wiórek kokosowych 3 łyżki zielonych wiórek kokosowych 5 łyżeczek cukru waniliowego 4 łyżki cukru kryształu herbatniki lub biszkopty na spód Sposób przygotowania: Ananasy wraz z zalewą miksujemy w blenderze wraz z wiórkami kokosowymi (ja zostawiłam plaster do dekoracji). Masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy wraz z cukrami. Następnie dodajemy stopniowo ser, gdyby masa robiła(...)się zbyt gęsta rozrzedzamy koktajlem ananasowym i postępujemy tak do wyczerpania składników. Blaszkę (23x28cm) wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy herbatniki (lub biszkopty). Masę ostrożnie wykładamy łyżką, wyrównujemy wierzch. Sernik pieczemy 20 min. w 180 stopniach, 1 godzinę w 160 stopniach i 20 minut w 130 stopniach. Studzimy w otwartym piekarniku
Kolorowy Przepisownikserem układamy pozostałe paski i zalewamy reszta masy. Gotowy sernik pieczemy w 180 stop. grzanie góra - dół bez termoobiegu przez 50-60 min. Polewa Czekoladowa: 200 gr deserowej czekolady 50 gr masła Rozpuścić czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. Lekko studzimy ja i polewamy sernik. Możemy go obsypać wiórkami kokosowymi
Gotowanie...to proste !bardzo dojrzałe i słodkie. Dzisiaj zapraszam Was na przepyszny sernik na zimno, dwukolorowy i o podwójnym smaku, bananowo - truskawkowym! Ciasto jest banalne w wykonaniu na pewno dasz radę zrobić! Zapraszam! SKŁADNIKI: MASA TRUSKAWKOWA: - 500 ml zmiksowanych dojrzałych truskawek - 60 g cukru bądź stewi ( wersja fit) - 150 ml mleka kokosowego (możesz w zastępstwie użyć krowiego) - 15 g żelatyny Żelatynę zalej
SMYKWKUCHNIcukru pudru trzcinowego 1 śmietan fiks Wiórki kokosowe lub starta czekolada do dekoracji Sposób przygotowania CIASTO: Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem, dodać żółtka oraz posiekane masło. Zagnieść kruche ciasto. Wylepić dno wyłożonej pergaminem tortownicy o śr 24 cm. Wsadzić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. MASA BANANOWA: Jajka ubić na puszysto z cukrami(...)dodać zmielony twaróg, zmiksować. Banany obrać ze skórki skropić sokiem z cytryny, zblenderować z mlekiem na shake wlać do masy serowej dodać budyń, wszystko krótko wymieszać. Nie miksować długo aby nie wtłaczać do sernika dużo powietrza –wtedy sernik może popękać a ma być równy jak stół. Tak przygotowaną masę wylać na kruchy spód, przykryć wierzch folią aluminiową wsadzić
Wanilia i Kardamonagawy *użyłam nieudanych herbatników własnej produkcji, ale można tez użyć kupnych Na sernik 200g kaszy jaglanej (suchej) 2 łyżki stewii z erytrytolem 100g chałwy 2 łyżki syropu z agawy 150ml mleka migdałowego 100ml mleka kokosowego 2 łyżeczki nieaktywnych płatków drożdżowych 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego 2 łyżki soku z cytryny Góra 1 tabliczka czekolady 5 kopiastych łyżeczek dżemu wiśniowego(...)płatkami owsianymi. Dodajemy resztę składników i łączymy z herbatnikami i płatkami owsianymi w siakaczu. Tortownicę pokrywamy papierem do pieczenia, a na niego nakładamy masę na spód. Spód mocno dociskamy, powinien być mocno zbity. Masa na sernik Przepłukaną kaszę jaglaną gotujemy w 2 szklankach wody. Gdy woda wyparuje, zdejmujemy z gazu. Dodajemy resztę składników na masę sernikową i dokładnie blenderujemy
Fill The Bowlbrakowało i... ...I nawet nie sądziłam, że krem z nerkowców z dodatkiem jarmużu i limonki może być aż tak niesamowicie pyszny!!! :) Spód prosty i tradycyjny- z ciasteczek i masła, masa również prosta w przygotowaniu i jedyne 'ale', to to, że trzeba uzbroić się w cierpliwość, bo desernik musi tężeć w lodówce minimum 5-6 godzin. Całość słodko-orzeźwiająca, w uroczym(...)przepisie z bloga The Rawtarian - zmieniłam co nieco i w yszedł mi najlepszy sernik bez sera! :) Spód: * ciastka maślane- 300 g * kakao- 1 czubata łyżka * masło- 150 g Desernik: * nerkowce- 350 g * jarmuż- 50 g * syrop z agawy- 4 łyżki * olej kokosowy rozpuszczony- 1/2 szklanki * ekstrakt z wanilii- 1 łyżka * limonka- sok z 2 szt. Dodatkowo: * limonka
Kraina Miodem Płynącazapadła mi w pamięci. Niby to trochę sernik ale bardziej brownie, czemu by nie spróbować? Warto było zaryzykować! To jedyne z czterech ciast jakie upiekłam, którego nie został nawet okruszek!!! Masa serowa rewelacyjnie równoważy słodki, czekoladowy spód, pozostaje bowiem lekko kwaskowa. POLECAM nie tylko na święta oczywiście! Kokosowe sernikobrownie brownie: 100 g gorzkiej czekolady
Dzieje kuchennej Wiewiórypołączenie sera, gruszek i chrupiącego, kokosowego wierzchu. Ponadto sernik jest kremowy i bardzo delikatny. (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Wierzch kokosowy: 100g wiórek kokosowych 50g masła 50g cukru pudru Ciasto na spód: 3/4-1 szklanka mąki 60g margaryny 1/4 szklanki cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 3 jajka 500g serka homogenizowanego naturalnego/waniliowego
Di gotujedelikatny serowy torcik na zimno . Dosłownie rozpływa się w ustach Przygotowałam go w raz z dziećmi z okazji urodzin męża. Mąż nie przepada za tortami z masą, ale za to uwielbia wszelkie serniki. Dziś postawiłyśmy (wraz z córeczką), że torcik dla taty będzie miał smak poziomkowo-truskawkowy i stąd ten delikatny kolor. Polecam Wam to ciasto. Idealne nie tylko(...)tortownice 24 cm) 250 ml śmietanki 30% (schłodzonej) 500 g sera na sernik (z wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka poziomkowa 500 ml wrzątku opakowanie biszkoptów – u mnie bezcukrowe Mamut kilka bezików do dekoracji – u mnie Mamut chipsy kokosowe do dekoracji opcjonalnie kilka malin (najlepiej świeżych, ja dziś nie miałam więc moje
Słodkie okruszkikokosowe, aż powstanie gęsta masa. Do przygotowanego żółtka dodać łyżeczkę wody i rozmieszać razem. Do miseczki dodać wszystkie przygotowane składniki i dokładni wymieszać. Pozostawić masę do lekkiego spęcznienia na około 5 minut.Pieczenie:Wyłożyć formę papierem do pieczenia - zarówno dno, jak i boki formy. Boki wykładamy od razu, aby mieć wszystko przygotowane na późniejsze wlanie na wierzch masy serowej. Masę(...)koloru.W osobnej misce ubij na sztywno białka ze szczyptą soli i dodaj je do masy serowej. Wymieszaj dokładnie całość za pomocą łyżki lub miksera. Wymieszaj tylko do połączenia składników (jednolity kolor całej masy).Pieczenie:Do piekarnika wstaw piętro niżej formę z nalaną wodą. Przelej masę serową na przestudzony spód i wstaw do nagrzanego do 165 stopni piekarnika i piecz
Eat ShrimpsZapraszam na pyszny fit sernik bez pieczenia. Jest to moja propozycja ciasta na weekend. Zrobimy go naprawdę szybko i będzie świetnym dodatkiem do kawy lub herbatki. Polecam Składniki: 100 g herbatników 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 1 galaretka truskawkowa w proszku 3/4 szkl gorącej wody 150 g serka śmietankowego (kanapkowego) 200 g serka wiejskiego 200 g twarogu półtłustego(...)gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia. Wszystkie serki przekładamy do miski i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy ostudzoną galaretkę i jeszcze chwilę blendujemy aż składniki dobrze się połączą. Przekładamy masę sernikową na spód herbatnikowy i wyrównujemy. Posypujemy orzechami i wstawiamy do lodówki. Najlepszy sernik jest na drugi dzień
słodkie i nie tylko historie kulinarnewiórkami kokosowymi. Ser przepuszczamy RAZ przez maszynkę do mięsa wraz z masłem. Jajka ubijamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą jasną masę. Cały czas ubijając, łyżka po łyżce dodajemy ser. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Wsypujemy skórkę pomarańczy, rodzynki i orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Sernik pieczemy
My Culinary ArtSkładniki na tortownicę o średnicy 24 cm. Spód: - 2 łyżki masła - 1 szklanka wiórków kokosowych Masa sernikowa: - 60 do 70 dag gotowego mielonego sera z wiaderka - 2 galaretki cytrynowe - 1 szklanka śmietany kremówki 30-36 % - 2 szklanki wrzątku do rozpuszczenia galaretek Wierzch: - 4 łyżki wiórek kokosowych Można również użyć do dekoracji dostępne sezonowe owoce: truskawki, maliny, jagody. Do sera można(...)rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia, gdy zaczną mocno tężeć dodajemy do sera i miksujemy. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy na samym końcu do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką, a następnie wykładamy na przygotowany spód. Wierzch sernika dekorujemy kokosem lub owocami. Odstawiamy do zupełnego stężenia przed krojeniem na min. 3-4 godziny
Apetyczna babeczkaPrzekopałamwszystkie możliwe szafki w kuchni i pokojach, a co znalazłam, natychmiast wykorzystałam. Wafleokrągłe, masa krówkowa, krem czekoladowo-orzechowy podkradziony kuzynowi, który aktualniespędza czas u mnie... Z byle czego można wyczarować naprawdę coś! EKSPRESOWY MAZUREK NA WAFLACH. /autorski; wymyślony na poczekaniu;/ paczka okrągłych wafli tortowych puszka masy krówkowej (kajmak) 1,5 opakowania (ok.400g) kremu czekoladowo-orzechowego (jak Nutella(...)garść wiórków kokosowych na środku: jajko czekoladowe z masą mleczną (lub inna czekoladka w kształcie połowy pisanki) Pierwszego wafla układam na kawałku folii aluminiowej, na sztywnej desce do krojenia. Smaruję czekoladą, przykrywam drugim waflem, a na nim rozsmarowuję kajmak, itd. Wafel na samym wierzchu pozostawiam czysty. Całość przyciskam czymś bardzo ciężkim (pomogłam sobie blachą z sernikiem). Zostawiam
W kuchni Karmel-itkioprócz jajka) krótko zmiksować, do połączenia masy. Dodać jajko, ponownie zmiksować. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części, mniejszą i większą. Większą częścią wylepić dno tortownicy, dodatkowo można wylepić 1 cm boków. Wylać na to masę serową. Dodatkowo: 300-400 g malin 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej wiórki kokosowe (opcjonalnie) cukier puder Maliny wyłożyć
Moja Galeria Smaku