sernik z masa kokosowa - 878 przepisów (strona:13/59)

Kokosowy sernik z ryżu z musem truskawowym 268

szklanki suszonych śliwek – 0,5 szklanki pokruszonych orzechów włoskich Masa: – 1 szklanka ryżu jaśminowego (lub białego jeśli nie mamy jaśminowego) – 400 ml mleczka kokosowego z puszki – 200 g wiórków kokosowych – 3 łyżeczki białego cukru Królewski lub więcej jeśli lubimy słodsze – 1 łyżeczka oleju kokosowego do wysmarowania tortownicy Mus z truskawek: – 1/2 kg truskawek(...)łyżeczki agar agar Sposób przygotowania: Kokosowy sernik: 1. Śliwki zalewamy woda i moczymy 20 min, a następnie odsączamy i blendujemy. 2. Do zbledowanych śliwek dodajemy pokruszone orzechy i łączymy razem za pomocą blendera. 3. Tortownicę o średnicy 20 cm smarujemy olejem kokosowym. Dłoń moczymy w zimnej wodzie i wykładamy masą śliwkową dno tortownicy. 4. Ryż przepłukujemy w zimnej wodzie

Podwójnaporcja
Sernik z Kokosem Siostry Anastazji 524

gorzkiej czekolady łyżeczka wódki wiórki kokosowe do oprószenia Sernik z Kokosem Siostry Anastazji - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło siekamy na nieduże kawałki. Dodajemy resztę składników i zagniatamy do powstania elastycznego ciasta. Formę (ok. 20x30 cm) smarujemy tłuszczem (np. margaryną). Przygotowanym ciastem wykładamy dno blaszki. Warstwa Serowa: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Wszystkie składniki na masę sernikową miksujemy (konsystencja będzie bardzo(...)masę serową. Umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 40-50 minut w temperaturze ok. 180 stopni do momentu aż wierzch sernika wyraźnie "zgęstnieje". Wtedy wykładamy przygotowaną wcześniej warstwę kokosową: Pianka Kokosowa: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo, ciągle miksując wsypujemy cukier. Na końcu wsypujemy kokos i bardzo delikatnie mieszamy do połączenia składników (warstwę kokosową

Słodka Strona
Sernik z Raffaello 662

razem postanowiłam upiec sernik o smaku mocno kokosowym z kulkami Raffaello .    Jest nie za bardzo słodki a wiórki kokosowe nadają mu ciekawej tekstury :) Polecam bo wart jest przetestowania a swoim urokiem zachwyci nawet najbardziej wybrednych gości. Składniki na blaszkę 26 cm : Spód : - 210 g ciastek owsianych - 30 g masła ( roztopić) Masa serowa : - 1 kg sera białego(...)Wszystkie składniki oprócz Raffaello mieszamy do ich połączenia , nie za długo żeby nie napowietrzyć masy . Połowę masy wykładamy na spód z ciastek , Raffaello dzielimy na połówki i wyciągamy migdały żeby sobie ktoś zębów nie połamał :) układamy połówki jak na zdjęciu  i przykrywamy drugą częścią masy serowej . Wkładamy do piekarnika na blaszkę w wodą i zmniejszamy temperaturę do 120 stopni

Wypieki Rene
Sernik kokosowy na jogurcie greckim 165

szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g wiórków kokosowych Spód: 250 g ciasteczek digestive pół szklanki oleju kokosowego Wierzch: 3 jajka kubek śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych      Przygotowujemy spód: ciasteczka kruszymy na mniejsze części, olej delikatnie podgrzewamy do postaci płynnej, miksujemy całość na gładką masę i przekładamy do tortownicy, lekko dociskając(...)Jogurt, ricottę, cukier i mąkę miksujemy ze sobą. Jajka rozbełtujemy na puszystą masę, mieszamy ręcznie z serem i wiórkami kokosowymi, wylewamy na ciasteczkowy spód. Pieczemy przez 1,5 godziny w 175 stopniach (+miseczka wody na dolną półkę piekarnika).       Pół godziny przez wyjęciem sernika z piekarnika wylewamy odpowiednio wcześniej przygotowany wierzch: wiórki kokosowe prażymy na patelni

sama złodycz
Sernik na zimno z jogurtu z pianką kokosową 173

rozpuszczamy w 100ml wrzątku i dokładnie łączymy z mleczkiem kokosowym. Gdy będzie zastygać, masę z mleczka wylewamy na masę z galaretki. Dekorujemy owocami. Wstawiamy do lodówki do czasu całkowitego zastygnięcia. Dekorujemy owocami, miętą i mąką kokosową. Smacznego!   Artykuł Sernik na zimno z jogurtu z pianką kokosową pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
20 ciast idealnych na Boże Narodzenie 310

biszkopt z makiem, wiórkami kokosowymi i zmielonymi orzechami, nasączony sokiem z cytryny i przełożony dżemem oraz kremem budyniowym 4. Słonecznikowiec  – ciasto biszkoptowe przełożone masą budyniową, polane mlekiem skondensowanym lub masą krówkową MAKOWCE 5. Makowiec japoński  – ciasto z dodatkiem masy makowej, startego jabłka polane roztopioną czekoladą 6. Makowa choinka  – ciasto francuskie nadziane masą makową  7. Rolada makowa(...)ciasto drożdżowe nadziane dużą ilością masy makowej 8. Seromakowiec  – kruche ciasto, masa makowa i serowa  SERNIKI 9. Sernik z toblerone  – ciasto na zimno przygotowane na bazie czekolady toblerone 10. Sernik chałwowo-czekoladowy  – dwukolorowy, dwusmakowy 11. Sernik puszysty  – lekki jak chmurka, pieczony w kąpieli wodnej 12. Sernikobrownie  – ciasto czekoladowe, masa serowa

Ugotować
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie 162

zawiera glutenu. Mąka ta ma lekko  orzechowy posmak i uważam, że idealnie współgra z tym sernikiem.  Składniki: Spód: 1 szklanka mąki Teff 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 1/4 szklanki wody 2 łyżki brązowego cukru Masa serowa 3 jajka 2 żółtka 400 g serka Philadelphia 250 g serka mascarpone 200 g czekolady(...)mleko, śmietanę, jajka i żółtka. Wszystko razem mieszamy za pomocą miksera na małych obrotach. Następnie dodajemy lekko przestudzoną i rozpuszczoną czekoladę, mieszając łyżką. Wylewamy masę na spód i pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Sernik jest upieczony idealnie gdy brzegi są zwarte, ale środek jest trochę miękki. Przed podaniem sernik należy schłodzić kilka godzin w lodówce

Delusional Trine
Sernik Rafaello wg Aleex 221

nadchodzące święta przygotujecie przepyszny Sernik Rafaello? Ja upiekłam go, korzystając z przepisu z niezawodnej kwestii smaku. Ciasto przepięknie się prezentuje i idealnie wpisuje się w klimat i tradycję Wielkanocy. Gorąco polecam. Składniki: Spód: • 200 g wafelków kokosowych (z nadzieniem kokosowym) • 5 łyżek zmielonych migdałów bez skórek • 30 g masła • 6 łyżek wiórków kokosowych Masa serowa: • 500 g twarogu tłustego(...)kokosowe i wstawić do lodówki. 2. Przygotować masę serową: Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C. Twaróg połączyć z mascarpone i zmiksować. 3. Do sera dodać mąkę ziemniaczaną, cukier i cukier wanilinowy i zmiksować na gładką masę. 4. Dodawać kolejno jajka i żółtka za każdym razem miksując do połączenia się składników, bez ubijania. 5. Do masy dodać gęstą śmietankę kokosową

W mojej kuchni
Tarta kokosowa z czereśniami 545

Tarta kokosowa z czereśniami to kolejny wypiek po serniku z czereśniami, w którym wykorzystałam te czerwone, soczyste owoce. Z czereśni przygotowałam galaretkę, która pokrywa wierzch tarty, natomiast wnętrze, jak i spód z ciasta kruchego są zdominowane przez smak kokosu. Masa, która wypełnia tartę, to połączenie jogurtu greckiego i wiórków kokosowych, po upieczeniu ma zwartą konsystencję i zachwyca mocno kokosowym smakiem

Smakołyki Bereniki
Sernik matcha cytrynowy 120

mniejszej porcji dodajemy 4 łyżeczki herbaty matcha wymieszane wcześniej w kubeczku z 3 łyżkami śmietany. Masę miksujemy do połączenia się składników. Tortownicę (22cm) wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180C z opcją grzania góra – dół. Masę cytrynową przekładamy do tortownicy. Pieczemy sernik przez 15-20 min. Po tym czasie wyjmujemy(...)tortownicę z piekarnika i bardzo delikatnie za pomocą łyżki wykładamy masę herbacianą. Wyrównujemy wierzch i wkładamy do piekarnika. Zmniejszamy temperaturę do 160C i w tej temperaturze pieczemy już cały sernik do końca przez ok. 40 – 45 min. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Dekorujemy kawałkami płatków kokosowych i cukrowymi perełkami. Podajemy schłodzony. Smacznego!   Artykuł Sernik

Raj dla Podniebienia
Sernik z wiśniami 302

Mój sernik jest z wiśniami polany polewą czekoladową i posypany wiórkami kokosowymi. Jest niezwykle kremowy, polecam wypróbować.Tortownica : średnica 27 cmCzas pieczenia : spód ok. 25 minut  , całość ok. 1 godzinyTemp. pieczenia : spód 190 C , całość 180 C Składniki:Spód 200 g mąki pszennej 100 g masła mocno schłodzonego 2 żółtka 4 łyżki gęstej śmietany   Masa serowa(...)razem i dodajemy śmietanę i ubite białka. Połowę masy wylewamy na zimny spód, rozkładamy część wiśni i wylewamy resztę masy serowej. Na wierzch posypujemy pozostałe wiśnie. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 C. Studzimy ciasto przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na następny dzień polewamy polewą czekoladowa i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego Sernik piekłam razem z :Joanna  - http://rozowakuchnia.blox.pl

Słodkości i nie tylko
Sernik z brzoskwiniami i bezową chmurką 254

kokosowych *razem będzie potrzeba 6 jajek Składniki na ciasto umieszczamy w misce miksera z końcówką "hak" i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto można również wyrobić ręcznie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a na nim rozprowadzamy ciasto. Mleko (na zimno) mieszamy z opakowaniem budyniu. Do dużej miski dodajemy wszystkie składniki masy serowej za wyjątkiem mleka. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy(...)mleko i mieszamy szpatułką. Całość wylewamy na ciasto. Masa będzie bardzo płynna. Brzoskwinie kroimy na kawałki i wykładamy na ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 210 stopni na 1 godzinę.  Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec dodając cukier (stopniowo po jednej łyżce). Na wyciągnięty sernik wykładamy pianę z białek i posypujemy wiórkami. Obniżamy temperaturę do 150 stopni

Kolizje Smaków
Sernik kokosowo-malinowy 166

włożyć na 30 minut do lodówki. Masa serowa: 4 jaja; 100 g cukru pudru; 1 cukier waniliowy; 1 kg sera białego; 125 g śmietany 30%; 1 budyń waniliowy w proszku;   Dodatkowo: 450 g malin świeżych lub mrożonych; 100 g wiórków kokosowych; Całe jaja utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie, nie przerywając ucierania, dodawać zmielony(...)soku). Wyłożone maliny posyp wiórkami kokosowymi. Na to wyłóż przygotowaną masę serową. Równomiernie rozsmaruj. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 st.C i piecz około 1 godziny. Następnie wyłącz piekarnik i pozostaw w nim ciasto około 10 minut, aby "odpoczęło". Potem wyjmij i ostudź. Ostrym nożem oddziel brzegi ciasta od tortownicy. Wyjmij z formy. Sernik podawaj posypany wiórkami kokosowymi

In my kitchen
Sernik Dekoracyjny 362

wykładamy papierem do pieczenia,  połowę schłodzonego ciasta  trzemy na tarce o dużych oczkach. Wykładamy masę serową, na nią trzemy drugą połowę ciasta. Sernik pieczemy około 1 godz w temperaturze 180 stopni C. Sernik po upieczeniu możemy posypać wiórkami kokosowymi. Sernik  wykonaniu Alicji  Smacznego

kgwjanczewo