Sernik, który powstał pod wpływem chwili, tak się zachciało i już! Wyszedł lekki jak chmurka w soczystym pomarańczowym kolorze. Wszystkie składniki wyjmujemy godzinę przed robieniem, aby uzyskały temperaturę pokojową Co nam trzeba? 1 kg sera białego dobrze zmielony lub z wiaderka (ale dobrej jakości-patrzcie na skład)-polecam Piątnicy lub Pilos 200g cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią(...)200g herbatników – ja użyłam owsianych w czekoladzie 8 jajek 100ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 2 łyżki musu z rokitnika plus mieszanka: 1/4 łyżeczki słodkiej papryki i tyle samo curry plus szczypta (dosłownie) pomarańczowego barwnika naturalnego spożywczego ( beta karoten) Można ten barwnik pominąć, ale nie uzyskamy aż tak pomarańczowej barwy Na wierzch roztopiona – w kąpieli wodnej czekolada deserowa
LatosiowydomSernik z polewą czekoladową i rodzynkami. Puszysty, delikatny i bardzo subtelny w smaku. Składniki oraz sposób przygotowania Ciasto 2 szklanki mąki 3 żółtka 1/2 szklanki cukru pół margaryny Kasi 1 łyżka śmietany (ja dałam 12%) proszek do pieczenia (dałam 1 łyżeczkę) Wszystkie składniki zagnieść i wyrobić ciasto. Nadzienie ser z wiaderka(...)szklanki cukru 15dkg margaryny Kasi zapach migdałowy (jaki kto lubi może być cytrynowy lub inny) budyń waniliowy lub śmietankowy rodzynki pół łyżeczki proszku do pieczenia Ucieram margarynę z cukrem i żółtkami wszystko mikserem dodaje stopniowo ser z wiaderka cały czas miksuje dodaje budyń, proszek do pieczenia, zapach, rodzynki. Osobno ubijam białka dodaje do sera i mieszam łyżką. Polewa 1 jajko
Wasze PrzepisyPrzepyszny sernik składający się z trzech idealnie pasujących do siebie warstw. Spód to trafione połączenie suszonych śliwek, herbatników i czekolady - bez masła :) Masa serowa nie wymaga dużo pracy i wprawy, uda się nawet jeśli nie masz dużego doświadczenia w pieczeniu. Jeśli chodzi o polewę to pozostawiam Wam wolną rękę, ale bardzo zachęcam do wykorzystania gładkich powideł śliwkowych i kakao(...)jajka skórka z wyparzonej pomarańczy 1 budyń śmietankowy 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki krótko zmiksować, aby nie napowietrzać masy. Wylać na spód śliwkowy. Piec w 150*C przez 60-90 minut, aż masa się zetnie. Wyjąć i wystudzić. Boki odkrawać od formy po całkowitym wystudzeniu sernika. Polewa: 1/3 słoika powideł śliwkowych gładkich 1 łyżka gorzkiego
Chocolate Muffin BlogSernik został upieczony na pewna imprezę, udało mi się ukroić z niego kawałek. Szybko się skończył. Stąd nie ma pięknych stylizacji fotograficznych mojego sernika, ale gwarantuje ,że jest pyszny i śmietankowy, rozpływa się w ustach ,nie zatyka i nie staje w gardle(...)mąka pszenna typ 450 lub 500 3 łyżki kopiaste · 2 opakowania budyniu śmietankowego po 40 g każde – bez cukru-opcjonalnie również wcześniej namoczona we wrzątku żurawina · Najpierw ser przepuść przez maszynkę, aby nie miał grudek. Utrzyj masło
Z Kuchni Do Kuchnipyszny sernik zrobiony na kruchym cieście z dodatkiem marchewki. Dlatego tak nazwałam to ciasto. Polecam wypróbować :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 20/25 CM CIASTO: 30 dag mąki 15 dag startej na drobnych oczkach marchewki 20 dag masła SER: 1 kg sera zmielonego (z wiaderka) 2 całe jajka szklanka cukru 0,5 opakowania cukru waniliowego 2 jasne budynie(...)st.C ustawienie góra dół. SER: Do miski przekładamy wszystkie składniki i krótko miksujemy. Wylewamy na podpieczone ciasto. Na ser ścieramy ciasto z zamrażarki (na tarce o dużych oczkach.) Sernik pieczemy ok 1 godziny. Studzimy w uchylonym piekarniku. Smacznego
Pani na deserktóry Wam jeszcze pokażę 😊🍓 Dziś sernik, ulubione ciasto mojego syna, ale wzbogacone sezonowymi truskawkami i galaretką. Pyszności! Składniki (blaszka 36x24cm): opakowanie okrągłych biszkoptów lub herbatników - u mnie te pierwsze 1 kg sera białego - dobrej jakości z wiaderka 200 g masła 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy lub aromat waniliowy 1 budyń waniliowy (proszek) 1 łyżka mąki(...)przez 60 minut. Wystudzić, najlepiej w piekarniku. 7. Galaretki rozpuścić we wrzątku, ostudzić i włożyć do lodówki do lekkiego stężenia. Truskawki umyć, pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu sernika. Zalać tężącą galaretką, całość schłodzić w lodówce. Smacznego!!! Źródło: blog, Z Majeczką w kuchni
Kuchnia domowa Anizrobić ? Zwłaszcza, że mój narzeczony i brat uwielbiają serniki, więc czas uprzedzenia trzeba było pozostawić na bok. I powiem wam, że dawno nic tak pięknie nie pachniało ciastem jak podczas pieczenia się sernika. Nie lubiłam serników bo zawsze ten ser był taki suchy, a w przypadku tego sernika , ser jest dosłownie puszysty, a do tego kokosowa pianka... zjadłam(...)łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier z prawdziwą wanilią Masa Serowa: 1 kg sera mielonego w wiaderku 1 szklanka cukru 4 żółtka 3/4 szklanki mleka 1 suchy budyń waniliowy / śmietankowy ( duży około 60 gr ) Opcjonalnie paczka rodzynek (wedle uznania) Masa kokosowa: 6 białek 1 paczka wiórek kokosowych ( 100 gr) 5 łyżeczek cukru Wykonanie: Z wszystkich podanych składników
W Moim Magicznym Domubabuni. Uwielbiam wszystkie serniki. Pieczone, gotowane i te na zimno. Jednak ten jest moim numerem jeden. Zawsze szybko znika i zawsze jest za mało. Więcej przepisów na serniki znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA. Jeśli skorzystaliście z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Ciasto 300 g mąki(...)stale ucierając. Wsypać budyń, mąkę ziemniaczaną i wlać roztopione masło. Wszystko razem zmiksować. Pianę z białek ubić na sztywno i połączyć z masą serową delikatnie mieszając . Gotową masę wlać na blaszkę z ciastem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 1h Ja piekłam 50 minut . Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia
O kuchni z uczuciemproponuje pyszny, kremowy i delikatny sernik na kruchym spodzie z malinami oraz kruszonką. W lecie taki sernik z owocami smakuje najlepiej. Składniki: Ciasto: 230 g mąki pszennej pełnoziarnistej lub orkiszowej 70 g ksylitolu 140 g masła (zimnego) 1 małe jajko Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 50 g ksylitolu 3 łyżki budyniu waniliowego 100 g serka waniliowego
Healthy food explorerpysznego. Galaretka jest świetna, kwaskowa i idealnie łączy się z sernikiem. spód tarty: 250 g mąki pszennej typ 500 150 g masła 4 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1 łyżka zimnej wody masa serowa: 200 g sera półtłustego twarogowego 330 ml śmietany kremówki 30 % 1/2 budyniu opakowania śmietankowego 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru galaretka rabarbarowa: 70 dkg rabarbaru
wesoła kuchniakochany małżonek mając do wyboru mięso a sernik wybiera ten sernik. Składniki ciasto 3 szklanki maki 1 kostka margaryny 5 żółtek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru Składniki masa serowa 1 kg sera białego w wiaderku u mnie President 2 całe jajka 2 budynie śmietankowe 1 szklanka cukru pudru 1 kostka masła 1 lub 2 puszki
Piekielna Kuchnia Patimamy i siostry smakuje najlepiej. Przepis inspirowany przepisem na sernik owsiany z bloga kaszamanna.com / 2-3 porcje, 6 kokilek o średnicy 70 mm / Składniki: 250 g twarogu 2 duże jajka 2 łyżki miodu lub 4 łyżki cukru 150 g gęstego jogurtu naturalnego 3 łyżki budyniu waniliowego 90 g płatków owsianych ew. owoce, orzechy, czekolada
tost z dżememSernik z truflą czekoladową i likierem Baileys to doskonałe połączenie smaków. Ciasto serowe, dzięki śmietance jest zwarte i lekko maziste. Trufla wyrazista, mocno czekoladowa, rozpływa się w ustach. Niebo w gębie... nic dodać, nic ująć! Składniki: CIASTO SEROWE 3 jajka 1 kg twarogu dwukrotnie zmielonego 200 ml śmietanki 36% 125 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu TRUFLA(...)dodać posiekaną czekoladę, rozpuścić, wystudzić i na godzinę do lodówki. Masę przekładamy do misy miksera, dodajemy cukier i likier, ubijamy do uzyskania kremu o większej objętości, krem wkładamy na sernik, wyrównujemy masę i chłodzimy w lodówce. Inspiracja magazyn "Kuchnia
Anioły w kuchniprzepisów na niego jest wiele...zazwyczaj robiony jest na maśle przez co jest bardzo kaloryczny. Mega cytrynowy - idealnie spisze się jako dodatek do kruchych babeczek, warstwy tortu czy sernika, możliwości jego zastosowania jest wiele, amatorzy kwaśnych cytrynowych smaków będą nim zachwyceni! Ja robiłam go pierwszy raz, zredukowałam ilość masła na rzecz oleju roślinnego dzięki temu jest lżejszy, będę(...)robiłam to trzepaczką aż do zagotowania , następnie dodać olej oraz masło mieszając gotować jeszcze około 3 minut. Można używać od razu lub do 7 dni trzymając gotowy budyń w lodówce. Życzę smacznego
Wanilia i Kardamonłyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 kg sera twarogowego trzykrotnie mielonego 5 jajek 250 g masła 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszku budyniowego) Przepis na kruche ciasto: Masło kroimy na małe kosteczki i dodajemy do reszty składników na ciasto kruche. Całość zagniatamy do momentu połączenia wszystkich składników. Następnie dzielimy ciasto(...)formy o wymiarach 40cm x 28 cm ścieramy na grubych oczkach 1 część kruchego ciasta. Następnie nakładamy masę serową i posypujemy ją drugą częścią kruchego ciasta startego na tarce. Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez 60 minut. Po upieczeniu, sernik pozostawiamy do ostygnięcia. Po tym czasie wkładamy go na kilka godzin do lodówki. insertCookd("e6f3bf2e7a02be808b121245396a81b8
Emcia Pichci