi- po kilku godzinach w lodówce stwardnieje. Warto upiec dzień wcześniej ,aby przed podaniem sernik poleżał całą noc w lodówce. Kiedy sernik się upiecze, wyłączyć piekarni, uchylić drzwiczki i pozostawić
Z Kuchni Do Kuchnikubełku z serem: Rajski Twaróg, już wiedziałam w jakiej nucie smakowej upiekę sernik. Spód sernika stanowią zmielone migdały i suszone morele. Do masy serowej dodałam słodkie mleko skondensowane oraz owoce: mango, gruszki i ananasa. Całość wykończyłam ubitą śmietaną i pokruszonym wafelkiem kokosowym. Spód: 120 g migdałów 150 g suszonych moreli 2-3 łyżki wody Masa: 1 kg mielonego(...)smaku kokosowym w białej czekoladzie Migdały i morele zmielić, dodać wodę, wylepić spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 25 cm. Można ręce zwilżyć wodą, wtedy jest łatwiej. Twaróg wymieszać z mlekiem skondensowanym, cukrem migdałowym i rozkłóconymi jajkami. Wyłożyć masę na ciasteczkowy spód. Owoce obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do masy serowej. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego
Czerwień i błękit