razu wiedziałem, że absolutnie muszę go upiec. Sernik jest ciężki i kremowy, ma wspaniałą konsystencję i delikatną nutkę kokosową. Jest absolutnie idealny. Na spód wykorzystałem ciasteczka oreo wymieszane z wiórkami kokosowymi, co okazało się świetnym połączeniem. Górę sernika zdobi zaś krem z białej czekolady oraz płatki świeżego kokosa. Gorąco polecam, bo smakuje wspaniale! :)Spód:240 g ciasteczek oreo(...)jajekTwaróg, cukier puder, mąkę ziemniaczaną i śmietankę kokosową umieścić w misie miksera i miksować, aż do uzyskania gładkiej masy. Następnie wbijać po jednym jajku, nie przerywając miksowania. Masę wylać na ciasteczkowy spód. Wstawić do nagrzanego do 160°C piekarnika i piec przez około 90 minut, aż do suchego patyczka. Sernik wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Wierzch:200 g mascarpone100
Food Squaremleczka kokosowego - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 5 jaj, żółtka osobno do masy, a na koniec piana z białek - 3/4 szklanki cukru kryształu 1. Ser mielimy minimum dwukrotnie. W dużej misce umieszczamy wszystkie składniki oprócz białek, miksujemy mikserem przez ok. 5 minut, aż masa stanie się gładka i jednolita. 2. Białka które pozostały z ciasta i masy serowej, łącznie(...)sztuk ubijamy na sztywno. Łączymy z masą serową i delikatnie mieszamy silikonową łyżką. Wyjmujemy lekko podpieczone ciemne ciasto, wylewamy na nie masę serową, czas pieczenia ok. 70 minut w tem. 175 C. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami aż do zupełnego wystudzenia. Jeśli mogę udzielić Wam dobrej rady to po wystudzeniu wyciągamy sernik
Apetyczna babeczkajaglanej 140ml mleka kokosowego do gotowania kaszy 50g mąki kokosowej 2 jajka (w wersji wegańskiej 100g rozgniecionego banana lub 100g musu jabłkowego (kliknij po przepis) ) 5g (1 łyżeczka) oleju kokosowego 5g (1 łyżeczka) ksylitolu 15g (1 łyżka) mąki ziemniaczanej 30ml syropu klonowego nasionka wyskrobane z 1/2 laski wanilii sok wyciśnięty z połowy cytryny 100ml mleka kokosowego 50ml polewy czekoladowej (kliknij(...)mleku kokosowym pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20minut. 4 Piekarnik rozgrzewam do temperatury 180st.C. 5 Jajka lub zamienniki, olej kokosowy i ksylitol umieszczam w misie malaksera i mieszam dodając po łyżce mąki kokosowej. Ciasto musi nabrać plastycznej konsystencji jak ciastolina, nie może być za twarde i za suche, bo inaczej będzie się kruszyć. Jeśli mąka kokosowa jest bardzo
Book of spellssernik kokosowy. Bardzo lubię zapach pieczonego ciasta roznoszący się po całym domu, a także widok kuchni w połowie zastawionej ciastami. Jest to dla mnie wielka satysfakcja. Oczywiście każdy dostaje potem paczuszkę ciasta do domu. Składniki: (blacha 29x24) 1,25 kg twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 5 jajek cukier waniliowy 4 łyżki masła 100-150 g wiórek kokosowych 4 łyżki(...)maszynce. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę, dodać miękki masło i dobrze wymieszać. Wiórki kokosowe zmielić na mąkę (użyłam młynka do kawy). Do masy jajecznej stopniowo dodawać zmielony ser, a następnie zmielone wiórki kokosowe. Dodać likier kokosowy i dobrze wymieszać. Masę serową przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec 60-70 minut
talerz przyjemnościbezowy: 2 białka 1 szczypta soli 60g cukru 60g wiórek kokosowych 3/4 łyżki mąki pszennej Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i dokładnie wyrobić. Ciasto wyłożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia i podpiec około 10-15 minut w 180 stopniach. W międzyczasie przygotować masę serową. Wszystkie składniki masy (oprócz mleczka i oleju) dokładnie połączyć. Następnie powoli wlać mleczko(...)mąkę. Wszystko razem dokładnie (i delikatnie) wymieszać i przełożyć (równomiernie) na gorący sernik. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika - na 20 minut. Po ostudzeniu (przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika) wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). (Przed podaniem wierzch oprószyłam cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi
Di gotujedać herbatniki kokosowe z czekoladą, dać połowę masy serowej, na wierzch herbatniki kokosowe i maliny dać resztę masy serowej i dać biszkopty lekko je wciskając do sera schować do lodówki najlepiej na całą noc, formę nakryć talerzem i odwrócić do góry dnem, zdjąć formę z sernika sernik jest orzeźwiający, nie za słodki i nie za kaloryczny............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięspodu, bez polewy wierzchniej, ponieważ chciałam, aby smakujący czuli tylko i wyłącznie smak sernika, aby nie rozpraszały ich smakowo żadne dodatki… I taki mi się udał. Sernik z delikatną ricottą, którą nadała mu właśnie niesamowitej lekkości, jest niczym mus serowy! Idealnie wpasowuje się także w wiosenną porę roku. Smakowo świeżości dodaje mu cytryna i nutka mięty, którą delikatnie(...)miksowania dodać śmietankę. Masę serową przełożyć do tortownicy (20cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200C. Sernik piec najpierw w 200C przez 15 min, następnie przez 45 min w 150-160C. Upieczony sernik studzić w uchylonym piekarniku. Ciasto schłodzic w lodówce. Sernik można udekorowac dowolnie, np. ozdobnym, zielonym cukrem i wiórkami kokosowymi. Sernik jest
Raj dla Podniebieniadegustacji sernik kokosowy został wytypowany jako numer jeden pod względem delikatności i smaku. Banalnie to zabrzmi, ale rozpływa się w ustach i prowokuje, by sięgnąć po więcej. Połączenie dobrego wiejskiego twarogu i mleczka kokosowego okazało się idealnym pomysłem. Przepis podaję na dużą tortownicę, o średnicy 28 cm. Ciasto kruche: 1 szklanka mąki pszennej 7-8 dag margaryny(...)masy jajecznej dodajemy ser, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy oraz wlewamy puszkę mleka kokosowego. Wszystkie składniki miksujemy przez kilka minut, aż masa stanie się puszysta i bez grudek sera. 3. Gotową masę serową przelewamy do tortownicy na przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez 90 minut. Jeśli wierzch zbyt się zarumieni to należy go przykryć
Apetyczna babeczkasprawdzi się także na świątecznym stole - udając wyśmienity sernik :) Polecam :) Składniki ( na blaszkę 35x25 cm) Ciasto: - 3 szklanki mąki - 1/3 szklanki cukru pudru - 1 cukier waniliowy - 5 żółtek - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 25 dkg miękkiego masła - 1 łyżka śmietany Masa: - 1 litr śmietany 18% - 15 dkg wiórek kokosowych - 5 białek - 1 niepełna szklanka cukru - 2 budynie śmietankowe
Kuchnia z widokiem na ogródwrecz doskonaly - aksymitny i bardzo kremowy w smaku.To dodatek kremu kokosowego nadaje sernikowi owa jedwabistosc.Zachecam do stososowanie mleka kokosowego jako zamiennika dla smietany kremowki i jogurtu greckiego,nie tylko ze wzgledow smakowych,ale przede wszystkim zdrowotnych.Tluszcze zawarte w mleku kokosowym sa niezwykle korzystne dla naszego zdrowia.Jesli nigdy nie piekliscie sernika z dodatkiem dyni,goraco polecam i zapraszam do przepisu.Skladniki(...)dynii Hokkaido230 g mleka kokosowego (75 %)4 jaja M3 lyzki maki ziemniaczanej220g cukru (pelna szklanka) dodatkowo: 15 ciasteczek amarettini do przybrania Wykonanie:Skladniki na spod sernika zblendowac,do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku. Wylepic nia dno tortownicy wylozonej papierem do pieczenia.Obrecz tortownicy posmarowac od srodka maslem.Odstawic do lodowki,zeby masa stezala.Jesli nie uzywamy wczesniej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sernik pieczony z likierem kokosowym na ciasteczkowym spodzie. Delikatny, puszysty i bardzo smaczny, szybki w przygotowaniu polecam :) Składniki :Na spód: Opakowanie herbatników 50g rozpuszczonej margaryny Masa serowa: 1kg trzykrotnie zmielonego twarogu 3/4 szkl. cukru do wypieków pół szklanki oleju 2 szkl. mleka 4 żółtka 1 jajko 1 opakowanie budyniu śmietankowego 5 łyż. likieru kokosowego Przygotowanie: Ciasteczka
Wypieki UliKokosowy sernik wg siostry Anastazji Serniki to moje ulubione wypieki. Co jakiś czas znajduje jakiś sernikowy przepis, który gości na moim stole aż do znudzenia. Właśnie teraz panuje era kokosowego sernika. Puszysty, niesamowicie lekki, łatwy w wykonaniu, i jeszcze nie zdarzyło się żeby się nie udał. Składniki: ciasto: 30 dag mąki pszennej 10 dag margaryny(...)cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 żółtka szczypta soli masa serowa: 1 kg zmielonego sera 1 szklanka cukru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka cukier waniliowy opakowanie budyniu śmietankowego beza kokosowa: 3/4 szklanki cukru 6 białek 20 dag wiórków kokosowych szczypta soli Sposób przygotowania: Przygotowujemy kruche ciasto. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia
na moim stole...obficie folią aluminiową. Wlać masę serową. Piec w 160 stopniach w kąpieli wodnej 60 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i tak zostawić przez godzinę. Następnie sernik wyjąć, całkowicie wystudzić, schłodzić w lodówce przez całą noc. Inspiracja: mojewypieki Lemon curd: 1 jajko 1 żółtko 80 g cukru 40 g masła starta skórka i wyciśnięty(...)skórkę z cytryny, masło i podgrzewać nadal na małym ogniu aż masa zgęstnieje. Gotową przełożyć do słoiczka, wystudzoną schłodzić w lodówce. Posypka: 4 łyżki wiórków kokosowych spora garść listków mięty spora garść listków bazylii łyżka cukru pudru Zioła drobniej posiekać, wszystkie składniki zblendować dodatkowo ręcznym blenderem. Gotowy sernik po bokach wylepić obficie posypką, na górze rozsmarować lemon curd. Smacznego
coolinarnymasło – 60 g MASA: * ser biały 3 x mielony – 750 g * kwaśna śmietana 18% – 250 ml * cukier drobny – 3/4 szkl * wiórki kokosowe – 0,5 szkl * duże jajko – 3 szt DODATKOWO: * prawdziwe masło orzechowe – -4 łyżki * praliny kokosowe LINDOR – 1 op * wiórki kokosowe – 3 łyżki * orzechy ziemne – 1 garść SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA(...)dodajemy po 1 jajku i wlewamy śmietanę. Dosypujemy wiórki kokosowe i wszystko razem dokładnie mieszamy. Wylewamy na kruchy spód, w odstępach dodajemy praliny kokosowe Lindor i wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 60-70 minut. Uwaga! Do piekarnika poniżej ciasta wkładamy naczynie z gorącą wodą – dzięki temu sernik będzie kremowy i aksamitny. Po upieczeniu całkowicie studzimy
Ostra na Słodkoblaty miały taką samą grubość. Z reszty ciasta przygotować dekorację. Rozdrobnione okruchy połączyć z likierem i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Część kulek obtoczyć w wiórkach kokosowych, a część w temperowanej czekoladzie. Sernik dyniowy. Dynię hokkaido oczyścić i pokroić w małą kostkę usuwając wcześniej pestki. Dyni nie ma potrzeby obierania. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem rzepakowym i smażyć(...)cukrem, cynamonem i budyniem. Zmiksować do połączenia się składników. Masę serową podzielić na dwie części i przelać do dwóch form o średnicy 25 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C z termoobiegiem i piec przez około 45 min. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Serniki dobrze schłodzić. Krem kokosowy. Żelatynę zalać zimną woda i odstawić, a kiedy napęcznieje rozpuścić
https:KKuchniaMniam